• ACUM.TV
  • Iulie 2017
  • Oraşul de Adriana Moscicki
    să-ţi povestesc despre rutina oraşului ce nu doarme- / aşa i se spune oraşului de aici şi el nu deschide pleoape grele de ţiglă / doar se întinde leneş în linii albe peste cerul veşnic senin. / pescăruşii nu stau în balcoane……continuare (31-7-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Amurg de Adriana Moscicki
    Mâinile ei îmbrăţişau cana de ceai ca şi cum ar fi încercat să se încălzească – defapt era rece demult, făcuse pojghiţă groasă şi lucea precum o baltă în care s-a scurs uleiul, în culorile curcubeului – dar ea stătea aşa nemişcată urmărind… (31-7-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Subiecte la zi de Dorel Schor
    Nu de mult am primit o scrisoare foarte măgulitoare de la un cititor.”Apreciez mult schiţele dumitale umoristice, scria el, care mă fac să zâmbesc şi chiar să râd uneori şi care sunt scrise corect gramatical. Toate mi-au plăcut în afară de una, în care faci aluzie la un tip care a avansat în serviciu pe bază de pile, cea ce după părerea mea nu e adevărat… (22-7-2017 – Umor)
  • Zi de vară de Dorel Schor
    Când, pe la unsprezece dimineaţa, Sorin Barbălată, tânăr contabil practicant, ieşi în pauza de ceai, constată cu surprindere că pe coridorul instituţiei se revărsa nu numai soarele generos al verii, ci şi lumina a nu mai puţin de opt becuri aprinse… (15-7-2017 – Umor)
  • California Dreamin’ – The Mamas & The Papas de Editori ACUM
    California Dreamin’ – The Mamas & The Papas (8-7-2017 – TV.ACUM)
  • America de Florin Predescu
    „I feel the need to share with you the beauty that I see / In this land we call America – the gift my fathers left to me.”/ The Price of Freedom – Jan Pearce (4-7-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • O după amiază în America de Florin Predescu
    La multi ani, America ! (4-7-2017 – Cai Spre Noi Insine)
  • Rătăciţi în cuşca maimuţelor de Robert Tracinski
    Reflexul mental pe care oamenii au ajuns să-l considere normal este un fel de partizanat combativ automatizat: când Donald Trump face sau spune ceva, stânga şi media mainstream supra-reacţionează cu afirmaţii exagerate, iar cei de dreapta le-o servesc în acelaşi stil, atacând stânga şi mass-media şi apărându-l pe Trump… (27-7-2017 – Polemica)
  • Președintele Petro Poroșenko i-a retras cetățenia ucraineană lui Mihail Saakașvili, fostul guvernator al Odesei de Editor Politica Externa
    Din Ucraina se relatează că președintele Petro Poroșenko i-a retras cetățenia ucraineană fostului președinte georgian Mihail Saakașvili, care a fost guvernatorul regiunii Odesa între mai 2015 și noiembrie 2016. Agenția de știri TSN citează surse din Serviciul Național de Migrație… (26-7-2017 – Ucraina)
  • Acord în Congresul american pentru a împiedica administraţia Trump să relaxeze sancţiunile împotriva Rusiei de Valeriu Sela
    Democraţi din Congres au anunţat că un grup bipartizan din Camera Reprezentanţilor şi Senat a ajuns la un acord cu privire la sancţiuni aplicate Rusiei pentru amestecul în alegerile americane precum şi agresiunea militară în Ucraina şi Siria… (24-7-2017 – Ucraina)
  • De ce plătește Germania pentru Pogromul de la Iași? Pentru că așa trebuie de Adrian Cioflâncă
    Știrea despre decizia Germaniei, luată după negocieri cu Claims Conference, de a acorda despăgubiri victimelor pogromului de la Iași din 1941 și altor victime ale persecuțiilor antisemite din fosta capitală a Moldovei a făcut înconjurul lumii… (17-7-2017 – Istorie si actualitate)
  • Liberalismul vremurilor noastre de Vladimir Tismăneanu
    Liberalismul nu este doar o doctrină, ci și un program politic, economic, social și moral, asociat cu ascensiunea individului civic în epoca modernă. Mai simplu spus, liberalismul implică drept condiție sine qua non respectarea drepturilor individului ca reazem al comunității… (12-7-2017 – Repere carteziene)
  • Nimeni nu știe cum e mai bine, dar fără bani e mai rău de Traian Ungureanu
    Un stat ca Republica Moldova pornește, obligatoriu, bolnav. Adică fără bani. Nu există motiv pentru care Moldova să scape vreodată de problema veniturilor. Țara e mică, populația e plecată prin țări și economii mai mari, producția de valori și capital se reduce la artizanatul viticol, plus ce mai pică. Însă permanența bolii e agravată de sărăcia mentală a liderilor… (6-7-2017 – Republica Moldova)
  • Între imperii, confesiuni și identități: istoria Peninsulei Crimeea (IV): în centrul istoriei altora de Florian Dumitru Soporan
    Încorporarea în imperiul Romanovilor a modificat decisiv datele generale ale istoriei regiunii, conectată de acum cu trendurile de dezvoltare sau involuție ale națiunilor est-slave. Dacă dinamismul economic datorat litoralului său maritim și de complementaritățile turco-mongole a avut de câștigat de pe urma poziției ocupate pe noile piețe deschise de revoluția industrială… (3-7-2017 – Istorie si actualitate)
  • Europa – viitor necunoscut de Traian Ungureanu
    Ce e Europa? Europa e ce e aici, la noi acasă și prin vecini – va răspunde multă lume urmînd bunul simț și obișnuința. Alții, convinși de informațiile și de politica ultimilor 20-25 de ani, vor spune că Europa e Uniunea Europeană. În ambele cazuri, răspunsurile nu mai au legătură cu realitatea… (2-7-2017 – Polemica)
  • Che Guevara şi revoluţia mondială de Vladimir Tismăneanu
    Spre deosebire de alţi conducători comunişti şi de atâţia revoluţionari de salon, Guevara şi-a luat în serios convingerile, plătind în final cu preţul vieţii pentru ele. Din acest punct de vedere, există o similitudine între destinul său şi cel al Rosei Luxemburg. I-a detestat pe comuniştii pro-sovietici, care la rândul lor, nu au mişcat un deget să-l susţină în suicidara expediţie boliviană… (2-7-2017 – Polemica)
  •  
    44.200.122.214