• ACUM.TV
  • Editia 16 – 22 septembrie 2012
  • Sunt cinstit: şpaga e prea mică! de Dorian Galbinski
    Se spune că fiecare om are preţul lui. În funcţie de poziţia pe care o ocupă, de caracterul său, de circunstanţe, etc., etc. Şi că nimeni nu este 100% incoruptibil. Trebuie doar să-i găseşti punctul slab. La unii este dorinţa de îmbogăţire, la alţii vanitatea, la alţii slăbiciunea pentru femei frumoase. Cum spunea Oscar Wilde: pot rezista la orice cu excepţia tentaţiei.…continuare (16-9-2012 – Editorial)
  • Provocarea iraniană: între dialog şi „ciocnirea civilizaţiilor” (I): pasivul conflictelor uitate de Florian Dumitru Soporan
    Din perspectiva moralei publice, parteneriatul cu Irakul lui Saddam Hussein a diminuat prestigiul statelor occidentale în rândurile adepţilor transformărilor democratice în ţările arabe şi a alimentat curentele panislamiste. În aceeaşi ordine de idei, postura de campion al islamului a asigurat Iranului un primat în cercurile militanţilor şiiţi din Liban şi Siria, dar şi posibilitatea de a juca un rol normativ în cadrul frontului îndreptat împotriva Israelului. (16-9-2012 – Istorie si actualitate)
  • Strada de Nichita Danilov
    Strada ca un gît retezat –deasupra norii întinzîndu-se ca nişte ciorapi deşiraţi peste o faţă nevăzută; (16-9-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Să mai vedem, mai aşteaptă şi tu! de Dan DAVID
    Decât imprecisul „Să mai vedem, mai așteaptă și tu!”,Mai bine renunț o săptămână ori două, ori chiar o lună;Vine toamna, se mai schimbă ceva. (16-9-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • INSECTARUL CU FLUTURI de Ruxandra Anton
    Lana îmi povesteşte despre bărbaţica despre un insectar cu fluturiea spune că atunci cînd iubeştilumea îţi stă la picioaree ca atunci cînd calci pe apă (16-9-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Transparenţa de Adrian Grauenfels
    florile de pe rochia ta vorbesc spaniolate aud, eşti toată armonieîn pădurea astanetăiată încă… (16-9-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Biţă – porumbiţă de Cornelia Curtean
    Uneori noaptea visez că zbor. (16-9-2012 – Universul Copilariei)
  • google_2

  • Shalom Ierusalim şi Tishrei Festival – la Bucureşti de Editori ACUM
    Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România (F.C.E.R.), în parteneriat cu The American Jewish Joint Distribution Committee – România, organizează duminică, 23 septembrie 2012, incepând cu ora 11.00, in Parcul Unirii din Bucureşti, Shalom Ierusalim si Tishrei Festival (Tishrei este numele primei luni a calendarului ebraic). (20-9-2012 – Comunicate de presa)
  • Asasinatul şi respectul datorat religiei de Alexandru Leibovici
    Marţi, 11 septembrie 2012, consulatul american din Benghazi, Libia, a fost atacat de ceea ce a fost descris drept „o mulţime furioasă”. Unii protestatari erau înarmaţi cu aruncătoare de rachete Bazooka şi cu arme militare uşoare. Ei au incendiat clădirile şi au ucis ambasadorul SUA în Libia John Christopher Stevens… (16-9-2012 – Polemica)
  • Despre cădere: cauză şi efect de Dora Vulcan
    Când m-a contactat ofiţerul SRI X, care m-a scos din sediul guvernului unde mă plictiseam în aşteptarea comunicatului de la conferinţa de presă, pentru a mă plimba la nesfârşit în jurul blocurilor (ca să nu fim interceptaţi), am crezut din nou că e o farsă. (16-9-2012 – Romania)
  • Mediaşul- patru zile capitala filmului central-european de Eva Galambos
    Cea de a doua ediţie a Festivalului filmului central-european,organizat la Mediaş, a adunat mii de spectatori care au putut alege dintr-o varietate de filme, multe dintre ele neprezentate până acum pe ecranele româneşti.Un film polonez de excepţie, „Rose”, a devenit câştigătorul competiţiei. (16-9-2012 – Scena si Ecranul)
  • e-reader sau nu e-reader? de Mihai Kolcsar
    Dar de câţiva ani cărţile au început să dispară şi să fie înlocuite de e-readere, cărţi electronice. Deşi cărţi e puţin spus, acele subţiri aparate fiind veridice biblioteci. Fenomen care se observă încet şi în Bucureşti, unde la două-trei călătorii cu metroul sigur se poate observa cel puţin un reader. (16-9-2012 – Libris)
  • “Nu întreba, Nu spune” – Un an de când legea a fost abrogată de Wanda Lucaciu
    Pentagonul spune ca legea „nu întreba, nu spune” a fost abrogată fără probleme, cu nici un efect advers asupra moralului şi recrutării. (16-9-2012 – Social)
  • Oglinda şi dezideratele feminine de Stéphane Ionesco
    Astăzi, o mare parte a femeilor se regăsesc, nu prea mulţumite, cu acele câteva kilograme în plus, dăruite de Renoir, pentru care anorexia nu ameninţa artele plastice. (16-9-2012 – Sanatate)
  • Ca să nu provoace ură, evită sa-şi afiseze identitatea evreiască de Cristina Zavatin
    Lucrez de aproape trei ani într-un magazin din Chişinău. Totul a fost bine şi frumos, până când ni s-a spus că pe ecuson trebuie să fie indicat şi numele de familie. Până acum pe acesta figura doar prenumele şi nu erau probleme. Mulţi chiar mă întrebau dacă e prenumele meu adevărat sau un diminutiv. (16-9-2012 – Republica Moldova)
  •  
    44.213.80.174