• ACUM.TV
  • Editia Curenta
  • ACUM – se încheie un experiment de 15 ani în civilitate de Stefan N. Maier
    De ceva vreme mă gândesc foarte serios că Revista ACUM nu mai justifică efortul și susținerea de care s-a bucurat și se bucură în continuare din partea întregii echipe……continuare (1-11-2018 – Editorial)
  • Modernitate întoarsă spre valori tradiționale. Arta și Omul: Dinu Rădulescu, sculptură și desen de Ileana Costea
    Sculptor în primul rând, dar și desenator iscusit, om de cultură, și educator, care și-a început cariera de artist în deceniul al 7-lea al Secolului 20, Dinu Rădulescu are o operă impresionantă care s-a “modelat” în timp de mai bine de 40 de ani. Doamne, generația mea, a noastră (căci Dinu și cu mine suntem născuți în același an, și am fost colegi de liceu la Spiru Haret, București), deține un mare dar al sorții… (14-11-2018 – Album)
  • Un Congres ARA 42 – Iaşi, la Aniversarea Centenarului Marii Uniri de Ileana Costea
    Nici că ar fi putut fi un loc mai potrivit unui congres al Academiei Româno-Americane de Arte şi Ştiinţe (ARA 42, 26-29 august 2018) la aniversarea centenarului Marii Uniri decât „dulcele târg al Ieşilor”, loc atât de important pentru istoria şi cultura românească. Şi spaţiile unde s-a ţinut congresul sunt la fel de marcate de tradiţie şi semnificaţie: frumoasa sală istorică Aula Magna, bijuterie de arhitectură tradiţională… (8-11-2018 – Reportaj)
  • Periplu culinar. Festivalul Johnny Appleseed (2) de Florin Predescu
    O dupa amiaza de sfarsit de vara indiana. (7-10-2018 – Gastronomie si Stil)
  • Epistolă din Agnita. Urcuș de stea, Gyuri Pascu de Florin Predescu
    Consemnez momentul de la Agnita cu cuvintele trimise de către Ioan Oliu într-o epistolă electronică care ne mulțumește anticipat că rezervăm spațiu, reamintim cititorilor, de prezența lui Gyuri Pascu dincolo de neființă. Epistolă din Agnita. Urcuș de stea, Gyuri Pascu (30-9-2018 – Ei vor face o diferenta)
  • Magia Curcubeielor din Insulele Faroe de Camelia Lica
    A fost de ajuns sa vad, cu ceva ani in urma, imaginea parca de pe alta lume a unei cascade ce isi arunca apele de pe coasta unei stanci in hăul unui ocean, ca sa ma intreb, fascinata, unde se afla o asemenea bijuterie a naturii. Si sa decid, pe loc, ca am sa calatoresc pana la ea, sa ii simt indeaproape prezenta magica… (28-9-2018 – Impresii de calatorie)
  • Popas culinar în Fort Wayne, Indiana (I) de Florin Predescu
    De cele mai multe ori turistii isi amintesc de orasele vizitate si prin savoarea mancarurilor. (18-9-2018 – Gastronomie si Stil)
  • Aproximativ (ziceri) de Dorel Schor
    Cuvintele nu sunt impozabile… // Dacă bătaia e ruptă din rai, atunci prefer iadul. // În unele cazuri, uitarea unora este o formă de răsplată. // Nu ştim întotdeauna cine-i omul din umbră, dar putem bănui cine-s cei din penumbră… (17-9-2018 – Umor)
  • Dicționar neexplicativ. Capra de Florin Predescu
    Ora de limba română. (16-9-2018 – Mentalitate)
  • Qiu Wang. Arpegii chineze de Florin Predescu
    Un popas culinar in China, pusa pe o masa in Montreal de catre un excelent mesager al gustului pentru frumos si inedit. (5-9-2018 – Gastronomie si Stil)
  • The Healer de Victor Manta
    Doi extravertiţi (5-9-2018 – Fotografia Zilei)
  • A Flower de Victor Manta
    A Simphony in White, Pink and Green (1-9-2018 – Fotografia Zilei)
  • Cearta de Dorel Schor
    Sâmbătă dimineaţa, nu chiar foarte devreme, am vrut să-i înapoiez lui Menaşe o carte pe care mi-o împrumutase şi în clipa când să apăs pe butonul soneriei m-am oprit ca fulgerat. Din apartament se auzea o ceartă straşnică… (30-8-2018 – Umor)
  • New York Korean War Veterans Memorial de Victor Manta
    The Universal Soldier (28-8-2018 – Fotografia Zilei)
  • Gloria e perisabilă (ziceri) de Dorel Schor
    Gloria e perisabilă, ambalaţi-o cu grijă. // Timpul vindecă tot, dar nu întotdeauna apucăm să ne convingem. // Ca să te menţii la suprafaţă, trebuie să cunoşti dedesubturile. // Ajunge monstru sacru cine a fost, mai întâi, sau una sau alta… (19-8-2018 – Umor)
  • The Original Trophies at the 2018 US Tennis Open de Victor Manta
    My US Open Trophies (23-8-2018 – Fotografia Zilei)
  • Moda feminină (ziceri) de Dorel Schor
    Moda feminină nu-i frumoasă. Dovadă că se schimbă tot timpul… // S-a reparat gardul, s-au pus flori… Acum e o plăcere să mergi la cimitir! // Nu numai babele se piaptănă când ţara arde. // Dacă dintr-o sută, unul te ascultă, n-ai vorbit degeaba… (18-8-2018 – Umor)
  • A Hollywood Thriller de Victor Manta
    For Children Only (19-8-2018 – Fotografia Zilei)
  • Aretha Franklin, regina muzicii soul a plecat dintre noi la un concert cu îngerii de Florin Predescu
    Stelele adevărate nu cad și nu se sting ! (16-8-2018 – Ultima Ora)
  • Flori veştede de Victor Manta
    Flori veştede în New York City, USA (15-8-2018 – Fotografia Zilei)
  • Despre poezie și nu numai de Florin Predescu
    Dintre sute de ditirambi, de pe Facebook adunate (12-8-2018 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Povestea lui Ovidiu de Florin Predescu
    Vine o vreme când multi dintre noi pleacă fără să-și ia rămas bun. Și îi așteptăm să revină. (7-8-2018 – Cai Spre Noi Insine)
  • Nevoia de amintiri de Dorel Schor
    Sunt uneori copleşit de amintiri, mărturiseşte prietenul nostru Alberto. Când eram mai tineri, toate evenimentele aveau alte dimensiuni, şi cele bune şi cele rele. Unele chestii am vrea să le uităm, dar uite că nu se poate. În fond avem nevoie de amintiri, dacă ar fi numai pentru comparaţie, sau pentru a povesti copiilor cum era pe vremuri… (30-7-2018 – Umor)
  • Să spionăm cu Katherine Verdery (2/2) de Laszlo Alexandru
    O strînsă colegialitate se stabilește între spioni și spionată, cu răsturnarea perspectivelor și bălăcirea în același sos. “Folclorista” va izbuti să-și îndrăgească turnătorii și să-și admire securiștii. În consecvență cu strategia sa dubioasă, Katherine Verdery pornește să-i întîlnească pe unii ofițeri de Securitate, între timp pensionați, care au coordonat dispozitivele de informatori din jurul ei. Le dă telefon, le sună emoționată la ușă sau îi întîlnește prin cafenele… (28-7-2018 – Libris)
  • Țara nouă, obiceiuri vechi. Popas în magazinul alimentar Bucarest din Montreal de Florin Predescu
    Ca să nu par malițios și rău voitor am vorbit cu amici, cunoștințe din Montreal, am urmărit impresii. comentarii pe net despre această alimentară. Complimente mai deloc… (28-7-2018 – Gastronomie si Stil)
  • Să spionăm cu Katherine Verdery (1/2) de Laszlo Alexandru
    Aterizată în anii 70 ai secolului trecut, într-o țară comunistă mică și îndepărtată, dincolo de cortina de fier, pentru a cunoaște o realitate umană foarte diferită de ceea ce lăsase în urma ei, tînăra cercetătoare Katherine Verdery își propunea să urmeze cercetări de teren, în domeniul etnografic și antropologic. Securiștii o iau imediat în primire, sub numele de cod “Folclorista”, și-i pîndesc toate gîndurile și gesturile… (26-7-2018 – Libris)
  • Cutia cu vise de Traian Ungureanu
    Fotbalul a ajuns ceva mult mai important decît atîtea alte lucruri începînd cu el însuși. Iar Cupa Mondială e un exces cuprinzător care lasă în urmă o lume deformată. Luni dimineață, a doua zi după ce lua sfîrșit Cupa Mondială 2018 din Rusia, lumea avea o figură modificată ca după o revoluție inexplicabilă… (25-7-2018 – )
  • Casa Frieda sau o nouă Capșa, la Sibiu de Florin Predescu
    Încerc sa ipostaziez periplurile mele turistice în câteva cuvinte succinte aidoma unor ilustrate poştale. (24-7-2018 – Gastronomie si Stil)
  • Domnița Livia. Pastel de vară de Florin Predescu
    Se spune că poezia se scrie doar la tinerețe. Dorința de a imortaliza un moment de vară, chiar și într-un chenar desuet ne oferă plăceri estetice. Emoții ca în poezia lui Nichita Stănescu. (20-7-2018 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Nepoata lui Gustav Mahler și orchestra de femei de la Auschwitz de Yvette Alt Miller
    Alma Rose, una dintre cele mai mari și mai puțin cunoscute muziciene din Europa, a condus o orchestră de femei în lagărul de la Auschwitz. Detaliile vieții ei extraordinare nu sunt toate cunoscute, deși cercetarea începe să ofere mai multă lumină asupra poveștii Almei. (16-7-2018 – Umanitare)
  • Fotbal… dar se înțeleg și altele de Ion Nedelescu
    Suntem în plin campionat mondial de fotbal… apele au început să se mai limpezească și uneori la fundul apei nu e ceea ce credeam noi că va fi…mai sunt și surprize… ”așa e viață” cum ar zice unii… sau “balonul e rotund” ar zice alții… ”toate-s vechi și nouă toate” ar zice poetul… adică că Mexicul să bată Germania… (7-7-2018 – Sport)
  • O conștiință activă de Laszlo Alexandru
    Wilhelm Filderman a fost una din personalitățile cele mai importante ale vieții evreiești din România primei jumătăți a secolului XX. Născut într-o familie modestă și rămas orfan de tată în primii ani, a reușit prin sacrificiile financiare ale mamei să urmeze studii strălucite în România și în Franța, de unde s-a întors cu o diplomă universitară în drept. Gîndirea sa meticuloasă, precisă, puterea sa de muncă ieșită din comun l-au împins în zona activismului social-politic… (4-7-2018 – Libris)
  • De Ziua Americii de Florin Predescu
    Ziua Americii inseamna o zi de vara alaturi de cei dragi, de vecini. Ca imigrant nu pot aduce un gand bun, de multumire tarii de adoptie, America. (3-7-2018 – Gastronomie si Stil)
  • Corn de vânătoare. Diana de Florin Predescu
    Versuri și puţină melancolie… (3-7-2018 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • EXTRAORDINAR ! (O poveste gravă) de Dorel Schor
    În urmă cu circa două săptămâni, lui reb Fisel Ianchel Mendelovici din Pardes Moshe i s-a întâmplat ceva extraordinar: dimineața, imediat înainte de rugăciune, pe când își clătea mâinile cu apă stătută peste noapte, a simțit așa, că o adiere pe față, ca și când ar fi avut o piele fină și gingașă, ca de fată mare— (28-6-2018 – Umor)
  • Ziua Universală a Iei. Romanian Design în Piața Mică, Sibiu de Florin Predescu
    Ia românească rămâne un brand și nu are nimic comun cu artificiile politice și cu nicio tendința tributară vremelniciei. Există în mod paralel tipuri de îi și în alte civilizații străvechi, ceea ce ar pune în discuție un paralelism etno. (23-6-2018 – Jurnal Cultural)
  • Horoscop de Dorel Schor
    Domnule, n-aş putea spune că horoscopul e un lucru serios şi că are o bază ştiinţifică. Dar de două ori în viaţă mi s-a întâmplat ca previziunile horoscopului să se potrivească atât de bine cu situaţia, încât o perioadă am crezut în ele… (16-6-2018 – Umor)
  • Meci cu miză mare de Dorel Schor
    Mi s-a relatat o situaţie care cică s-ar fi întâmplat mai de mult în Germania, dar putea foarte bine să se petreacă oriunde. De pildă, în Brazilia sau Argentina, în Marea Britanie sau Olanda, în Spania sau Franţa… (12-6-2018 – Umor)
  • Unele citate (ziceri) de Dorel Schor
    „E un om cult, vorbeşte mai multe limbi materne” // Prostipendada societăţii… cu o mulţime de personulităţi. // „Dacă voi nu mă vreţi, eu mă vreau”. // Din păcate, Istoria o scriu cei care nu ştiu s-o citească… (12-6-2018 – Umor)
  • Fără precedent (ziceri) de Dorel Schor
    Orice caz fără precedent, crează un precedent. // Cele mai mari moşteniri le primesc tot bogaţii… // Cine nu ştie să facă nimic e gata să facă orice… (10-6-2018 – Umor)
  • Mersul pe jos (ziceri) de Dorel Schor
    Nu există oameni absolut nevinovaţi. // Educaţia este o luptă cu natura umană… // Decât un prost cu iniţiativă, mai bine un deştept fără… (6-6-2018 – Umor)
  • Măreţia modestiei de George Petrineanu
    Anul era 1910 cînd suedezul Gunnar Asplund absolvea Facultatea de arhitectura din Stockholm. Conform obiceiului vremii, pentru cariera de arhitect era aproape obligatorie o călătorie de studii în Europa. Destinația pentru stilul clasic era Italia, însă intre timp, pentru arhitectura moderna și progres se făcuse cunoscut Berlinul. Acolo va petrece trei luni ca să-și desăvîrșească cunoștințele. (5-6-2018 – Ei vor face o diferenta)
  • Început de vară la Sibiu de Florin Predescu
    O revenire în Sibiu și regăsirea unui gust pierdut – micii (5-6-2018 – Gastronomie si Stil)
  • Păcatele tinereţii (ziceri) de Dorel Schor
    Nu veni la mine cu o rămurică de măslin… Vino cu măsline! // Insuccesul te lasă fără prieteni, dar şi fără duşmani. // Ca să te ridici, ai nevoie de aripi… Sau de coate. // Ce s-ar face amintirile maturităţii fără păcatele tinereţii!? … (28-5-2018 – Umor)
  • Tudor Banuş: asocierea realităţii cu fantezia de Dorel Schor
    Tudor Banuş este arhitect ca formaţie şi este fiul poetei Maria Banuş. Considerat un artist internaţional datorită creaţiei sale deosebite şi numeroaselor colaborări la reviste de mare prestigiu, el este pictor, gravor şi ilustrator, sculptor şi grafician… (26-5-2018 – Album)
  • Ana Blandiana: Existența lui Lucian Pintilie a fost un punct de sprijin pentru noi toți în anii de regim ceaușist de Sorin Şerb
    Aflat la ceremoniile de aniversare a 25 de ani de la crearea Memorialului de la Sighet, Sorin Șerb i-a cerut poetei și fostei disidente Ana Blandiana să evoce figura regizorului și omului Lucian Pintilie, dispărut cu 24 de ore în urmă… (18-5-2018 – Medalion)
  • Mincinosul perfect de Dorel Schor
    Simon Şeinerovici era un mincinos atât de grozav încât reuşise de câteva ori să mă ducă de nas şi pe mine. De acea hotărâsem să-i aplic o lecţie. M-am frământat multă vreme ca să găsesc o modalitate eficientă şi, până la urmă, am decis că cel mai nimerit lucru e să lucrez cu instrumentele lui… (12-5-2018 – Umor)
  • Viaţa lui Churchill de Laszlo Alexandru
    O carte reconfortantă pentru zilele cu descurajări și depresii: să vezi personajul principal, devenit între timp un nume de referință al istoriei secolului XX, cum își caută drumul în viață, îl nimerește, se prăbușește, reîncepe de la capăt, deschide noi fronturi de activitate, se implică deplin și profund, obține performanțe maximale și merge mai departe, lansînd totodată ironii benigne, concluzii stimulatoare ori autopersiflante… (8-5-2018 – Libris)
  • Frunze la câini de Dorel Schor
    În urmă cu aproximativ un an, a intrat şeful în biroul meu şi m-a surprins tăind frunze la câini… Ce faci? m-a întrebat cu severitate. Era clar că nu aveam de ales, aşa că am răspuns sincer: Tai frunze la câini… (2-5-2018 – Umor)
  • Ecou favorabil (ziceri) de Dorel Schor
    O minte luminată nu lasă nici trupul în întuneric. // Am cumpărat sare de Himalaya formată acum 250 milioane de ani, dar expiră în august. Ce ghinion! (i). // E nudist… Mai rar atâtea vorbe goale la un loc… // Am crezut că e un îngrăşământ, dar când colo e un gunoi. … (2-5-2018 – Umor)
  • [Protocoale secrete] Lege care prevede declasificarea Hotărârii CSAT nr. 17/2005 de Victor Manta
    Camera Deputaţilor a adoptat în ziua de miercuri 14.11.2018 o lege prin care sunt supuse revizuirii sentinţele în care s-au administrat „probe prin mijloace tehnice speciale” în perioada de existenţă a documentelor izvorâte din hotărârea care face obiectul legii. (17-11-2018 – Romania)
  • Preşedintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei despre noul raport MCV de Victor Manta
    Niste “experţi” necunoscuţi dau indicaţii României cu privire la aplicarea unor legi DEJA în vigoare, iar absurdul uneia dintre recomandări iese cu totul în evidenţă. (15-11-2018 – Comunicate de presa)
  • Coincidenţe tulburătoare şi legături între „Înalta Justiţie” şi „Înalta Politică” din România de Victor Manta
    Procurorii Augustin Lazăr şi Cristian Lazăr, preşedintele Klaus Iohannis, dosare şi penalo-infractorii. (14-11-2018 – Romania)
  • Rezultatul guvernării Dragnea: Noul raport MCV introduce 8 recomandări suplimentare față de 2017 de Revista 22 Redacţia
    Raportul MCV privind Justiția și lupta anticorupție, făcut public marți de Comisia Europeană, este de o duritate neobișnuită și introduce recomandări suplimentare menite să ”remedieze situația”. În plus, proiectul rezoluției Parlamentului European este un rechizitoriu la adresa puterii de la București pentru modificările făcute legilor Justiției și împotriva statului de drept. (13-11-2018 – Ultima Ora)
  • Precizări ale președintelui ALDE privind informațiile vehiculate în mass-media de Victor Manta
    Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de DNA de luarea unei presupuse mite în valoare de 2 milioane de euro în urmă cu 14 ani. (7-11-2018 – )
  • Presa românească descrisă de Ambasada SUA de Laurenţiu Gheorghe
    Un document realizat de Ambasada Statelor Unite la București în 2016; descrie orientarea, calitatea și proprietarii celor mai importante organizații de media din România, online și TV. (6-11-2018 – Intern)
  • Se va întâmpla în viitorii doi ani de Victor Manta
    Previziuni de viitor pentru sceptici şi optimişti deopotrivă. (4-11-2018 – Marja de eroare)
  • Un interviu – eveniment cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu de Victor Manta
    Acest interesant interviu, datorat jurnalistului român Mihai Gâdea, a avut loc pe 1 noiembrie 2018. (2-11-2018 – Extern)
  • Tăriceanu: „Procurorul general minte aruncând vina pe mine” de Alexandru Leibovici
    Într-un text postat ieri de Tăriceanu pe contul său Facebook, acesta afirmă că protocoalele, în speţă cel încheiat de Procuratura Generală şi SRI, nu au legătură cu Hotărârea nr. 231 din 30 martie 2005 a guvernului condus de acelaşi Tăriceanu şi care are ca prim semnatar pe… Tăriceanu. M-am informat pe bază de acte, adică citind documentul, pentru a vedea în ce măsură este adevărată afirmaţia „Lazăr minte”… (27-10-2018 – Polemica)
  • [Justiţie] Propunerea ALDE de acord al partidelor parlamentare de Victor Manta
    O încercare de găsire a unui consens asupra locului şi funcţiei sistemului judiciar în ansamblul autorităţilor publice româneşti . (25-10-2018 – Romania)
  • Ministrul Justiției propune demiterea procurorului general Augustin Lazăr de Editori ACUM
    „Declanșez procedura de revocare din funcție a procurorului general al României, Augustin Lazăr. Prezentul raport, însoțit de propunerea de revocare, va fi transmis în seara acesata către Secția de procurori a CSM, în vederea studierii, analizării, elaborării avizului consultativ, precum și președintelui României, pentru a decide potrivit competențelor legale”… (24-10-2018 – Ultima Ora)
  • Ziare.com: Miracolul estonian vs corupția și lehamitea româneasca: De ce ei au reușit și noi nu suntem în stare? Interviu de Editor Opinii
    Estonia și România. Două țări ieșite aproape simultan din comunism, două țări aflate astăzi la extreme în clasamentul digitalizării. Explicațiile sunt dureros de simple: competență vs corupție, voință politică vs nepăsare și cinism. „Sunt doar 3 lucruri pe care nu le poți face online în Estonia: să te căsătorești, să divorțezi sau să cumperi o proprietate… (20-10-2018 – Repere carteziene)
  • Comisia de la Veneția, raport la codurile penale: modificările slăbesc eficiența justiției. Reacţii în ţară. de Revista 22 Redacţia
    Comisia de la Veneția recomandă autorităților române să modifice complet amendamentele aduse ambelor coduri, penal și de procedură penală, printr-un proces de consultare cuprinzător și să vină cu propuneri legislative coerente și solide care să aibă sprijinul larg al societății românești… (20-10-2018 – Ultima Ora)
  • Pe înțelesul tuturor: OUG 92 de modificare a legilor justiției de Cristi Danileţ
    Pe înțelesul tuturor: OUG 92 de modificare a legilor justiției (16-10-2018 – )
  • Procurorii, scoși din dosarele sensibile. Circa o treime dintre ei ar putea fi puși pe liber de Revista 22 Redacţia
    Ordonanța adoptată luni de guvern prin care ministrul Justiției Tudorel Toader spune că a pus de acord observațiile preliminare ale Comisiei de la Veneția cu modificările aduse legilor Justiției are și modificări cu dedicație în dosarele sensibile. Cel puțin dosarul Revoluției, cel al violențelor jandarmeriei din 10 august și Tel Drum, în care este anchetat președintele PSD Liviu Dragnea, sunt în pericol (15-10-2018 – Ultima Ora)
  • [Protocoalele Secrete] Judecătoarea Dana Gîrbovan critică în termeni categorici protocolul încheiat de Inspecţia Judiciară cu SRI de Victor Manta
    Preşedinta Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România arată cât de puternic şi de ilegal a fost implicat SRI în activitatea judiciară. (14-10-2018 – )
  • CCR: 64 de modificări făcute Codului de procedură penală sunt neconstituționale de Revista 22 Redacţia
    Curtea Constituțională a constatat, vineri, că un număr de 64 de dispoziții din legea de modificare a Codului de Procedură Penală sunt neconstituționale, în timp ce 31 de dispoziții pentru care s-au ridicat obiecții sunt constituționale, transmite instituția într-un comunicat remis presei vineri… (12-10-2018 – Ultima Ora)
  • [Protocoalele secrete] Judecătorii din CSM se revoltă împotriva protocoalelor de Victor Manta
    Atât secţia pentru judecători, cât şi reprezentanţii societăţii civile din CSM condamnă protocoalele SRI-PICCJ. (11-10-2018 – )
  • Traficanții, criminalii, corupții pot afla de la operatorul lor telefonic că sunt urmăriți? de Sabina Fati
    O astfel de lege ar putea afecta nu doar lupta anticorupție, ci și siguranța națională. Investigarea separată a magistraților printr-o secție specială a Parchetului General sugerează o întoarcere în timp, într-o perioadă în care procurorii și judecătorii erau la cheremul partidului unic. Punerea în operă a acestei idei face parte dintr-o filosofie mai largă a actualei majorități… (10-10-2018 – Romania)
  • Dragnea vrea blocarea completului de judecată care l-ar putea condamna definitiv la închisoare de Revista 22 Redacţia
    Președintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut Curții de Apel București să anuleze decizia Colegiului de Conducere al Curții Supreme prin care s-a stabilit modul în care se constituie completele de cinci judecători și suspendarea acestei decizii până la pronunțarea instanței… (10-10-2018 – Romania)
  • Propunerea pentru șefia DNA, Adina Florea, a primit aviz negativ de la CSM. Toader insistă de Laurenţiu Gheorghe
    Procurorul Adina Florea, propunerea ministrului Justiției pentru conducerea DNA, a primit luni aviz negativ de la CSM. În loc să-și prezinte mult lăudatul proiect de management al direcției, Florea s-a lansat într-un lungă serie de acuzații la adresa Laurei Codruța Kövesi… (8-10-2018 – Ultima Ora)
  • [Protocoalele secrete]. Judecătorul Constantin Udrea face acuzaţii fără precedent privind protocoalele. de Victor Manta
    Dl. judecător Udrea afirmă că activitate de creare şi de punere în aplicare a protocoalelor secrete constituie crimă organizată şi cere căi extraordinare de atac pentru a combate efectele lor. (6-10-2018 – )
  • Make love, not referendum de Cristi Danileţ
    Nu sunt de acord cu cei care susțin referendumul pe motiv că actuala Constituție ar permite căsătoria între persoane de același sex. Nu sunt de acord nici cu cei care se opun referendumului pe motiv că prin revizuirea Constituției ar fi împiedicate să se căsătorească persoanele de același sex. Nu neg legitimitatea referendumului, dar ca cetățean nu pot fi de acord… (5-10-2018 – )
  • Minciunile și dezinformările cu care Dăncilă a apărat PSD în Parlamentul European de Revista 22 Redacţia
    Ca să-și apere partidul și pe liderul PSD Liviu Dragnea în plenul Parlamentului European, Viorica Dăncilă a spus că România este o țară în care milioane de cetățeni au fost interceptați pe baza unor protocoale ilegale, că dosare din justiție sunt rod al șantajului, că protestatarii au atacat guvernul la mitingul din 10 august și că, fără legile modificate ale justiției, procurorii se întorceau în epoca sovietică. (4-10-2018 – Polemica)
  • Discursul Premierului V. Dăncilă şi discuţiile din Parlamentul European de Victor Manta
    Nu am venit să dau socoteală, am venit pentru că vă prețuiesc și vă respect. Cer, însă, aceeași prețuire și același respect pentru poporul român pe care-l reprezint. (3-10-2018 – Romania)
  • Dragnea a convins-o. Dăncilă sesizează CCR pentru completele de 5 judecători de la ICCJ de Laurenţiu Gheorghe
    Guvernul a sesizat marți dimineață Curtea Constituțională cu privire la un posibil conflict între Parlament și Înalta Curte, în cazul constituirii completelor de judecată. Mișcarea premierului vine după ce Liviu Dragnea s-a plâns de componența completului de cinci care urmează să-i judece dosarul pe 8 octombrie… (2-10-2018 – Romania)
  • De ce românii au înregistrat o rămânere în urmă, semnificativă, față de Europa? de Mircea Munteanu
    Este un subiect pe larg dezbătut în viața noastră culturală, având în prim planul dezbaterilor, istoricii. Deși ar trebui să fie filozofii istoriei. Cu totul altceva. S-au făcut multe afirmații. Nu are rost să le reiau…Nu mă interesează polemica. (29-9-2018 – Istorie si actualitate)
  • Săvârșirea unor infracţiuni grave de către Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea clasate de DIICOT de Victor Manta
    Au fost clasate toate acuzaţiile: de înaltă trădare, divulgare secrete de securitate şi de serviciu, uzurparea funcţiei, prezentare de date inexacte Parlamentului şi Preşedintelui (28-9-2018 – Romania)
  • Socialiștilor, voi chiar nu vedeți corelația dintre absența muncii și ascensiunea hoției? de Moise Guran
    E toamna, că recolta stă pe câmp și că n-are cine să o culeagă, asta deși în România sunt 4,3 milioane de persoane care trăiesc din indemnizații și alocații. Statistica nu e deloc nouă, ea a fost invocată și de BNR, iar argumentul adus împotriva ei este că ăia 4,3 milioane ar fi plecați din țară. E aberant! … (25-9-2018 – )
  • De la iluziile geopoliticii la realitatea petro-politicii: războiul comercial și dileme europene de Florian Dumitru Soporan
    Revoluțiile care au schimbat eșafodajul instituțional al statelor și societăților moderne și mai ales raporturile de putere în relațiile internaționale au fost precedate sau au coincis cu inovații tehnice spectaculare care au generat dezvoltările economice și mutațiile sociale indispensabile receptării noilor paradigme ale relației putere-societate… (25-9-2018 – )
  • Raportările DNA şi ale IJ legate de achitările definitive de Victor Manta
    A apărut Raportul Inspecţiei Judiciare referitor de controlul tematic al activităţii DNA, ce permite nişte comparaţii succinte. Se constată creşterea numărului achitărilor. (22-9-2018 – Romania)
  • Internele și Jandarmeria au falsificat informații ca să justifice intervenția din 10 august. Ordinul, emis ilegal de Dora Vulcan
    Ordinul de intervenţie pentru evacuarea Pieţei Victoriei, emis de Laurenţiu Cazan, directorul general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, a fost dat cu încălcarea dispoziţiilor legale, spun procurorii militari care investighează dosarul violențelor Jandarmeriei din 10 august. Abuz în serviciu, purtare abuzivă, fals intelectual – sunt doar câteva dintre acuzațiile în dosarul violențelor de la protestul diasporei din 10 august… (21-9-2018 – Romania)
  • Dragnea, primul termen pe 8 oct. Eforturile disperate pe care le face să scape de condamnare de Iulia Mincu
    Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a stabilit pentru dată de 8 octombrie primul termen al procesului Angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare. În ultima perioadă Dragnea a făcut eforturi disperate pentru a scăpa de condamnare și a împiedică bunul mers al justiției… (20-9-2018 – )
  • Întortocheatele căi ale justiției române de Sorin Şerb
    Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, torturat și omorât în închisorile comuniste, a depus plângeri penale împotriva unor martori din dosarul tatălui său. Martorii respectivi sunt acuzați de mărturii mincinoase și denigratoare. Este vorba despre doi ofițeri de securitate și un subofițer de la arestul Miliției. Aceștia ar fi dat declarații care-i favorizează pe Marin Pârvulescu și pe Vasile Hodiș… (20-9-2018 – Istorie si actualitate)
  • Când și unde se duce Dragnea când se va duce? de Andreea Pora
    Întrebarea nu mai e dacă Dragnea va fi înlăturat din fruntea PSD, ci când și cum. Dar mai ales cine i-ar putea lua locul, în așa fel încât partidul să nu piardă guvernarea. La începutul lunii septembrie, zidul din jurul lui Dragnea părea fără fisură, Firea a obținut un singur vot în CEx-ul în care a propus ca ministrul Dan să fie demisă. Ce s-a întâmplat de atunci încoace de s-a ajuns la situația incredibilă ca aproape 30 de baroni, dintre care câțiva cu mare greutate, să-i ceară acestuia să se retragă? (18-9-2018 – )
  • Entuziasm, introspecție sau penitență: reflecții despre Centenar de Florian Dumitru Soporan
    Aniversarea unui secol de la sfârșitul Marelui Război este urmată de o serie întreagă de aniversări și comemorări, percepute ca atare în funcție de statutul de învingător sau învins, implicând națiunile și statele constituite de acestea în Europa Centru-Orientală și în Orientul Apropiat, pe ruinele imperiilor Austro-Ungar, Otoman și Rus. Specificitățile social-politice, culturale și confesionale, dar și un anume complex de superioritate… (17-9-2018 – Istorie si actualitate)
  • Dragnea între pușcărie și puci de Andreea Pora
    Lui Dragnea i s-a pleoștit până și lovitura de stat nu doar mustața. A reușit s-o arunce și pe asta în ridicol. A ajuns de râsul curcilor. Cine a mai văzut lovitură de stat dată cu vuvuzele, copii, bătrâni, peturi și strigături de ”fără violență”… (17-9-2018 – Polemica)
  • Dragnea, LuJu, Antena 3, RTV și instituțiile statului, înscenări abjecte împotriva #rezist de Brînduşa Armanca
    Un bombardament cu „filmulețe” calomnioase anti#rezist se produce de câteva seri pe un site intitulat LuJu, deîndată preluate de Antena 3 și de RTV, iar de aici mai departe de Evenimentul zilei, Cotidianul, DCNews și de alte publicații aflate în slujba aparatului de propagandă pesedist… (16-9-2018 – Repere carteziene)
  • Proiectul privind gratierea, initiat de Florin Iordache in 2017, a fost adoptat tacit de Senat de Laurenţiu Gheorghe
    În Parlamentul României există un proiect de lege privind grațierea, adoptat tacit de Senat, la care a făcut referire miercuri și Tudorel Toader. Proiectul a ajuns la Camera Deputaților putând fi oricând reintrodus în circuitul legislativ… (12-9-2018 – Intern)
  • [Protocoalele Secrete] Abordări jurnalistice şi învăţăminte după o scurtă privire înapoi de Victor Manta
    Cum se poate cădea foarte uşor pradă rechinilor temuţi şi arătaţi altora cu degetul. (11-9-2018 – Polemica)
  • Cui a folosit manipularea despre așa-zisa inculpare masivă a magistraților. Dragnea: DNA nu mai e de Dora Vulcan
    Liviu Dragnea a declarat, într-un interviu difuzat duminică seară de Antena 3, că este inacceptabil ca două treimi dintre judecătorii din România să aibă dosar penal, perpetuând astfel o manipulare ordinară. El s-a folosit de acest fals pentru a cânta prohodul DNA, decretând: ”DNA nu mai e”. O manipulare ordinară prin care se pune semnul egal între plângerile făcute de inculpați împotriva magistraților și anchetarea penală/inculparea magistraților. Dragnea s-a folosit de acest fals pus în mișcare de Inspecția Judiciară… (10-9-2018 – Romania)
  • Dacă Opoziția se unea într-o Alternativă la PSD, nu devenea Firea opoziție de Moise Guran
    Cei de la Profit au descoperit faptul că statul a intrat grav în bufferul Trezoreriei. Aceasta este o rezervă nebugetară (constituită acum șapte ani) al cărei rost este să asigure resursele țării pentru situația că România nu se mai poate împrumuta. Bufferul ăsta a fost printre puținele învățăminte trase după o criză în care statul român (Guvernul Tăriceanu) a făcut fix ce face și acum. Da, la fel ca acum zece ani, Guvernul Dăncilă e ca un tată bețiv și gambler… (9-9-2018 – )
  • Curtea Militară de Apel București a declarat ilegale Protocoalele PÎCCJ – SRI de Victor Manta
    Judecătorii C. Udrea și R. Stancu: “Principiile constituționale exclud categoric ca Protocolul strict secret să fie incorporat obscur în procedura penală… Sunt nule absolut probele obținute de echipele mixte” (Decizia). (5-9-2018 – Romania)
  • Ce mai poate opri tăvălugul Dragnea? de Andrei Cornea
    Ieșirea „în decor“ a României, afundarea tot mai gravă în haos politic, juridic și constituțional cer și un răspuns extern pe măsură. Îl mai poate opri ceva sau cineva pe Liviu Dragnea? Îl mai poate opri să nu distrugă complet ce a mai rămas din independența justiției, să-i facă iertați sau amnistiați pe infractori, în primul rând pe el însuși, deja condamnat în primă instanță pentru corupție?… (4-9-2018 – )
  • Interviu „Ziare.com”: Tudorel Toader a adus justiția pe marginea prăpastiei de Cristi Danileţ
    Acum este clar că dl. Tudorel Toader pregătește revocarea procurorului general al României și neavând argumente legate de managementul și carieră lui Augustin Lazăr inventează subiecte, iar unul dintre subiecte este cel al protocoalelor, protocoale care nu mai există încă din luna martie 2018. Pe de altă parte, este clar că, lovind în procurorul general, ministrul arată că este atotputernic și că poate controla oricând carieră procurorilor… (2-9-2018 – )
  • Ce pune la cale PSD la Neptun, stațiunea vechii nomenclaturii de Sabina Fati
    Potrivit diferitelor surse din PSD, printre subiectele care se discută la ședința lărgită a conducerii partidului se află, dincolo de evaluarea miniștrilor, alte trei chestiuni considerate importante: i) în primul rând, un plan în războiul cu președintele Klaus Iohannis; ii) în al doilea rând, o strategie cu privire la… (31-8-2018 – )
  • Comisia de la Veneţia, protocoalele secrete şi actualitatea politică din România de Victor Manta
    Extrase semnificative din opiniile Comisiei de la Veneţia, ale unor politicieni, ziarişti şi jurişti români şi străini cu privire la justiţia din România (30-8-2018 – Romania)
  • Rudy Giuliani recunoaște că a fost plătit pentru scrisoarea dictată de avocatul lui Adamescu de Laurenţiu Gheorghe
    Rudy Giuliani a recunoscut pentru portalul Politico.eu că a fost plătit pentru a scrie scrisoarea adresată lui Klaus Iohannis. Giuliani a spus că a primit onorariu de la firma Freeh Group International Solutions. Compania care a plătit pentru scrisoarea lui Rudy Giuliani aparține fostului director FBI Louis Freeh, în prezent avocatul angajat de fugarul Adamescu. (29-8-2018 – Romania)
  • Corupția noastră cea de toate zilele: de astăzi, de ieri, de alaltăieri… de Teodor Burghelea
    Dacă în aproape orice stat al lumii existe acte de corupție (lucru vechi de când lumea, nu spun nimic nou) în România … există corupție. Pare același lucru dar nu este. Afirmația “în România există corupție” înseamnă pentru mine că acest fenomen are în România o dimensiune endemică ori, dacă doriți, dimensiunea unui cancer metastazat la aproape toate organele societății. (28-8-2018 – Marturii)
  • Prejudiciul adus statului de drept, sub pretextul aplicării legii de Victor Manta
    Textul scrisorii adresate Preşedintelui K. Iohannis de dl. Robert Giuliani, membrul echipei legale a Preşedintelui D. Trump . (27-8-2018 – )
  • Lupta contra corupţiei: care trebuie să fie poziţia publicaţiei ACUM? de Alexandru Leibovici
    În lunile iunie şi iulie a avut loc, într-un cerc restrâns din redacţie, o discuţie destul de animată cu privirea la necesitatea unei linii editoriale a publicaţiei ACUM pe subiectul luptei anti-corupţie din România. Totodată, discuţia s-a concentrat şi asupra alegerii acelei linii… (25-8-2018 – )
  • Tudorel Toader anunță demararea procedurii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr de Laurenţiu Gheorghe
    Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a scris sâmbătă pe Facebook că va începe evaluarea managerială a activității procurorului general Augustin Lazăr. Este prima etapă a procesului care va conduce la revocarea procurorului șef al Parchetului General… (25-8-2018 – Romania)
  • De ce este nesigur pe el Liviu Dragnea? (VIDEO) de Sabina Fati
    Parchetul general, SRI și SPP declară că nu știu nimic despre ceea ce liderul PSD a numit o tentativă de asasinat împotriva sa. Șeful social-democraților și președintele Camerei Deputaților a susținut într-un interviu că anul trecut în luna aprilie ar fi venit în România în mod special pentru această operațiune patru străini, care ar fi fost cazați vreme de trei săptămâni la Athenee Palace… (23-8-2018 – Romania)
  • SRI nu confirmă Sesizarea de Înaltă Trădare împotriva Premierului, depusă de Preşedintele PNL de Victor Manta
    În urma denunţului făcut de dl. Ludovic Orban, Serviciul Român de Informații a transmis că nu ar exista informaţii cu privire la infracţiunea de înaltă trădare imputată d-nei Premier Viorica Dăncilă (22-8-2018 – Romania)
  • Candidatură la șefia DNA, tranșa a doua: procurorul Paula Tănase, fostă studentă a lui Toader de Dora Vulcan
    O primă candidatură pentru postul de procuror-şef al DNA a fost depusă marţi, fiind vorba despre procurorul Paula Tănase de la Parchetul Tribunalului Galaţi. Procurorul Paula Tănase, de la Parchetul Tribunalului Galați, a candidat şi în 2012 la conducerea DNA. Ea se bucură de articole extrem de elogioase din partea luju.ro și Antena 3… (21-8-2018 – Romania)
  • La 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei… de Mircea Ţicudean
    La 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei relațiile cu Rusia sunt din nou subiect de dispută la Praga. Cehii și slovacii marchează marți împlinirea a 50 de ani de la ocuparea Cehoslovaciei de către trupele Pactului de la Varșovia, care a pus capăt unei mișcări de reforme rămasă în istorie ca „Primăvara de la Praga”… (21-8-2018 – Istorie si actualitate)
  • 11 jandarmi cercetați de procurori pentru încălcarea legii penale la protestul din 10 august de Dora Vulcan
    Manualul jandarmilor vine în ajutorul victimelor după intervenţia în forţă de la mitingul diasporei. Forţelor de ordine le este interzis să lovească oamenii în cap, să le pulverizeze gaz lacrimogen în faţă şi să dea cu bastonul fără nicun avertisment. Adică, exact ce au făcut unii dintre jandarmi la protestul din 10 august, aşa cum demonstrează şi imaginile surprinse acolo. 11 jandarmi au fost deja identificaţi de procurori şi vor fi cercetați pentru purtare abuzivă… (19-8-2018 – Romania)
  • Scrisoarea premierului V. Dăncilă către Comisia Europeană şi reacţia preşedintelui PNL de Victor Manta
    17 august 2018. Scrisoarea premierului V. Dăncilă către Comisia Europeană şi reacţia preşedintelui PNL L. Orban. (17-8-2018 – Extern)
  • Statul român a mai pierdut 4 miliarde de lei de Victor Manta
    Complexul Energetic Hunedoara, cu activități în minerit și producerea de energie electrică, a acumulat pierderi totale în perioada 2013 – 2017 de 3,78 miliarde de lei și se estimează că în 2018 acestea vor fi de 291 milioane de lei. Astfel, în 7 ani de zile, societatea deținută de Ministerul Energiei a provocat statului român piederi totale de peste 4 miliarde de lei. (15-8-2018 – Economic)
  • Mesajul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis în urma evenimentelor din ultimele zile de Editori ACUM
    „Bună ziua, dragi români! În ultimele zile zeci de mii de români au ieșit în stradă să protesteze, iar România traversează o stare gravă de tulburare din cauza violențelor înregistrate vineri seara. Atitudinea civică a fost aspru pedepsită cu gaze lacrimogene, tunuri de apă și lovituri aplicate cu exces de zel. Este impresionantă mobilizarea românilor din țară și de pretutindeni. Mulți oameni din diasporă, reveniți acasă, au participat la aceste manifestări. Nu au fost aduși nici de partide, nici cu autocarele, nici plătiți…” (13-8-2018 – Comunicate de presa)
  • PSD-ALDE: Operațiunea Diaspora este realizată de Iohannis cu agenți secreți din străinătate de Laurenţiu Gheorghe
    Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, un apropiat al coaliției PSD-ALDE, invitat permanent al televiziunilor Antena 3 și RTV, lansează ultima teorie a conspirației pentru a-l salva pe Liviu Dragnea și amenință cu noi acțiuni în forță împotriva protestatarilor puterii actuale… (13-8-2018 – Romania)
  • 10 august – o dată memorabilă de Andrei Cornea
    Ce s-a întâmplat în după-amiaza și seara lui 10 august știm, mai mult sau mai puțin. O mare manifestație pașnică antiguvernamentală a fost deturnată de grupuri de huligani, care i-au atacat pe jandarmi. Aceștia, în loc să-i izoleze pe huligani, au răspuns cu o violență cu totul disproporționată și indiscriminată, cu nori de gaze lacrimogene, tunuri cu apă și bastoane, împotriva tuturor protestatarilor din Piața Victoriei – indiferent de vârstă și sex. Unii protestatari au răspuns violent la rândul lor… (13-8-2018 – Romania)
  • Din partea National Committee of Romanian-American Republicans de Editori ACUM
    Romanian GOP, organizație a românilor republicani din Statele Unite, își manifestă dezaprobarea față de acțiunile anti democratice, ostile, anti-cetățenești ale Jandarmeriei Române, privind disproporționalitatea răspunsului la manifestațiile pașnice din București… (13-8-2018 – Comunicate de presa)
  • Mitingul Diasporei – spre un nou „Colectiv”? de Victor Manta
    „Mitingul Diasporei” din 10.08.18 a avut printre obiective destabilizarea guvernului PSD – ALDE. Nefiind asumat, acesta a permis dezlănţuirea unor forţe brutale şi determinate, ce au acţionat din interiorul unor manifestanţi pasivi şi nepregătiţi pentru o acţiune paşnică. (12-8-2018 – Romania)
  • Întoarcerea în timp? de Sorin Şerb
    O retrospectivă a protestului de vineri, de la București, încheiat cu intervenția forțelor de ordine. (11-8-2018 – Romania)
  • Judecătorul C. Danileţ despre legătura magistraţilor cu SRI. Interviu de Victor Manta
    În acest an au apărut pe ACUM 7 articole semnate de acest judecător activ şi controversat, fost membru al CSM. Am adăugat încă unul, în care dl. D. face dezvăluiri despre relaţiile între judecători şi SRI. (10-8-2018 – Cutia Pandorei)
  • Cei care au plecat, cei care nu se mai întorc de Moise Guran
    Tragedia națiunii noastre este că cel mai des ea nu-și înțelege istoria. Importanța unui moment, sau a unei perioade este mult prea rar înțeleasă de contemporani. Trăim și nu știm ce trăim. Condescendența sau suficiența cu care unii îi privesc pe românii ce au plecat din țară reprezintă acest tip de tragedie. Să-ți pută românii de pe cursa low-cost, fără să realizezi că în timpul vieții tale țara ta a pierdut 20% din populație… (6-8-2018 – Romania)
  • Propuneri ale UNJR privind racolarea magistraţilor de către SRI de Victor Manta
    Uniunea Naţională a Judecătorilor din România a propus Consiliului Superior al Magistraturii ca racolarea sau tentativa de recolare a magistraţilor de catre servicii să fie pedepsită cu închisoare de la 5 la 10 ani. (4-8-2018 – Romania)
  • Ordonanța lui T. Toader privind revizuirea sentințelor ar încălca o decizie a CEDO și una a CCR de Dora Vulcan
    OUG de revizuire a hotărârilor judecătorești definitive, despre care a vorbit Tudorel Toader, contravine unei decizii CEDO prin care România a fost deja condamnată. Pe de altă parte, CCR a stabilit deja că hotărârile judecătorești nu mai pot fi supuse unor noi căi de atac după pronunțarea lor… (3-8-2018 – Romania)
  • Eu pe cine votez? de Victor Manta
    Afirmaţii şi evoluţii. Preşedintele K. Iohannis, 15. feb. 2018: „Din punctul meu de vedere lucrurile se pot rezuma la puține cuvinte. Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea acestei direcții”. (2-8-2018 – Comunicate de presa)
  • DNA: Condamnări definitive pe dosare de corupţie, ianuarie-iunie 2018 de Alexandru Leibovici
    DNA: Condamnări definitive pe dosare de corupţie, ianuarie-iunie 2018, plus sinteza pe anul 2017 (1-8-2018 – Romania)
  • (PROTOCOALE SECRETE) – Protocolul CSM cu SRI şi independenţa justiţiei de Victor Manta
    Desi prin Constituţie se prevede că “înfapuirea justitiei” este rolul exclusiv al Inaltei Curţi de Casaţie şi Justitie şi al celorlalte instanţe judecatoresti, prin acest protocol “înfaptuirea justiţiei” a devenit obiect al cooperarii dintre CSM şi SRI. (30-7-2018 – Romania)
  • Presa derbedeilor politici atacă vocile critice ale societății. Schizofrenia ”rețeaua Soros” de Brînduşa Armanca
    Noi liste negre, cu nume deja uzate în campanii de denigrare, au fost vehiculate într-o emisiune de la RTV, televiziune de ne-știri, purtând în fibră și în program antecedentele penale ale patronului său, fugarul Sebastian Ghiță. Derbedei de pe centura presei așezați în scaunul moderatorului au reluat refrenul „rețeaua lui Soros” care ar plăti tot ce sună critic la adresa derbedeilor politici pe care îi servesc… (28-7-2018 – )
  • (CORUPŢIE) – Corupția în direct ! de Pincu Sfartz
    Faptele și consecințele imediate ale fenomenului corupției au început imediat ce a apărut Decretul post-revoluționar din anul de grație 1990 (numai grație nu a fost!) privitor la restituirea proprietăților confiscate de comuniști prin naționalizări și confiscări abuzive. Şi apoi a fost legislaţia pentru privatizări care a avut ca efect că numeroase bunuri au intrat în posesia unor nepricepuţi, incapabili sau de-a dreptul escroci… (27-7-2018 – Marturii)
  • (CORUPŢIE) – Mărturii şi dezbateri de Victor Manta
    După o incursiune istorică, autorul ne relatează despre „întâlnirile” sale cu corupţia de zi cu zi din România, începând cu mijlocul anilor 50 ai secolului trecut. (27-7-2018 – Marturii)
  • (CORUPŢIE) – Mărturii şi dezbateri de Stefan N. Maier
    Vă invităm să participaţi la seria de mărturii şi dezbateri pe care o iniţiem azi, adăugând propriile mărturii şi propuneri. Veţi constata că ne punem inclusiv problema unei linii editoriale pentru ACUM, vizavi de acest fenomen faţă de care simpla neutralitate faptică nu avantajează pe nimeni. Vrem să cunoaştem opinia dv. şi în legătură cu diferitele puncte de vedere asupra acestui subiect. (24-7-2018 – Marturii)
  • Marile dosare de corupție sunt „în pericol” de soluționare definitivă de Alexandru Leibovici
    O listă al celor mai mediatizate dosare de la Înalta Curte de Casație și Justiție în care sunt implicați demnitari de rang înalt, dosare care s-au judecat deja în faza de fond și urmează să fie soluționate definitiv în faza de apel. Aceste dosare așteaptă să fie redactate şi comunicate motivările curţii… (26-7-2018 – Intern)
  • Procurorul Şef al DNA Ploieşti inculpat de ICCJ de Victor Manta
    S-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpatul Onea Lucian, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă. (25-7-2018 – Romania)
  • Statul paralel începe să-l scoată din priză pe Dragnea de Andreea Pora
    Aura de invincibilitate a lui Dragnea începe să se facă praf. Jocurile nu-i mai ies și asta o văd în primul rînd tovarașii săi de drum. A vrut ordonanța de urgență pentru codurile penale, n-a reușit, a trebui să dea în marșarier spre parlament. A vrut apoi ordonanță pentru amnistie și grațiere, a pierdut la mustață. Două eșecuri grandioase din care Dragnea a ieșit șifonat… (23-7-2018 – )
  • „Protocoalele Secrete” – legenda şi faptele de Alexandru Leibovici
    De un an şi jumătate subiectul „protocoalelor secrete” agită presa de toate nuanţele şi a devenit unul din principalii cai de bătaie ai autorilor şi colportorilor teoriei „statului paralel”… (22-7-2018 – Romania)
  • Bulgaria și președinția Consiliului Uniunii Europene de Sorin Paliga
    Am pornit să scriu acest text auzind, în timpul din urmă, diverse discuții privind temele ce ar trebui rezolvate de România în timpul președinției sale din primul semestru al anului viitor. Multe sugestii m-au făcut să zâmbesc, dar nu le voi comenta, poate am zâmbit fără motiv. Exemplul Bulgariei este, cred, relevant: îți alegi o temă modestă, dar punctuală și clară… (19-7-2018 – )
  • Kövesi: compromisuri și performanță de Sabina Fati
    Dincolo de compromisurile (in)evitabile din atmosfera balcanizată în care a evoluat, Kövesi a performat cu instrumentele pe care le-a avut la dispoziție. În urma ei, rămâne o instituție consolidată… (19-7-2018 – )
  • Şapte judecătoare vs. C. Danileţ privind rolul şi activitatea justiţiei de Victor Manta
    Există voci puternice care contestă ideile d-lui Danileţ. Una dintre ele este cea a judecătoarei Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a judecătorilor din România. (17-7-2018 – Polemica)
  • Se pare că Dragnea a convins-o pe Dăncilă să-i dea o OUG pe amnistie și grațiere de Laurenţiu Gheorghe
    Discuții și negocieri intense înaintea ședinței de guvern de marți în care este din ce în ce mai sigur că Viorica Dăncilă va adopta o ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere pentru ca Liviu Dragnea să scape de orice acuzație… (16-7-2018 – Ultima Ora)
  • Donald Trump: Relațiile cu Rusia sunt rele, dar vinovații sunt în Statele Unite de Mircea Ţicudean
    Președintele american Donald Trump a spus înaintea întâlnirii sale de la Helsinki cu omologul său rus Vladimir Putin, luni, 16 iulie, că de vină pentru starea proastă a relațiilor bilaterale sunt fosta administrație democrată americană.. (16-7-2018 – Extern)
  • Azi am sesizat CSM și Inspecția Judiciară de Cristi Danileţ
    Azi am sesizat CSM și Inspecția Judiciară cu privire la declaraţia făcută de Liviu Dragnea la un post de televiziune: ”Este un ofițer (…) care este militar (…) și care mi-a zis că a participat la niște discuții cu anumiți șefi din niște instituții care spuneau că a fost aranjat un judecător din complet, dar se lucrează în continuare.” (12-7-2018 – Romania)
  • DNA în era Kövesi: 37 de demnitari condamnați definitiv în ultimii 5 ani de Laurenţiu Gheorghe
    Nouă miniștri și foști miniștri, 21 de deputați, șase senatori și un europarlamentar, au fost condamnați definitiv în dosare întocmite de DNA în cei cinci ani cât la șefia instituției s-a aflat Laura Codruța Kövesi, se arată în raportul publicat luni pe site-ul instituției… (10-7-2018 – Intern)
  • Preşedintele Iohannis a semnat decretul de demitere a Laurei Codruţa Kövesi de Editori ACUM
    Preşedintele Iohannis a semnat decretul de demitere a Laurei Codruţa Kövesi din funcţia de şef al DNA, anunţă Administraţia Prezidenţială. Textul anunţului…Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a anunțat că va face o declarație de presă la ora 12.00 (9-7-2018 – Ultima Ora)
  • Declarația de presă a Laurei Codruța Kövesi – video şi transcript de Editori ACUM
    Declarația de presă a Laurei Codruța Kövesi de la ora 10:00 (9-7-2018 – Ultima Ora)
  • Tăriceanu pleacă în concediu și-l lasă pe Dragnea în ofsaid cu suspendarea președintelui de Laurenţiu Gheorghe
    Călin Popescu Tăriceanu și-a delegate atribuțiile de președinte al Senatului PSD-istului Adrian Țuțuianu și a plecat în concediu după ce, joi, Liviu Dragnea anunțase că luni coaliția va anunța decizia demarării procedurii de suspendare a președintelui Iohannis… (8-7-2018 – Intern)
  • Abuzuri comise de Direcţia Naţională Anticorupţie? de Victor Manta
    Un număr de 27 de oameni târâţi prin săli de judecată de DNA ani de zile sunt în cele din urmă achitaţi. Nu fără consecinţe fatale, deoarece alţi trei inculpaţi au murit în timpul procesului, iar unul dintre ei a rămas paralizat. (7-7-2018 – Romania)
  • Dragnea în Rusia, Cehia, Bulgaria și Polonia de Pincu Sfartz
    Mi s-a părut interesant de aflat ce ar păți Dragnea, cum ar putea fi condamnat sau achitat, dacă ar fi fost cetățean și funcționar public respectiv în Rusia, Cehia, Bulgaria sau Polonia, asta pentru a domoli oleacă disputele aprinse legate de modificarea Codului Penal al României… (6-7-2018 – Intern)
  • În întâmpinarea românilor. O tânără din Sibiu refuză să plece din țara de Florin Predescu
    Un elogiu in cateva cuvinte aduse catorva eroi aproape ignorati. (4-7-2018 – Gastronomie si Stil)
  • Comisia Europeană avertizează România după adoptarea noului Cod penal: Nu vom ezita să luăm măsuri de Dora Vulcan
    La scurt timp de la adoptarea, de către majoritatea PSD-ALDE, a Codului penal, Comisia Europeană a reacționat și a avertizat că va examina textele modificat și, ca un garant al tratatelor internaționale, nu va ezita sa ia măsurile necesare pentru respectarea lor… (4-7-2018 – Intern)
  • Zegrean: Cum a lăsat profesorul Tudorel Toader doi autodidacţi să facă cele două coduri? de Dora Vulcan
    Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale (2010-2016), Augustin Zegrean, şi-a exprimat uimirea, miercuri, după adoptarea Codului penal, că un ministru ca Tudorel Toader, care mai este și profesor de drept penal, a lăsat ”doi autodidacți să facă Codul penal și Codul de procedură penală”… (4-7-2018 – Intern)
  • Abuzul în serviciu incriminat în Romania corespunde standardelor internaționale de Cristi Danileţ
    Văd că sunt unii care încearcă să inducă ideea că abuzul în serviciu nu ar trebui să existe la noi pe motiv, chipurile, că nu ar exista în legislația altor state. Păi, problema nu e la noi, ci în acele – puține – state unde nu există încă această incriminare! […] (3-7-2018 – Intern)
  • Cine sunt beneficiarii redefinirii abuzului în serviciu alături de Dragnea și Shhaideh de Dora Vulcan
    Majoritatea dosarelor pe abuz în serviciu vor fi închise după ce redefinirea infracțiunii, propusă de ministrul Tudorel Toader și făcută luni, în Comisia lui Iordache, va trece de plen. (2-7-2018 – Intern)
  • Transmisia directă a lucrărilor de astăzi, luni 2 iulie, a Comisiei Iordache pentru modificarea Codului penal de Alexandru Leibovici
    Şedinţa începe în jurul orei 10:30, ora Bucureştiului. (2-7-2018 – Ultima Ora)
  • Iordache va dezincrimina abuzul în serviciu: prejudiciu nu înseamnă că trebuie să existe dosar penal de Dora Vulcan
    Preşedintele Comisiei pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, vrea dezincriminarea abuzului în serviciu. Iordache a spus că modificările Codului penal care vizează abuzul în serviciu vor fi dezbătute şi votate cu celeritate… (1-7-2018 – Intern)
  • O nouă anchetă penală pentru liderii PSD de Sorin Şerb
    Pentru Viorica Dăncilă nu moțiunea de cenzură a opoziției a fost cea mai mare provocare a săptămânii, ci anunțul că a fost pusă sub urmărire penală de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism într-un dosar care părea să fi eșuat în arhivele Parchetului General… (29-6-2018 – Intern)
  • „Statul paralel” explicat de Liviu Dragnea însuși de Alexandru Leibovici
    Tot ce aţi dorit să ştiţi despre „statul paralel” dar n-aţi îndrăznit să întrebaţi. Explicaţiile cele mai autorizate, deoarece provin de la însuşi inventatorul acestuia, sau cel puţin ale celui care i-a dat forma finală – deocamdată 😉 (28-6-2018 – Romania)
  • Președintele Comisiei de la Veneția despre atacurile la independența justiției de Iolanda Bădiliţă
    Președintele Comisiei de la Veneția despre atacurile la independența justiției: vor să schimbe legea pentru că nu sunt satisfăcuți de deciziile justiției. Interviu cu Gianni Buquicchio, președintele Comisiei de la Veneția despre schimbarea legilor justiţiei din România… (27-6-2018 – Intern)
  • Soarta tristă a moțiunii de cenzură. Cheia e la Iohannis, care, ghinion, nu o poate folosi de Andreea Pora
    Moțiunea de cenzură a opoziției are șanse mici, deși vine într-un moment critic pentru Liviu Dragnea-condamnarea la 3 ani și jumătate de închisoare-și pe fondul acumulării tensiunilor în societate… (27-6-2018 – Intern)
  • Statul Paralel şi Protocoalele Secrete de Victor Manta
    În cele de mai jos public extrase din două articole care explică ceea ce m-a interesat mult şi anume Statul Paralel şi legătura sa cu Protocoalele Secrete încheiate între instituţii de forţă ale statului cu alte instituţii, în special din domeniul justiţiei. (23-6-2018 – Romania)
  • Un condamnat penal nu poate fi loial statului de Cristi Danileţ
    Există un principiu în drept potrivit căruia unde este aceeași rațiune trebuie să existe și aceeași soluție (ubi eadem ratio eadem solutio). Ca urmare, mă întreb dacă cele de mai jos, statuate de CCR – Decizia nr. 32/2018, pct. 56 – pentru funcționarii publici, nu ar trebui să li se aplice și demnitarilor statului. Mai mult, până la urmă demnitarii statului ocupă poziții chiar mai onorabile decât cele ale funcționarilor statului… (23-6-2018 – Repere carteziene)
  • Amenințările lui Dragnea: cum vrea să se salveze, distrugând justiția? de Sabina Fati
    Ședința conducerii lărgite a Partidului Social Democrat a decis că PSD rămâne strâns unit în jurul liderului său Liviu Dragnea după ce acesta a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, în primă instanță… (22-6-2018 – Intern)
  • O întîlnire la vîrf controversată: Donald Trump-Vladimir Putin de Valeriu Sela
    Presedintele Trump a confirmat ca doreste sa se intilneasca in iulie cu omologul sau rus, Vladimir Putin. Cum decurg pregatirile? Orelatare a corespondentului Europei Libere la Washington. John Bolton va vizita Moscova săptămîna viitoare pentru a pregăti întilnirea… (22-6-2018 – Extern)
  • Liviu Dragnea, condamnat de Curtea Supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare de Dora Vulcan
    Curtea Supremă a decis joi condamnarea liderul PSD Liviu Dragnea la trei ani și șase luni de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă. Dragnea mai are o condamnare definitivă, la doi ani cu suspendare, în dosarul Referendumului… (21-6-2018 – Ultima Ora)
  • Ziua sentinței lui Dragnea. Care sunt variantele și cum îi folosesc modificările la CCP de Laurenţiu Gheorghe
    Astăzi, completul de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție va lua o decizie în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual…. (21-6-2018 – Intern)
  • Curtea Supremă l-a condamnat pe fostul ministru PSD Dan Şova la 3 ani închisoare fermă pentru corupție de Dora Vulcan
    Fostul ministru al Transporturilor Dan Șova (PSD) a fost condamnat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora. Decizia este definitivă… (20-6-2018 – Intern)
  • Consilierul prezidenţial S. Tănăsescu a demisionat de Victor Manta
    Demisia din funcţie a Consilierului Prezidențial Simina Tănăsescu, legat de scandalul privitor la presiunile presupuse asupra CCR. Demisia vine în contextul în care, după decizia CCR referitoare la revocarea L.C. Kovesi, mai multe voci au cerut demisia Judecătorului CCR Petre Lăzăroiu. (20-6-2018 – Polemica)
  • Imperativul de Andrei Cornea
    Problema respectării deciziei e de principiu, mai întîi. Ea n-are legătură nici cu impopularitatea ei, nici cu mizeria ei juridică, nici cu uneltirile sinistre ale lui Dragnea, Tăriceanu & Co. Președintele trebuie să semneze decretul de revocare a procurorului-șef DNA, pur și simplu fiindcă a jurat să respecte Constituția, iar CCR e singurul interpret autorizat al acesteia. Vreți un președinte sperjur?… (18-6-2018 – )
  • De ce amână Iohannis revocarea șefei DNA de Sabina Fati
    Președintele Klaus Iohannis care a refuzat în trecut să o demită pe Kovesi a sugerat că această dezbatere ar trebui tranșată la referendum. (17-6-2018 – Romania)
  • Cel mai probabil plan al Președintelui Iohannis de Moise Guran
    Așadar președintele are loc de întors, din punct de vedere juridic, chiar dacă PSD-ul îl presează cu suspendarea iar canalele sale îl prezintă deja ca pe un infractor încălcător de constituție. Probabil săptămâna viitoare, înainte de orice suspendare va sesiza CCR cu una dintre aceste probleme, sau cu ambele. Am mari dubii că va obține altceva decât timp… (16-6-2018 – Polemica)
  • Noi achitări de persoane suspuse la ICCJ – Sebastian Ghiţă de Victor Manta
    Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) L-AU ACHITAT pe fostul deputat Sebastian Ghiţă pentru toate capetele de acuzare imputate în dosarul în care era judecat pentru diverse fapte de corupţie. Motivele sentinţei: fie că faptele nu există, fie că nu sunt prevăzute de legea penală. (14-6-2018 – Romania)
  • Diplomaţia lui Trump nu este decât teatru de proastă calitate de Robert Tracinski
    În cadrul „fără precedentului” summit-ului unu la unu din Singapore, președintele american Donald Trump a anunțat că va suspenda manevrele militare comune cu Coreea de Sud. În schimbul acestui fapt dictatorul nord-coreean, Kim Jong-Un, a fost de acord să ăăă… staţi să verific… OK, să… nimic. El a fost de acord să nu facă nimic în schimb… (14-6-2018 – Extern)
  • De ce PSD este obligat să facă referendum pentru demiterea președintelui după suspendare de Dora Vulcan
    >PSD intenționează să-l suspende pe președintele Iohannis printr-o hotărâre a parlamentului, pe care să o revoce ulterior, ca să nu se mai ajungă la referendumul de demitere și cât să poată da președintele interimar decretul de demitere a șefei DNA. Totul până la termenul de 21 iunie, când instanța se va pronunța în procesul lui Dragnea… (14-6-2018 – Intern)
  • Informaţie juridică: Suspendarea Presedintelui Romaniei – doua forme de Cristi Danileţ
    Sunt două tipuri de suspendări ale Președintelui Statului în Constituția României, una pentru încălcarea Codului penal și alta pentru încălcarea Constituției… (13-6-2018 – Repere carteziene)
  • Gabriela Firea, primarul Bucureștiului (PSD), a fost huiduită la o ceremonie în onoarea Simonei Halep de Editor Opinii
    În deschiderea ceremoniei de la Arena Naţională (luni 11 iunie 2018), primarul general al Municipiului București, Gabriela Firea (PSD) i-a oferit Simonei Halep cheia orașului și a încercat un mic discurs, dar a fost huiduită copios de cei circa 20.000 de oameni din tribune, care au scandat apoi numele sportivei… (13-6-2018 – Intern)
  • Iohannis, atac dur la Dragnea: Este inadmisibil ca un infractor sa ameninte magistratii de Laurenţiu Gheorghe
    Președintele Iohannis a renunțat marți să se mai refere la politicienii corupți cu sintagma „penali” și l-a numit pe liderul PSD în mod direct „infractor” care „a convocat un miting mediocru anti-justiție” pentru ca să „renunțăm la valorile democratice”… (12-6-2018 – Intern)
  • Un tiran nu-și poate depăși limita, dar poate îngenunchea o națiune sub ea de Moise Guran
    Nimeni nu poate da timpul înapoi. În viață, ne putem înțelege greșelile, putem învăța din ele, putem urmări țeluri cu tenacitate și perseverență. Un om care merge înainte, în ciuda unui eșec, este un om puternic, cu singura și marea condiție, să-și înțeleagă propriile limite, căci înțelegându-le, și le poate depăși. Da, un astfel de om este Simona Halep. Nu, un astfel de om NU este Liviu Dragnea… (11-6-2018 – Polemica)
  • Tudor Calin Zarojanu: Cum s-a ales praful de jurnalismul românesc (fragment) de Editor Opinii
    Deși posibilitățile de informare, mijloacele tehnice și, pe alocuri, și cele financiare sunt net superioare celor de acum 20-25 de ani – nivelul conținutului actelor jurnalistice este, în opinia mea, mult inferior. Și nu mă refer doar la zonele de social, cultură, politică, ci și la umor, de pildă. Singurul domeniu jurnalistic care a evoluat consistent este cel financiar-economic… (9-6-2018 – Jurnalism, Comunicare)
  • Ce urmărește mitingul PSD: presiuni asupra Justiției? de Sabina Fati
    Strategii PSD au gândit o regie demnă de vremurile de glorie ale defunctului partid comunist. Cel mai mare partid din România a vorbit despre organizarea unui mare miting încă de anul trecut, pentru a demonstra astfel că are în spate cel puțin la fel de mulți susținători ca manifestanții care s-au strâns în 2017 luni de zile în fața guvernului pentru a protesta împotriva PSD și a guvernului său… (8-6-2018 – Romania)
  • Contextul bate textul de Andrei Cornea
    în 2018 forțele democratice și liberale nu mai pot beneficia de o susținere credibilă și eficientă din partea unui Occident unit, ca acum șase ani. În consecință, ar trebui ca ele, în mult mai mare măsură decât în trecut, să se bazeze pe ele însele, apelând mult mai mult decât până acum la inteligență, creativitate politică și acceptare a imperativului binelui comun… (6-6-2018 – Polemica)
  • Marxismul este o veste proastă pentru poporul chinez de Victor Manta
    Într-un articol publicat pe Fox News, cunoscutul autor american Newt Gingrich vorbeşte despre răspândirea marxismului şi efectele lui până în ziua de astăzi. (4-6-2018 – Istorie si actualitate)
  • Listele Securităţii și „Evreii în cultură” de William Totok
    De ce a întocmit Securitatea şi o listă cu numele evreilor din domeniul culturii, învăţămîntului şi artei? Însemnări pe marginea dezbaterii, declanşată în urma publicării „listei lui Hodor”. În arhiva Securităţii există nenumărate dovezi din care rezultă activitatea pe această „linie” a unor persoane stabilite în străinătate. Acestea au acceptat, din varii motive, să devină instrumente ale propagandei naţionaliste, inspirată de regimul ceauşist şi organizată, sprijinită, respectiv stimulată, de Securitate… (1-6-2018 – Istorie si actualitate)
  • Ziaristul rus Arkadii Babcenko trăieşte! de Andrei Illarionov
    Ziaristul Arkadii Babcenko, despre uciderea căruia a anunțat pe 29 mai poliția națională a Ucrainei, este viu! Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că tot ce s-a întâmplat a făcut parte dintr-o operațiune specială în vederea dovedirii complicităţii serviciilor ruseşti la plănuita asasinare a lui Babcenko… (31-5-2018 – Extern)
  • Pe intelesul tuturor: Decizia CCR din 30 mai 2018 cu privire la procurori de Cristi Danileţ
    CCR a pronunțat astăzi o decizie extrem de importantă prin care este interpretată Constituția în legătură cu puterile ministrului asupra procurorilor. Ținânt cont și de o altă decizie de acum două luni a CCR, pot spune că ministrul justiției a devenit șeful procurorilor, un lucru la care se renunțase odată cu reforma justiției din anii 2004-2005. (30-5-2018 – Repere carteziene)
  • Australia și Olanda au acuzat în mod oficial Rusia pentru doborârea zborului de linie MH17 de Editor Politica Externa
    Olanda și Australia consideră Rusia răspunzătoare pentru rolul său în doborârea avionului malaiezian de pe cursa Amsterdam-Kuala Lumpur în iulie 2014, deasupra Ucrainei, a anunțat vineri guvernul olandez… (25-5-2018 – Ultima Ora)
  • Procesul lui Liviu Dragnea. De partea cui este oare statul de drept? de Victor Manta
    În articol sunt rezumate cele scrise de d-na Alina Mungiu-Pippidi şi publicate într-un articol ce apare pe site-ul „România curată” şi pe cel al publicaţiei „Cotidianul”. (28-5-2018 – Romania)
  • Denunţul d-lui Ludovic Orban, circumstanţe şi consecinţe de Victor Manta
    Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, membră a partidului aflat la conducere, PSD, şi împotriva preşedintelui Liviu Dragnea a acestui partid. Acuzaţia principală împotriva premierului este cea de Înaltă Trădare! (22-5-2018 – Romania)
  • România. Războiul majorității cu președintele de Sabina Fati
    Miza: debarcarea șefei DNA Laura Codruța Kövesi. Coabitarea dintre președintele Klaus Iohannis, provenit din zona liberală a politicii românești și guvernul preponderent social-democrat este tot mai complicată. Pe de o parte șeful statului a început să tragă de timp în privința promulgării actelor normative și să saboteze modificările făcute de parlament la legile justiției, prin trimiterea și retrimiterea lor la Curtea Constițituțională… (14-5-2018 – Romania)
  • Ingineria de Pincu Sfartz
    Am încercat să-mi fac cinstit meseria, până ce într-o zi când, la faza de recepție a pieselor de schimb finite, am observat că după fiecare măsurătoare de precizie cu un micrometru a suporților de rulmenți de la arborii roților de tractor, muncitorul lovea cu ciocanul suportul într-o anume poziție, re-măsura și punea ștampila pe certificatul de calitate al suportului respectiv ! Ce se întâmpla ? Din cauza turnării unei fonte de proastă calitate, cu tensiuni interne, după câteva zile de la operația de strunjire suportul se ovaliza… (20-5-2018 – )
  • România – Politicienii vor o țară ca afară, în Caraibe de Sorin Şerb
    Președintele, așa apatic și necomunicativ cum este, pare singurul care poate deocamdată (și interpretând, uneori, creativ Constituția) să se împotrivească atracției universale a corupției. Politicienii vor o țară ca afară, sătui să caute refugiul în paradisurile penale din Marea Caraibelor sau la antipozi. Vor să nu mai fie nevoiți să fugă din țară pentru a beneficia de confortul executării pedepsei la domiciliu. Nu vor să sufere grețuri străbătând oceanele, ca Elena Udrea, care dă acum interviuri incendiare și varsă tot ce știe prin Skype de la ferma ei de papagali din Costa Rica… (13-5-2018 – Romania)
  • DNA a primit două lovituri consecutive de la ICCJ de Victor Manta
    Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a primit ieri 10 mai şi azi 11 mai o lovitură puternică de la judecătorii ICCJ, ceea ce continuă să ridice semne de întrebare serioase cu privire la activitatea trecută, prezentă şi viitoare a DNA-ului: achitare în procesul Ponta – Şova, achitare în procesul Toni Greblă… (12-5-2018 – Polemica)
  • Războiul Rece cu Iranul a fost reluat de Robert Tracinski
    Războiul Rece cu Iranul a fost reluat. N-o spun ca o critică la adresa deciziei preşedintelui Trump de a anula înțelegerea cu Iranul. Acea decizie nu re-pornește conflictul. Războiul Rece al Iranului contra Statelor Unite nu a încetat niciodată. Această decizie nu face decât să recunoască acest fapt şi să readucă America în luptă. Mai precis, decizia lui Trump respinge fantezia lui Barac Obama că dacă îi satisface dorinţele, Iranul va renunţa la ostilitatea contra Statelor Unite şi a intereselor sale… (10-5-2018 – Extern)
  • Bugetarii se supun legii, nu poporului de Cristi Danileţ
    Bugetarii (funcționari publici, profesori, doctori, magistrați, parlamentari etc) sunt plătiți din banii statului la care contribuie o mare parte din popor, dar ei nu trebuie să facă ceea ce le spune la un moment dat poporul, ci ceea ce le spune legea. Niciun cetățean privit individual, ba chiar nici poporul considerat ca întreg nu este deasupra legii. Trăim în epoca lui „rule of law”, nu lui „rule of man/men”. (8-5-2018 – )
  • Vizita de Pincu Sfartz
    Mi s-a părut interesant să analizez comunicatul privind vizita oficială a prim-ministrului român la prim-ministrul israelian. Am detașat doar 5 subiecte din acel comunicat, despre care am emis un punct de vedere strict personal, și cer scuze anticipat pentru eventuala depășire a nivelului de ironie… (8-5-2018 – Polemica)
  • Singurătatea Doinei Cornea de Laszlo Alexandru
    Vorbind despre “puterea celor fără de putere”, Václav Havel remarca paradoxul cotidian, care ar putea să corodeze și să conducă la prăbușire un regim totalitar. Ar fi de ajuns ca fiecare cetățean de rînd să-și asume “viața în adevăr”, să își găsească puterea de-a denunța realitatea oprimantă… (5-5-2018 – Societate civila)
  • A patra reuniune a Consiliului de Asociere R. Moldova – UE de Alla Ceapai
    Dionis Cenușă: nu s-au făcut progrese esențiale în justiție, lupta împotriva corupţiei, investigarea fraudei bancare şi mass-media. Premierul moldovean Pavel Filip a început o vizită de patru zile la Bruxelles, unde va participa la cea de-a patra reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Un comunicat de la guvern anunță că la reuniune se va discuta despre modul în care autoritățile de la Chișinău îndeplinesc reformele prevăzute de Acordul de Asociere… (2-5-2018 – Republica Moldova)
  •  
    18.227.140.152