• ACUM.TV
 • Despre noi
 • ACUM in câteva cuvinte

  ACUM este o publicaţie electronică în timp real.

  Formatul curent oferă posibilitatea de a se posta ştiri în chiar clipa în care se întâmplă evenimentele, acces multimedia, drepturi speciale şi personalizate per autor, flexibilitate cu nimic sub cea oferită de platforma WordPress – mediul nostru de dezvoltare.

  Ce?

  Misiunea noastră, a echipei redacţionale care ne-am adunat in jurul ideii că putem face şi noi ceva ACUM, cu forţele noastre modeste, pentru vorbitorii limbii române, oriunde s-ar afla (şi implicit pentru România şi locuitorii ei, deşi scopul nostru este mai cuprinzător decât graniţele oricărei ţări sau interesele oricărui popor sau grup etnic), este de a le oferi informaţii Adevărate, sub forma unor materiale alcătuite de persoane Competente, într-o manieră Urbană, Muncind noi inşine în acest scop. Adevărul, Competenţa, Urbanitatea (ca stil opus grobianului, mitocănescului, chiar senzaţionalului) şi Munca – 100% voluntară, în ceea ce priveşte revista, sunt reperele noastre în lumea globală a anului 2013 şi dincolo de acest orizont.

  Mai mult decât atât, ACUM este expresia unui set de valori şi opinii împărtăşite de un grup de oameni. ACUM este reacţia celor care semnează în revistă, la provocările lumii în care trăiesc. Este dorinţa lor de a spune în mod liber, neîngrădit ceea ce cred, de a purta un dialog în termeni civilizaţi cu cei care au opinii sau păreri asemănătoare sau diferite. În ACUM nu doar publicăm şi apoi uităm de articolele respective. Răspundem la întrebări, dăm explicaţii iar dacă este nevoie, după ce, „oferind şi celălalt obraz după primirea unei palme”, primim o nouă palmă, pălmuim şi noi – cu eleganţă însă, prin distanţare.

  Xenofobia, bigotismul, prozelitismul feroce, minciuna, nepotismul, naţionalismul ca refugiu al lichelismului, infatuarea, aroganţa, secretomania şi multe alte caracteristici care considerăm că nu ar trebui să mai facă parte din modelele de gândire ale omului mileniului III au în noi nu doar un adversar tăcut, ci unul care nu se sfiieşte să acţioneze. ACUM.

  Cine?

  Suntem o echipa independentă, aflată pe mai multe meridiane. Costurile necesare pentru serviciile profesionale şi infrastructură sunt asigurate din resurse personale şi din publicitate Google. Avem în permanenţă o nevoie acută de noi colegi, de autori. Deja facem o diferenţă. Dispunem de infrastructura necesară şi timpul de comunicare directă, personală, pentru a nu-i dezamăgi pe noii colegi!

  Scrieţi-ne pentru a vă alătura echipei noastre redacţionale pe adresa editor@acum.tv – sau înscrieţi-vă direct ca membri în portalul ACUM şi vă vom căuta noi. Avem nevoie de timpul, de cuvântul dumneavoastră, de acea substanţă magică a lui care construieşte, care transformă idei în realitate. Aveţi, dacă sunteţi singuri, nevoie de puterea şi de siguranţa de sine (fără a fi aroganţi) a grupului nostru, altfel modest şi dispus la o alergare de cursă lungă. Alăturându-vă acestui grup, vom fi şi unii şi alţii mai puternici!

  Diversele rubrici din ACUM sunt în grija editorială şi/sau redacţională a următorilor coechipieri:

  Ştefan Niculescu Maier – Director Fondator, Redactor Şef. Ştefan este consultant pentru dezvoltare software în Fairfax, Virginia.
  Rodica Grindea – Redactor Şef Adjunct, Israel
  Alexandru Leibovici – Secretar de Redacţie. Consultant IT, fizician, pensionar, Fribourg, Elvetia
  Wanda Lucaciu-Orenstein – Secretar de Redacţie. Consultant Educational, Santa Monica, CA, SUA.
  Florin Predescu – editor pentru Gastronomie şi Stil. Având experienţă în tehnologia şi operarea mediilor gastronomice italian, francez, meridional, vegetarian, Florin locuieşte în Virginia, SUA.
  George Petrineanu – editor al rubricilor Căi spre noi înşine şi Dincolo de trăncăneală. Inginer în aeronautică, muzician, trăieşte în Suedia.
  Ovidiu Ivancu – co-editor al secţiunilor Editorial şi SPUNE. Profesor, temporar la Universitatea de Stat din New Delhi, India.
  Victor Manta – Redactor. Specialist în fizică, electronică, IT, internet, management, jurnalism filatelic. Pensionat. Contribuie cu articole şi comentarii pe teme diverse, din Elveţia, SUA, România.

  Colaboratori permanenţi:

  Carmen Firan – scriitoare – New York, SUA
  Sorin Paliga – profesor universitar – Bucureşti, România
  Pincu Sfartz – inginer inventator, pensionar – Bucureşti, România
  Florian Dumitru Soporan – cercetător ştiinţific – Academia Română Centrul de Studii Transilvane, Cluj-Napoca, România
  Vladimir Tismăneanu – profesor de ştiinţe politice – University of Maryland, SUA
  Daniel Uncu – comentator publicist – Bucureşti, România

  Echipa tehnică:

  Alexandru Dimitriev – Inginer software, Webmaster – Herndon, VA Statele Unite
  Sorin Chira – Inginer de reţea, Administrator servere – Bruxelles, Belgia
  Gabriel Sandu – Designer Web – Bucureşti, România


  Noii colaboratori sunt bineveniţi!

  Cum?

  Editorii listaţi mai sus îşi asumă răspunderea îngrijirii unor rubrici, în sensul cel mai simplu al unei activităţi redacţionale. Dacă primesc materiale de la colaboratori, ei le citesc, stabilesc dacă sunt publicabile, le corectează sintactic şi semantic (dacă este necesar, inclusiv prin contactarea autorilor) sau, dacă respectivele contribuţii nu sunt considerate publicabile, ele nu sunt publicate. Editorii pot, dar nu sunt ţinuţi, să explice autorilor decizia lor. Deciziile pot fi luate şi în mod colectiv, de către ansamblul redacţiei. În cazul în care editorii nu dispun de suficiente materiale – sau în cazul în care au contribuţii personale pe care le consideră mai competitive, scriu ei înşişi materiale în vederea menţinerii publicaţiei. Editorii şi echipa editorială pot alege să publice o contribuţie considerată interesantă chiar şi fără a fi neapărat de acord cu punctele de vedere exprimate în aceasta.

  Reproducerea de materiale din publicaţia ACUM este permisă în urmatoarele condiţii:
  – în cadrul altor publicaţii electronice, prin inserarea, la începutul fiecărui articol, a numelui autorului şi a următorului text cu codul HTML corespunzător adăugat:

  Articol preluat cu permisiune din publicaţia ACUM (link la http://www.acum.tv)

  Articolele nu pot fi preluate decât integral şi nu sunt permise comentarii inserate în corpul lor;
  – în cadrul unor publicaţii tipărite, numai pe baza unei corespondenţe prealabile cu redacţia ACUM. În anumite ţări sau regiuni ACUM are convenţii de exclusivitate cu parteneri media (scrieţi-ne dacă doriţi să agreăm o astfel de convenţie pentru zona dv.)

  Nu este necesar să ni se ceară permisiunea pentru a relua on-line orice material, inclusiv sub formă de link. Aceasta este acordată a priori oricui doreşte să preia articole de la noi, cu mulţumiri pentru consideraţia pe care ne-o arată în acest mod, cu excepţia cazurilor în care autorii înşişi precizează la sfârşitul unui material că acesta nu poate fi preluat decât cu autorizarea lor. Ne face plăcere anunţarea, printr-un simplu e-mail, a unei preluări.

  În cazul în care se vor prelua materiale din ACUM fără respectarea condiţiilor de mai sus, nu vom lua imediat măsuri legale, dar vom publica numele celor care o vor face, considerând că reluarea sau citarea fără menţionarea sursei reprezintă plagiat. Dorim ca ideile noastre sa circule fără îngrădire şi gratuit, dar nu acceptăm ca ele sa fie sustrase contextului original în care de dezvoltă.

  Ca urmare a unor sesizări primite din cadrul grupului de colegi care realizează publicaţia ACUM.tv cu privire la preluarea, în trecut, fără autorizare, a unor materiale provenind din diferite surse care doresc să păstreze drepturi de copyright, ACUM a înaintat o petiţie de salvgardare a integrităţii sale în cazul postării de către utilizatori, fără permisiune expresă, a unor materiale aflate sub incidenţa Legii Copyright-ului.

  Ne este imposibil să verificăm în amănunt tot ce postează colaboratorii noştri, pentru a determina dacă materialele sunt protejate de copyright sau nu, exercitând în acest sens doar judecata de bun-simţ şi cunoştinţele noastre, care nu pot fi 100% perfecte.

  În cazul în care totuşi apar scăpări şi astfel de materiale apar on-line în ACUM.tv, vă rugăm să ne informaţi cu buna credinţă şi de urgenţă, indicând şi sursa informaţiei pentru a putea lua imediat măsurile de eliminare a materialelor respective.

  Reamintim cu această ocazie că ACUM.tv este realizată integral pe bază de voluntariat, distribuită gratuit şi nu solicită nici un fel de plată pentru preluarea unor materiale din paginile sale (vezi şi mai sus condiţiile de preluare de materiale). Din acest motiv nu ne putem permite să-i răsplătim nici pe autori.

  Pentru informarea tuturor celor care doresc să ne sesizeze astfel de probleme:

  • Numele entităţii care editează ziarul electronic ACUM.tv este ACUM LLC
  • Adresa: 9622 Maury Rd., Fairfax, VA 22032
  • Telefon: 571 366 9177
  • Persoana căreia trebuie adresate sesizările: Stefan N. Maier, Preşedinte.

  Informaţiile de mai sus au fost trimise şi prin scrisoare cu confirmare de primire Registrului pentru Copyright al Statelor Unite ale Americii, pe data de 9 ianuarie 2012, însoţite de o taxă de înregistrare de $105.

  Cand?

  Fireşte, ACUM!
  Scrieţi-ne ACUM. Suntem încă un mic grup de editori. Unele articole nu se vor ridica poate la nivelul aşteptărilor dv. Folosiţi mecanismul Ecourilor pentru a interveni direct – pentru a completa, pentru a rectifica. Veţi vedea că nu ignorăm nici o încercare de a se comunica cu noi!

  Politica ACUM privind anonimatul poate fi citită AICI.

   
  44.210.151.5