caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Romania



 

Rudy Giuliani recunoaște că a fost plătit pentru scrisoarea dictată de avocatul lui Adamescu

de (29-8-2018)
13 ecouri

 
Rudy Giuliani recunoaște că a fost plătit pentru scrisoarea pro PSD-ALDE de avocatul lui Dan Adamescu.

Rudy Giuliani a recunoscut pentru portalul Politico.eu că a fost plătit pentru a scrie scrisoarea adresată lui Klaus Iohannis. Giuliani a spus că a primit onorariu de la firma Freeh Group International Solutions.

Compania care a plătit pentru scrisoarea lui Rudy Giuliani aparține fostului director FBI Louis Freeh, în prezent avocatul angajat de fugarul Adamescu. Luis Freeh, care a publicat și în Forbes un text identic cu scrisoarea lui Giuliani în revista Forbes, cu siguranță în regim de publicitate, fără însemnele care să arate acest lucru. G4Media.ro susține că Freeh este conectat și cu alt fugar, Puiu Popoviciu, condamnat la șapte ani de închisoare pentru corupție și care caută să scape de executare refugiindu-se la Londra.

„Mi-au plătit onorariul”, a declarat Giuliani pentru Politico.eu, referindu-se la cecul încasat de la compania Group International Solutions, fără să dezvăluie suma primită pentru serviciul oferit grupării Dragnea & Tăriceanu.

Un prestigios avocat american a declarat pentru Politico.eu că ”e surprinzător” faptul că Giuliani nu a dezvăluit în scrisoarea sa că a trimis-o în numele unui client.

*******

Despre Rudolph Giuliani, Washington Post scria pe 10 iulie că fostul primar al New Yorkului continua să lucreze pentru clienți străini, atât personal cât și prin firma sa, în timp ce activează ca avocat personal al președintelui Donald Trump. Această situație ar putea reprezenta un conflict de interese și ar putea contraveni mai multor legi federale, se menționa în ziarul amintit.

A doua zi după ce a fost primită scrisoarea la București, Ambasada SUA s-a delimitat de afirmațiile lui Rudolph Giuliani. În comunicatul transmis presei, purtătorul de cuvânt a transmis că SUA urmăresc cu atenție schimbarea codurilor penale și arată că, până recent, România a făcut progrese considerabile în lupta anticorupție, guvernul american încurajându-i pe români să continue pe aceeași cale.

”Guvernul SUA nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetăţeni americani.(..) Aşa cum s-a menţionat în declaraţia comună a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti şi a principalilor parteneri europeni ai României, din 28 iunie: Până recent, România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient. Îi încurajăm pe români să continue pe această cale. Urmărim cu atenţie schimbările la codurile penal și de procedură penală şi ne menţinem îngrijorarea că mai multe dintre ele pot împiedica cooperarea internaţională în domeniul aplicării legii şi pot afecta negativ lupta împotriva unei serii de infracţiuni”, se arată în răspunsul ambasadei pentru Digi 24.

De asemenea, SUA încurajează toate părţile implicate să reexamineze răspunsul experţilor juridici români precum Consiliul Superior al Magistraturii şi al experţilor internaţionali cum sunt Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) al Consiliului Europei şi Comisia de la Veneţia, a transmis purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA, Donald Carroll.

Și ambasadorul României la Washington, George Maior, a spus că acțiunea lui Giuliani este rodului unei acțiuni de lobby în favoarea unor persoane care au probleme cu justiția. Pentru aceste afirmații el a fost chemat la MAE să dea explicații, iar șeful Comisiei SRI din Senat, Claudiu Manda, a spus că îl va convoca pe Maior pentru lămurirea situației.

Cine l-a plătit pe Rudolph Giuliani

Louis Freeh, fost director al FBI, este cel care a plătit prin firma sa de lobby pe Rudolph Giuliani ca acesta din urmă să-și asume scrisoarea în care DNA era acuzată de atitudine discriminatoare. Freeh a fost avocatul lui Puiu Popoviciu, al miliardarului Beny Steinmetz și al fugarului Alexander Adamescu, toți trei ori condamnați definitiv ori deocamdată doar în primă instanță, releva Ziare.com.

De altfel, în urmă cu o săptămâna, Louis Freeh propunea, într-un interviu acordat pentru Forbes şi citat de Mediafax, aceleași masuri pentru Romania, printre care amnistia şi grațierea, suspect de similare cu propunerile făcute ulterior de Rudolf Giuliani.

Avocat pentru Puiu Popoviciu, Beny Steinmetz, și Alexander Adamescu

Louis Freeh a fost avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat la 7 ani de închisoare cu executare şi fugit din Romania.

Același Louis Freeh a fost şi avocatul lui Beny Steinmetz în dosarul retrocedărilor ilegale din Băneasa şi Snagov, conform TVR. Steinmetz a fost suspectat că s-ar fi aflat ăn spatele operațiunii Black Cube de hărţuire şi spionare a fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi.

Potrivit jurnaliștilor de la Romania Curată, un alt avocat al lui Steinmetz a fost lobbyst-ul american Elliott Broidy, cel care i-a aranjat vizita lui Liviu Dragnea în SUA.

Nu in ultimul rând, Louis Freeh este, conform Adevărul, avocatul altui fugar celebru, Alexander Adamescu, pe numele căruia instanța suprema a emis încă din mai 2016 un mandat de arestare preventivă în lipsă.

În vârsta de 68 de ani, fostul director al FBI în perioada 1993-2001 este acum consultant judiciar independent. Nici el şi nici Rudolf Giuliani nu mai ocupă vreo funcție oficială, şi cu toate acestea Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, doi dintre contestatarii vehemenți ai implicării americane în România, s-au agăţat de pozițiile exprimate de ei şi au susținut că trebuie să li se dea curs de îndată.

Laurentiu Gheorghe, 29 august 2018

Acest articol a fost preluat cu permisiunea redacţiei de pe situl Revistei 22

Ecouri

  • Victor Manta: (30-8-2018 la 00:41)

    Să vedem ce relatează o sursă internaţională cunoscută.

    Donald Trump’s attorney Rudy Giuliani is being paid to assist lawyers working to free a wealthy Romanian-American real estate magnate who was convicted and sentenced to prison over a corrupt land deal.

    Giuliani last week wrote to Romania’s president and prime minister to complain about the nature of their country’s efforts to tackle corruption. He called for an amnesty for people convicted under what he called the “excesses” of the Romanian anticorruption authorities.

    The former New York City mayor said on Tuesday that he wrote the letter under a retainer he is paid by the Freeh Group, a private consultancy run by Giuliani’s friend Louis Freeh, a former FBI director and federal judge. Giuliani declined to say how much he was paid.

    Freeh represents Gabriel “Puiu” Popoviciu, who was convicted in 2016 of crimes relating to his purchase of land in Bucharest that he developed into a shopping mall. The conviction was upheld last year by an appeals court and Popoviciu was sentenced to seven years in prison. After police struggled to find him, he was located in London and arrested.

    In a statement last year, Freeh said he had concluded that Popoviciu’s conviction and sentence were “not supported by either the facts or the law” after reviewing the case with a team that included former federal prosecutors.

    Giuliani said he wrote his letter to Romania following “a review of the work done by Louis Freeh and Jim Bucknam”, Freeh Group’s chief executive. Bucknam worked for Giuliani as a federal prosecutor during the late 1980s, when Giuliani was the US attorney in Manhattan.

    While Giuliani’s letter did not mention Popoviciu’s case, he claimed that innocent people had been jailed and that “an amnesty should be given to those who have been prosecuted and convicted through the excesses” of the anticorruption agency.

    Asked to confirm that his work for Freeh effectively related to Popoviciu’s case, Giuliani said in a text message: “Overall situation not any one case. The letter speaks for itself. The rest you have to get from my client.” Freeh and Bucknam did not respond to requests for comment. Sursa.

    Articolul de mai sus al d-lui ziarist Laurentiu Gheorghe nu spune nimic concret despre afirmaţiile făcute în scrisoare de dl. Giuliani, ci se ocupă de chestiuni „anexe”. Să mă ocup atunci şi eu de ele.

    Ziaristul scrie chiar în titlul articolului: „Rudy Giuliani recunoaște că a fost plătit pentru scrisoarea (…)”. Este ca şi cum dl. Giuliani a mărturisit o crimă, aşa că să vedem care ar putea fi aceasta.

    Că un avocat american a fost plătit pentru munca lui nu trebuie să mire pe nimeni. Că a fost remunerat (sau va fi) de prietenul său Louis Freeh, proprietar de firmă, fost director a lui FBI şi fost judecător federal, nu este nici o ruşine, ci un lucru normal în ţări normale.

    Şi mai susţine ritos ziaristul: „Rudy Giuliani recunoaște că a fost plătit pentru scrisoarea dictată de avocatul lui Adamescu”. Că scrisoarea i-a fost „dictată” d-lui Giuliani, acest domn Gheorghe nu are de unde să ştie, iar cum nu precizează vreo sursă, aceasta este o afirmaţie foarte dubioasă. De altfel un avocat corect, iar despre dl. Giuliani nu am motive să cred altceva, nu va accepta să fie plătit pentru o muncă pe care nu a făcut-o. Deja şi numai pentru acest titlu acest ziarist se descalifică din a fi publicat pe viitor pe ACUM!

    De la dl. Laurentiu Gheorghe mai aflăm că: „Un prestigios avocat american a declarat pentru Politico.eu că ”e surprinzător” faptul că Giuliani nu a dezvăluit în scrisoarea sa că a trimis-o în numele unui client”. Cum dl. Giuliani nu a trimis-o în numele vreunui client, lucru care se vede din textul ei, surprinzător este doar acest „fitil” datorat d-lui Gheorghe.

    Dl. Giuliani a scris într-un mesaj text că s-a ocupat de situaţia generală a justiţiei din România, nu de un caz în particular. Eu găsesc că bine a făcut şi că l-a scris, şi că la trimis la cele mai înalte autorităţi ale statului român. El spune că scrisoarea (publicată de ACUM aici) vorbeşte pentru ea însăşi, lucru cu care nu pot fi decât de acord.

    Autorul de la Revista 22 scrie: „Nici el şi nici Rudolf Giuliani nu mai ocupă vreo funcție oficială, şi cu toate acestea Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, doi dintre contestatarii vehemenți ai implicării americane în România, s-au agăţat de pozițiile exprimate de ei şi au susținut că trebuie să li se dea curs de îndată”.

    Este mai greu să dai curs la nişte poziţii, dar probabil că este vorba despre nişte propuneri ale d-lui Giuliani, exprimate în scrisoare. Să amintesc doar că pretinsul „contestatar vehement al implicării americane” L. Dragnea a fost prezent în SUA cu ocazia investirii Preşedintelui D. Trump şi că susţine iniţiativele americane, de la întărirea apărării României şi până la mutarea la Ierusalim a ambasadei române.

    Start Ironie Dl. Dragnea nu purta nici o pancartă la Washington! End Ironie.

  • Pincu Sfartz: (31-8-2018 la 17:00)

    „…Bravos ziar, domnule! Ăsta știu că combate bine.” (Ipingescu, act III, O noapte furtunoasă, Caragiale).

    Avem și noi..pe Ipingescu !! Și combate, și combate !!

    Așa ca mai sus, și ca mai întotdeauna. Împotriva oricui scrie la ACUM.tv contra penalilor. Și doar de pe poziția de avocat al lui Dragnea și echipa. D-aia i-a și sărit în ajutor lui Djuliani, mare specialist în justiția română, despre care a aflat ceva, în ceasul de noapte al 12-lea, de la firma care-l plătește pentru „munca sa” !

    Și Domnul Manta subliniază faptul că trebuie plătit Djuliani,pentru..”munca sa” !

    Care muncă, Domnule Manta ? L-a rugat cineva din oficiu ,un oficial al partenerului nostru american, să analizeze situația juridică din România ? (Înafară de „clientii” penalii care au fugit din țară cu tot cu banii furați de la poporul român).

    Trebuie să fii naiv să crezi că Djuliani știe altceva despre justiția din România decât ce i-se dictează: o literă – 1000 de dollari, un cuvânt-10.000 de dollari, tarif ca la casa de toleranță ! Dai un ban (Poviciu-plătește !) și ai o curvă de lux ! Că doar n-o să apeleze Popoviciu la o curvă românească din presa noastră. Nu-s destul de rafinate. Au limbile prea aspre pentru c…. penalilor de grad înalt!

    Întrucât Domnul Manta aduce argumente în „limbi străine”, îmi permit și eu așa ceva.

    Din presa rusească, referitor la Djuliani:

    Услышав в воскресенье анекдотические сообщения о появлении Джулиани на «Встрече с прессой» на телеканале «Эн-би-си», Путин первоначально предположил, что бессмысленный характер высказываний Джулиани следует списать на «ошибки при переводе», — поведал источник.

    Однако, прочитав официальную стенограмму выступлений Джулиани, президент России, по-видимому, был «ошеломлен».

    «Правда — это неправда? — спросил, как сообщается, Путин. — Что за ерунда?».

    In romănă:
    „Duminică, auzind comunicatul anecdotic despre apariția lui Djuliani la emisiunea ”’ntâlnirea cu presa de la canalul de televiziune I BC”’, Putin a presupus mai întâi că, caracterul lipsit de sens al expunerilor lui Djuliani, trebuie considerate ca greșeli de traducere,ne-a împărtășit sursa”
    Dar,citînd stenograma oficială a expunerilor lui Djuliani,Președintele Put-in a fost „năucit”, în mod evident.
    -„Este adevărat,nu-i așa că poate nu-i adevărat?” a întrebat, așa cum se comunică,Putin.-Ce prostie ?”

    Iată valoarea expunerilor lui Djuliani văzută din zona mai puțin civilizată decât cea din care face parte România. Un avocat platit să mintă !

  • Victor Manta: (31-8-2018 la 22:12)

    @Pincu Sfartz

    Despre cine e Djuliani, cel la care vă referiţi, nu am habar.

    Despre cine e Putin ştiu însă prea bine. E un vrednic continuator al politicii cizmelor militare al unei ţări care continuă să se învecineze cu cine vrea ea, cum făcea înainte URSS, ţara veşnicului viitor luminos.

    Despre cizmele ruseşti ca surse de cultură am aflat deja înainte de aici, chiar de la dv.:

    „Câtă dreptate aveau soldații sovietici, care spuneau despre Romanía: „Niet kultura”!!”.

    Cred că mă pot declara mulţumit cu manifestările dv. culturale.

  • Pincu Sfartz: (2-9-2018 la 08:11)

    Litera „G” de la numele lui Giuliani, se scriesi se pronunta ca în rusă cu „Dj”, deci Giuliani=Джулиани=DJuliani, și l-am tradus mot-a-mot,bazându-mă pe afirmația Dvs. că știți ceva „limbi străine” […/Mod./Atenţie!].

    Scuze cititorilor ca am rusificat numele lui Giuliani !!

    Dar asta nu schimbă mare lucru despre un Джулиани sau G-iuliani, care în ambele cazuri, și în engleză și în rusă, a mâncat c…t pe bani !!

    Iar Dragnea cu clica lui de penali abia au așteptat să folosească același „produs” în apărarea fărădelegilor lor din justiția română. Iar profesorul universitar din Iași, Ministru al justiției, este încântat că nu mai stă la masă singur, acum are compania lui Djuliani-Giuliani.

  • Victor Manta: (3-9-2018 la 11:53)

    @Pincu Sfartz

    > […] în ambele cazuri, și în engleză și în rusă, a mâncat c…t […]. […] tradus mot-a-mot, […].

    Vot kakaya kul’tura! (iată ce cultură! – tradus cuvânt cu cuvânt din limba rusă). 😉

  • Pincu Sfartz: (3-9-2018 la 12:50)

    Poate ca in Europa civilizata,folositi un alt cuvant-expresie,pentru ceeace a mancat pe bani-Giuliani,impotriva justitiei romanesti?
    Sau,daca sunteti pe partea care este potential consumatoare a ceeace produce Giuliani,(si se pare ca demult faceti avocatura pentru PSDragnea !),Va bucura sa fiti aliati cu el,(impreuna cu PSDtagnea !),?

  • Victor Manta: (3-9-2018 la 21:56)

    @Pincu Sfartz

    > Poate ca in Europa civilizata,folositi un alt cuvant-expresie (…)

    Ar fi preferabil, după propria-mi părere, să ne exprimăm cu toţii civilizat pe ACUM şi aceasta indiferent unde ne aflăm. Pentru unii este natural, iar pentru cei pentru care este diferit, este timpul să facă eforturi susţinute în această direcţie!

    Eu nu sunt „aliat” cu nici un politician din România şi nici cu acei care susţin metode dictatoriale gen Ţepeş Doamne.

  • Izabela D.: (4-9-2018 la 12:48)

    Surprinzator este ca si d-nul Manta il sprijina pe avocatul Giuliani, care apara personaje corupte si condamnate aflate la cel mai inalt nivel in Parlamentul Romaniei, speriate de posibilitatea de a ajunge la inchisoare, plus ceilalti baroni din PSD care si ei risca inchisorea din aceleasi motive.

    Pe d-nul Giuliani il intelegem, ca a primit o suma enorma pt lobby-ul facut, prin urmare nu conteza cauza pe care o apara, ci ceea ce comanda clientul. D-nul Victor Manta ce are de castigat din aceasta afacere ? Daca d-nul Giuliani era un avocat care se respecta ar fi precizat in numele cui face lobby-ul, cand isi permite sa faca politica externa ca si cum ai fi reprezentantul SUA in aceasta problema.

    Pana la urma SUA i-a dat peste nas lui Giuliani prin ambasadorul din Romania si toata actiunea acestuia s-a fasait dupa dezvaluirea lobby-ului. Sunt de acord cu d-nul Pincu, ca Giuliani a incercat sa manance c..t pe bani multi intr-o tentativa nereusita de a parea reprezentantul SUA !

  • Victor Manta: (4-9-2018 la 15:08)

    @Izabela D.

    > Surprinzator este ca si d-nul Manta il sprijina pe avocatul Giuliani, care apara personaje corupte si condamnate aflate la cel mai inalt nivel in Parlamentul Romaniei, (…)

    Pentru mine este surprinzător că păreţi să nu ştiţi care este sarcina avocaţilor, nu ştiţi ce a scris dl. Giuliani în scrisoare şi că mă acuzaţi pe mine din cauza lipsei dv. de informare.

    Nu este rolul meu de a da lecţii. Despre rolul şi necesitatea avocaţilor puteţi citi în multe locuri, iar ceea ce a scris dl. Giuliani puteţi afla de aici.

    > Pe d-nul Giuliani il intelegem, ca a primit o suma enorma pt lobby-ul facut, (…)

    Dl. Giuliani nu a comunicat această informaţie, drept care înclin să cred că faceţi o afirmaţie lipsită de orice bază.

    > (…) Giuliani a incercat sa manance c..t pe bani multi intr-o tentativa nereusita de a parea reprezentantul SUA !

    Mă surprinde să aud acest limbaj vulgar venind din partea unei doamne.

    Puteţi citi scrisoarea d-lui Giuliani, la care v-am dat linkul mai sus, şi puteţi reveni eventual dacă veţi găsi în ea ceea ce aţi afirmat cu atât aplomb.

  • Izabela D.: (4-9-2018 la 21:49)

    Domnule Manta, presupuneti gresit ca alti oameni nu au citit scrisoarea d-lui Giuliani si numai dvs sunteti cunoscatorul continutului ei.

    La ora actuala se stie in Romania ca d-l Giuliani, prin firma sa de avocatura a fost platit de firma Freeh Group detinuta de Louis Freeh, fost director FBI, care are conexiuni cu personaje politice din Romania. Lucrul acesta e recunoscut chiar de d-l Giuliani. Nu mai incercati sa negati acest lucru pt ca nu o sa va creada nimeni. Din comentariul dvs, facut pe pagina unde prezentati scrisoarea lui, presupuneti (sunteti convins) ca daca Giuliani declara un anumit lucru, atuncī „in SUA lucrurile se prezintă în mod fundamental diferit din punct de vedere legal”. Faptul ca intre niste institutii ale statului se incheie protocoale secrete nu inseamna ca sunt ilegale.

    Va rog sa-mi prezentati si mie, care sunt dovezile ca protocoale sunt ilegale conform legii. Daca tot discutam sa vorbim pe baza dovezilor, nu pe presupuneri si convingeri. In justitie nu conteza presupunerile si convingerile, doar dovezile. Daca guvernul PSD stie ca sunt ilegale de atata timp, de ce nu a prezentat dovezile ilegalitatilor protocoalelor si de ce nu i-a adus in fata justitiei pe cei vinovati din acele institutii ? Pt ca nu au nici o baza legala, altfel o faceau demult.

    Cand ne spuneti ca in SUA se intampla altfel intre serviciile secrete si celelalte institutii ale statului, ne considerati naivi pe toti. Se pare ca uitati de dezvaluirile facute de wikileaks referitoare la modul de actiune de acolo. E un fapt cunoscut ca americanii au baze de date despre persoane din toata lumea, convorbiri telefonice, sms-uri, email-uri, inregistrari video etc, despre care se stie ca nu le folosesc in mod legal.

    Am fost pasionata de copil despre modul de actiune al serviciilor secrete si chiar am citit mult pe tema asta, asa ca nu mai presupuneti ca multi oameni sunt naivi. Acest lucru il practica serviciile secrete din orice tara. Am spus ca sunt de acord cu ceea ce spune d-l Pincu Sfartz si l-am citat fara ghilimele pt ca surprinde un adevar al modului de actiune al avocatilor pt care nu conteaza adevarul ci doar „adevarul” exprimat de ei atata timp cat sunt platiti enorm pt asta. O scrisoare a unui avocat trebuie intelesa cu sensurile ei ascunse, la fel ca si declaratiile facute de diplomati.

    Dar sunt sigura ca dvs stiti deja acest lucru avand in vedere ca scrieti atatea articole aici, asa cum stiti si despre ofiterii acoperiti din mass-media care pot lucra pt unul sau mai multe servicii secrete, din una sau mai multe tari. Cu respect
    I

  • Victor Manta: (5-9-2018 la 00:20)

    Stimată d-nă Izabela D.,

    > Domnule Manta, presupuneti gresit ca alti oameni nu au citit scrisoarea d-lui Giuliani si numai dvs sunteti cunoscatorul continutului ei.

    În ceea ce v-am scris nu am presupus decât că dv. nu aţi citit-o, de exemplu deoarece aţi scris că: „(…) avocatul Giuliani, care apara personaje corupte si condamnate aflate la cel mai inalt nivel in Parlamentul Romaniei, (…)”. Vă invit să îmi citaţi numele măcar unei persoane pe care dl. Giuliani o apără în scrisoarea sa.

    > La ora actuala se stie in Romania ca d-l Giuliani, prin firma sa de avocatura a fost platit de firma Freeh Group detinuta de Louis Freeh, fost director FBI, (…).

    În ce constă noutatea acestei informaţii? Chiar în articolul în firul căruia comentăm noi doi scrie: „Compania care a plătit pentru scrisoarea lui Rudy Giuliani aparține fostului director FBI Louis Freeh, în prezent avocatul angajat de fugarul Adamescu”. Articolul a apărut în Revista 22 din România, deci se ştie acest lucru. Aţi citit acest articol? Din comentariul dv. nu rezultă.

    > Lucrul acesta e recunoscut chiar de d-l Giuliani. Nu mai incercati sa negati acest lucru pt ca nu o sa va creada nimeni.

    În comentariul meu din (30-8-2018 la 00:41 – primul din fir!) eu am scris: „The former New York City mayor said on Tuesday that he wrote the letter under a retainer he is paid by the Freeh Group, a private consultancy run by Giuliani’s friend Louis Freeh, a former FBI director and federal judge”. Aţi citit acest comentariu, aceasta înainte să-mi reproşaţi că aş nega ceva citat chiar de mine? Nu daţi impresia.

    > Va rog sa-mi prezentati si mie, care sunt dovezile ca protocoale sunt ilegale conform legii.

    O lege nu a apărut (încă?), dar subiectul a fost discutat mult în presă, inclusiv pe ACUM, părerile fiind împărţite.

    Vă invit să citiţi ediţia de azi a lui ACUM care prezentă un prim răspuns legal în materie. O veţi găsi mâine în chioşcurile bune 😉 , dar deja şi aici.

    > E un fapt cunoscut ca americanii au baze de date despre persoane din toata lumea, convorbiri telefonice, sms-uri, email-uri, inregistrari video etc, despre care se stie ca nu le folosesc in mod legal.

    Eu prefer să discut aici subiectul articolului. Dacă vă interesează subiectul pe care îl abordaţi, vă sugerez să publicaţi pe ACUM un articol pe tema care vă interesează, de preferinţă bine argumentat, şi cu siguranţă că veţi avea parte de comentarii.

    > (…) si chiar am citit mult pe tema asta, asa ca nu mai presupuneti ca multi oameni sunt naivi.

    Eu nu presupun nimic, ci reacţionez la ceea ce citesc în comentariile dv., stimată Doamnă.

    > O scrisoare a unui avocat trebuie intelesa cu sensurile ei ascunse, la fel ca si declaratiile facute de diplomati.

    Eu am constatat că dv. aţi văzut în ea lucruri care nu există, iar despre asemenea lucruri eu nu comentez decât arătând că nu sunt prezente în document. Altfel, cu puţină imaginaţie, se poate vedea în ea orice, ca şi în zaţul cafelei.

    Cu stimă

    V.M.

  • Pincu Sfartz: (5-9-2018 la 08:29)

    @Victor Manta

    Stimabile Domn! Dacă ați fi primit educația la pansionul de fete „Elena Doamna”-din Iașul ante-belic, și tot nu trebuia să faceți o criză de pudoare față de cuvântul scris în ghilimele !

    Vă reamintesc că însuși Nicolae Iorga, în plin Parlamentul României, s-a exprimat în felul următor despre politică:

    „Politica este ca un băț acoperit cu căcat la ambele capete. De oriunde îl apuci – te murdărești !”

    Scuze că nu am pus ghilimele.

    Și nu este cazul să Vă luați de Doamna Izabela D., evident o persoană foarte cultă și civilizată. „Politica” practicată în momentul de față de PSDragnea-ALDE și clica ei înconjurătoare, nu este doar ca bățul lui Iorga, mânjit numai la capete !

    Ați remarcat probabil că am pus între ghilimele cuvântului „politica” – asta pentru că ce fac dânșii nu e politică, ci un act de cumpărare-vanzare, făcut cu banii nației, pentru a încerca să ascundă adevăratele intenții pen-criminale împotriva unei justitii care inca nu a acceptat acțiunile lor făcute „la ceas de noapte” !!

  • Victor Manta: (5-9-2018 la 14:27)

    @Pincu Sfartz

    Constat că dv. continuaţi să roiţi în jurul cuvântului preferat pe care l-aţi introdus în conversaţii şi de care nu vă mai puteţi despărţi.

    Desigur că fiecare îşi poate alege subiectele pe care doreşte să insiste şi care stau în centrul preocupărilor sale, chiar dacă o face în conversaţii care introduc subiecte totuşi mai importante, precum de exemplu legitimitatea protocoalelor secrete.

    Cât despre d-na Izabela D., sunt sigur că dânsa, dacă va mai dori, va fi perfect capabilă să intervină în continuare pentru a susţine orice ar avea de susţinut.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Corupția noastră cea de toate zilele: de astăzi, de ieri, de alaltăieri…

Dacă în aproape orice stat al lumii existe acte de corupție (lucru vechi de când lumea, nu spun nimic nou)...

Închide
3.236.18.23