Din păcate, noi, românii, n-am avut vreme să ne plictisim de atâta votat. Istoria ne-a îngăduit să ne prezentăm la urne destul de târziu, am votat până prin 1937, cu intermitenţe şi, adesea, în condiţii de asediu la propriu sau la figurat, apoi am luat o pauză mai bine de patru decenii şi în 1990 ne-am înfiinţat din nou, masiv, în faţa urnelor de vot, fiecare mânuind ştampila cum a ştiut el mai bine. De atunci, în cea mai lungă perioadă de democraţie neîntreruptă din istoria noastră, am tot fost chemaţi sau aduşi cu autobuzul periodic la circumscripţiile electorale. Privind retrospectiv, drama cetăţeanului turmentat din scrisoarea pierdută a lui Caragiale n-ar trebui să mai fie de actualitate. Ofertă politică este, campanie electorală la fel, discurs politic, mai bun sau mai rău, avem din plin. Cu toate acestea, nu cred să existe ciclu electoral în care dilema acestui cetăţean turmentat să nu revină în discuţie, cu o uluitoare actualitate.…continuare (6-5-2012 – Editorial)
Îmbunătăţirea minoră a poziţiei Moldovei în ratingul privind libertatea presei, publicat de Freedom House, este un progres ce a produs bucurie printre guvernanţi. Alte sentimente au predominat în rândul instituţiilor media, conştiente de faptul că libertatea lor este firavă, compromisă şi pe alocuri dependentă de factorul politic.… (6-5-2012 – Republica Moldova)

Spiritualitatea indiană este relativ puţin cunoscută publicului cititor de limbă română. Până acum, în rubrica „Perspective spirituale” au apărut articole legate de spiritualitatea creştină şi iudaică. Pentru a umple un gol, pentru a face cunoscută şi spiritualitatea indiană şi aspectele ei psihologice, am decis să introducem şi articole pe această temă în rubrica noastră. În acest scop m-am adresat unei specialiste în domeniu, scriitoarea şi traducătoarea Viorica Weissman din Ierusalim, o bună şi veche prietenă.… (6-5-2012 – Perspective spirituale)
In Romania, oamenii care ajung in strada sunt ba escrocati (ori de indivizi care profita de hibe legislative, ori chiar de sistem – cred ca povesti cum au fost Caritas si FNI au lasat multi oameni in strada), ba respinsi de familii sarace care nu-i pot sustine. Mai e si cazul, extrem de nefericit, al copiilor, ori nascuti in strada, ori abandonati de la varste foarte mici. … (6-5-2012 – Cai Spre Noi Insine)
CLAUDIU BLEONȚ la TORONTO în NOVECENTO… (8-5-2012 – Scena si Ecranul)
Am alergat spre raza de iubirepe care ne-a promis-o Dumnezeu.… (6-5-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
Linia orizontului a devenit o linie frântă,De care mi-e teamă.… (6-5-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
În insomniile mele, şlefuiesc oglinzipentru femeile părăsite din vreo lipsăori din frica de obligaţii. … (6-5-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
Munţii mereu la asfinţit, ca niştevedenii scrutând înserarea.… (6-5-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
Mă înveţi să îmi împart clipeleCu mustangii din poemele tale.… (6-5-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
Motto: Cei ce au suficente motive sa se “dea mari“ pot fi modesti fara nici un efort, au doar nevoie de un motiv si un context pe masura propriei lor … lipse de “modestie”. In cele mai multe cazuri, reciproca nu este adevarata: “modestii “ raman “modesti” intru eternitate iar valoarea adaugata converge intotdeauna catre 0.… (6-5-2012 – Cai Spre Noi Insine)
Materialele apărute în ultima vreme, excelent scrise, ale d-nei Cristina Dobrin şi ale d-lui Teodor Burghelea mi-au readus în minte şi m-au făcut să reconsider, cu ajutorul d-lor, desigur, cei 15 ani în care am fost profesoară în România, primii trei ani la Piteşti şi restul – în Iaşi, până cînd am plecat în Israel. … (6-5-2012 – Polemica)
Acest mic ghid personal a fost singura mea solutie, sunt sigur ca exista si altele poate mult mai inspirate. Si poate mult mai usor de aplicat decat cele de mai sus. Eu am facut doar ce am putut, dar m-as bucura sa aflu alte solutii. Poate functiona acest ghid de ambele parti ale „Educatiei Gratuite”?… (6-5-2012 – Polemica)
Suporterii lui Atletico Madrid și Athletic Bilbao au invadat Bucureștiul cu ocazia finalei Europa League de mâine… (8-5-2012 – Ultima Ora)
Acum cîteva decenii, pe cînd îmi efectuam stagiul militar, un ofiţer împătimit de meseria lui ne repeta că, la instrucţia de front, se pot face mişcările “la dreapta!”, “la stînga!” şi “la stînga-mprejur!”. Dar nu care cumva să executăm vreodată întoarcerea “la dreapta-mprejur!”, fiindcă aşa ceva nu există în armata română. Cu vicleniile lui frenetice, Gheorghe Grigurcu îşi propune să adapteze, cu un drum, şi evantaiul de răsuceli militar-literare.… (6-5-2012 – Polemica)


Nu sunt critic de film, aşa că nu ştiu ce soluţie ar trebui găsită pentru ca filmul israelian să-şi câştige locul cuvenit la masa premiilor Oscar. Poate că este numai o problemă de timp. Sperăm că acesta va fi cât mai scurt.… (6-5-2012 – Scena si Ecranul)


Roma Holocaust… (8-5-2012 – TV.ACUM)
Tatăl meu, falsificatorul de acte … (6-5-2012 – TV.ACUM)
Copii africani și cântecele lor… (9-5-2012 – TV.ACUM)
Transylvania Horse Show 2012 – The Story… (10-5-2012 – TV.ACUM)
Cu simț al umorului periculos – Rémi GAILLARD… (12-5-2012 – TV.ACUM)
România câștigă aurul… (12-5-2012 – TV.ACUM)