• ACUM.TV
 • Mai 2017
 • Cu degetul pe rană de Dorel Schor
  Vrei să pui degetul pe rană? Spală-ţi mai întâi mâinile. // Dacă uiţi, nu te necăji. Uită şi treaba asta. // Avocaţii au întotdeauna dreptate? Asta nu cred nici ei. // Ca să-i poţi pupa în fund pe cei de sus e nevoie să te urci pe soclul lor……continuare (28-5-2017 – Umor)
 • Călin Cazan: desene şi caricaturi (2) de Călin Cazan
  În această săptămână continuăm publicarea unor desene ale lui Călin Cazan (28-5-2017 – Album)
 • Atingerea de Carmen Firan
  În anumite azile de bătrâni din America o dată pe lună este adus un ponei. Bătrânii sunt scoşi în curtea sau grădina instituţiei, unii în cărucioare, alţii susţinuţi de o asistentă socială cumsecade, curat îmbrăcaţi, bine hrăniţi şi cu medicamentele luate la ore fixe, deşi pare că nimic nu mai contează. Bătrâni cu mâini noduroase, cu priviri din care s-a scurs toată lumina, aşteaptă la rând… (25-5-2017 – Dincolo de trancaneala)
 • Mare succes al filmului românesc la Festivalul SEEfest, Los Angeles de Ileana Costea
  Anul acesta filmul românesc a avut un mare succes. Filmul artistic de lung metraj, La Drum cu tata / The Trip We Took With Dad (o coproducţie România-Germania-Suedia-Ungaria care a avut premieră în ţară pe 3 februarie 2017), a primit patru premii la Festivalul SEEfest… (23-5-2017 – Scena si Ecranul)
 • Reportaj din Montreal 375 de Florin Predescu
  O ilustrată cu flori şi multă bucurie din Montreal… (20-5-2017 – Impresii de calatorie)
 • Smart Bird de Wanda Lucaciu
  Smart Bird (19-5-2017 – TV.ACUM)
 • Bere pe gratis… de Wanda Lucaciu
  Bere pe gratis… (15-5-2017 – TV.ACUM)
 • Călin Cazan: desene şi caricaturi (1) de Călin Cazan
  În această săptămână reluăm – după o lungă pauză – publicarea unor desene ale lui Călin Cazan (12-5-2017 – Album)
 • Societatea de consum de Dorel Schor
  Mă întâlnesc cu o cunoştinţă, unul Marcu… Arată destul de bine, e aproximativ elegant şi, când îl întreb ce mai face, îmi comunică cu un entuziasm moderat: Am decis să mă însor, dar nu m-am hotărât…! (11-5-2017 – Umor)
 • Madeleine. Poem francez de Florin Predescu
  Se spune că atunci când avansăm în vârstă scriem mai puțină poezie. (9-5-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Tentația orfică de Florin Predescu
  Mi am asumat obiceiul de a invita iubitori ai poeziei să ne trimită creații proprii și totodată să refacem un obicei clasic al unui cenaclu on line. (9-5-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Dom’ colonel de Boris Marian
  Nu mi-e teamă de nicio pedeapsă. Eu mi-am făcut datoria faţă de ţară. Am citit cartea Hannei Arendt, doar sunt fiu de învăţător, citesc destul de mult, se numea cartea ” Eichmann la Ierusalim. Banalitatea răului”. Eu cred că omul avea dreptate, îşi făcea datoria. Ori cu regimul, ori afară. Eu chemam arestatul, îi puneam întrebări… (8-5-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • I am the odd man out! de Dorian Galbinski
  Mi-am dat seama de mult că bancurile nu sunt inventate, ci sunt scene rupte din viață. Uneori trec ani sau chiar decenii până să te întâlnești în viața de zi cu zi cu situația pe care ți-a povestit-o cineva, cândva, într-un banc. E doar o chestiune de timp… (30-5-2017 – SPUNE)
 • Constituţia SUA este prevăzută cu multe supape de siguranţă, dar nu chiar pentru orice de Robert Tracinski
  Preşedintele Trump a fost în funcţie un timp suficient de îndelungat pentru a confirma lipsa sa cronică de elementară prudenţă şi vreo urmă de autodisciplină. Are un talent de a provoca crize prin propria-i neglijenţă. Face lucruri de genul provocării unor tensiuni absolut inutile cu Coreea de Sud deoarece îi place să vocifereze despre… (18-5-2017 – Polemica)
 • Și o țară mică are nevoie de un Președinte mare de Traian Ungureanu
  Un singur șef de stat străin a acceptat invitația la ceremoniile care au marcat Ziua Victoriei la Moscova: Igor Dodon, șef de stat al Republicii Moldova. Dacă și-a dorit așa ceva, Igor Dodon a reușit, în sfîrșit, să se facă remarcat. Dorința e de înțeles… (16-5-2017 – Republica Moldova)
 • Comunicat de presă: Viitorul Memoriei la Oradea si Cluj de Editori ACUM
  Asociația Quantic vă invită în perioada 24 mai – 2 iunie la Oradea şi 28 mai – 2 iunie la Cluj la manifestările din cadrul proiectului „Viitorul memoriei” ce va cuprinde o serie de activități culturale și artistice menite să aducă în memoria colectivă semnificația Holocaustului și Porajmosului (Holocaustul romilor) din România și Republica Moldova. (15-5-2017 – Comunicate de presa)
 • A.P. Napolitano: Cum Camera Reprezentanţilor din SUA nu a abrogat, ci a aprobat ObamaCare de Victor Manta
  În cursul săptămânii trecute Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat şi a întărit proiectul Legii Îngrijirii Accesibile, cunoscute sub numele generic de ObamaCare. Deşi se bucură de o majoritate serioasă în Cameră, rezultatul votului a fost foarte strâns, de doar 217 la 213, ceea ce arată că 20 de membri republicani ai CR au votat împotriva proiectului de lege propus de reprezentanţii partidului propriu… (12-5-2017 – Extern)
 •  
  44.192.44.30