• ACUM.TV
 • Editia 11 – 17 noiembrie 2012
 • ICR a murit, trăiască ICR! Consideraţii la căpătâiul unui muribund de Ovidiu Ivancu
  Vom începe să existăm cu adevărat, căci, la nivelul duratei lungi a istoriei, nu rămânem în conştiinţa colectivă prin politicienii noştri, prin marii noştri capitalişti, prin muzicieni care isterizează stadioane, prin versificatori care excită conştiinţe gregare sau prin scriitori care vând bine la un moment dat, ci prin aceia care (se) mişcă (în) lumea ideilor, influenţând-o. Pare o viziune romantică, dar numai dacă ne încăpăţânăm să privim doar către mâine, nu şi către deceniile sau secolele care vor urma.Dacă un Institut Cultural Român nu e capabil să aşeze în canonul universal valori româneşti, preferând să facă pariuri culturale, atunci e mai bine ca el să nu existe deloc. Să folosim banii necesari funcţionării lui pentru a înfiinţa cantine sociale şi a finanţa un program naţional micul şi berea. Ar fi mai onest şi, în termenii eficienţei, mai productiv.…continuare (11-11-2012 – SPUNE)
 • SUA: O victorie zdrobitoare a partidului Democrat în condiţii de puternică criză economică de Anton Constantinescu
  Deoarece am urmărit destul de des emisiunile de pe canalul republican de televiziune („Fox News”) eram foarte conştient de faptul că aceştia trăiesc, aşa cum a observat de mai multă vreme unul dintre mai inteligenţi observatori politici americani, care este şi un show-man de talent, (Bill Maher), „izolaţi într-o bulă” de unde nu văd nimic şi nu aud nimic. (11-11-2012 – Alegeri)
 • Merkel îl lasă pe Cameron izolat în faţa Europei de Petru Clej
  Cancelara Germaniei, Angela Merkel, a avertizat Marea Britanie să nu întoarcă spatele Uniunii Europene și s-a arătat în dezacord cu premierul britanic, David Cameron, în legătură cu bugetul UE ce urmează a fi negociat de cele 27 de țări membre. (11-11-2012 – Extern)
 • Deputaţii minorităţilor din România- elemente determinante în ecuaţia puterii de Eva Galambos
  În ce măsură existenţa deputaţilor minorităţilor este un indicu al democraţiei sau este determinată de dezinteresul partidelor politice faţă de problemele lor. (11-11-2012 – Alegeri)
 • La fotograf de Ruxandra Anton
  Lana stă în rama fotografieimama i-a pus părul pe moaţe peste noaptecu oţet de mereşi în cîrlionţii blonzi i-a prins funde mari albe de mătase (11-11-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Poezia ca autoportret de Florin Predescu
  Poezia e altceva spunea regretatul Mircea Ivanescu (11-11-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Înserare de Nichita Danilov
  Ca pe un sîmbure de mărîmi scuip surîsul din gură. (11-11-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • The difference is you (Perseide) de Dan DAVID
  Timpul, moară imperturbabilă, ne macină pe toţiNepăsător, încruntat.Ne împrăştie pe cerul nesfârşit,Stele căzătoare într-o noapte de august. (11-11-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Mizantropificare de Mihai Kolcsar
  Ridică privirea,vezi cerul?Da? Atunci mai mergi! (11-11-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • România liberă – locul unde mi-am început cariera de jurnalist (II) de Petru Clej
  În fiecare zi se petreceau evenimente neaşteptate, care îţi puteau schimba – potenţial – viaţa. De pildă, într-o dimineaţă bagă capul pe uşă în biroul unde lucram redactorul şef Anton Uncu şi mă întreabă: “Vrei să pleci la o bursă în America?” Pe vremea aceea ploua cu oferte de acest gen, iar ziarul România liberă primea partea leului. (11-11-2012 – Marturii)
 • Directorul general al BBC demisionează după numai 55 de zile în funcţie de Petru Clej
  Directorul general al BBC, George Entwistle, a demisionat din funcţie după numai 55 de zile ca urmare a unui scandal generat de acuzaţii nefondate de pedofilie aduse de un program TV unui fost politician de frunte din Partidul Conservator. Demisia aruncă corporaţia publică britanică, deja slăbită de scandalul molestărilor sexuale Jimmy Savile, în cea mai gravă criză din istoria sa de 90 de ani. (11-11-2012 – Extern)
 • Madrid – mi eterno amor de Rodica Grindea
  N-am să ştiu niciodată când am început să iubesc acest oraş fascinant, cald şi, aşa cum spunea o cântăreaţă într-un interviu, oraşul care „nu te-ntreabă nimic, niciodată, ci doar îţi spune ¡Hola!”, de cum păşeşti pe străzile sale resimţind, cine ştie de ce, gustul de… acasă. (11-11-2012 – Impresii de calatorie)
 • Evreii vor sa fie reprezentaţi in conducerea statului de Editori ACUM
  Este necesar totuşi să fie acordată o mai mare atenţie minorităţilor naţionale în ceea ce priveşte implicarea lor în soluţionarea problemelor sociale, economice, culturale şi altele. (11-11-2012 – Republica Moldova)
 • Nu există „Nu se poate”! – interviu cu Iulian Crăciun, candidat în alegerile parlamentare de Petru Clej
  Iulian Crăciun e un ilustru necunoscut pe scena politică românească. Recent, a devenit ceva mai cunoscut când a devenit contra-candidatul magnatului Dan Voiculescu – lider de facto al Partidului Conservator (parte componentă a Uniunii Social Liberale (USL)). Imobilizat într-un scaun cu rotile, Iulian Crăciun sfidează stereotipurile şi candidează sub eticheta Alianţei România Dreaptă (ARD), fiind membru al partidului Forţa Civică (FC), condus de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Candidatul în alegerile parlamentare din 9 decembrie într-un colegiul electoral din sectorul 4 al Capitalei a avut amabilitatea să-mi răspundă la câteva întrebări… (11-11-2012 – Alegeri)
 • Atitudinea voluntaristă, deseori contra-performantă de Stéphane Ionesco
  Una din condiţiile practicării zenului(soto) este supravegherea atenţiei, oferindu-i ca suport unic respiraţia, în cazul când eliminarea oricărui activităţi mentale nu este posibilă. (11-11-2012 – Sanatate)
 • Deputat: „Legea egalităţii a fost un compromis, dar va disciplina societatea” de Natalia Ghilascu
  Legea privind asigurarea egalității a fost un compromis pe marginea tensiunilor din societate, însa aceasta va disciplina fiecare cetățean. (11-11-2012 – Republica Moldova)
 • Pictură inspirată de literatură de Dorel Schor
  In arta plastica israeliana s-au remarcat lucrarile care ilustreaza frumusetile cite unui loc sau insotesc cite un cintec intrat in repertoarul personal al fiecaruia. De pilda versurile poetei Rachel , cooptate firesc in folclor, dedicate Kineretului (11-11-2012 – Album)
 • Bucătăria cu prieteni de Florin Predescu
  Conform unei dorinte mai vechi si invitatii adresate cititorilor pasionati de arta culinara, rubrica Gastronomie si Stil este deschisa, si o numesc Bucataria cu prieteni. (11-11-2012 – Gastronomie si Stil)
 • Festivalul de film românesc de la Londra, 22 – 25 noiembrie 2012 de Editori ACUM
  Festivalul de film românesc de la Londra, 22 – 25 noiembrie 2012. Cinematograful Renoir (The Brunswick, London WC1N 1AW; metrou: Russell Square)… (11-11-2012 – )
 • Într‐o bibliotecă din Nord de Vasile Morar
  Într-o noapte, luminos ca un tub de neona intrat în poemul la care lucramtatăl meu, ţăranul Morar V. Ion, (11-11-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Flash-mob în Bucureşti, la „Livada cu vişini”, iulie 2012 de Editori ACUM
  Flash-mob în Bucureşti, la „Livada cu vişini”, iulie 2012 (16-11-2012 – TV.ACUM)
 • „The Atlantic Road” – senzaţional! de Editori ACUM
  „The Atlantic Road” – senzaţional! (13-11-2012 – TV.ACUM)
 • Dansul celor o mie de mâini de Editori ACUM
  Dansul celor o mie de mâini (11-11-2012 – TV.ACUM)
 •  
  100.26.179.41