• ACUM.TV
 • Editia Saptamanii 16 – 22 ianuarie 2012
 • Mirosul oportunităţii de Stefan N. Maier
  Este, cred, ceea ce se întâmplă în România în aceste zile. Marea majoritate a populaţiei nu mai are viitor şi, pe deasupra, este şi privită de sus de către cei aflaţi la putere. Oamenii sunt ironizaţi, amăgiţi, minţiţi pe faţă şi supuşi tratamentului cu droguri mediatice. …continuare (15-1-2012 – Editorial)
 • România la foc mic de Matei Mircioane
  Proteste violente la Bucuresti - sursa foto. bzi.ro

  Proteste violente la Bucuresti - sursa foto. bzi.ro

  În după amiaza şi seara de duminică, 15 ianurie 2012, Bucureştiul a fost un teatru de război, în care huliganii au ieşit în prim plan, luând ochii camerelor de filmat, îngrozind populaţia şi făcându-i pe comentatorii şi analiştii politici să bată în retragere, să se delimiteze de manifestaţiile de protest. Legea sănătăţii din România a rămas undeva în urmă, îngropată în maldărele de pietre, moloz şi pavele aruncate înspre forţele de ordine, în spatele focurilor aprinse de huligani, înecată de tulumbele cu apă ale pompierilor, de valurile de fum ale fumigenelor şi de sprayurile lacrimogene. (15-1-2012 – Romania)
 • Nu putem alege președintele, organizăm un referendum de Petru Clej
  Reîntorși din vacanța de Crăciun/Anul nou x 2 (stil nou, stil vechi), liderii coaliției de guvernare din Republica Moldova, Alianța pentru Integrare Europeană (AIE), au scos din tolbă o surpriză: în luna aprilie va fi convocat un referendum privind modificarea procedurii de alegere a președintelui țării, alegere care eșuează în continuu de aproape trei ani. (15-1-2012 – Republica Moldova)
 • Evreii – un popor de războinici de Eva Galambos
  De ce s-au angajat evreii în războaie pe care, teoretic, puteau să le piardă (15-1-2012 – Istorie si actualitate)
 • Colocviu despre Leon Volovici de Editori ACUM
  Joi, 19 ianuarie, ora 11, va avea loc un colocviu de evocare a vieţii, operei şi personalităţii intelectualului Leon Volovici (Iaşi, 1938 – Ierusalim, 2011). (15-1-2012 – Comunicate de presa)
 • Expoziţia „Justes de France” la Muzeul de Artă din Cluj de Andrea Ghita
  În 13 ianuarie a avut loc la Palatul Bánffy, sediul Muzeului de Artă din Cluj, vernisajul expoziţiei „Les Justes de France”. Evenimentul organizat de Institutul Francez din Cluj, în onoarea apropiatei Zile Mondiale de Comemorare a Holocaustului, s-a dorit un omagiu pentru cele şase milioane de victime şi cele două mii de francezi care şi-au riscat viaţa pentru a-i salva pe cei prigoniţi. (15-1-2012 – Jurnal Cultural)
 • Nabucco ’12 – o premieră copleşitoare pe scena Operei Naţionale din Cluj de Andrea Ghita
  Impresii la cald despre spectacolul Nabucco ’12, în viziunea regizorală a lui Alexander Hausvater, prezentat în premieră duminica 15 ianuarie pe scena Operei Române din Cluj. (15-1-2012 – Jurnal Cultural)
 • TU de Vlad Solomon
  – TU e poezia mea de debut, publicata in Romania Literara, in 1970, la citeva luni dupa emigrarea mea in Israel.E inclusa in volumul ”In noi e un cer mai adevarat” – 1984 – Tel Aviv (C) (15-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Scrum – excerpte 7 (Poem de Ștefan Doru Dăncuș) de Dan DAVID
  nu mai sta în genunchi Doamneacum eu sunt pe scaunul electricvino în braţele mele (15-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Don Quijote de la Bocșa de Dan DAVID
  Preotul bătrân mă întreba din când în când, să verifice.„Bine fiule, bine; văd că ții minte.”Le schimbam repede.Mie cel mai mult îmi plăcea să citesc Don Quijote. (15-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • google_1
  google_2

 • Regele Mihai își exprimă îngrijorarea cu privire la situația actuală din România de Editori ACUM
  Fără nici o îndoială, criza economică mondială afectează România. Dar este, totodată, evident că protestele din țara noastră merg mult mai departe decât atât: românii își exprimă frustrarea față de politicieni care nu au privit niciodată dincolo de îngustele lor interese, care au fost mai mult ocupați cu mici dispute personale decât cu buna administrare a țării.Regele și Principesa Moștenitoare urmăresc evenimentele cu profundă îngrijorare și rămân hotărâți să facă tot ce este în puterea lor pentru a apăra și promova interesele României, fără să favorizeze nici o formațiune politică. (22-1-2012 – Comunicate de presa)
 • Opoziţia cere demiterea prefectului „nazist” de Mureş de Editori ACUM
  Uniunea Social Liberală cere Guvernului demiterea Prefectului de Mureș, Marius Pașcan, și a șefului său de cabinet, Mircea Munteanu, pentru transmiterea unui mesaj care instigă la ură și lezează în mod grav comunitatea evreiască, dar și românii care luptă în stradă în mod legitim pentru drepturile lor. (20-1-2012 – Comunicate de presa)
 • Așteptăm mărturiile dumneavoastră din lagărele din Transnistria de Editori ACUM
  Îi rugăm pe supraviețuitorii lagărelor din Transnistria, din perioada 1941 – 1944 să ne împărtășească amintirile lor de atunci. Îi rugăm și pe urmașii acelora deportați să ne împărtășească amintirile transmise de rudele lor decedate. (18-1-2012 – Marturii)
 • Spui că Eminescu e xenofob și antisemit? Delict de lez-majestate! de Petru Clej
  Aniversarea pe 15 ianuarie a zilei de naștere a lui Mihai Eminescu e prilejul unei emulații de tip școală elementară de compuneri dedicate poetului național (15-1-2012 – Polemica)
 • Disputa Băsescu – Arafat sau Sicko, fabricat în Romania de Florin Predescu
  Presedintele Basescu insista asupra co-existentei a unor servicii private de interventii-urgenta cu SMURD-ul deja o institutie functionala si bine croita de catre Dr. Raed Arafat, aflata in pericolul dezintegrarii organismului.Fiind vorba de banii publici se impune un control mai riguros, o monitorizare a fondurilor, aici de acord cu presedintele roman, insa nu cu o schimbare ostila cetateanului de rand, platitor al taxelor. (15-1-2012 – SPUNE)
 • Povestea unei (singure) cărți – I de Vlad Solomon

  La 22 de ani, razboiul de Yom Kipour

  Nu-mi fac iluzii ca aceasta povestire va trezi mare interes, sau va fi citita de multa lume, sau ca va da nastere la o polemica furtunoasa. Dar, dupa articolele pe teme incendiare, care au scos la iveala patimi si ostilitati, nationalisme si inregimentari, simt nevoia sa impartasesc ceva banal, dar care dezvaluie vanitati si rautati, imposturi si manipulari… Si, poate, o mica doza de prospetime, vibratii si rezonante. (15-1-2012 – Cai Spre Noi Insine)
 • Noi evreii nu am fost vânduți, noi am fost cumpărați ieftin! de Stefan Israel
  Am plecat din Romania in iarna anului 1977, doua saptamani dupa ce am primit pasapoartele (eu si sotia), cu frica in suflet sa nu se afle ca sotia este insarcinata (Shlomo ,de la ambasada ne-a “obligat sa o stergem” cat mai repede,sa nu se afle …) Am platit o parte din bursele pe care le-am primit ca studenti (sotia totul, eu o parte caci intre timp am lucrat 3 ani), am renuntat la cetatenie, (de buna voie, cu 800 de lei de persoana). (15-1-2012 – Marturii)
 • “M-am născut la Moghilev” – Andrei Klein relatează despre lagărul primei sale copilării de Andrea Ghita
  O mărturie dramatică şi inedită povestită de Andrei Klein, despre lagărul din Moghilev, în care s-a născut şi a trăit până la vârsta de doi ani. (15-1-2012 – Marturii)
 • Platoul de brânză de Florin Predescu
  In cadrul zilelor festive branzeturile devin atractia debutului meselor si ca atare trebuie sa tinem cont de cateva detalii, neimportante la prima vedere. Trebuie apreciat ca in multe cazuri platoul de branza este servit dupa masa, aici ramanand la latitudinea gazdei ori a comesenilor. (15-1-2012 – Gastronomie si Stil)
 • MIȘCAREA ÎN PICTURĂ ȘI PICTURA ÎN MIȘCARE de Dorel Schor
  Cei vechi sustineau ca totul e (in) miscare…Filozofia lui Heraclit se poate rezuma in doua cuvinte: Panta rei – totul curge. Miscarea e continua, de la grauntele de nisip pina la astrele universului. Miscarea inseamna dinamism, putere vitala, forta creatoare si actiune…. (15-1-2012 – Cultura)
 • Știați că…. de Editori ACUM
  …numele intreg al orasului Los Angeles este: El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de Los Angeles de Porciuncula (15-1-2012 – Stiati ca…?)
 • Citate din oameni celebri la timpul lor… de Editori ACUM
  Ken Olsen, fondatorul companiei Digital Equipment Corp., scria in 1977: “Nu exista niciun motiv pentru care cineva ar dori un calculator in casa sa”. (15-1-2012 – Stiati ca…?)
 •  
  44.212.99.208