• ACUM.TV
  • Editia 14 – 20 octombrie 2012
  • Gigi Becali. Anatomia unui cioban politic de Ovidiu Ivancu
    Nume: George Becali. Nume de scenă, Gigi, cu varianta suav-ironică Jiji. Patron al unei echipe de fotbal, cioban practicant în timpul liber, absolvent de Drept, şef de partid şi politician care se revendică din şcoala oratorică a lui Nae Caţavencu, personajul e, cel puţin, multilateral dezvoltat. Convingerile sale politice, de fiecare dată puternice şi definitive, oscilează de la stânga la dreapta. Omul e lunea fascist notoriu, marţea naţionalist patetic, miercuri e om de stânga, joi e de centru, vineri se declară de dreapta iar sâmbăta se pregăteşte pentru duminică, ziua Domnului, cea pe care o petrece cântând în biserici, citind din Noul Testament sau având lungi convorbiri private cu Dumnezeu……continuare (14-10-2012 – Editorial)
  • Un parlament devenit derizoriu de Mircea Kivu
    Parlamentul ar trebui să fie locul în care se iniţiază, se discută şi se adoptă legi. Recentul raport al Institutului pentru Politici Publice („Sinteza activităţii parlamentarilor în mandatul 2008 – 2012″) ne spune şi dovedeşte cu cifre că, în ultima legislatură, calitatea îndeplinirii acestei funcţii a fost drastic redusă. (14-10-2012 – Intern)
  • 23 de zile până pe 6 noiembrie: ce vom mai auzi? de Wanda Lucaciu
    Dacă eşti democrat, republican, independent, comunist sau idiot, a fost foarte clar că dezbaterea între Obama şi Romney a fost câştigată de Romney. Romney a fost pregătit, a fost “prezent”, chiar dacă a spus unele lucruri care nu erau adevărate. În schimb Obama arăta obosit, mult mai cărunt decât acum 4 ani când a fost ales preşedinte, şi nu a fost pregătit suficient pentru această întâlnire. Este cert că Obama este superior în inteligenţă lui Romney, şi probabil că nu s-a pregătit pentru că a crezut că va putea să-l domine pe Romney. A făcut o mare greşeală şi s-a văzut! (14-10-2012 – Alegeri)
  • Fiica partidului de Bruno Stefan
    Dacă cei mai mulţi oameni au trecut în buletin şi în certificatul de naştere în dreptul tatălui un nume bărbătesc – Ion, Vasile, Gheorghe sau alt prenume masculin, ori măcar cuvântul ”Necunoscut” în cazul copiilor născuţi în urma unor întâmplări neobişnuite (viol, nerecunoaşterea paternităţii), Florentina avea scris pe certificatul de naştere ca prenume al tatălui ei ”Partidul Comunist Român”. Asumarea paternităţii de către o instituţie şi nu de către o persoană fusese în perioada războiului un lucru obişnuit… (14-10-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Cade soare de Gabriel Gherbaluta
    Cade soareRoş în mare ;Ea dispare … (14-10-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Ekphrasis, miniatură în mantia unui înger de Irina Lucia Mihalca
    Ekphrasis, miniatură în mantia unui înger Undeva în timp, ascult Vangelis, (14-10-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Şi priveam, şi priveam (1) de Dan DAVID
    După un timp nu te mai vedeam. Restul zilei eram trist. Îi răspundeam mamei doar cu da sau cu nu. (14-10-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Rug de umbre de Nichita Danilov
    Mă legăm singur de stîlp şi aprindem focul. (14-10-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Brăila şi trandafirii roz de Ruxandra Anton
    eu şi Lana încercăm să auzim tropotul cailor de pe vremuri (14-10-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Principiile Fundaţiei Nobel pentru numirea şi selecţia laureaţilor pentru literatură de George PETRINEANU
    Joi 11 octombrie la Stockholm (respectiv Oslo – premiul pentru pace) au fost făcuţi cunoscuţi public laureaţii Premiului Nobel pentru anul 2012. În special decernarea premiului pentru pace Uniunii Europene a fost o surpriză, însoţită în toată lumea de comentarii şi glume. Dragi cititori, felicitându-vă (pe cei care fac parte din Uniunea Europeană, inclusiv subsemnatul) pentru primirea, în mod sigur pe merit, a Premiului Nobel pentru pace, subsemnatul, el însuşi laureat, vă oferă traducerea principiilor Fundaţiei Nobel pentru numirea şi selecţia laureaţilor pentru literatură. Este un subiect de actualitate şi ţin foarte mult să vă convingeţi de seriozitatea cu care Comitetul Nobel face alegerile. (14-10-2012 – Stiati ca…?)
  • Frittata à la Sebastian de Florin Predescu
    E timpul pentru frittata in stilul classic italienesc (14-10-2012 – Gastronomie si Stil)
  • google_2

  • România – pe primul loc ca sursă a traficului de persoane în Regatul Unit de Petru Clej
    România este una dintre principalele surse de traficare a persoanelor în Regatul Unit, potrivit unor date publicate joi la Londra.Exploatarea sexuală, exploatarea în muncă şi exploatarea copiilor sunt principalele destinaţii ale acestui trafic potrivit raportului publicat de Agenţia pentru Combaterea Crimei Organizate (SOCA). (18-10-2012 – Ultima Ora)
  • Închiderea redacţiei române a BBC – o amarnică greşeală? de Dorian Galbinski
    Trec din când în când pe lângă Bush House, în centrul Londrei. Clădirea a fost timp de 70 de ani sediul BBC World Service, care la apogeul gloriei sale avea 3000 de angajaţi şi transmitea în 47 de limbi, printre care şi limba română. Am lucrat în serviciul român timp de 38 de ani, până la 1 august 2008, când vocile redactorilor săi din Londra şi Bucureşti s-au auzit pentru ultima oară. (14-10-2012 – Istorie si actualitate)
  • „Invazia” moldovenilor cu paşaport românesc – un tabloid londonez trage alarma de Petru Clej
    Mii de persoane disperate să scape de sărăcia din Republica Moldova recurg la cetăţenia română pentru a veni să muncească în Regatul Unit, scrie cel mai mare cotidian tabloid britanic. Potrivit lui The Sun (http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4588046/Thousands-of-Moldovans-queue-for-passports-to-UK-in-Euro-loophole.html), 10000 de moldoveni ar obţine lunar paşapoarte româneşti, avertizând că în ultima instanţă contribuabilii din ţările Uniunii Europene vor achita nota de plată pentru această politică a României. (15-10-2012 – Diaspora)
  • “Păruiala muierilor din USL” – misoginismul presei din România de Petru Clej
    Recent în cotidianul Evenimentul Zilei apărea un articol intitulat “Păruiala muierilor din USL”, semnat de Maria Irimescu. Subiectul articolului este o dispută între primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, de la Partidul Social Democrat (PSD), şi prefectul judeţului Dolj, a cărui reşedinţă este Craiova, Elena Costea de la Partidul Naţional Liberal (PNL). Cele două partide sunt aliate în cadrul Uniunii Social Liberale (USL). (14-10-2012 – Jurnalism, Comunicare)
  • Chiar e nevoie de Partidul Socialiştilor în Republica Moldova? de Petru Clej
    Săptămâna trecută a fost marcată la Chişinău de un eveniment politic aparent important: alţi trei deputaţi ai Partidului Comuniştilor (PCRM) au demisionat din grupul parlamentar condus de Vladimir Voronin şi s-au alăturat celorlalţi patru plecaţi din partid pe parcursul ultimului an.Cei şapte deputaţi au anunţat că formează o noua fracţiune parlamentară, fiind îndeplinit baremul de cinci membri. (14-10-2012 – Republica Moldova)
  • Onoarea Rusiei aparată de “doamna de fier” a Transnistriei. Nina Ştanschi demască slăbiciunile regimului separatist de Denis Cenusa
    Rusia a fost în centrul atenţiei în cadrul sesiunii de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (1-5 octombrie). Deputaţii acestei instituţii pan-europene au criticat şi au blamat autorităţile ruse într-o serie de dosare, începând cu drepturile omului (în special cu privire la persecutarea minorităţilor sexuale) şi termininând cu tezaurul României din perioada primului Război Mondial, aflat în posesia Moscovei (în valoare de cel puţin 3,2 mld. euro). (7-10-2012 – Republica Moldova)
  • Mitropolitul Moldovei prevede modificări la Legea anti-discriminare de Editor Politica Externa
    Solicitarea Mitropoliei de modificare a Legii cu privire la asigurarea egalităţii nu a ajuns încă p… (14-10-2012 – Republica Moldova)
  • Holocaustul evreilor şi romilor, discutat la Chişinău de experţi internaţionali de Editor Politica Externa
    În rezultatul studiilor, experţii constată că deportările în masă au fost iniţiate de trupele române, iar cele germane acţionează în tandem. Cea mai mare parte a populaţiei evreieşti din Basarabia şi din Bucovina de Nord este fie masacrată pe loc, fie deportată. (14-10-2012 – Republica Moldova)
  • Religiozitatea este în scădere în Statele Unite de Wanda Lucaciu
    Studiul arăta că o cincime din populaţia Statelor Unite şi o treime din adulţii de vârstă de peste 30 de ani sunt „fără religie”. Acest rezultat este cel mai mare procentaj înregistrat de când Pew Research Center a studiat acest fenomen. În ultimii 5 ani, această populaţie a crescut de la 15% la ceva mai puţin de 20%. În Statele Unite sunt peste 13 milioane de atei, agnostici şi 33 de milioane de persoane care spun că nu au nici un fel de afilitie religioasă. Acest fenomen se poate traduce în afirmaţia că unul din cinci adulţi nu este afiliat vreunei religii. (14-10-2012 – Social)
  • Trei „luni cumplite” pentru conducerea israeliană de Rodica Grindea
    Netaniahu şi-a exprimat convingerea că în acest fel va putea determina legiferarea unui buget cu toată răspunderea, evitând astfel deterioarea economică progresivă, specifică statelor europene. Totodată, el şi-a „reamintit” obligaţia, ca prim-ministru, de a „pune interesul naţional mai presus de orice”, (14-10-2012 – Polemica)
  • Stilul creatorului de Dorel Schor
    Fiecare artist plastic, sau aproape fiecare, are un stil. Acesta reflecta conceptia si modul sau specific de exprimare. O anumita tusasau linie, adoptarea consecventa a anumitor solutii, specificitatea trasaturilor personajelor confera un aspect distinct si personalizat lucrarilor sale. (14-10-2012 – Album)
  • “Dincolo de dealuri” al lui Cristian Mungiu la Festivalul Filmului de la Londra de Petru Clej
    Filmul lui Cristian Mungiu, “Dincolo de dealuri”, a rulat în două ocazii la cea de-a 56-a ediţie a Festivalului Filmului de la Londra, în faţa unei săli aproape pline la cinematograful Curzon din cartierul Mayfair, în centrul capitalei britanice. (14-10-2012 – Scena si Ecranul)
  • Neretuşat despre birocraţie. Sau anti-birocraţie de George PETRINEANU
    Merg la farmacie să ridic „medicamente pe reţetă”, de fapt nu pe reţetă ci pe actul de identitate, de fapt nu pe actul de identitate ci pe permisul de conducere, de fapt, pe o bucăţică de plastic de mărimea unei cărţi de vizită mici. Şi de fapt nu pentru mine… (14-10-2012 – Dialog Intercultural)
  • Centru de Studii Israeliene la SNSPA Bucureşti de Liliana Popescu si Liviu Rotman
    Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti, înfiinţată în 1991 ca şcoală de guvernare şi pregătire pentru guvernare a noii elite, ne surprinde din nou. Sub o nouă conducere, a Rectorului ales în această primăvară, Profesor Remus Pricopie, SNSPA s-a angajat pe drumul deloc lin al unei construcţii instituţionale. Este vorba despre înfiinţarea unui Centru de Studii Israeliene. Înfiinţarea Centrului a fost aprobată în Şedinţa de Senat la începutul lunii octombrie… (14-10-2012 – Invatamant)
  • O pasarelă între sport şi sănătate de Stéphane Ionesco
    Cifoza atacă partea superioară a coloanei vertebrale din regiunea cervicalo-dorsală. Deformaţie prin care umerii şi gâtul sunt proiectaţi înainte, în timp ce toracele se retractează, ceea ce explică de altfel şi slăbiciunea muşchilor dorsali şi abdominali. Iată aşadar, o serie de exerciţii destinate „alinierii” vertebrelor, potrivit unei scheme anatomice normale, garantând astfel funcţiunile complete ale arborelui vieţii, coloana vertebrală: (14-10-2012 – Savoir Vivre)
  • Frate cu dracul de Dorel Schor
    Te faci frate cu dracul, treci puntea, dar ii platesti brinza cit nu face. (14-10-2012 – Divertisment)
  • Armenian Genocide Song, 24 april 1915 de Editori ACUM
    Armenian Genocide Song, 24 april 1915 (10-10-2012 – TV.ACUM)
  • Marşul vieţii, cu subtitluri în EN de Editori ACUM
    Marşul vieţii, cu subtitluri în EN (18-10-2012 – TV.ACUM)
  • Al Pacino, „Scent of a Woman” – Tango de Alexandru Leibovici
    Al Pacino, „Scent of a Woman” – Tango (11-10-2012 – TV.ACUM)
  • Pilobolus Dance Theatre „Shadowland” de Editori ACUM
    Pilobolus Dance Theatre „Shadowland” (14-10-2012 – TV.ACUM)
  • R. Moldova: Dumnezeu a ajuns motiv de discriminare de Editori ACUM
    R. Moldova: Dumnezeu a ajuns motiv de discriminare (16-10-2012 – Republica Moldova)
  • R. Moldova: Dumnezeu a ajuns motiv de discriminare de Editori ACUM
    R. Moldova: Dumnezeu a ajuns motiv de discriminare (16-10-2012 – Republica Moldova)
  •  
    18.97.9.175