• ACUM.TV
 • Editia 2 – 8 decembrie 2012
 • Conflictul israelian-palestinian: preţul extremismelor de Rodica Grindea
  Pentru nimeni nu este un secret că Abbas a întreprins acest demers – reţineţi – unilateral, cu o deplină „binecuvântare” a organizaţiei teroriste din Gaza, Hamas, în speţă a conducătorilor politici ai acesteia, Ismail Hania şi Haled Mashal. Mai mult, ca parte din „victoria” operaţiunii israeliene „Pilon de apărare”, cei doi au considerat şi un simulacru de împăcare cu Autoritatea Palestiniană……continuare (2-12-2012 – Reportaj)
 • „Vreau să joc”: expoziţie „Jerry W. McDaniel” la „Viitorul Român” de Anca Adumitroaie
  Albastrul profund si sincer incadreaza ca passe-partout explozia de alb-violet in flori de lavanda care, la rindul ei, imbratiseaza languros conturul banuit al femeii dezgolite. Absenta culorii, ca o pata de vis, intr-o mare dezlantuita de nuante, e ceea ce defineste latura impresionista, de traire a clipei, a pinzei pe nume „Sleeper In Lavender”, care m-a intimpinat si captivat de la intrare la vernisajul cu titlul „I Want To Dance” („Vreau sa joc”) al pictorului Jerry W. McDaniel… (2-12-2012 – Album)
 • Povestea din pod de Ruxandra Anton
  în după amiezele torideiau scara şi mă urc în podtrag oblonul şi scot o ţiglă din acoperişs-o văd pe Lana (26-11-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • De ce spunem de Gabriel Gherbaluta
  « te iubesc » spune piatra înNemişcarea eiSi muntele o credePentru că nu poate trăi singur… (26-11-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Lumină de Nichita Danilov
  un melc alături de un păianjen de apăpurtînd pe cap o coroanăcu toate însemnele Domnului…mișcă din cornițe (2-12-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Albia sângelui de Vasile Morar
  Între noi cuvintele au amuţitIntre noi aripile au uitat să mai bată (26-11-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Dragostea păpuşii de Ruxandra Anton
  Lana se joacă pe sobătălpile o frig dar ei îi place să-i clocotească sîngeleiar acolo nimeni n-o vede cînd îi coase rochia păpuşiipe care mama i-o va aduce azi de la oraş (2-12-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Funia de usturoi de Dorel Schor
  Nu mânca usturoi în casa spinzuratului… // După mintea cea de pe urmă urmează tot mintea cea de pe urmă. // Nu poţi păcăli Timpul. (2-12-2012 – Divertisment)
 • Funia de usturoi de Dorel Schor
  Nu mânca usturoi în casa spinzuratului… // După mintea cea de pe urmă urmează tot mintea cea de pe urmă. // Nu poţi păcăli Timpul. (2-12-2012 – Divertisment)
 • Uite aşa începe fascismul de Petru Clej
  Am trăit în România comunistă şi cea post-comunistă, iar acum trăiesc în Occident şi nu voi înceta vreodată să îi dau dreptate lui Winston Churchill care spunea la 11 noiembrie 1947, într-un discurs rostit în Camera Comunelor: „Many forms of Government have been tried and will be tried in this world of sin and woe. No one pretends that democracy is perfect or all-wise. Indeed, it has been said that democracy is the worst form of government except all those other forms that have been tried from time to time.” Adică, mai pe scurt, “într-o lume imperfectă, democraţia este cel mai prost sistem de guvernare, cu excepţia tuturor celorlalte care au fost încercate din când în când”. Se vede însă că, orice s-ar întâmpla, sunt destui care sunt incapabili să înveţe lecţia dată de Churchill acum 65 de ani, deşi îi consideră pe alţii analfabeţi sau ignoranţi. (24-11-2012 – Polemica)
 • Camera vecină de Nichita Danilov
  Decupez din zid o cărămidăapoi alta și altași tot așa mai departepînă gaura aduce cu o gură stirbă. (26-11-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • De ce nu creste ARD peste 25% de Mircea Kivu
  În sondajele cele mai optimiste pentru ARD (cele realizate de CSOP), alianţa nu reuşeşte sǎ ajungǎ, de când s-a format, la 25% din intenţiile de vot. În toate celelalte, se situeazǎ sub 20%. (2-12-2012 – Alegeri)
 • Megademonstraţie antinazistă la Budapesta de Eva Galambos
  Zeci de mii de persoane au participat la Budapesta la o demonstraţie împotriva declaraţiilor antisemite, rostite în parlamentul de la Budapesta ,ale deputatului istvan Gyongyosi, de la partidul de extremă dreapta „Jobbik” (2-12-2012 – Istorie si actualitate)
 • Din cauza infecţiei HIV, a trebuit să renunţe la serviciul militar de Iulia Buzenco
  Din cauza că a fost diagnosticat cu HIV, Vladimir nu poate face serviciul militar. Comisia medicală a Centrului Militar a identificat că este inapt serviciului militar şi l-a exclus de la evidenţa militară. Mai mult, în livretul militar este indicat un cod prin care se poate uşor divulga statutul HIV. (2-12-2012 – Republica Moldova)
 • Voci româneşti prezente pe scena operei din Los Angeles de Ileana Costea
  În ultimii zece ani cîntăreţi de operă Români şi-au făcut prezenţa simţită pe scena operei din Los Angeles. Spectacolele de operă au loc în clădirea Dorothy Chandler Pavilion de la Music Center în “downtown”. Plácido Domingo este directorul artistic al operei. Maestrul Domingo a jucat în prima producţie a companiei de operă în 1986. James Conlon este directorul muzical şi dirijorul principal al orchestrei operei. (2-12-2012 – Scena si Ecranul)
 • Origami de iarnă de Florin Predescu
  Caruselul cu roibii albaştri, / tropot între gheaţă şi piatră, / tinereţea o ia razna în cetate – cu părul răsfirat / în ninsoarea dintâi, mâinile topeau zăpada, / decupau dantela în Piaţa Mare. (2-12-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Camera vecină de Nichita Danilov
  Decupez din zid o cărămidăapoi alta și altași tot așa mai departepînă gaura aduce cu o gură stirbă. (26-11-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Brigitte Gabriel’s Speech at Duke University de Editori ACUM
  I was raised in Lebanon where I was taught that the Jews are evil, Israel is the devil, and the only time we will have peace in the Middle East is when we kill all the Jews and drive them into the sea. When the Muslims and Palestinians declared jihad on the Christians in 1975, they started massacring the Christians city after city. I ended up living in a bomb shelter underground from age 10 to 17, without electricity, eating grass to live, and crawling under sniper bullets to a spring to get water. (2-12-2012 – Marturii)
 • Brigitte Gabriel: Islam Unveiled (1 of 8) de Editori ACUM
  Brigitte Gabriel: Islam Unveiled (1 of 8) (5-12-2012 – TV.ACUM)
 •  
  3.227.240.72