• ACUM.TV
 • Martie 2014
 • Zbor! de Adriana Moscicki
  Locuiesc într-o insulă. Sau poate insula sînt eu însămi, uneori în derivă, alteori lipită de continent pînă la pierderea identităţii, alteori, dar cel mai ades, încăpăţânată în calea vântului şi valurilor, nimic nu mă mişcă din apa mea. Aşa în timp, purtată am fost fără limba şi mută. Aşa în timp am uitat poveştile altora şi cuvintele lor……continuare (31-3-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Intoarcerea fiului rispitor de Florin Predescu
  O poezie şi puţină aducere-aminte a tinereţii… (29-3-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Poezie-primăvară de Dan DAVID
  Aşa cum trec anii,Primăverile noastre devin tot mai scurte, mai reci.Încep mai târziu, se sfârşesc înainte de vreme.Doar câteva zile fără zăpadă; şi dacă se pierd… (28-3-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Din mentă verde! de Adriana Moscicki
  Sînt arome ce locuiesc omul pe dinăuntru. Poate se numesc amintiri. Descantate în alambicul uman, ele stau cuminţi şi limpezi în recipientul de carne. E de-ajuns un tremur şi ele fac ape, cercuri concentrice în adânc îmbrăţişate în ele însele… (28-3-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Groapa (ziceri) de Dorel Schor
  E deştept cu P mare! // De acord! Dar despre ce e vorba? (Andrei Bacalu). // A căzut în ridicol… Cine poate să-l scoată de acolo? // După cum sînt puse întrebările, bănuieşti cam cum vor fi răspunsurile. (27-3-2014 – Umor)
 • Amintirea poetului Mircea Ivănescu de Florin Predescu
  Astăzi ar fi fost ziua poetului Mircea Ivanescu. În mizeriile unei culturi în derivă, numele lui creşte mereu ca o constelaţie… (27-3-2014 – Ei vor face o diferenta)
 • Poem in tăcere de Adriana Moscicki
  Precum Li Po dintr o carafă / nostalgic poemul îşi adapă, / umbră prin lume caut straie noi… (27-3-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Minuni (ziceri) de Dorel Schor
  Cum funcţionează inteligenţa colectivă ? // AfganiStan şi Bran. // Nu sîntem nici mai buni, nici mai răi decît alţii. Dar sîntem diferiţi. // Copacul dă umbră şi celui care vine să-l taie (Budha). (23-3-2014 – Umor)
 • Între vis şi realitate – Samy Briss expune la Paris de Dorel Schor
  Maestrul Samy Briss ne invită la expoziţia sa de pictură şi sculptură deschisă la galeria Terre des Arts din Paris. În ultima vreme am avut prilejul să scriu despre întâlnirea artei vizuale semnate Briss cu amatorii de frumos, la Tel Aviv în Israel şi la Iaşi în România. Şi acum la Paris. (23-3-2014 – Album)
 • “Ateliere de Mărţişor” pentru copiii spitalizaţi, organizate de Fundaţia CliniClowns de Editori ACUM
  În cadrul atelierelor de creaţie, copiii din cadrul a trei spitale bucureştene au pregătit mărţişoare, felicitări şi mici cadouri pentru mame. (15-3-2014 – Umanitare)
 • Pâine de grâu de Dan DAVID
  Mai apoi, după ce l-a ascultat pe nepot si s-a lămurit despre ce este vorba, i-a pus nepotului următoarea întrebare: ” Nepoate, tu vrei o pâine mai albă decât cea de grâu?” Alexandru a plecat de la Preşedinte fără să i se dea o slujbă mai bună, fără să-l fi convins pe acesta să intervină pentru nepotul lui, ceea ce i-ar fi fost, fără îndoială, uşor să facă. (10-3-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Realităţi recursive. 8 Martie ora Clujului – 24H de George Petrineanu
  Pe 7 martie dis de dimineaţă aterizez pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj. Nenea Ghiuri, anunţat dinainte mă duce ca un fulger cu taxiul lui la blocul din Strada Putinţei. Cioc cioc la apartamentul de la ultimul etaj… (9-3-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Floarea reginei de Mircea Poeana
  Venea la ei în sat soţia regelui. // Iar de când auzise vestea asta flăcăul nu-şi mai găsea liniştea. // O ştia doar din pozele pe care le mai vedea din când în când prin ziarele iarmarocului. (5-3-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Pe sub sălcii de Dan DAVID
  Mă privești cu ochii unui copilPentru care viața e o poveste hazlie.Te privesc cu ochii unui călugărÎmpins de diavol către păcat. (5-3-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Tu cu cine votezi? (Flexibilitatea stângii) de Dan DAVID
  – Dragule, dar tu cu cine votezi? // Am făcut ochii mari. // La ora aceea mă aşteptam la cu totul altceva de la tine. // – Cu cine ai crede? Cu stânga, vezi bine. (5-3-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Romanza de Mircea Poeana
  Gara înţesată de lume. // Soldatul îşi dă raniţa grea din spate şi aşteaptă. // O va întâlni pentru prima dată! … (1-3-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Un pescăruş, o mare, un vis albastru de Irina Lucia Mihalca
  Bizar şi ireal, în timp, / poate fi volatil / să asculţi zbuciumul mării / cum se loveşte de stânci şi maluri. (1-3-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • “Cu Rusia în suflet“… de Pincu Sfartz
  În iunie 2013 a avut loc o expoziţie intitulată „Cu Rusia în suflet”, organizată la Palatul Parlamentului de Camera deputaţilor, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România şi Ambasada Federaţiei Ruse… (28-3-2014 – Extern)
 • Mr. Bean … improvizează de Editori ACUM
  Mr. Bean … improvizează (26-3-2014 – TV.ACUM)
 • Complicii occidentali ai Rusiei lui Putin de Anne Applebaum
  Acum trebuie să ne trezim la realitate: instituţiile occidentale au înlesnit existenţa unui regim rusesc corupt care destabilizează Europa. Este timpul să le facem să se oprească… În 2006, o companie energetică numită Rosneft se lansa la Bursa londoneză… (24-3-2014 – Extern)
 • Orchestră de alămuri în „multitasking”… de Editori ACUM
  Orchestră de alămuri în „multitasking”… (23-3-2014 – TV.ACUM)
 • Orwellizarea Rusiei de Iulia Latynina
  Ţara mea, Rusia mea se orwellizeaza în faţă ochilor mei! Am impresia că noi trăim în interiorul unui coşmar al unui om cuprins de delir febril şi că acest coşmar este total inconfortabil şi seamănă groază. Absolut toate acţiunile pe care le întreprinde puterea rusească, ea le atribuie adversarilor săi… (22-3-2014 – Extern)
 • Legalitate vs. expansionism cu accente viscerale de Daniel Uncu
  Talonata de agresiunea Rusiei in Ucraina, Europa se da de ceasul mortii si intensifica retorica bombastica… exact pana acolo unde Franta poate pierde bani frumosi de pe urma unei aventuale anulari a contractului de asistenta in domeniul naval pe care il are cu Rusia si exact pana acolo unde… (20-3-2014 – Extern)
 • Minciuna are picioare scurte (despre evenimentele din Ucraina) de Pincu Sfartz
  Am ascultat în direct discursul lui Putin din 18 martie ţinut în faţă Parlamentului şi a conducătorilor de toate rangurile înalte ale Rusiei, cu ocazia semnării Tratatului de anexare a Crimeii la Federaţia Rusă şi acordarea oraşului Sevastopol a unui statut de oraş rus de importantă federală… (19-3-2014 – Extern)
 • Criza ucraineană: provocări geopolitice şi preliminarii identitare (III): o istorie a cauzelor pierdute de Florian Dumitru Soporan
  Eşecul ultimei încercări de a edifica o structură statală care să dea corolarul politic sintezei etnice şi agregărilor sociale cristalizate la Pragurile Niprului marca restaurarea deplină a unităţii tuturor Rusiilor, revendicată ca titlu de legitimitate de toţi succesorii lui Vladimir cel Sfânt şi Aleksandr Nevski şi transpusă în fapt odată cu victoria decisivă asupra Suediei … (15-3-2014 – Istorie si actualitate)
 • Proiectul maghiar – consecvenţă şi profesionalism de Daniel Uncu
  De aproape un sfert de secol, România nu are un proiect de ţară. Nici un partid sau alianţă de partide post-decembriste ajunsă la putere nu a gândit, nu a propus şi, pe cale de consecinţă, nu a implementat vreun proiect propriu în jurul căruia poporul român să îşi adune energiile (13-3-2014 – Intern)
 • Criza ucraineană: provocări geopolitice şi preliminarii identitare (II): fascinaţia revoluţiei şi spectrul Ruinelor de Florian Dumitru Soporan
  Observatorul deprins cu lecturile entuziaste asupra idealurilor de egalitate şi fraternitate postulate de Revoluţia Franceză nu poate ignora atrocităţi precum decapitarea reginei Maria-Antoanetta sau masacrele produse de teroarea iacobină, nici degenerarea autoritară drapată în cavalcade războinice prin care se rezumă experienţa Primului Imperiu Francez… (11-3-2014 – Istorie si actualitate)
 • Comentarii la o carte, la un articol şi la o manifestaţie de Ramon Neumann
  În urmă cu o săptămâna a avut loc la Ierusalim o manifestaţie a circa o jumătate de milion de religioşi ortodocşi care se împotrivesc unei legi noi care prevede serviciu militar obligatoriu şi pentru “elevii” de şcoli religioase, ceea ce n-a existat până în prezent. (10-3-2014 – SPUNE)
 • Derbedeii de Daniel Uncu
  Există o certă apetenţă pentru admiraţia faţă de derbedei. O morbidă stare de interes – ce parcurge halucinant de rapid drumul de la toleranţă la simpatie jenată şi, apoi, la fascinaţie deşănţată – face ravagii în piaţă. Într-un colţ prăfuit din Ferentari sau în prime-time, în Parlament sau în sala de clasă… (8-3-2014 – Mentalitate)
 • Cum a câştigat Putin alegerile prezidenţiale (2012) de Editori ACUM
  Cum a câştigat Putin alegerile prezidenţiale (2012) (7-3-2014 – TV.ACUM)
 • Ucraina: despre rădăcinile revoltei – un interviu de Editori ACUM
  În mass-media din Rusia totul lucrează pentru imperiu, pentru Putin, pentru ideologia lor : precum că Rusia nu mai este îngenunchiată şi că ea trebuie să-şi recupereze teritoriile pierdute, nu neapărat în sens de cuceriri militare, ci din punct de vedere economic, politic, geopolitic. Totul este subordonat acestui scop. (6-3-2014 – Extern)
 • George Monbiot: Cum influenţează lupii cursul râurilor de Editori ACUM
  George Monbiot: Cum influenţează lupii cursul râurilor (5-3-2014 – TV.ACUM)
 • SUA şi UE cântă pe două voci aria ucraineană de Daniel Uncu
  Cele două voci pe care se cânta aria oprobiului în speţa ukraineana dăunează grav şi noii puteri de la Kiev, aflată între ciocan şi nicovală. Confruntată cu intervenţia armata a Federaţiei Ruse, pe de o parte şi cu problema populaţiei rusofile pe de alta… (4-3-2014 – Extern)
 • Ucraina: Preşedintele rus s-a… satisfăcut. Ce urmează? de Mihail Semus
  În încercarea de a îndrepta ceea ce consideră el a fi cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului trecut, preşedintele rus riscă să provoace cea mai mare catastrofă a secolului nostru. (3-3-2014 – Extern)
 • Cât de inteligente sunt ciorile? de Editori ACUM
  Cât de inteligente sunt ciorile? (3-3-2014 – TV.ACUM)
 • Adam Michnik : Rusiei – ruşine! de Adam Michnik
  În aceste ore sumbre, pline de tensiune, simţim surprindere şi furie în acelaşi timp. Admirăm înţeleapta moderaţie, hotărârea şi simţul răspunderii a societăţii şi a guvernului. Şi ne cuprinde mânia când vedem agresivitatea imperială a politicii Rusiei faţă de Ucraina… (3-3-2014 – Extern)
 • Când şcoala devine inutilă… de Ovidiu Ivancu
  De la începuturile ei, şcoală românească a fost şi continuă să fie normativă şi nu descriptivă. Ea impune norme, ne spune ce e corect şi ce e greşit. Dacă secolele trecute, modelul acesta de a educa era perfect coerent cu societatea însăşi, astăzi, el nu numai că nu mai este actual, ci devine chiar periculos. O şcoală normativă că cea românească îşi pregăteşte beneficiarii să se comporte într-o societate statică… (2-3-2014 – SPUNE)
 • Moscova face jocurile – sau impotenţa Occidentului şi calculele Rusiei de Daniel Uncu
  Eu nu cred în lacrimile Occidentului vărsate pentru Ukraina! Cele câteva zeci de miliarde de euro promise noii puteri de la Kiev sunt iluzorii şi ineficiente pe termen imediat. Şi, până una-altă, există doar în declaraţii…! (2-3-2014 – Extern)
 • Ucraina: „Muzeul corupţiei” de Editori ACUM
  Ucraina: Muzeul corupţiei (1-3-2014 – TV.ACUM)
 •  
  3.227.240.72