caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Romania



 

Ce urmărește mitingul PSD: presiuni asupra Justiției?

de (8-6-2018)
23 ecouri

 
Strategii PSD au gândit o regie demnă de vremurile de glorie ale defunctului partid comunist.

Cel mai mare partid din România a vorbit despre organizarea unui mare miting încă de anul trecut, pentru a demonstra astfel că are în spate cel puțin la fel de mulți susținători ca manifestanții care s-au strâns în 2017 luni de zile în fața guvernului pentru a protesta împotriva PSD și a guvernului său.

Liderul PSD Liviu Dragnea a insistat pentru mitingul care va avea loc sâmbătă seara și care are ca temă „protestul față de abuzurile din justiție”.

Nu toate organizațiile social-democrate au fost încântate de această idee, care este destul de costisitoare pentru filiale, fiindcă partidul trebuie să acopere cheltuielile cu transportul și hrana celor care sunt aduși la București ca să strige împotriva justiției care a promovat anticorupția.

Întâmplător sau nu, mitingul a fost planificat să aibă loc imediat a doua zi după ce Înalta Curte urma să dea verdictul într-un proces în care Dragnea a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Este vorba despre perioada în care era șeful Consiliului județean Teleorman (2006-2012) când a convins două persoane angajate la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să primească bani de la stat, dar să lucreze pentru PSD.

Completul de trei judecători ai Înaltei Curți a amânat însă pronunțarea în primă instanță de azi pentru 21 iunie.

Judecătorii au invocat absența unor documente, dar poate în amânare a contat și promisiunea lui Dragnea de a aduce la București „câteva sute de mii de oameni” împotriva așa ziselor „abuzuri din justiție”.

Este evident că presiunea asupra judecătorilor care urmează să decidă în dosarul lui Dragnea a crescut foarte mult.

Pe de altă parte, mitingul în sine e ceva ieșit din comun pentru o formațiune aflată la putere și deci care are la îndemână toate pârghiile guvernamentale și parlamentare necesare pentru a pune în operă orice ce fel de politici.

Apoi, strategii PSD au gândit o regie demnă de vremurile de glorie ale defunctului partid comunist.

Primul punct al strategiei ține de confiscarea simbolurilor protestelor pro-democratice din ultimii aproape 30 de ani: de pildă, cămășile albe folosite imediat după mineriadele din iunie 1990 de studenți și opozanți ai regimului neocomunist al vremii pentru a cere tăcut eliberarea celor arestați atunci pe nedrept. Sigur, există și alternative la cămașa albă: costumul național.

Un alt exemplu este solicitarea ca fiecare manifestant să aibă telefon sau lanternă, copiată după mitingurile din ultimul an și jumătate împotriva PSD și a guvernului, fiindcă nemulțumiții strânși în fața guvernului seară de seară, la ora 21, aprindeau lanterna telefoanelor și cântau imnul. Din documentul intern privind organizarea uriașei manifestații de mâine, rezultă că participanții aduși de PSD vor primi „varianta scurtă” a imnului, pentru a putea și ei cânta. Fiecare manifestant trebuie să primească în plus la urcarea în autobuz un steag mic, un pachet de mâncare și apă. La zece oameni va fi un steag tricolor mare, organizarea va fi după model militar: o grupă de 10 persoane cu un șef, un grup de 40 de oameni cu un șef mai mare. Următoarea împărțire este în detașamente de câte o sută.

Pentru a-i încuraja și pe bucureșteni să vină benevol, în Piața Vicotoriei vor fi instalate 29 de ecrane sub pretextul urmăririi finalei de la Roland Garros între Simona Halep și Sloane Stephens.

Debarcarea simpatizanților pe care-i aduce PSD sâmbătă în capitală e prevăzută la ora 18, la nici jumătate de oră după începerea marșului comunității din care fac parte lesbienele, gay, bisexualii, transsexualii și intersexualii (LGBT).

Poliția a anunțat că a luat măsuri speciale pentru prevenirea oricăror incidente, inclusiv un elicopter care va survola sâmbătă după amiază zona centrală.

Au apărut și o serie de plângeri despre faptul că oamenii vor fi aduși cu forța la mitingul PSD.

A fost creat și un site special în acest sens cu o hartă interactivă unde pot fi văzute localități și eventualele abuzuri care s-au făcut sau urmează să se facă.

De pildă, la Deva, potrivit site-ului „Miting cu japca”, șeful pazei magazinului Lidl i-ar fi anunțat pe angajați că cei care sunt liberi sâmbătă sau merg la miting, sau își iau „adio de la serviciu”.

Mitingul de sâmbătă urmează să-i impresioneze pe susținătorii PSD, să demonstreze coeziunea acestei formațiuni, dar și să pună presiune asupra Justiției.

Sabina Fati, 8 iunie 2018

Acest articol a fost preluat cu permisiune de pe situl Europei Libere.

Ecouri

  • Victor Manta: (9-6-2018 la 00:11)

    Câteva succinte comentarii pentru infatigabila, previzibila şi cu sens unic d-nă Fati.

    > Nu toate organizațiile social-democrate au fost încântate de această idee, care este destul de costisitoare pentru filiale, fiindcă partidul trebuie să acopere cheltuielile cu transportul și hrana celor care sunt aduși la București (…)

    Care filiale nu au „fost încântate”? Partidul acoperă cheltuielile din cotizaţiile membrilor, iar membri PSD-ul are, din păcate, câtă frunză şi iarbă.

    > Un alt exemplu este solicitarea ca fiecare manifestant să aibă telefon sau lanternă, copiată după mitingurile din ultimul an și jumătate împotriva PSD și a guvernului,(…)

    Care au fost copiate la rândul lor de la concertele pop din Vest şi Est, Nord şi Sud.

    > Pentru a-i încuraja și pe bucureșteni să vină benevol, în Piața Vicotoriei vor fi instalate 29 de ecrane sub pretextul urmăririi finalei de la Roland Garros între Simona Halep și Sloane Stephens.

    Meciul se transmite la ora 16 şi nu se ştie cât durează, dar nu 4 ore (sper pentru Simona). Câţi spectatori vor râmâne până la ora 20 este o bună întrebare, mai ales că este oricum mai comod să priveşti meciul la TV din fotoliul propriu, şi nu în picioare într-o piaţă.

    > Au apărut și o serie de plângeri despre faptul că oamenii vor fi aduși cu forța la mitingul PSD. (…) șeful pazei magazinului Lidl i-ar fi anunțat pe angajați că cei care sunt liberi sâmbătă sau merg la miting, sau își iau „adio de la serviciu”.

    Este un lucru pe care Dragnea l-a prezis deja ieri, că asemenea plângeri şi altele vor apare şi la miting, iar diverse televiziuno „prietene” vor face interviuri cu oameni plantaţi în mulţime de ele şi de cei care le susţin.

    > Mitingul de sâmbătă urmează să-i impresioneze pe susținătorii PSD, să demonstreze coeziunea acestei formațiuni, dar și să pună presiune asupra Justiției.

    Eu cred că presiunea va fi pusă nu pe justiţie, care lucrează din ce în ce mai corect, ci pe preşedintele Iohannis, cel care are de semnat decretul de revocare al d-nei Kovesi, tocmai decis de justiţie. Sau va fi pusă direct pe Kovesi, pentru ca să demisioneze, caz în care într-adevăr se poate spune că presiunea va fi pusă pe justiţie… Om trăi şi om vedea (expresie cunoscută şi sub numele de: Legea lui „om”).

  • Alexandru Leibovici: (9-6-2018 la 01:39)

    Cu privire la modul de recrutare a participanţilor la mitingul din 9 iunie la Bucureşti organizat de PSD-ALDE:

    Aproape 470 de sesizări au fost centralizate pe site-ul mitingcujapca.ro. „La numărul ăsta de raportări nu mai putem vorbi de situații excepționale din teritoriu. Vorbim de practici generalizate. Vorbim poate de un grup infracțional organizat”, a afirmat Cătălin Teniță, co-fondatorul Geeks for Democracy.

    Din ultimele exemple de pe mitingcujapca.ro

    • Posesti (Prahova) – Comportament abuziv: Primaria

    „Sub pretextul unei excursii la Bucuresti, cei care primesc ajutor social sunt duși la protest, fără a fi informați unde merg de fapt. ” 8 iunie, 20:47

    • Prahova Paulesti – Comportament abuziv: Anunt la biserica

    „Preotul a anuntat la biserica „maine la 15:45 se va face o excursie la Bucuresti.Nu stim daca e politica, biserica nu face politica”.” 8 iunie, 20:33

    • DITL S5 – Comportament abuziv: Conducatorii institutiei

    „Asupra angajatilor se fac presiuni ca sa mearga la miting. Prezenta este obligatorie, se vor face liste de catre cei de la resurse umane. Aceeasi situatie a fost si la lansarea candidaturii lui Ponta pe stadion. Oamenii nu vor sa mearga, dar le este frica ca-si vor pierde locul de munca.” 8 iunie, 20:02

    • Faraoani, Jud Bacau

    „Viceprimarul localitatii Faraoani, jud. Bacau face presiuni asupra asistatilor sociali si organizeaza deplasari cu masinile personale pentru a participa la mitignul pro psd. In schimbul participarii, asistatii sociali vor avea scazuta o zi de munca in folosul comunitatii. Mancare si transportul vor fi asigurate de viceprimar.” 8 iunie, 19:28

    • CONSTANTA – Comportament abuziv: Eduard Martin Polaris PSD Constanta

    „Angajatii POLARIS sunt OBLIGATI sa pqrticipe la mitingul PSD sub amenintarea pierderii locului de munca.” 8 iunie, 19:12

    • Tirgoviste, Pucioasa, Moroieni, Bezdead – Comportament abuziv: Firma de transport calatori „Grup Atyc”

    „La coborire din autobuz/microbuz soferii cer calatorilor biletele de calatorie pt. a le refolosi apoi (gratis) pt. venirea la miting. Asta se-ntimpla in mod obisnuit in orice campanie electorala a PSD.” 8 iunie, 19:09

    • Sighetu Marmatiei – Comportament abuziv: liderul de sindicat

    „La fabrica de mobilă plimob din sighet, poi io am animale acasa unde sa ma duc la miting. astias nebuni?
    dumnecatu lui de director si lider de sindicat de plimob sa” 8 iunie, 18:52

    • Valenii de Munte – Comportament abuziv: Florin Constantin, primar Valenii de Munte, Prahova

    „Primarul orasului Valenii de Munte, obliga consilierii locali sa participe la miting. Fiecare consilier trebuie sa aduca in jur de 5-6 persoane( sot/sotie, copii, parinti).” 8 iunie, 18:52

    • Bucuresti – Comportament abuziv: Cadrele din USAMVB

    „Studentii au fost amenintati ca se va face lista de prezenta la miting si ca profesorii “vor tine cont de ele”.” 8 iunie, 18:46

    • Bucuresti – Comportament abuziv: Primarul si directorul

    „”Primarul sectorului 5 a chemat functionarii la miting intalnirea mâine la ora 17.30 la Mc Donald de la Buzești. Ne- a amenințat că face prezența de care va tine cont … „” 8 iunie, 18:14

    • Tulcea – Comportament abuziv: Primarul si angajatii primariei

    „Ieri, li s-a adus la cunostinta tuturor persoanelor de la ajutor social faptul ca maine la ora 11 sunt asteptati la primarie cu buletinele, de unde vor pleca spre bucuresti pt mitingul psd. Nu li s-a spus nici macar ce trebuie sa sustina in acest mitig ci doar ca li se va da cate o hartie cu o strofa a inmnului pe care o vor fredona si ca vor fi imbracati in ie alba. ” 8 iunie, 18:12

    • etc., etc., etc…

  • Alexandru Leibovici: (9-6-2018 la 02:11)

    @Victor

    > Nu toate organizațiile social-democrate au fost încântate de această idee, care este destul de costisitoare pentru filiale, fiindcă partidul trebuie să acopere cheltuielile cu transportul și hrana celor care sunt aduși la București (…)

    Care filiale nu au „fost încântate”? Partidul acoperă cheltuielile din cotizaţiile membrilor, iar membri are, din păcate, foarte mulţi.

    Budgetul filialelor locale PSD este alimentat de cotizaţii, iar costurile pentru aducerea oamenilor la Bucureşti sunt poveri suplimentare asupra bugetelor respective. Normal că unele organizaţii ar fi preferat să evite asemenea cheltuieli…

    > Un alt exemplu este solicitarea ca fiecare manifestant să aibă telefon sau lanternă, copiată după mitingurile din ultimul an și jumătate împotriva PSD și a guvernului,(…)

    Care au fost copiate la rândul lor de la concertele pop din Vest şi Est.

    Deci PSD a copiat mai degrabă de la concertele pop din Vest şi Est?

    > Pentru a-i încuraja și pe bucureșteni să vină benevol, în Piața Vicotoriei vor fi instalate 29 de ecrane sub pretextul urmăririi finalei de la Roland Garros între Simona Halep și Sloane Stephens.

    Meciul se transmite la ora 16 şi nu se ştie cât durează, dar nu 4 ore (sper pentru Simona). Câţi spectatori vor râmâne până la ora 20 este o bună întrebare, mai ales că este oricum mai comod să priveşti meciul la TV din fotoliul propriu.

    Mitingul începe la ora 20:00, dar oamenii sunt aduşi mai devreme din motive de logistică (în special de circulaţie), şi trebuie ocupaţi cu ceva. Iar dacă meciul şi mitingul s-ar suprapune chiar în mică parte, oamenii adunaţi ar putea să-şi verse mânia pe organizatori în loc să şi-o verse, conform indicaţiilor, contra statului paralel…

    > Au apărut și o serie de plângeri despre faptul că oamenii vor fi aduși cu forța la mitingul PSD. (…) șeful pazei magazinului Lidl i-ar fi anunțat pe angajați că cei care sunt liberi sâmbătă sau merg la miting, sau își iau „adio de la serviciu”.

    Este un lucru pe care Dragnea l-a anunţat deja ieri, că asemenea plângeri şi altele vor apare şi la miting, iar diverse TV „prietene” vor face interviuri cu oameni plantaţi în mulţime de ele şi de cei care le susţin.

    Este vorba de plângeri cu privire la faptul că o parte din oameni sunt aduşi în piaţă prin diverse metode de constrângere, în special şantaj. (*)

    Etc.
    Etc.
    Etc.

    ——–
    (*)V. situl http://www.mitingcujapca.ro/exemple.htm unde oamenii semnalează asemenea abuzuri (aproape 500 la ora asta). Câteva exemple de pe acest sit le-am reprodus în comentariul meu anterior.

  • Victor Manta: (9-6-2018 la 04:01)

    @Alexandru

    >Aproape 470 de sesizări au fost centralizate pe site-ul mitingcujapca.ro. „La numărul ăsta de raportări nu mai putem vorbi de situații excepționale din teritoriu. (…). Vorbim poate de un grup infracțional organizat”, a afirmat Cătălin Teniță, co-fondatorul Geeks for Democracy.

    O manipulare foarte uşor de realizat, folosind unealta gratuită Google Forms, parte a lui Google Docs. Nu se verifică cine postează şi de unde, a da datele despre sine este opţional, aşa că cei care au boală pe PSD au unde să dea frâu liber imaginaţiei.

    „Ne-am constituit după alegerile locale din 2016, timid, dându-ne seama că mai bine facem treabă decât să comentăm pe Facebook”, este scris pe site-ul lui Geeks. Şi fac băieţii treabă, nu glumă, cu mâna altora, după care vin cu acuzaţii de „grup infracţional organizat”, că au avut de la cine învăţa. Mai au până să îl ajungă pe Ludovic Orban şi pâra sa de Înaltă trădare contra premierului Viorica Dăncilă, dar sunt pe calea cea „bună”.

    Un alt extras de pe site-ul isteţilor geeks: Hunedoara – Comportament abuziv: Seful companiei private.
    „In tura de munca, a venit si ne-a zis ca sambata plecam la Bucuresti obligator-fortat si ca primim 40 de lei + zi libera la munca.”

    Cine le verifică şi în special cum, de exemplu pe cel de sus? Oare există o singură companie privată la Hunedoara, cu un şef şi un singur câine scurt de coadă?

    Dacă trimit un mesaj precum „La Oneşti o femeie însărcinată în luna a 8-a este obligată de şeful ei pesedist să participe la manifestaţia din Bucureşti, împreună cu cei doi copii minori ai ei, pe care nu are cu cine să-i lase, soţul fiind la muncă în strinătate”, cred că am toate şansele ca informaţia să apară, ceea ce va face să sângereze multe inimi sensibile. Nu o fac pentru ca aşa ceva să nu cumva să fie luat în serios de cei care vor să creadă sau vor să facă propagandă.

    > Este vorba de plângeri cu privire la faptul că o parte din oameni sunt aduşi în piaţă prin diverse metode de constrângere, în special şantaj. (*)V. situl (…) unde oamenii semnalează asemenea abuzuri (aproape 500 la ora asta).

    Repetarea lucrurilor deja spuse este… mama învăţăturii. Să repet şi să completez şi eu atunci că nu se ştie cine face denunţurile, numite sesizări, ei putând să fie de la duşmani ai PSD-ului şi până la cei care au făcut pagina de plângeri. Un grup de vreo zece tineri iscusiţi, cumva documentat, poate face sute de asemenea plângeri, eventual pregătite dinainte, într-un timp foarte scurt şi să prostească astfel multă lume prea încrezătoare. Stau şi mă tot minunez de ce sunt în stare să creadă oamenii…

    > Budgetul filialelor locale PSD este alimentat de cotizaţii, iar costurile pentru aducerea oamenilor la Bucureşti sunt poveri suplimentare asupra bugetelor respective.

    Ce sacrificii nu acceptă oamenii pentru o cauză pe care o consideră bună, mai ales din banii partidului propriu! Iar unii care cârâie se găsesc întotdeauna, fiind căutaţi cu lumânarea, că în întuneric tot nu li se vede nic faţa şi nici culoarea politică.

    > Mitingul începe la ora 20:00, dar oamenii sunt aduşi mai devreme din motive de logistică (în special de circulaţie), şi trebuie ocupaţi cu ceva.

    Au găsit pentru miting doar amatori de tenis din provincie? Ce fac cu cei de pescuit, haltere, paraşutism sau înot, îi lasă la vatră? Eu am înţeles că ecranele sunt puse pentru ca să atragă niscaiva bucureşteni de-ai doamnei Firea, deoarece cu băuturi răcoritoare şi mici de Teleorman ar fi corupţie în toată legea, indiferent pe ce bani se iau.

    > Deci PSD a copiat mai degrabă de la concertele pop din Vest şi Est?

    Înaintaşii lor sunt cei ce au organizat manifestaţia de anul trecut din Bucureşti, în care i-au imitat pe cei de la concertele rock. Acum ei doresc să capete pentru aceasta brevete şi drepturi de autor?

  • Pincu Sfartz: (9-6-2018 la 05:44)

    Reiau si aici comentariul meu din articolul Domnului Manta „Pocesul lui Dragnea’, privitor la finantarea cu sume enorme a acestui miting – in apararea penalilor, in timp ce PSD nu are destui bani in pusculita, iar sursa indicata de Domnul Manta, cotizatiile, nu acopera nici a 7-a parte din fondurile de salarii ale PSD-ului.

    „Domnule Manta, credeam că faceți afirmații bazate pe o documentare serioasă. Măcar pe un calcul aritmetic ! Ați afirmat mai sus că mitingul de sâmbătă al PSD-ului este acoperit de cotizații-nimic mai fals și superficial.

    Pot să vă demonstrez că PSD-ul este mereu în criză de bani, și ar muri toată mașina lor bine organizată de votare dacă nu ar avea și alte surse decât cele din cotizații.

    Prin STATUTUL PSD-ului, organizațiile de bază sunt formate pentru fiecare secție de votare din România – cate una.

    „Articolul 50
    Organizația de bază a PSD este organizația constituită pe raza teritorială a unei secții de votare și are un număr de cel puțin 20 de membri.”

    Dintre acești 20 de membri, sunt salarizați următorii:
    1 Presdinte,
    3 Vice pres.
    1 trezorier,
    1 secretara
    —————————–
    Total 6 salariați x 18.000 = 108.000 salarizati x 4.162 ron/sal x 12 = 5.391.360.000 RONi /an

    Salariul mediu pe economie în 2018 este: 4.162 Roni (http://www.calculator-salarii.ro/salariu-mediu-pe-economie/);

    Deci avem 18.000 secții de votare (https://www.news.ro/politic-intern/alegeri-parlamentare-2016-secțiile-de-votare-s-au-deschis-pește-18-8-milioane-de-români-sunt-așteptați-la-urne-1924400011002016120716075396) = 18.000 Org. de bază (excluzând structurile ascendentă !).

    Încasările din cotizații, cum susțineți Dvs, sunt 2% din salarii x 4.162 x 12 luni x 750.000 de „membri” = 749.160.000 RON-i, adică nu se acoperă nici a 7-a parte din cheltuieli !! (peste 5.4 miliarde cheltuieli față de 750 milioane încasări din cotizații !)

    Cum e cu afirmațiile nesusținute ???”

  • Alexandru Leibovici: (9-6-2018 la 11:45)

    @Victor

    > O manipulare foarte uşor de realizat

    Sigur! Şi în general: este foarte uşor de scris orice minciuni, dar asta nu este în sine un indiciu / argument / dovadă că este efectiv minciună. Fără nimic concret, argumentul este nul 🙁

    Iar relatările îmi par credibile, în sensul că asemenea comportări se încadrează bine în tradiţia şi mentalitatea românească. Ţie nu?

  • Alexandru Leibovici: (9-6-2018 la 12:07)

    Informaţii generale şi minut cu minut legate de miting: v. aici

  • Alexandru Leibovici: (9-6-2018 la 12:31)

    Mă uit pentru prima dată la postul RomâniaTV – pe viu aici romaniatv.net

    Este un post vizibil favorabil guvernului actual şi PSD; este foarte instructiv de ascultat pentru genul de argmentaţie pe care îl dezvoltă. Dar trebuie ascultat un timp mai mare, poate 30 minute şi mai mult pentru a avea o privire mai generală.

    Recomand cu căldură. Am aflat multe lucruri interesante, printre care faptul că Kovesi este instrumentul intereselor străine, că în sfârşit adevăraţii români, adică cei care „sunt mândri că sunt români” (sloganul PSD la alegei din 2014) şi care „gândesc româneşte”, aruncă jugul străinătăţii şi al celor care, în ţară şi în special străinătate, au doar paşaport românesc, etc., etc. … vedeţi genul!

    Asta spune un invitat mai în vârstă, al cărui nume nu-l ştiu încă.

    Completare (13:30 GMT): Este vorba de Lucian Bolcaş (n. 1942), fost vicepreşedinte al Partidului „România Mare” al lui Corneliu Vadim Tudor, trecut apoi la PSD (2010).

    Completare (14:40 GMT): „[demonstrăm pentru] o țară care să ne dea nouă speranța că în viitor copiilor noștri nu le va fi frică să iasă la miting, nu le va fi frică să vorbească liber între ei„, a spus Tăriceanu la România TV

  • Victor Manta: (9-6-2018 la 14:46)

    @Alexandru

    >> O manipulare foarte uşor de realizat
    > Sigur! Şi în general: este foarte uşor de scris orice minciuni, dar asta nu este în sine un indiciu / argument / dovadă că este efectiv minciună. Fără nimic concret, argumentul este nul ????

    Nu eu am publicat pe ACUM un număr de 11 denunţuri neverificate şi neverificabile, drept care nu eu trebuie să le demonstrez veridicitatea, sau să mă asigur de credibilitatea sursei, ci tu. Ţie această sursă ţi se pare credibilă?

    Încă o săgeată otrăvită, la fel de neverificabilă, ce se duce în mod vizibil drept spre ţinta propusă:

    Alexandria. „Angajatii de la Teldrum sunt obligati sa isi ia toata familia si sa vina la miting,daca un singur angajat nu este prezent cu toata familia,a doua zi este dat afara”.

    Notez ce scrie în josul paginii geeks-ilor: „Relatarile sunt scrise si asumate de catre autorii lor”.

    > Iar relatările îmi par credibile, în sensul că asemenea comportări se încadrează bine în tradiţia şi mentalitatea românească. Ţie nu?

    Îmi ajunge denunţul de mai sus, scris cu un scop cât se poate de transparent.

    Iată însă la ce folosesc manipulările de mai sus, conform tot lui ziare.ro, şi anume la crearea unei atmosfere „propice” pentru adversarii politici:

    Presedintele PNL, Ludovic Orban, a sustinut ca exista informatii potrivit carora angajati ai institutiilor publice sunt „recrutati cu arcanul” pentru a fi adusi la mitingul organizat de PSD sambata in Capitala.

    Uniunea Salvati Romania a anuntat ca va acorda asistenta, prin intermediul juristilor sai, tuturor angajatilor din institutiile publice care sunt supusi la presiuni sa participe la mitingul organizat de PSD pe 9 iunie.

  • Alexandru Leibovici: (9-6-2018 la 16:03)

    @Victor

    > nu eu trebuie să le demonstrez veridicitatea, sau să mă asigur de credibilitatea sursei, ci tu. Ţie această sursă ţi se pare credibilă?

    – nu am motive să pun la îndoială situl însuşi
    – iar relatările… da, mi se par credibile, plauzibile, am spus de ce.

    Plauzibilitatea este tot ce se poate cere în asemenea situaţii.

    Sincer: ţie ţi se par ne-plauzibile relatările? Adică că este puţin probabil ca asemenea lucruri să se întâmple în România de astăzi?

    Asculţând cu atenţie microinterviurile participanţilor la miting, inclusiv a celor date postului RomâniaTV, plauzibilitatea mi se pare confirmată şi mai mult.

    Repet: plauzibilitatea este tot ce se poate cere în aceste situaţii.

  • Alexandru Leibovici: (9-6-2018 la 16:24)

    16:30 GMT: Pe RomâniaTV aud comentarii ale unor invitaţi despre uneltirile lui Soros prin intermediul „statului paralel”…

    Pe RomâniaTV, poza lui Kovesi apare aproape permanent în colţul din dreapta jos al ecranului – pe post de Emmanuel Goldstein în „hate minutes” („1984”).

    Tot pe RTV, un comentator remarcă că guvernul actual şi PSD sunt la conducere de doi ani, cu solidă majoritate parlamentară, aşa că ce îi împiedica să lupte eficient contra corupţiei şi abuzurilor?

    Mai nou, în discursuri (de ex. Firea) pe post de Emmanuel Goldstein este Iohannis.

  • Victor Manta: (9-6-2018 la 20:24)

    @Alexandru

    > Sincer: ţie ţi se par ne-plauzibile relatările? Adică că este puţin probabil ca asemenea lucruri să se întâmple în România de astăzi?

    Întâi un nou exemplu de pe site-ul pe care îl apreciezi, de vreme ce ai citat în mod extensiv o pagină de-a lui:

    Zatreni, jud Valcea – Comportament abuziv: Primarul
    „Abuzeaza de varsta tatalui meu, tatal meu are 89 de ani.”

    Să-ţi explic rapid şi sincer (ca întotdeauna) de ce nu pot să cred acest lucru. Faptul că n-am văzut printre miile de manifestanţi arătaţi la TV persoane nonagenare nu este o dovadă, dar este un indiciu. Faptul că am văzut tot la TV, şi tot în direct, o Piaţa Victoriei ultra-plină (de „penali”!) şi că nu a avut loc pentru toţi manifestanţii veniţi (foarte mulţi fiind vizibili pe bulevardele ce intră în Piaţă) mă face să cred că nu erau necesare persoane de 89 de ani pentru a umfla statisticile şi gradele de umplere.

    În rest, constat că acest miting aprobat legal s-a desfăşurat în ordine şi în respectul legilor, iar primele estimări vorbesc de un număr de participanţi între 230K – 430K. De fapt cifra exactă nu este relevantă, ce contează fiind impresia vizuală a Pieţei, una care rămâne şi arată că alianţă PSD – ALDE şi-a atins din plin obiectivele, fie că faptul place sau nu.

    Cât despre canalul Romania TV, nou descoperit de tine, citeşte eventual şi acest articol al doamnei A. Murgiu-Pippidi, un autor recent publicat şi pe ACUM. Dar acesta este un alt subiect.

  • Alexandru Leibovici: (9-6-2018 la 23:09)

    @Victor

    Întâi un nou exemplu de pe site-ul pe care îl apreciezi, de vreme ce ai citat în mod extensiv o pagină de-a lui:

    Zatreni, jud Valcea – Comportament abuziv: Primarul
    „Abuzeaza de varsta tatalui meu, tatal meu are 89 de ani.”

    Să-ţi explic rapid şi sincer (ca întotdeauna) de ce nu pot să cred acest lucru. Faptul că n-am văzut printre miile de manifestanţi arătaţi la TV persoane nonagenare nu este o dovadă, dar este un indiciu […]

    Din această relatare din Zătreni nu se înţelege în ce anume constă „comportamentul abuziv” al primarului. Tu presupui că voiau să-l ducă la Bucureşti, dar asta nu rezultă; mai sunt şi alte căi prin care poate fi vorba de un abuz, de exemplu că vor ca fiul să meargă la miting că altfel primăria taie nişte subvenţii pentru bătrân, etc. Deci ipoteza/interpretarea ta nu este singura posibilă, şi prin asta obiecţiunea cade pe jos şi se sparge 🙂

    Deci este o relatare foarte neclară (mai sunt şi alte câteva), pe care ai ales-o din sute care sunt mult mai clare, sugerând că ar fi tipică şi deci că toată lista ar fi ne-plauzibilă ! Mai este nevoie să comentez felul ăsta de argumentare ?

    > În rest, constat că acest miting aprobat legal s-a desfăşurat în ordine şi în respectul legilor

    Da, într-adevăr, asta m-a impresionat, a fost bine organizat, ceea ce nu-i lucru uşor ! Şi fără incidente majore – din ce am putut vedea şi auzi. Logistica a fost la înălţime. Oamenii de ordine ai organizatorilor au făcut exact ce trebuie: au interzis accesul unora care voiau să protesteze în Piaţa Victoriei deşi aceasta a fost rezervată PSD-ului cu acte în regulă. Bravo şi poliţiei, şi Salvărilor!

  • Alexandru Leibovici: (9-6-2018 la 23:22)

    O relatare destul de amănunţită a discursurilor lui Tăriceanu, Dăncilă şi Dragnea la miting – aici

    Merită cititė!

  • Pincu Sfartz: (10-6-2018 la 04:52)

    E amuzant, acuzatorii sunt penalii ! Și singura care nu e penală (deocamdată), Dancilă, pen…ibilă !

    O arcadă peste timp. Și atunci existau mitinguri de „solidaritate”, cu „dușmani ai poporului”, „agenți stărini”, „forțe oculte”, etc. Același arsenal, același spectacol.

    Ca spectacol de circ – „mit-ing-ul” (accentul pe al doilea „i”, Va rog!) – a fost o reușită.

    Nu știu dacă a fost remarcat faptul că majoritatea bărbaților veniți („aduși”) la miting erau tipi burtoși-supraponderali ! E o coincidență cu autosalarizarea primarilor PSD-iști, și distribuția preferențială a bugetului pentru „ai noștri” ??

    Și argumentele mediei aservite sunt amuzante ! De exemplu o Antenă (Voiculescu) reclama că DNA lucrează cu un randament foarte prost, își bate joc și acuză degeaba pe oameni nevinovați (?!).

    Iată argumentul întors pe toate fețele: „Din 1389 de dosare făcute de DNA, au fost achitați – găsiți nevinovați – „acuzați și chinuiți” degeaba 123 de persoane ! Un randament foarte prost! 88,5% doar !

    Despre corpul de avocați, nu au auzit absolut nimic-acești trâmbițași. Dacă procurorii au randament slab, înseamnă că avocații au randament bun ! Dar cum poate fi o breaslă de avocați bună-cu doar 11.5%-randament ?!

    Nu degeaba a fost condamnat Dragnea la 2 ani pușcărie-fără executare (ani care vor trebui executați în cazul unei noi condamnări), ca organizator de spectacoleeste un profesionist!

  • Victor Manta: (10-6-2018 la 15:26)

    @Pincu Sfartz

    > E amuzant, acuzatorii sunt penalii !

    Amuzant într-adevăr. Aşa cum observa un ziarist, s-au adunat o jumătate de milion de (acuzatori – vm) penali pentru mitingul din Bucureşti.

    > Iată argumentul întors pe toate fețele: „Din 1389 de dosare făcute de DNA, au fost achitați – găsiți nevinovați – „acuzați și chinuiți” degeaba 123 de persoane ! Un randament foarte prost! 88,5% doar !

    În acest an statistica s-a întors pe o altă faţă şi anume pe dos. Am dat-o înainte şi nimeni nu mi-a explicat de ce s-a schimbat atât de mult, judecătorii fiind aceiaşi.

    „Deci pe tot anul 2017, aşa cum scrii la „Achitări 2017”, au existat 93 de inculpaţi ce au fost achitaţi şi 29 clasaţi, iar pe primele 5 luni ale anului curent 78 de persoane au fost achitate şi 89 clasate. Cifrele vorbesc de la sine şi confirmă cele spuse de mine şi anume că numărul achitărilor în acest an a crescut foarte mult!”. Sursa.

  • Alexandru Leibovici: (11-6-2018 la 10:22)

    Ieri, Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele PSD, la Antena 3:

    „ar trebui să își asume toți partenerii străini această responsabilitate: că au încurajat, ba chiar parțial au și finanțat acest stat paralel și acest sistem odios”

    „Am vrut să arătăm și partenerilor noștri străini, pentru că după Revoluție, toți partenerii noștri, NATO, UE, ne-au spus și ne-au promis că o să ne învețe democrația, pentru că noi nu o știam…

    Venind din comunism, noi trebuia să învăţăm democraţia de la dumnealor.

    Eu zic ar trebui să își asume toți partenerii străini această responsabilitate: că au încurajat, ba chiar parțial au și finanțat acest stat paralel și acest sistem odios. Chiar l-au susținut public, în mai multe rânduri și ar trebui să-și asume asta, pentru că nu asta e democrația la ei acasă. La ei acasă nu-s protocoale secrete, la ei acasă nu se face justiție la televizor, nu se fac arestări pentru spectacol”

    Cu o zi înainte, imediat după mitingul din Piaţa Victoriei, Dragnea declară:

    „Ăsta a fost mitingul mic. Următorul va fi uriaş…”

    Oare este o ameninţare că, dacă verdictul din 21 iunie în procesul angajărilor fictive nu îi va fi favorabil, face prăpăd ??

  • Alexandru Leibovici: (11-6-2018 la 10:36)

    Publicaţia regimului putinist, Sputnik, salută astăzi, în ediţia sa în limba română, ”curajul” liderului PSD și spune că declarația sa ”fulminantă” ”poate deveni chiar un punct de inflexiune al relației cu „partenerii” — de fapt, cu stăpânii reali ai României” și consideră declarația sa ”fulminantă” un ”act de un curaj incredibil ” , ” cea mai importantă din carierea sa — cel puțin din punct de vedere al anvergurii”

    Este vorba de declaraţia lui Dragnea de aseară, menţionată în comentariul meu precedent, în care a acuzat NATO şi UE că „au finanțat sistemul odios al statului paraleł” și că trebuie să-și asume răspunderea pentru asta.

  • Victor Manta: (11-6-2018 la 14:09)

    Nu cred că trebuie să ne batem prea mult capul cu ce scrie o fiţuică putinistă, pentru care orice disensiune este un prilej să bage fitile, după ce Rusia s-a plasat din nou în tabăra anti-US şi anti-UE. Inainte Pravda (şi Scânteia după ea) erau pline cu manifestaţii ale muncitorilor progresişti din Vest împotriva asupririi acestora şi despre lupta tineretului vestic pentru pace, acum urmaşii au trecut la altceva.

    În Rep. Moldova se pare că le mai merge cu asemenea manipulări, dar m-aş mira ca cei din România să-şi aplece urechea spre acest cânt de sirene, sau mai degrabă de rechini.

    În România confruntările româno-române continuă cu supralicitări ce plouă din ambele părţi ale spectrului politic.

    Preşedintele Iohannis i-a cerut de 4 ori premierului socialist Dăncilă să demisioneze, iar preşedintele L. Orban al PNL, principalul partid susţinător al lui Iohannis, a denunţat-o tot pe d-na Dăncilă pentru Înaltă Trădare (pedeapsă până la închisoare pe viaţă).

    Preşedintele PSD L. Dragnea a răspuns cu un miting impresionant şi bine organizat la Bucureşti, după care a început să ameninţe cu, vorba cântecului: altă dată, altă dată, o s-o facem şi mai lată.

    Pentru 21 iunie, dată la care este anunţat verdictul în procesul Dragnea, PNL-ul a anunţat depunerea în parlament a unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului, despre care vorbeşte de vreo 4 luni. Ar dori desigur ca verdictul să fie în defavoarea lui L. Dragnea, ceea ce ar fragiliza instantaneu, speră L. Orban, majoritatea PSD – ALDE actuală.

    Şi iată aşa tot avem ce vorbi despre Romania, în timp ce pe plan internaţional preşedintele SUA, Donald Trump, se află la Singapore pentru discuţii cu tiranul Coreei de Nord, legate de semnarea unui tratat de pace între cele două state coreene, care să înlocuiască armistiţiul din 1953. Un alt subiect, de o mare importanţă şi el, va fi denuclearizarea militară a Coreei de Nord.

  • Sfartz Pincu: (11-6-2018 la 14:49)

    L-am cautat si nu l-am gasit. In ce rubrica este?

    In limba rusa – niciun cuvintel despre miting. Deci pentru rusi – mitingul nu prezinta interes, iar relatarea Dvs. nu este decat o actiune propagandistica – care intra in atributiile editorilor de la Sputnik pe adresa Romaniei !

  • Alexandru Leibovici: (11-6-2018 la 15:40)

    @Sfartz Pincu

    > L-am cautat si nu l-am gasit. In ce rubrica este?

    Căutaţi referinţa din „Sputnik”? Iat-o aici.

  • Pincu Sfartz: (12-6-2018 la 04:07)

    Nu găsisem rubrica: „în direct”-ea nu apare în titluri.

    În privința unei fraze din declarația lui Dragneɑ: „UE și NATO au finanțat-‘statul paralel'”- cred că el se referea la fondurile europene, de altfel absorbite în foarte mică măsură, și iată deci, după părerea mea, scuza pentru faptul că nu s-au absorbit mai multe fonduri-acești bani ar fi alimentat pe „dușmanul lui de la procesul său care urmează peste câteva zile-statul paralel”.

    Îndrăznesc un pronostic pentru acest proces, care-chiar dacă va mai fi amânat de câteva ori-se va incheia cu sentinta: CONDAMNARE LA INCHISOARE CU EXECUTARE !!

    Motivarea acestui pronostic este că va fi judecat de același complet care l-a iertat pe Tăriceanu, considerat „liberal”, deci judecătorii, au simpatii pentru liberali -și în consecință au antipatii față de comuniștii PSD-iști !! Ha-ha-hą!

    Asa functioneaza justitia in Romania de azi. Speranta este ca „maine” sa vina la putere liberalii si/sau partide mai tinere, ca de exemplu a lui Ciolos, si realegerea lui Iohannis.

  • Victor Manta: (12-6-2018 la 19:06)

    @Pincu Sfartz

    > Îndrăznesc un pronostic pentru acest proces, care-chiar dacă va mai fi amânat de câteva ori-se va incheia cu sentinta: CONDAMNARE LA INCHISOARE CU EXECUTARE !!

    Nu mai sunteţi pentru soluţia dv. standard, cea cu venirea lui Ţepeş Doamne? Iar d-na Dăncilă nu sunteţi de părere să fie spânzurată pentru Înaltă Trădare, în loc de închisoarea pe viaţă care credeţi că o aşteaptă? Repede şi definitiv…

    Revenind la afirmaţia dv., mai ţineţi minte că este vorba de un proces în starea de „pe fond”, adică în primă instanţă? Vă amintesc de Marian Oprişan, zis „baron” pesedist de Vrancea. „În iunie 2006, Oprişan a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar voluminos, adus la tribunal cu camionul. Acuzaţiile: abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals, în total un prejudiciu de 8 milioane de lei”. Oprişan s-a apărat 9 ani, fiind în final achitat definitiv, aceasta în 2015.

    > Speranta este ca „maine” sa vina la putere liberalii si/sau partide mai tinere, ca de exemplu a lui Ciolos, si realegerea lui Iohannis.

    Ce poate Cioloş, cel venit din înalta birocraţie a UE, s-a văzut deja în anul şi ceva în care a fost prim ministru. Oricum ar fi, el ţinteşte mai degrabă postul de preşedinte, pe care poate că îl doreşte în continuare Iohannis şi cu siguranţă PNL-ul pentru Iohannis.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Muse – Starlight

Muse - Starlight

Închide
18.191.211.66