• ACUM.TV
 • Editia 21 – 27 aprilie 2013
 • Haşotti-i şi homosexualitatea. Simptomatologia unui fenomen de Ovidiu Ivancu
  Suntem europeni astăzi, şi nu puţini o declară public, nu pentru că neapărat, axiologic, credem în valorile europene. Suntem europeni pentru că nu am avut de ales. Şi nu de ieri de azi. Opţiunea noastră pentru cultura europeană a fost, fie politică, fie resentimentară, fie pragmatică. În vreme ce Europa a creat, în spatele conceptelor, un model de comportament, noi lucrăm cu aceleaşi concepte, puse în practică şi înţelese cu mintea Omului Nou comunist (specie pe care domnul Puiu Haşotti o reprezintă cu mândrie). Şi ne mirăm perpetuu că nu avem rezultate… …continuare (21-4-2013 – SPUNE)
 • Vânzătoarea de cercei de Rodica Grindea
  Fapt este că cerceii aveau toate culorile – mai mult imposibile decât posibile – ale sticlei, foilor de tablă, firicelelor de plastic şi a tot ce poate fi mai netrebuitor şi… (21-4-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Fruntea grea ca o piatră de Dan DAVID
  Fruntea îmi era grea ca o piatră. // Mi-am aşezat fruntea pe pieptul tău. // Nu ţi-am simţit inima; încetase să bată. (21-4-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Drepturile minorităţilor, între realitate şi meschinărie de Sorin Paliga
  Nu sînt naţionalist, nu cred că trebuie să exagerăm cu drepturile minorităţilor, după cum nu cred că trebuie să tolerăm abuzurile. Dincolo de orice teorie inutilă, iată descrierea unei situaţii tipice. Comentariile le puteţi face (şi) dv… (21-4-2013 – Polemica)
 • Jurnal indian (XI) de Ovidiu Ivancu
  La Universitate se pregăteşte o conferinţă despre Hugo Chavez şi Drepturile omului. Va vorbi Ambasadorul Venezuelei. Intuiesc atmosfera şi discursul, aşa că nu merg. Mă informez, mai apoi, şi constat că nu am greşit. Se prezintă statistici care demonstrează că Venezuela este cea mai… funcţională democraţie a lumii. Aceleaşi statistici arată nivelul de trai în creştere şi grija permanentă a lui Chavez faţă de apărarea Drepturilor omului. Îmi sună cunoscut… Cine ştie câte conferinţe cu un conţinut asemănător vor fi susţinut, cu mai bine de douăzeci de ani în urmă, ambasadorii României, în vreme ce, în ţară, oamenii stăteau la cozi infernale, cu cartelele în mână şi cu teama că mâine casele le-ar putea fi demolate. E o farsă… o farsă care, însă, prinde aşa de bine într-o ţară atât de bântuită de idilism şi naţionalism! (21-4-2013 – Impresii de calatorie)
 • La capătul lumii: Patagonia de Carmen Firan
  Despre Patagonia am ştiut la început că nu există. Mi-am imaginat apoi totul altfel: oameni înalţi, cu cioc argintiu, costelivi şi cu priviri albastre, cu picioare lungi sărind peste mici lacuri purpurii, cu privirea fixată la munţii portocalii care se ridică în jurul unui peisaj cafeniu… (21-4-2013 – Impresii de calatorie)
 • Răsfoind presa străină (II) de Sorin Paliga
  Eu cred că, la ora actuală, nu mai există stînga şi dreapta (politică) în sens tradiţional, totul s-a amalgamat şi a devenit, mai degrabă, un talmeş-balmeş de interese, culoarea ideologică devenind total irelevantă, cel puţin în unele ţări, cum este şi România… (21-4-2013 – Extern)
 • Cine sunt? de Pincu Sfartz
  Toate imaginile teribile, pe care nu ar trebui să le vadă un copil, îţi formează spiritul de compasiune şi empatie, dacă reuşeşti să nu rămâi cu nervii distruşi pentru toată viaţa. Aceste lecţii dure m-au făcut mai rezistent chiar şi atunci când eu eram subiectul unor bătăi de joc şi agresiuni fizice… (21-4-2013 – Mentalitate)
 • Autocrat sau iacobin: ţarul Ivan cel Groaznic şi epoca sa (V): un altfel de Octombrie Roşu de Florian Dumitru Soporan
  Deceniile 7-8 ale secolului al XVI-lea corespund uneia din cele mai tragice perioade ale istoriei Rusiei, percepută de participanţii la seria de experimente care destructurau paradigmele medievale socotite intangibile, în termeni similari cu Vremurile Tulburi. Diferenţa majoră constă în faptul că în acest caz agresiunea îndreptată împotriva tuturor fundamentelor vieţii ruşilor a venit… (21-4-2013 – Istorie si actualitate)
 • Vin şi ciocolată de Florin Predescu
  Pe lângă brânză şi fructe, o degustare de vinuri împreună cu ciocolata poate deveni un deliciu nou iscat pe bolta palatină. (21-4-2013 – Gastronomie si Stil)
 • Ştiaţi că marele ziarist american Joseph Pulitzer… de Sorin Paliga
  Despre ziaristul american Joseph Pulitzer… (21-4-2013 – Stiati ca…?)
 • Jos pălăria! de Dorel Schor
  Nu vă faceţi iluzii inutile. Faceţi-vă din alea utile. // Trist şi cuprinzător (Andrei Bacalu). // Adio, dar rămân cu voi până îmi găsesc un alt serviciu… (21-4-2013 – Umor)
 • Tapiserie de aprilie. Se dedică lui Lilly şi David de Florin Predescu
  O carte – însemn al admiraţiei pentru cei ce se iubesc în ani şi casă de titaniu tutoror ce sărbătoresc aniversarea nunţii… (21-4-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • At the End of the World de Carmen Firan
  Patagonia, PA-TA-GO-NIA? I knew from the beginning, it didn’t exist. I imagined it: tall people, with silver goatees, with a blue gaze, lean and bony, with long legs, jumping over small purple lakes, staring at high raising orangey mountains encircling a grey landscape (21-4-2013 – Impresii de calatorie)
 •  
  3.238.121.7