• ACUM.TV
 • Editia 3 – 9 martie 2013
 • De ce este România necompetitivă? de Nicolae Taran
  Serviciul datoriei a depăşit cu 12,2% (!) valoarea totală a exporturilor, ceea ce , din câte ştiu, nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria României. Din acest motiv, cred că ar fi deosebit de utilă o clasificare a competitivităţii exporturilor realizate la nivelul fiecărui judeţ şi a municipiului Bucureşti.…continuare (3-3-2013 – Economic)
 • Referendum în Elveţia de Alexandru Leibovici
  Astăzi, duminică 3 martie, a fost zi de referendum. Erau supuse votului cetăţenilor trei subiecte independente: o modificare a Constituţiei care să ducă la limitarea remunerărilor persoanelor din conducerea firmelor cotate la bursă, altul – tot o modificare a Constituţiei, şi anume cu o prevedere pentru „a permite familiilor să reconcilieze viaţa de familie cu un serviciu remunerat”… (3-3-2013 – Societate civila)
 • Iluzia înfrântă a timpului… (II) de Dora Gruia
  Magda s-a întors acasă contaminată de energia şi perpetua beţie a libertăţii, în care trăia Alma. Şi în mesajele lor îşi completau şi tălmăceau experienţele, fiecare cu firea de răzvrătită, dar altfel, unic: Magda, cu mai mult curaj, mai aproape de ea însăşi, iar Alma – cu mai multă apropiere de tot ce-i omenesc, de tot ce-i pasiune cuminţită şi contrariată, din cele petrecute cu prietena ei. (3-3-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Ce paradis sans limites / Acel paradis fără de margini de Irina Lucia Mihalca
  Ce paradis sans limites / Acel paradis fără de margini (3-3-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Unde de Mircea Poeana
  O poză alb-negru. O femeie tânără, cu mâinile în poală, aşezată cuminte pe o piatră de râu. Poartă o cămaşă lungă, brodată de mâinile mamei sau ale bunicii, cu flori poate sângerii şi galbene pe platcă. (3-3-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • M-elle Pogany de Corina Dalu
  Levantul încărunţit de solitudine firavă,Loc de cântec, înmiresmat de tămâia nervurilor fine, (3-3-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Cu braţele pline de raze de Dan DAVID
  Soarele va răsări înaintea sfârşitului. // Chiciurile se vor topi. // Se vor prelinge zâmbind, // Lacrimi calde pe obrazul de lumină al zilei. (3-3-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Preşedintele Obama în vizită la Florinel Enache de Editori ACUM
  Florinel Enache, soldatul român triplu amputat ca urmare a exploziei unei mine în Afghanistan, primeşte vizita preşedintelui Barack Obama…. (6-3-2013 – Ultima Ora)
 • Jurnal indian (V) de Ovidiu Ivancu
  Exasperantă este această cutumă indiană de a nu respecta niciodată orele stabilite de comun acord. Şedinţele la Universitate au ceva din blazarea, rutina şi plictiseala oricăror astfel de întâlniri, la care se adaugă obiceiul de a întârzia şi incredibilul talent al profesorilor indieni de a vorbi ore în şir, fără a spune nimic concret, fără a lua vreo decizie. După primele două-trei ore, le ascult doar vocile, şiruri întregi de cuvinte englezeşti care încetează dintr-o dată să aibă vreun sens. Am evitat cât de mult am putut aceste şedinţe. La început a fost uşor: adresa mea de mail nu se afla, încă, în baza de date a Departamentului şi mă foloseam de faptul că nu fusesem informat oficial. După o vreme, inevitabilul s-a produs: adresa mea electronică a ajuns în baza de date şi nicio scuză nu îmi mai e de folos. Cel puţin pentru moment. (3-3-2013 – Impresii de calatorie)
 • Pe drumuri… de Pincu Sfartz
  Este acceptabil să faci un drum dus şi întors, dacă urmezi calea unui vis viu, chiar dacă este un vis înşelător, dintre acelea cu care ne hrănim cu toţii. Eu mă gândesc mai ales, cu adâncă durere în suflet, la ultimele drumuri făcute, fără nici o şansa de întoarcere, pentru acei oameni care mor nevinovaţi, în războaie, în camerele de gazare, de foame, de frig, de ura altor, era să zic “oameni”, dar mai bine, va las pe voi să le daţi un nume mai potrivit… (4-3-2013 – Marturii)
 • Eroi şi Ero(r)i de Mircea Poeana
  Pe 2 martie 1989 Liviu Cornel Babeş, electrician şi pictor amator, îşi dădea foc pe pârtia de schi Bradu de la Poiana Braşov. Purta un mesaj simplu dar cutremurător – Stop Mörder! Braşov = Auschwitz! În acelaşi an, România ar fi avut şansa să treacă printr-o revoluţie… (4-3-2013 – Societate civila)
 • Menuet de Florin Predescu
  Am placerea sa va reproduc retete ale apropiatilor mei. (3-3-2013 – Gastronomie si Stil)
 • Marlen Kaufman: pe terenul realismului fantastic de Dorel Schor
  De la început, pictoriţă doreşte să precizeze că nu are pregătire formală în domeniu şi a învăţat meşteşugul în circa un an de zile în cadrul unor cursuri predate de specialişti. Se dovedeşte încă o dată că ceea ce contează este rezultatul. Şi rezultatul este că tablourile Marlenei sunt puţin altfel decât cele ale majorităţii neprofesioniştilor, ea incercandu-şi pensulele mai puţin în pictură figurativă clasică… (3-3-2013 – Album)
 • A fi sau a nu fi de Stefan N. Maier
  Am aproape 55 // şi nu ştiu ce vreau să fiu. // Dar ştiu ce vreau să nu fiu! (4-3-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Uneori exagerăm de Dorel Schor
  Ţi-ai pierdut răbdarea? Rişti să n-o mai găseşti. / Ţi-ai pierdut răbdarea? Rişti să n-o mai găseşti. / S-a clasat primul într-un concurs de împrejurări. / La un pahar de vin îl tragem de curea şi pe Dumnezeu… (4-3-2013 – Umor)
 • „Caruso” de Lucio Dalla, cântă Maria Cristina Crăciun (11 ani) de Editori ACUM
  „Caruso” de Lucio Dalla, cântă Maria Cristina Crăciun (11 ani) (2-3-2013 – TV.ACUM)
 •  
  44.212.99.208