caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Editorial



 

ACUM – se încheie un experiment de 15 ani în civilitate

de (1-11-2018)
36 ecouri

 
Salutare tuturor,

De ceva vreme mă gândesc foarte serios că Revista ACUM nu mai justifică efortul și susținerea de care s-a bucurat și se bucură în continuare din partea întregii echipe.

Trăim într-o perioada în care nu mai facem față cascadei de evenimente din jurul nostru, ca să prezentăm un interes informațional. Pe de altă parte nu avem aproape niciodată destule informații noi înșine pentru a analiza unele evenimente (în special din România, țară în a cărei limbă publicăm) și deci nu ne putem permite să atragem prin distincție față de sursele, de cele mai multe ori partizane, de la care ne provin știrile.

Prin urmare, ACUM nu mai îndeplinește un rol jurnalistic. Încercăm mai degrabă să fim un exemplu de dezbatere corectă asupra unor lucruri în legătură cu care nu cădem întotdeauna de acord, dar nici asta în ultima vreme nu reușim prea bine. (Să fim un exemplu, nu să fim în dezacord).

Nu în ultimul rând, publicul însuși a devenit pe de o parte foarte polarizat și angajat într-un discurs politic radical, iar pe de alta foarte egocentric (în sensul că orice neica-nimeni trăiește de-acuma iluzia că le știe și le poate spune pe toate de când poate avea o pagină Facebook, se poate exprima pe Twitter pentru cam orice vrea să debiteze, etc.).

Așadar, deși aș fi vrut să scriu un lung articol pe tema asta (și încerc de vreo câteva săptămâni să mă exprim coerent într-un subiect atât de delicat, dar nu reușesc), am decis ca Revista ACUM să între într-o stare de „îngheț” pentru, tentativ, următorii 7 ani, sau pentru totdeauna, începând cu 1 decembrie 2018. Va fi, sarcastic vorbind, „cadoul” nostru pentru vorbitorii de limbă română cărora nu le-au fost suficienți 100 de ani de singurătate (de la Marea Unire), ca să parafrazez un scriitor celebru. Printr-o coincidență, se împlinesc și exact 15 ani de la apariția ACUM, deci nu se poate spune că n-am încercat!
Aceasta înseamnă că nu vom mai publică articole sau comentarii, dar vom rămâne online, exact ca mărturie că am încercat, și mai ales cum. Alexandru Leibovici, care a depus o muncă susținută la ACUM în ultimii ani, cu bună credință și în spiritul jurnalistic al corectitudinii și respectului față de cititori și colaboratori, urmează să se retragă și el. Tot aici trebuie să aduc mulțumiri și lui Petru Clej, ani de zile Redactor șef ACUM și lui Sandy Dimitriev, îngerul păzitor al infrastructurii și dezvoltatorul web. Menționarea a sute, probabil chiar mult peste o mie de colaboratori din acești 15 ani ar depăși cantitatea de cuvinte ale acestui text de bun rămas, deci îi rog să mă ierte că nu adaug numele lor. Ei vor putea regăsi articolele și comentariile lor din ACUM online, pentru mulți ani de acum încolo.

Sper că vom găsi noi forme de colaborare și cauze comune în așa fel încât cel mai prețios lucru pe care l-am realizat, prieteniile care ne leagă ca grup și ca persoane individuale să se păstreze neștirbite pentru întregul timp pe care îl mai avem la dispoziție. În contextul vremurilor vitrege, „înghețul” la care mă refer, va face să dispară și riscul de a ne trezi și noi cumva de o parte și de alta a discursului diviziv, cu efecte absolut regretabile. Eu am știut întotdeauna că dacă ar fi mai mulți dintre puținii care suntem sau am fost angajați în sprijinul ideilor care au stat la baza revistei online ACUM, lumea ar fi mai bună.

Va mulțumesc pentru tot efortul vostru din acești ani și, în următoarele 30 de zile, stau la dispoziție oricui și oricând pentru a examina această decizie din diferite alte unghiuri.

Cu sincer respect și drag pentru toți colaboratorii și cititorii care ne-au fost alături în acest experiment de civilitate care va fi durat 15 ani,

Ștefan Niculescu Maier

Ecouri

  • Sorin Paliga: (1-11-2018 la 20:46)

    Azi am aflat că un grup de foști colegi ziariști din anii “90 vor să reluăm activitatea în spiritul de atunci. Unii au fost ziariști tot timpul, continuu. Eu, după 5 ani petrecuți la Tinerama lui Max Bănuș (se semna Banush, cred), am luat drumuri sinuoase, am mai făcut o emisiune TV dedicată educației (2002 și jumate din 2003)…

    Bref, am dori noi să continuăm spiritul de la Tinerama și, dacă reușim să facem un agreement, poate ducem noi mai departe stindardul.

    TINERAMA ACUM nu mi se pare deloc un titlu nepotrivit. Pot fi și altele…

    Cred că Max s-ar bucura acolo departe unde este…

  • Victor Manta: (1-11-2018 la 22:08)

    Pe scurt: „(…) un grup de foști colegi ziariști din anii “90 vor (…) Bref, am dori noi (…) TINERAMA ACUM”

    Într-un cuvânt: Necrofagi!

  • Stefan N. Maier: (1-11-2018 la 23:20)

    Cuvantul „necrofagi” ar putea reusi exact ceea ce nu apreciez in discursul contemporan, si anume sa divida si sa indispuna pe toata lumea. Asta daca ii dam voie, bineinteles.

    Eu nu l-as fi folosit, as fi asteptat sa aud ceea ce au de spus D-l Paliga si grupul din care face parte. Ceea ce se si intampla in continuare, deci il invit sa detalieze.

  • Victor Manta: (2-11-2018 la 00:32)

    Pe mine m-ar indispune teribil să văd contribuţiile mele la ACUM să apară pe un site legat de dl. Paliga sau să fie cumva puse în corelaţie cu un asemenea site. Această poziţie nu se va schimba, indiferent de ce ar spune acest domn şi grupul din care face parte.

    Dacă ştiam dinainte că există riscul de „ducem noi mai departe stindardul”, „noi” fiind un grup în care se află dl. Paliga, atunci aş fi renunţat la orice publicare pe ACUM deîndată ce aş fi aflat că în „stindard” ar putea fi incluse contribuţiile mele.

    Eu am înţeles din articolul în firul căruia scriu că este vorba despre o „îngheţare” a site-ului lui ACUM, ceea ce mi se pare o hotărâre bună în condiţiile deciziei luate de către creatorul său.

    Decizia de transferare a numelui de ACUM către orice altceva desigur că îi aparţine celui care îl deţine.

  • Wanda Lucaciu: (2-11-2018 la 01:08)

    @V.M.
    Dl Paliga este Profesor Universitar si domnia sa se va consulta cu Stefan N.Maier.
    Noi cei care am colaborat la ACUM, nu avem nici un drept sa ne dam „cu priceputul”

    Daca Dl Manta nu vrea comentarile lui sa faca parte din noua publicatie, poate comentariile lui sa fie „deleted”,inainte de preluare.

  • Wanda Lucaciu: (2-11-2018 la 01:09)

    @ Alex Leibbovici

    Iti multumesc din suflet pentru contributia ta la gazeta http://www.acum.tv
    Fara tine, gazeta s-ar fi dus de ripa acum 3 sau 4 ani.

    GREAT JOB,SASHA!!!!!!

  • Wanda Lucaciu: (2-11-2018 la 01:15)

    @ Profesor Paliga

    Imi place idea dv si daca ajungeti la un agreement cu Dl Maier, va doresc

    GOOD LUCK AND BEST WISHES!

  • Wanda Lucaciu: (2-11-2018 la 01:23)

    @Stefan N. Maier

    Imi inchipui ca nu ti-a venit usor sa iei aceasta decizie.

    Publicatia http://www.acum.tv a avut mult success si asta pentru ca tu si Petru Clej si mai tirziu Alex Leibovici, v-ati ocupat din plin.
    Multumesc Stefan, Petru Clej si Alex!

    ACUM is leaving while it is still on top!
    It is time for new beginnings!

  • Stefan N. Maier: (2-11-2018 la 02:37)

    Sa asteptam. Nu voi lua decizii de capul meu fara sa tin seama ca acestea pot provoca nemultumiri si fara sa ma asigur ca acele nemultumiri vor fi eliminate prin masuri de bun-simt. Deocamdata singurul lucru pe care il stiu este cel pe care l-am scris ceva mai devreme, in articol.

    Nu s-a schimbat nimic din ceea ce am scris. Si nu se va schimba nimic fara consultari cu persoanele direct interesate, care au contribuit la ACUM cu mult mai mult decat pentru placerea de a fi autori de articole sau comentarii. Repet, singurul lucru valabil este ceea ce am scris deja.

  • Victor Manta: (2-11-2018 la 04:45)

    @ Wanda

    > Dl Paliga este Profesor Universitar si domnia sa se va consulta cu Stefan N.Maier.

    Văd că titlul de „Profesor” te impresionează profund în continuare, motiv pentru care îl tot scoţi în faţă. Cum eu am lucrat continuu vreo 7 ani printre profesori universitari şi împreună cu ei, şi cum fiica mea se întâmplă (sau nu) să fie un tenured profesor, eu sunt mai puţin „orbit” de acest titlu, deşi îi respect de regulă pe purtătorii lui.

    Ştefan nu a scris că se va consulta cu dl. Profesor, ci l-a invitat pe dl. Paliga să-şi detalieze propunerea. Atunci s-ar putea să o vedem şi noi, deşi, cunoscându-l pe dl. Paliga, nu e zis că vom avea parte de ea.

    De altfel, Wanda, cred că poţi să i te adresezi d-lui Paliga şi folosind titlul de d-le Primar, care pare mai select decât cel de profesor, fiind vorba despre un fost primar al unui sector din Bucureşti (iar Bucureştiul e mare!). Poţi să-l numeşti de asemeni „Maestre” sau d-le Doctor. Amănuntele le găseşti aici.

    > Noi cei care am colaborat la ACUM, nu avem nici un drept sa ne dam „cu priceputul”

    Fiecare cu „priceputul” lui, de unde rezultă pe undeva şi „drepturile”…

    > Daca Dl Manta nu vrea comentarile lui sa faca parte din noua publicatie, poate comentariile lui sa fie „deleted”,inainte de preluare.

    Desigur că şi articolele mele, nu doar comentariile, trebuie să fie şterse înainte de o foarte ipotetică predare a site-ului, iar tot ce am scris poate să rămână doar pe site-ul „îngheţat” de pe web. Sunt aproape convins că nu voi fi eu singurul care va accepta in extremis doar o asemenea soluţie.

    > ACUM is leaving while it is still on top!

    Pari să-l contrazici pe Ştefan, care a scris: „Prin urmare, ACUM nu mai îndeplinește un rol jurnalistic”. Despre ce „top” mai poate fi atunci vorba? Să fim realişti şi să nu ne îmbătăm cu apă rece după un duş aşişderea care ne-a plasat sub nivelul de plutire!

    Iar dacă tot eşti la capitolul mulţumirilor, cum ar fi să le mulţumeşti d-lor Florin Predescu şi Dorel Schor pentru contribuţiile lor dese şi foarte apreciate!

  • Sorin Paliga: (2-11-2018 la 05:41)

    Era o propunere în context, chiar discutăm zilele astea de o întâlnire a celor care au fost prima generație de ziariști postdecembriști. Nu e rost de nervozitate, iar TINERAMA ACUM mi se părea un scenariu plauzibil. Dacă nu e, nu e și bună pace.

  • Florin Predescu: (2-11-2018 la 09:57)

    Dupa treisprezece ani de scrieri modeste cu sau mai putina importanta as spune ca am fost fidel publicatiei refuzand sa public in alte parti. Multumesc Domnului Manta pentru cuvintele onorante. Sigur e greu sa te desparti de o casa in care ai trait ani de zile.

    Este drept ca publicatia a ajuns la un fel de impas cauzat si de tehnologia noua de faptul ca orientarea are alte coordonate.

    Asa cum sesizam misia poeziei si a altor genuri desuete pentru cei mai tineri au nevoie de o noua formula, de noi colaboratori, de noi abordari.

    E greu intrucat cu totii traim un timp al vitezei, al avalansei de evenimente, de informatii.

    A scrie a devenit un hobby pentru unii, lipsa de timp si mult sacrificiu.

    Unii au timp, altii nu mai au.

    Stefan a facut mult si a sacrificat nu numai timp.

    Oricum multumesc acestui loc pentru gazduire si vorba regretatului F. Mercury, The SHOW MUST GO ON.

    Intr-un fel sau altfel cei ce scriu vor gasi spatiu propice.

    Salut colegii si cititorii, si inca o data multumesc tuturor!

  • Stefan N. Maier: (2-11-2018 la 12:28)

    Într-adevăr, nu este vorba de o retragere „on top”.
    Pe de altă parte nu putem compara ACUM decât cu alte inițiative similare și, din acest punt de vedere atât infrastructura noastră cât și conținutul care a fost publicat sunt de cea mai bună calitate, nu am făcut compromisuri. Exemple de autori a dat d-l Manta, exemplele pot conținuă și mai avem timp de amintiri până la sfârșitul acestei luni 🙂

    Autorii vor găsi spații noi.

    D-l Paliga nu a făcut nici o propunere iar acum, de la „o înțepătură de albină” (care face uneori foarte bine pentru că trezește la realitate) văd că deja dă înapoi, realizând că de facpt nu are nici o propunere ci doar leagănă niște nostalgii, sperând ca alții să ridice greutățile și să le care-n spate. Să vedem dacă trece de acest „Reality check” 🙂

    Vom vedea cu toții că vremea ACUM a trecut și e timpul să ne retragem cât incă ne mai putem retrage sănătoși la cap.

  • George Petrineanu: (2-11-2018 la 15:11)

    Jurnalistica de calitate, si nu numai ea, arta fotografica, compozitia muzicala, literatura beletristica, poezia… nu prea au viata usoara in vremea actuala.

    Cu totii am asistat la prabusiri de neimaginat ale unor idoli. In Suedia, SAAB automobile a disparut, Volvo era sa pateasca la fel iar Ericssonul, cei care au inventat primul telefon mobil, se ridica de la pamint la fiecare 3-5 ani. Euforia imobiliara a dat si ea surpari care pareau imposibile.

    S-a intimplat deci si la case mai mari… si trebuie sa privim asta cu smerenie. Chiar daca citeodata din prea multa ambitie trebuie ca s-a si gresit, de pilda fiind prea necrutator cu cititorii care comentau, ACUM a vrut tot timpul sa-si pastreze verticalitatea. Asta s-a vazut cu ochiul liber tot timpul.

    Am citit ca de curind s-au vindut la licitatie bilete la o intilnire cu savantul Stephen Hawking care acum nu mai este. Biletele au ramas nefolosite din timpul cind, in viata fiind, convocarea la intilnire a publicului s-a facut la o data gresita. La ora programata savantul statea singur in mijlocul scenei, cu caruciorul sau cu rotile si aparatul de vorbit. Iti poti imagina cit de trist si dezolant trebuie sa fi aparut.

    Faptul ca aproape orice se poate intimpla oricui poate ne si despovareze. Sa jucam la loterie, oricare ar fi aceasta!

  • Pincu Sfartz: (3-11-2018 la 02:58)

    „Acum”-a ajuns ion faza de „lehamite”-din cauză a câtorva comentatori,carej ignesc-au jignit pe toți participanții,mai mult sau mai puțin competenți,care au dreptul la liberă exprimare,la propriile opinii,neconforme cu niște principii delimitatoare.Așa cum au fost în diferite perioade Domnii Clej, Manta, mai puțin Burghelea.
    Cand impui niște „principii”-ai pierdut imediat și „libertatea de exprimare”.
    Când ești jignit de persoane cu aer de superioritate,ca cei menționați mai sus,(nejustificată prin ceva de valoare reală !), este normal să fugi !
    Spiritul de TOLERANȚĂ,față de oricare comentator ,cu orice fel de opinie personală,în limitele respectului reciproc-ar revigora ACUM tv., care a trecut și prin așa ceva,dar pe timpi scurți. Să reamintesc de cei care au reacționat sau nu, dar au fost jigniți,pentru opinia lor personală ? Ar fi o listă lungă, a sute de colaboratori-cărora li s-a „închis gura ”
    Nimeni nu este mai deștept decât este-exceptându-i pe cei care se cred mai deștepți decat sunt !

    Dintre comentatorii cae au dat dovadă de bun simt,și cand nu trebuia, îl remarcăm în primul rând pe Domnul Alexandru Leibovici, și în totala opoziție pe Domnul Manta,care a monopolizat comentariile,ca un buldozer,și nu a ținut niciodată seama de noianul de bife negative.Nu am nimic personal cu Dumnealui, este o persoană respectabilă,dar când e vorba de p.d.v-ul lui….!??
    RESPECT și TOLERANȚĂ pentru toartă lumea !

    Este momentul, pentru cei care au părăsit ACUM, să-și spună p.d.v.-ul referitor, nu la o revigorare, ci la o schimbare radicală ! Oricine-sa fie binevenit !

  • Victor Manta: (3-11-2018 la 09:41)

    Dl. Pincu Sfartz încearcă să ne facă să uităm că dânsul face parte dintre comentatorii cei mai admonestaţi de moderator, de fiecare dată pentru comentarii nepoliticoase sau chiar ofensatoare.

    Acesta mi se pare că ar fi motivul dumnealui de a se prezenta în „final de stagiune” ca un mare adept pentru „RESPECT și TOLERANȚĂ pentru toartă lumea !”. Doar ca un exemplu de absenţă a acestor calităţi mi-au rămas în memorie ieşirile dânsului împotriva minorităţii romilor…

    Iată un exemplu de neadevăr cras, ce reprezintă un ultim atac al d-lui Pincu Sfartz împotriva moderatorilor şi a comentatorilor care au avut păreri diferite de ale acestuia şi a felului său „specific” de a le expune: „Ar fi o listă lungă, a sute de colaboratori-cărora li s-a „închis gura ” „. Nu i s-a închis nimănui gura, fiecare fiind liber să-şi exprime opiniile, inclusiv dânsul, desigur că în limitele foarte permisive ale unui Regulament valabil pentru toţi!

    O constantă în nemulţumirea d-lui Sfartz l-a reprezentat locul ocupat de dânsul în „Ecouri recente”, fiind singurul care a tot reclamat ceea ce a apărut în mod automat în această rubrică. Explicaţia mea este că dl. Sfartz nu căuta dialogul, ci expunerea fără opoziţie a propriilor sale idei, ceea ce contrazicea politica deschisă la dialog a lui ACUM, motiv pentru care încercările de acest fel nu i-au reuşit.

    Referitor la: „Este momentul, pentru cei care au părăsit ACUM, să-și spună p.d.v.-ul referitor, nu la o revigorare, ci la o schimbare radicală ! Oricine-sa fie binevenit !”. Deşi părerile tuturor rămân ca întotdeauna binevenite, cred că este limpede pentru oricine că momentul „revigorărilor şi schimbărilor radicale” a trecut, deoarece site-lui lui ACUM va fi îngheţat începând cu 1 decembrie curent. Este timpul ca şi dl. Sfartz să îşi dea seama de această schimbare radicală, pe care nu pare să o fi realizat pe deplin.

    În încheiere îmi permit să-l citez pe Stefan: „Vom vedea cu toții că vremea ACUM a trecut și e timpul să ne retragem cât incă ne mai putem retrage sănătoși la cap”.

  • Pincu Sfartz: (3-11-2018 la 11:27)

    Oricine s-ar ineca in potopul de vorbe goale ale Domnului Manta !
    Nu vreti sa faceti un total al bifelor negative pe care le-ati cumulat,in prodigioasa Dvs. parcipare la Acum??. Probabil ca este o reminiscenta din activitatea profesionala !!!

  • CHARLIE: (3-11-2018 la 14:30)

    E pact [păcat?] sa dispara ACUM.tv care present un forum pentru multi sa-si etaleze ideile. Este adevarat ca cu timpul revista a fost acaparata de cativa indivizi care-si prezentau ideile mai mult sau mai putin interesante dar in general editorul D-nul Leibovici a fost relativ calm si rabdator si le a pus la punit din cand in cand. Sper sa continuati!!!

  • Alexandru Leibovici: (3-11-2018 la 16:02)

     
    [Din partea Moderatorului/A.L.]
     
    Domnilor, nu este nici locul, nici momentul să vă vărsaţi supărările şi frustrările !!

    Vă cer insistent decenţă şi moderaţie.

    Mulţumesc pentru înţelegere.

    [Adăugat] Vă rog să nu uitaţi că, deşi situl va fi înghţat, toate comentariile, şi articolele, rămân accesibile oricui. Iar dacă situl ACUM va dispare, rămân pe veci copiile din arhiva Internetului – https://archive.org/index.php – începând cu 1 decembrie 2003 (când ACUM se numea http://www.romanialibera.com)

    Deci: Vă cer insistent decenţă şi moderaţie.

  • Pincu Sfartz: (4-11-2018 la 06:46)

    OK,OK !. Conform unei zicale ruseați : „Кто старое помянет-тому глаз вон”- „Cine mai pomenește de trecut-să i se scoată un ochi ” !!
    Proverb foarte convenabil politicii rusești,căreia nu-i convine să i se amintească de teritoriile cucerite ilegal !!, (vezi- Basarabia, Bucovina, Prusia Orientală, Carelo-Finia,Kurilele, Crimeia,etc. etc.).
    Mie nu-mi convine aplicarea acestui proverb,(nu am decât unul singur !!),așa că am uitat cele scrise la supărare- cu adrese personale. Chiar îmi cer scuze, și-i asigur pe toți cei vizați că-i iubesc, și dacă vor-putem să fim chiar prieteni de la orice distanță !!
    Propun întemeietorului revistei ACUM, un nou titlu-(dacă se va renaște)- „LIBERTATEA CUVÂNTULUI” !!

  • Victor Manta: (5-11-2018 la 19:56)

    Visez eu, sau din acest fir a dispărut un comentariu al d-nei Wanda Lucaciu şi răspunsul pe care i l-am dat?

    Îmi amintesc că ultimul lucru pe care i l-am propus d-nei Lucaciu în mesajul meu a fost să şteargă un alt comentariu de-al dânsei care nu conţinea absolut nimic. Constat că a fost şters nu numai acel mesaj vid, ci şi alte două mesaje, ceea ce este nou şi cu totul neobişnuit pentru ACUM.

    Din acest motiv aş dori să mi se explice de ce au dispărut cele două mesaje, dintre care unul îmi aparţine şi ele să fie republicate în acest fir.

    P.S. Aş aminti că experimentul de 15 ani în civilitate, menţionat în titlul articolului, încă nu s-a încheiat!

    P.P.S. Am renunţat, din motivul că ne apropiem de închiderea site-ului ACUM, la republicarea celor două comentarii şterse de d-na Lucaciu.

  • Victor Manta: (6-11-2018 la 03:56)

    @Pincu Sfartz

    > Propun întemeietorului revistei ACUM, un nou titlu-(dacă se va renaște)- „LIBERTATEA CUVÂNTULUI” !!

    Aşa se numeşte o revistă din… Cernăuţi.

    Revista prezintă o serie de avantaje:

    – Este în limba română
    – Are titlul care vă convine
    – Publică şi comentarii de la cititori.

  • Pincu Sfartz: (6-11-2018 la 05:44)

    Da, cu dreptul la prioritate-nu te joci ! Atunci poate: „Libertatea cuvantului scris !!”, sau ceva mai patriotic: „Libertatea cuvantului romanesc !!” ??

  • Alexandru Leibovici: (6-11-2018 la 08:01)

    > Propun întemeietorului revistei ACUM, un nou titlu-(dacă se va renaște)- „LIBERTATEA CUVÂNTULUI” !!

    Nu cred că ajută, dar repet:

    libertatea cuvântului înseamnă că statul nu trebuie să aibă voie să-ţi interzică să scrii ce vrei în publicaţia ta proprie.

    Atât şi nimic mai mult.

  • Stefan N. Maier: (6-11-2018 la 15:40)

    În legătură cu comentariile menţionate de d-l Manta, într-adevăr au fost eliminate de Wanda însă atât d-l Leibovici cât şi subsemnatul am ajuns independent la concluzia că ştergerea de către Wanda s-a produs ca urmare a unei interpretări greşite ale unei cereri a d-lui Manta. Ulterior s-a ajuns la un compromis cu privire la faptul că respectivele comentarii nu aduc valoare conversaţiei luate împreună (singurul mod în care ar fi avut sens), şi au rămas împreună şterse, fără ca prin aceasta să punem sub semnul egalităţii conţinutul lor.
    Am simţit nevoia să fac această precizare pentru a nu se crede că s-a pierdut ceva important datorită erorii respective şi compromisului care i-a urmat.

  • Andrea Ghita: (24-11-2018 la 21:07)

    Vreau doar să-i mulţumesc lui Stefan Maier pentru spaţiul oferit în cadrul revistei „Acum” unde mi-am făcut, într-un fel, ucenicia de jurnalist online – sper ca, la un moment dat, să simţiţi nevoia să reveniţi. Nu Acum, poate mai târziu…Cred că pentru mulţi dintre cei din preajmă „Acum” a fost şi „Acasă”. Chiar şi pentru mine.

    Andrea

  • Stefan N. Maier: (27-11-2018 la 13:29)

    Gânduri bune, Andrea! Și eu îţi mulţumesc pentru excepţionala ta contribuţie la ACUM, la fel și autorilor care continuă să publice în Baabel.

  • Alexandru Leibovici: (28-11-2018 la 21:01)

    În ceea ce mă priveşte, printre autori ţin să apreciez în mod deosebit articolele autobiografice ale d-lui Pincu Sfartz, în special cele care se referă la perioada copilăriei în URSS, 1940-1947. Iată câteva:

    ● Amintiri prin uşa întredeschisă a copilăriei… https://acum.tv/articol/62213/
    ● Mama — https://acum.tv/articol/63815/
    ● Pe drumuri… https://acum.tv/articol/64604/ şi https://acum.tv/articol/64650/
    ● Cine sunt? — https://acum.tv/articol/65522/
    ● Iubitorii de oameni – https://acum.tv/articol/69569/

    Dar şi:

    ● Prietenul meu – https://acum.tv/articol/63479/
    ● Studiile mele — https://acum.tv/articol/64783/ şi https://acum.tv/articol/64891/
    ● etc.

    Toate articolele d-lui Sfartz (jos sunt cele mai vechi): https://acum.tv/articol/author/pincu-sfartz/?vechi=1

  • Victor Manta: (29-11-2018 la 04:43)

    Eu am apreciat în mod deosebit traducerile apărute pe ACUM din lucrările filosofului american Ayn Rand. Citez câteva titluri de articole:

    „Drepturi” colectivizate.

    „De la fiecare după posibilităţi, fiecăruia după nevoi”

    Rasismul

    Esenţa statului (The nature of Government)

    Drepturile omului

  • Victor Manta: (29-11-2018 la 14:04)

    Îi felicit pe toţi cititorii lui ACUM cu ocazia Centenarului Marii Uniri!

    Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
    Tânără mireasă, mamă cu amor!
    Fiii tăi trăiască numai în frăţie
    Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
    Viaţa în vecie, glorii, bucurie,
    Arme cu tărie, suflet românesc,
    Vis de vitejie, fală şi mândrie,
    Dulce Românie, asta ţi-o doresc!
    (Mihai Eminescu)

  • Pincu Sfartz: (29-11-2018 la 16:28)

    Cu excepția unor profesioniști în ale scrisului, nu toți, ci doar cei cu simțul măsurii și bunului simț, toți cei care am mai mâzgălit câte ceva la ACUM.tv am avut de învățat ceva în plus de la cei mai buni și deja consacrați în a scrie ceva util cititorilor.

    Supremul arbitru a fost si este întotdeauna CITITORUL-SPECTATORUL – în termeni capitalisti – CONSUMATORUL, conținutului acestei reviste ACUM.tv- o oglindă mai mult sau mai puțin fidelă a realității în care ne ducem existența.

    Cei care am reacționat la aprecierile cititorilor, și au înțeles mesajul lor, au ieșit în câștig – dacă au încercat să se auto-controleze, nu fără atmosferă de libertate care a dominat revista.

    Criteriul numărului total de aprecieri (bife) negative sau/și pozitive trebuie să ne dea de gândit dacă să continuăm, sau să ne „lăsăm de meserie”, și să ne vedem de hobby-urile noastre strict personale, unii cu timbrele, alții cu strungulețul, unii cu știința, alții cu păhărelul.

    Figura cea mai proeminentă din cei 15 ani de existență a lui ACUM este fără îndoială Domnul Alexandru Leibovici, căruia – dacă eram eu patronul lui ACUM, i-aș fi încredințat fără ezitare sau pretenții de drept de proprietate, ca pe o MOȘTENIRE BINEMERITATĂ, soartă integrală a lui ACUM, să facă ce si cum crede cu ea în continuare, în loc să creez o atmosferă de înmormântare pentru ceva care este încă VIU !!

  • Stefan N. Maier: (29-11-2018 la 23:23)

    Dacă dorește cineva să preia ACUM, cu cea mai mare plăcere.
    Dar să vedem (subsemnatul şi cei care au lucrat la această publicaţie şi au un cuvânt de spus), UN PLAN.
    Nu mă aştept la nici un plan, de nicăieri 🙂

    Cu cele mai bune gânduri!
    Ștefan N. Maier

  • Alexandru Leibovici: (30-11-2018 la 05:21)

    @Sfartz Pincu

    > Alexandru Leibovici, căruia … i-aș fi încredințat fără ezitare sau pretenții de drept de proprietate

    Nu candidez. Dar mulţumesc pentru încredere!

  • Wanda Lucaciu: (30-11-2018 la 15:53)

    Multumesc Stefan si Alex pentru munca voastra depusa de ani de zile la aceasta publicatie.

    Today is a sad day for ACUM!

    This is its last day! Too bad…

  • Victor Manta: (30-11-2018 la 16:20)

    Un sfârşit reprezintă de foarte multe ori un nou început, sau reluarea unor lucruri care aşteptau demult să le vină vremea. Prin urmare… la treabă!

    Le mulţumesc tuturor celor de pe ACUM pentru contribuţiile aduse, inclusiv pentru amiciţia şi colaborarea lor. A fost pentru mine o experienţă unică şi de neuitat.

    Urez sărbători fericite de sfârşit precum şi de început de an tuturor cititorilor!

  • Stefan N. Maier: (1-12-2018 la 04:09)

    Urmează efectiv procedura de „îngheţare”.
    Cu toate astea, căldura și respectul reciproc rămân.
    Cei care ştim, ştim unde să ne (re)găsim!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Tears For Fears – Mad World

Tears For Fears - Mad World

Închide
54.226.222.183