caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Romania



 

„Statul paralel” explicat de Liviu Dragnea însuși

de (28-6-2018)
5 ecouri

 
Tot ce aţi dorit să ştiţi despre „statul paralel” dar v-a fost teamă să întrebaţi. Explicaţiile cele mai autorizate, deoarece provin de la însuşi inventatorul acestuia, sau cel puţin ale celui care i-a dat forma finală – deocamdată 😉

Extras din Discursul susținut de președintele PSD Liviu Dragnea pe data de 9 iunie 2018 la Mitingul PSD din Piața Victoriei, București. Transcriere oficială.

[…] Am fost întrebat și eu, ca și alți colegi de-ai mei, ce înseamnă statul paralel împotriva căruia protestăm azi aici. Răspunsul este simplu, este exact cum îi spune numele, este un sistem care folosește instituțiile statului într-un mod nelegitim, afară și în paralel cu democrația, afară și în paralel cu drepturile și libertățile fundamentale, afară și în paralel cu voința exprimată la vot. În paralel cu drepturile și libertățile fiecăruia dintre noi, în paralel cu Constituția, toate aceste lucruri pot fi cuprinse într-un singur cuvânt, adică Securitatea. Au trecut trei ani și jumătate de când regimul Băsescu, cel care a construit acel sistem, a plecat, dar instrumentele lui au rămas, dragii mei. Sigur că poate unii ar vrea să știe care sunt instrumentele care au rămas. Răspunsul nu e complicat. Să le luăm pe rând: procurorii corupți au rămas. I-ați văzut la televizor fabricând dosare, falsificând declarații, i-ați ascultat amenințând martori. Șefa DNA a rămas. Ați auzit-o cerând procurorilor capete mari, cerând să facă dosar premierului României, ați văzut-o anchetând Guvernul doar pentru simplul fapt că guvernează, ați văzut-o arestând și umilind zeci de oameni care apoi au fost achitați.

Cine a mai rămas? Generalii au rămas. Ei vorbesc azi prin gura multor politicieni din opoziție. Ei acționează astăzi prin rețeaua lor de propagandă securistă. Ei atacă azi democrația prin partide și prin ONG-uri finanțate ilegal. Cine a mai rămas? Jurnaliștii sub acoperire au rămas. Îi vedeți cu batistuță cu tot, îi citiți, îi auziți în fiecare zi mințind în ziarele și televiziunile lor, dar fără să poată vreunul să spună unui inspector fiscal din ce bani trăiesc. Magistrații sub acoperire au rămas. Pe ei nu-i vedeți, dar vă doresc din toată inima să nu ajungeți să-i cunoașteți. Ce a mai rămas? A mai rămas obiceiul de a folosi serviciile secrete și justiția în scopuri politice, adică să-i pună președintelui la picioare capetele adversarilor politici. Au mai rămas 6 milioane de români ascultați, au mai rămas protocoalele secrete între servicii și parchete, între Securitate și curțile de justiție. A mai rămas șantajul și amenințarea.

I-am lăsat la urmă pe beneficiarii politici, fiindcă ei dau sens și putere statului paralel. Beneficiarii politici sunt cei care pierd alegerile la urne, dar vor să le câștige prin DNA și SRI. Beneficiarii statului paralel sunt de cele mai multe ori și prizonierii lui, fiindcă fără sprijinul instituțiilor de forță ei nu există în politică. Să nu-l invidiem pe prietenul dumneavoastră Klaus Iohannis. Salutați-l mai bine, vă rog! Ce credeți, când spune că nu vede protocoalele secrete are o problemă la ochi sau la dosar? Când spune că statul paralel este o glumă proastă, credeți că nu are umor sau că n-are încotro? Să nu-l invidiem pe Ludovic Orban, pe care vă rog să-l salutați și pe el. L-a propus pe Iohannis candidat la președinție la cinci zile după ce a fost achitat și acum ne întrebăm, o fi întrebat pe cineva de la PNL sau pe cineva de la DNA? Să nu-i invidiem pe ei și pe mulți ca ei, care cred că dacă stau mereu în gură cu cuvântul „anticorupție” vor scăpa. Nu vor scăpa din captivitate și nu vor scăpa de răspundere. Ei folosesc statul paralel, se bucură de așa-zisa putere pe care le-o dă statul paralel, dar sunt, de fapt, niște unelte jalnice ale acestor securiști. E o frăție josnică, o cârdășie periculoasă, un contract care, de fapt, vrea să scoată democrația din joc.

Acesta este portretul statului paralel. Putem să-i spunem cum vreți: statul invizibil, statul subteran sau putem să-i spunem foarte simplu, Securitatea! Oricum i-am spune, el reprezintă boala cruntă care macină pe dedesubt această țară, această boală care ne-a întors pe unii împotriva altora, care a radicalizat societatea atât de tare, încât strică prietenii și relații vechi doar dacă îndrăznim să nu gândim ca ei. Această boală care ne-a făcut să trăim într-o societate pe care o vedeți de atâția ani măcinată de ură și invidie, unde oricui, dacă i se întâmplă ceva, un bun, există altcineva care consideră că este un bun nemeritat, necuvenit și scrie un denunț, această boală care ne-a adus mai rău ca pe vremea vechii Securități, oameni buni, și acestea nu sunt vorbe propagandistice, sunt realități de zi cu zi cu care ne confruntăm fiecare dintre noi. Staliniștii securiști vor să ne transforme pe toți într-un popor de denunțători, să ne denunțăm, să ne acuzăm, să ne învinuim între noi pentru lucruri pe care nu le-am făcut. Suntem îndemnați, amenințați, șantajați să depunem denunțuri împotriva rudelor, împotriva prietenilor, împotriva colegilor sau chiar împotriva unor oameni pe care nu i-am văzut niciodată. Este un plan odios de dezbinare și de învrăjbire a societății românești.

Este un plan abil de insinuare a terorii că oricine, oricând, poate fi luat, a fricii că oricine, oricând poate fi transformat în suspect sau în vinovat. Oameni buni, s-a mers mult prea departe, când într-o țară delațiunea ajunge să țină loc de probe, iar denunțul ajunge să fie prefața unei condamnări, atunci întreaga societate devine prizoniera terorii. Toți am fost sau suntem sau am putea fi sau ați putea fi atinși de mâna lungă a acestui stat paralel, a acestor securiști. Sunt 6 milioane de oameni care au fost interceptați, urmăriți, filați, monitorizați, înregistrați și supravegheați de statul paralel. Este mai mult decât ne-am fi putut închipui vreodată. Priviți la cel din stânga voastră, priviți și la cel din dreapta voastră, cel puțin unul din ei a fost ascultat sau interceptat, aceasta-i realitatea în care ne aflăm, dar e posibil să fi fost amândoi interceptați, și cel din dreapta voastră, și cel din stânga voastră. De asemenea, chiar tu, probabil, ai fost interceptat sau ești interceptat. E posibil să fii chiar tu printre cei 6 milioane de români cărora le-au fost călcate în picioare drepturile și libertățile. 6 milioane, adică peste două treimi din populația activă a acestei țări.

Este mult prea mult. Este inacceptabil, este intolerabil. Și nici măcar nu contează dacă ești vinovat sau nu, trebuie doar să fii ascultat, pentru că nu trebuie să fii suspect sau inculpat pentru a fi monitorizat sau interceptat nu contează nimic din toate aceste lucruri, important este doar ca statul paralel să știe ce vorbești, ce gândești, ce simți și ce-ți dorești, pentru că cu cât știe mai mult, cu atât devine mai puternic și mai represiv, iar noi toți devenim mai vulnerabili și mai expuși abuzurilor de orice fel. Ei știu bine acest lucru și știu și mai bine următorul lucru: tot ceea ce spui, absolut tot ceea ce spui vor folosi într-o zi împotriva ta sau a altcuiva, de aceea înregistrează tot. Și vă rog să nu vă faceți iluzii că unii sunteți în afara mizei. Nu vă faceți iluzii că nu contați. Fiecare contează pentru ei, nimeni nu este în afara radarului statului paralel, toți suntem ținte sau putem deveni ținte la un moment dat. Nu trebuie să vă faceți iluzii că doar înalții demnitari vor fi victimele denunțurilor și a probelor false, nu vă faceți iluzii că doar cei cu funcții publice sunt ținta acestor securiști, acestor execuții, toți puteți deveni ținte vii ale acestui sistem odios.

Hai să vorbim și despre celelalte categorii sociale care odată credeau că nu sunt ținte, o vedem la medicii care au fost urmăriți și umiliți și batjocoriți, la dascălii care sunt puși sub urmărire pentru un buchet de flori, la funcționarii din administrație care se tem că prin semnarea unui act public pentru binele comunității lor își pot semna propria condamnare, o vedem la oamenii de afaceri care se tem să mai vorbească chiar și cu un portar de la o instituție publică pentru a nu fi acuzați că fac trafic de influență. Nu în ultimul rând, o vedem și la oamenii simpli care au fost luați în colimator pentru a da un exemplu pentru toți românii de cât de puternici sunt ei, pentru toți ceilalți care se cred la adăpostul propriei vinovății. Nimeni nu-i la adăpost, oricine, absolut oricine azi în România poate fi vizat de un denunț care să-i aducă o arestare sau o condamnare. Te cerți cu vecinul? Riști un denunț la DNA. Ai o dispută la serviciu? Te alegi cu un denunț la DNA. Vorbești cu cineva la telefon care este interceptat? Riști imediat să devii suspect într-un dosar penal. Iar dacă ai ghinionul să cunoști pe cineva, să vorbești cu cineva, să fii prieten cu cineva care este în vizorul statului paralel, atunci o să fii chemat să devii denunțător, să-ți denunți prietenul sau cunoștința.

Pentru ei, oameni buni, nu mai contează adevărul, nu mai contează realitatea, nu contează nici drepturile, nici libertățile noastre, contează doar denunțul, contează povestea inventată, proba falsificată, interceptarea măsluită. Vă întreb: putem opri toate aceste lucruri? Suntem hotărâți să le punem capăt odată pentru totdeauna? Suntem hotărâți să ne luăm democrația înapoi pe care ne-au furat-o? Suntem pregătiți să luptăm și să mergem până la capăt? Vă mai spun ceva, ca să știți cu toții: statul paralel trăiește și pe picior mare, are cheltuieli uriașe, toți am hrănit și încă hrănim prin munca noastră această mașinărie uriașă cu care se toacă destine și se înfrâng conștiințe. Toți am plătit sute de milioane de euro pe interceptări, filaje și monitorizări. Am depășit cu mult numărul de mandate de supraveghere emise în oricare alt stat din Uniunea Europeană. Avem de zeci de ori mai multe mandate de siguranță națională decât Statele Unite ale Americii, care sunt ținta numărul unu a terorismului mondial. Cum poate fi justificată o asemenea diferență? Pentru că plătim prea mult, pentru că am plătit cu mult mai mult față de prejudiciile calculate pe hârtie și nerecuperate niciodată, prejudiciile inventate. Toți am plătit și încă plătim din propriul buzunar amenzile CEDO de milioane de euro pentru abuzurile unor procurori staliniști. O spun încă o dată: e mult prea mult. Nu mai putem accepta. Cei care au făcut abuzuri trebuie să răspundă și trebuie să plătească și să plătească banii din buzunarul lor, nu din buzunarul nostru.

Poate că vă întrebați – și sunt sigur că vă întrebați – de ce vor acești oameni să saboteze democrația. De ce acționează împotriva Constituției și a propriului popor? Au două motive mari: întâi, pentru că guvernarea noastră are succes. Guvernarea noastră merge atât de bine, încât au crescut și veniturile securiștilor. Economia crește, veniturile românilor cresc, instituțiile internaționale revizuiesc în creștere prognozele, Uniunea Europeană ne recunoaște meritele în economie. Am depășit Grecia la Produsul Intern Brut și în acest an vom depăși Cehia și Portugalia. Această evoluție economică înseamnă voturi pentru noi, oameni buni. Înseamnă că securiștii și uneltele lor politice vor pierde iar alegerile, pentru că democrația pentru ei este fatală, democrația pentru ei este iadul pe pământ, de aceea vor să ne îndepărteze de la putere prin forță, prin presiune, prin amenințări, prin abuz, prin dosare fabricate. Am văzut o pancartă pe aici cu „Vrem prosperitate, nu securitate”. Asta este esența luptei noastre: vrem prosperitate, nu securitate. Să vă spun al doilea motiv al lor: este frica. Ei știu bine că suntem aproape să le destructurăm rețeaua. Au văzut Parlamentul anchetând abuzurile. Au văzut Parlamentul anchetând serviciile. Au văzut Parlamentul punând normalitate în legile justiției și în codurile penale. Au văzut că procurorii securiști din DNA încep să fie eliminați. Au văzut că judecătorii încep să prindă curaj și să facă dreptate. Au văzut că adevărul începe să iasă la iveală. Au văzut că nu mai ține și s-au îngrozit.

Oameni buni, statul paralel și oamenii pe care îi controlează se tem de adevăr ca dracul de tămâie. Pentru ei, dreptatea, adevărul înseamnă catastrofă. După Băsescu, pe care vă rog să îl salutați, acum președintele Iohannis, pe care vă rog să îl salutați, președintele Iohannis păstorește acest sistem. Fără statul paralel, el nu ar fi câștigat procesul pe care toți ceilalți primari l-au pierdut. Fără statul paralel, falsul și uzul de fals prin care și-a procurat casele ar fi ajuns până acum pe masa unui judecător de drept penal. Cu statul paralel în spate însă, Iohannis îndrăznește să amenințe premierul României, să blocheze Parlamentul și să nesocotească Curtea Constituțională. Vă întreb: ce ar trebui să facem noi? Să stăm cu mâinile în sân? Să-i lăsăm să-și bată joc de țara asta? Să asistăm cum securiștii blochează guvernarea? Să tremurăm de frica lor? Să ne dăm la o parte și să vină alți tehnocrați? Să nu mai creștem pensiile și salariile? Să lăsăm justiția așa cum a aranjat-o Macovei? Acesta e răspunsul: nu.

Oameni buni, nu mai putem accepta aceste lucruri. Trebuie să spunem stop, trebuie să spunem gata cu abuzurile, gata cu denunțurile, gata cu securitatea, gata cu anchetele de tip sovietic, gata cu poliția politică, ajunge! Speranța mea și a tuturor vine și din numărul mare în care ați venit astăzi aici. Asta arată clar că cei care nu au cedat nu sunt singuri. Am speranța și credința că dacă vom fi uniți și hotărâți, nu vom fi înfrânți niciodată. Niciodată! Niciodată! Niciodată, nicio tiranie nu a câștigat lupta cu propriul popor. La un moment dat, mai devreme sau mai târziu, vine și ziua libertății. Este inevitabil, noi îi știm foarte bine pe ei, iar ei știu foarte bine că îi știm. Ei știu că au încălcat legea și Constituția. Știu foarte bine câte destine au distrus, câte vieți ale unor oameni complet nevinovați au distrus, știu bine că au mâinile murdare, iar mai mult decât orice, ei știu bine că ziua în care vor trebui să răspundă este aproape și fac tot ce le stă în putință pentru a împiedica acel moment […]

[Reprodus fidel după transcriptul oficial, cu excepţia separării în mai multe alineate pentru facilitarea lecturii]

Ecouri

  • Pincu Sfartz: (29-6-2018 la 06:57)

    Amuzant pasajul din discurs: „Uitați-vă la dreapta,uitați-vă la stânga..” !!

    M-am uitat și eu la cel din centru, vizat cu camera unui TV-partizan cu Dragnea, și apoi și la dreapta lui și la stânga celui din centru. Și ce am văzut? Cel din dreapta, un burtos cu mutra de macelar, probabil primar sau vice-primar, unul din ăia pe care i-am văzut chiar azi la acel post-România TV, care legase un câine maidanez de mașina lui luxoasa și a plecat, tărând bietul animal pe șosea, până ce a rămas dezbrăcat de blană-cu tot cu piele !

    M-am uitat și la stânga subiectului centrist-obiectiv luat ca victimă a ascultării de către „Securitatea-stat paralel”, a celor 6 milioane de români, și am văzut un om simplu care habar nu avea de ce a fost adus la București, exceptând faptul că a primit 50 de lei și o masă rece pentru drum. Și evident mi-am pus întrebarea: Ce secrete anti-românești poate deține un om care habar nu are de ce și pe cine votase ?!.

    Să revenim la cele 6.000.000 de victime ale „Statului Perpendicular” (expresia reusita, e patentată de Victor !) care au fost de fapt 71.000 de ascultați-conform declarațiilor șefului SRI, Hellwig.

    Raportat la numărul de salariați plătiți la „stat” – de cca. 1.350.000 – „ascultații” reprezintă doar 5,25% ! Nu cumva numărul suspecților de corupție este mai mare de 5% din funcționărimea de stst, care ne poartă pe drumuri, doar-doar poate o să le dăm un ciubuc?

    Discursul lui Dragnea nu este decât ce ar spune el când are ultimul cuvânt înainte să fie condamnat să stea după gratii, unde are șansa să scrie un discurs și mai și, pentru care i-s-ar reduce ceva din „stagiul la răcoare” – pentru crearea de lucrări științifice ! Un exemplu de demagogie politică !

    P.S. Numarul de functionari de stat:https://www.realitatea.net/a-crescut-numarul-functionarilor-publici-in-romania_1972313.html

  • Pincu Sfartz: (29-6-2018 la 12:08)

    P.S. Am calculat câți operatori „auscultători” sunt necesari pentru a asculta convorbirile celor din „dreapta”, a celor din „stânga” și pe cel din „centru”, adică pentru a asculta cele 6.000.000 de „victime” ale „statului paralel !

    A rezultat că NOUA SECURITATE trebuie să aibe 34.752 de angajați-(e), care să stea cu căștile pe cap timp de 24 ore/zi, în 3 schimburi a câte 8 ore, fără pauze, fără program de masă, fără timp pentru necesitați firești, etc.! (material informativ de baza: http://www.yoda.ro/online/cat-vorbeste-la-telefon-si-cat-internet-consuma-un-utilizator-din-romania.html)

    Oare Dragnea a făcut calculele înainte de a scuipa „gogoașa” cu 6.000.000 de victime.

    Și în plus, chiar merita să asculți ce vorbesc majoritatea absolută din cele 6.000.000 de oameni ???

  • Victor Manta: (1-7-2018 la 16:27)

    @Pincu Sfartz

    > Oare Dragnea a făcut calculele înainte de a scuipa „gogoașa” cu 6.000.000 de victime.

    Să vedem ce am înţeles din presă:

    – Nu constat că „ciuma roşie şi penalul” Dragnea a fost implicat direct în vreo evaluare.

    – Nu văd nici că ar fi vorba de 6 milioane de persoane neapărat diferite.

    – Şi nu văd de ce toate discuţiile interceptate ar fi trebuit să fie urmărite pe viu de „operatori” şi nu era suficient să fie înregistrate automat, iar apoi ascultate rapid de persoane competente, care să ştie cum să sară rapid peste lucrurile nerelevante pentru ele (chiar folosind recunoaşterea vocală şi AI, că fonduri alocate sunt destule).

    Ultimul punct pune sub semnul întrebării calculele făcute de dl. Sfartz legate de numărul operatorilor „Nesun Dorma„.

    Din presă

    Presedintele Comisiei de control SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat, joi, ca in perioada 2005-2016 mai mult de sase milioane de romani au fost interceptati de SRI, dar si ca a fost sesizat ca in 2012 aproape tot Guvernul si peste 100 de parlamentari au fost interceptati.

    ”Avem la comisie o serie de date care arata ca avem o crestere a mandatelor de securitate nationala de la 1395 in anul 2005, pana la 3701 mandate in 2013, adica aproape de trei ori. La nivelul mandatelor per total de acte de autorizare si supraveghere avem cresteri de la 5000 – 2005, 8000 – 2006 pana la cifre de genul peste 44.000 in anul 2014, respectiv peste 51.000 in anul 2015, iar in 2016, o data cu aparitia deciziei CCR, vorbim de 12.000 in primele doua luni de zile. Totalul acestor acte de autorizare si supraveghere in perioada 2005 – 2016 inseamna peste 311.000 de mandate. In contextul in care pe un mandat de supraveghere putem sa ne gandim ca vorbim de o medie de 20 de persoane sau de posturi interceptate, putem sa gandim ca au fost mai mult de 6 milioane de persoane interceptate in aceasta perioada”, a declarat presedintele Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI, Claudiu Manda.

    El a mai spus, insa, ca cifra mandatelor de interceptare ar putea fi mult mai mare, in conditiile in care nu a avut acces la datele din 2016 si 2017.

  • Pincu Sfartz: (1-7-2018 la 17:22)

    Domnul Victor nu vede că Dragnea afirma sus și tare, în discursul său reprodus ceva mai sus de domnul Alex Leibovici, că:

    „Sunt 6 milioane de oameni care au fost interceptați, urmăriți, filați, monitorizați, înregistrați și supravegheați de statul paralel.”

    Și afirmați în același că nu vedeți cele „6 milioane”? Dar ACUM ce este, nu este tot presă ? Nu aveti incredere in ce scrie Domnul Leibovici-că a copiat exact discursul lui Dragnea?

    Ciudat stil de a contrazice, si uita „de la mână pân’la gură”, ce e scris in acelasi articol despre „SASE MILIOANE” !

    Si atentie, nu numai ca sunt”INTERCEPTATI”, dar si: „URMĂRIȚI”, „FILAȚI”, „MONITORIZAȚI”, „ÎNREGISTRAȚI” și „SUPRAVEGHEAȚI” !!

    Propuneți Dvs. o cifră de securiști care să execute acele funcții declarate ca fiind reale de „ÎNSUȘI” Marele Șef al PSD-ului !

  • Victor Manta: (1-7-2018 la 19:45)

    @Pincu Sfartz

    > Domnul Victor nu vede că Dragnea afirma sus și tare, în discursul său reprodus ceva mai sus de domnul Alex Leibovici, (…)

    Nu aveam de ce să văd, deoarece răspundeam la un comentariu de al dv., din (29-6-2018 la 12:08), în care făceaţi nişte calcule astronomice, ca foarte des de altfel.

    Eu am căutat să aflu care este sursa dv. pentru acele calcule. Am descoperit repede că informaţia provine de le presedintele Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI, dl. Claudiu Manda. Nu cred că aţi ştiut de acest lucru, deoarece nu l-aţi menţionat pe dl. Manda ca sursă primară.

    Dl. Manda a spus: „(…) putem sa gandim ca au fost mai mult de 6 milioane de persoane interceptate in aceasta perioada”, cifră care a stat de fapt la baza calcului dv.:

    „(…) că NOUA SECURITATE trebuie să aibe 34.752 de angajați-(e), care să stea cu căștile pe cap timp de 24 ore/zi, în 3 schimburi a câte 8 ore, fără pauze, fără program de masă, fără timp pentru necesitați firești, etc.!”.

    Am arătat diverse motive pentru care rezultatele dv. sunt fanteziste, dar că au fost înregistrate şi prelucrate foarte (prea!) multe convorbiri. Ori tocmai aceasta este şi rămâne obiecţia de principiu a domnilor Manda şi Dragnea, chiar dacă pot fi ignorate calculele dv.

    > Propuneți Dvs. o cifră de securiști care să execute acele funcții declarate ca fiind reale de „ÎNSUȘI” Marele Șef al PSD-ului !

    Nu văd necesitatea, deoarece sunt sigur că se descurcă foarte bine şi fără evaluările mele…

    Doar ca o amintire, pe vremea când lucram şi ca inginer de sistem pe primele minicalculatoare româneşti Coral (începutul anilor 80), am aflat întâmplător că foarte multe erau utilizate de „serviciile speciale”. Deci deja de atunci aceste servicii erau foarte bine utilate.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Președintele Comisiei de la Veneția despre atacurile la independența justiției

Președintele Comisiei de la Veneția despre atacurile la independența justiției: vor să schimbe legea pentru că nu sunt satisfăcuți de...

Închide
18.221.154.151