caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Romania



 

PSD-ALDE: Operațiunea Diaspora este realizată de Iohannis cu agenți secreți din străinătate

de (13-8-2018)
12 ecouri

 
Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, un apropiat al coaliției PSD-ALDE, invitat permanent al televiziunilor Antena 3 și RTV, lansează ultima teorie a conspirației pentru a-l salva pe Liviu Dragnea și amenință cu noi acțiuni în forță împotriva protestatarilor puterii actuale.

Ultima teorie fabricată în sediul PSD de pe Kiseleff spune că persoanele violente care au provocat violențele erau agenții unor servicii secrete străine, care nu vorbeau limba română. Este dovada clară că întreaga operațiune organizată de președintele Iohannis împreună cu Opoziția cu ajutorul unor servicii secrete din alte state a avut scopul de „a ataca ordinea constituțională din România și de a dărâma Guvernul”.

„Ideea este foarte simplă și dacă lucrurile se vor clarifica în scurt timp, informațiile pe care le am eu sună așa: în grupurile din față și în grupurile de instigatori – informațiile care circulă, sunt că se aflau și cetățeni care nu vorbeau limba română. Să audă toată țara că toată această operațiune numită mitingul diaspora a fost pregătită, organizată și planificată pentru a ataca ordinea constituțională din România și a dărâma Guvernul. Această operațiune implică inclusiv forțe din afară. Este datoria serviciilor de informații să informeze, să prevină și să sprijine autoritățile de aplicarea a legii și prinderea acestora”, a declarat Daniel Dragomir, la Antena3, potrivit Mediafax.

Acesta a mai subliniat că se încearcă inducerea unor temeri în rândul forțelor de ordine, chestiune planificată cu mult înainte de ziua de 10 august, când au început protestele.

Se încearcă pe diferite paliere, partide politice, dar și la cel mai înalt nivel în stat, să se creeze temeri și să se pună presiuni asupra forțelor de ordine și ale jandarmilor, lucrurile astea sunt făcute de luni bune, e un plan mult mai complex. Aspectele de ieri au fost doar un test, planul continuă în zilele următoare, de aceea au început protestele vineri, continuă sâmbătă și duminică și până săptămâna viitoare. După testul de ieri, informațiile pe care le am este că violențele vor continua, instigările vor continua și se are în vedere să se ajungă la violențe extreme cu forțele de ordine. Datoria noastră este să vină alături de forțele de ordine, să sprijine forțele de jandarmi și forțele armate în lupta împotriva huliganilor care vor să distrugă democrația și ordinea constituțională din România. (…) Toată operațiunea diaspora e o operațiune de acoperire”, a mai spus Daniel Dragomir.

Laurentiu Gheorghe, 12 august 2018

Acest articol a fost preluat cu permisiune de pe situl Revistei 22

Ecouri

  • Victor Manta: (13-8-2018 la 21:08)

    Pe ACUM plouă cu informaţii despre evenimentele din 10 august curent – o adevărată frenezie! În acest al 4-lea articol sau comunicat preluat, dl. ziarist Laurenţiu Gheorghe de la Revista 22, ca întotdeauna bine informat, ne face cunoscute următoarele:

    Ultima teorie fabricată în sediul PSD de pe Kiseleff spune că persoanele violente care au provocat violențele erau agenții unor servicii secrete străine, care nu vorbeau limba română.

    Nu este surprinzător că „persoanele violente” au „provocat violențele”, în special dacă „nu vorbeau limba română”, că ce altceva ar fi putut să facă în România. Să vedem însă ce apare pe site-ul oficial al PSD, pe care poate că regăsim acea „teorie fabricată” la sediul ei:

    Partidul Social Democrat dezaprobă categoric actele de violență care au deturnat demonstrația din 10 august 2018 și solicită autorităților statului să-i ancheteze de urgență pe cei care au incitat la violență și pe cei care au comis actele de agresiune.

    De asemenea, autoritățile statului trebuie să stabilească în ce măsură actele de violență din Piața Victoriei, care s-au soldat cu răniți și pagube materiale, au fost determinate de declarațiile, îndemnurile sau chiar implicarea directă a unor partide și lideri politici din opoziție.

    Totodată, PSD solicită președintelui Klaus Iohannis să își ceară scuze imediat pentru afirmațiile sale iresponsabile împotriva Jandarmeriei, care a acționat legitim și legal pentru a-i împiedica pe protestatari să pătrundă în Palatul Victoria.

    Este inacceptabil ca președintele României să facă o astfel de declarație prin care subminează autoritatea statului și îndeamnă la reluarea agresiunilor împotriva ordinii și instituțiilor publice.

    PSD respectă libera exprimare și dreptul cetățenilor de a demonstra în mod pașnic, dar respinge categoric intervențiile politice prin care se încearcă deturnarea manifestațiilor în acțiuni violente, cu scopul răsturnării Guvernului și pentru înlăturarea puterii politice stabilită în mod legitim, prin alegeri libere și corecte. Sursa.

    Scurt şi cuprinzător, în limba română şi fără servicii străine inculpate. Pe undeva chiar dezamăgitor, lipsit fiind de fantezia d-lui Laurenţiu Gheorghe…

  • Pincu Sfartz: (16-8-2018 la 13:47)

    Fantezie este în capul lui Daniel Dragomir-securistul, a stăpânilor săi care-i plătesc participarea la emisiunile de la Antene, a stăpânilor stăpânilor de la Antene și în capul unui comentator de la Acum.tv, care comentator se comportă ca și cum ar fi în solda lui Dragnea și a celorlalți penali !

    Am mai trecut noi prin scenariul cu „agenți străini” și în 1989 – o acuză gratuită făcută de Ceaușescu-pentru revolta de la Timișoara.

    În cadrul prezentărilor victimelor de la mitingul din 10 August a fost și o mașină cu cetățeni israelieni, care probabil că vorbeau „în limba străină” – și gata, un scenariu cu agenți străini care vorbeau în limbi străine !!

    Comentatorul de la Acum se aruncă întro elucubriantă a PSD-ului, fără să se obosească, ca deobicei, a căută în „surse !

    Iată și o „sursă” care confirmă tema autorului articolului, un articol dealtfel bine scris și echilibrat.

    Asta este sursa Domnului Laurentiu Gheorghe: https://www.antena3.ro/actualitate/fost-ofițer-sri-dezvăluire-bombă-forțele-de-afară-implicate-in-violențele-din-piata-victoriei-482401.html , cea care i-a dat dureri de cap comentatorului mai sus nemenționat, dar și fără nici o vină-și cititorilor, obligați să înghită încă odată balivernele debitate de Dragnea, care a spus și spune și încă va mai spune „verzi și uscate” din cauza groazei gratiilor de la ferestruica unei uși bine păzite.

    Este cel puțin indecent, ca în fața realității văzute de o națiune întreagă, să vii TU – un cetățean care trăiești intro democrație adevărată, și să-i aperi pe călăi-cu argumentele acelor călăi-pentru care democrația este un covoraș de șters picioarele.

  • Pincu Sfartz: (16-8-2018 la 18:38)

    PS. Ma intreb, si-l intreb pe COMENTATORUL,care apara PSD_UL si citeaza din Dragnea,ce ar fi avut de spus daca el ar fi fost in taxiul cu turisti israelieni,care fara niciun motiv,au fost batuti cu bestialitate, ca pe timpul pogromurilor cu picioarele,iar soferului i-au fracturat mana cu bulaneleë??

  • Alexandru Leibovici: (16-8-2018 la 20:08)

    @Victor

    Deci avem afirmaţia din R22 că

    > Ultima teorie fabricată în sediul PSD de pe Kiseleff spune că persoanele violente care au provocat violențele erau agenții unor servicii secrete străine […] întreaga operațiune organizată de președintele Iohannis împreună cu Opoziția cu ajutorul unor servicii secrete din alte state a avut scopul de „a ataca ordinea constituțională din România și de a dărâma Guvernul” […]

    Replica ta:

    > Să vedem însă ce apare pe site-ul oficial al PSD, pe care poate că regăsim acea „teorie fabricată” la sediul ei

    Şi, într-adevăr, pe situl oficial al PSD nu regăseşti acea teorie (ci o alta).

    Deci care este raţionamentul tău implicit? Că teoria aceea (cu violenţele care ar fi fost organizate de Iohannis+opoziţia+servicii secrete străine) nu putea să fi fost ticluită la PSD deoarece nu se regăseşte pe situl lor oficial?

    Desigur că nu acesta este raţionamentul tău! Dar atunci de ce replica ta se reduce la a cita situl oficial PSD?

  • Pincu Sfartz: (17-8-2018 la 04:58)

    Devine transparentă şi se apropie de realizare ținta finală a lui Dragnea și prin asociere logică și a PSD-ului.

    1. Compromiterea prin toate mijloacele a Președintelui Iohannis, așa cum au făcut cu Kovesi. (Numai în România lipsa de respect față de cea mai înaltă personalitate din stat, este „Iohannis” și nu „Domnul Președinte” ! Din cârciumă – unde e voie, la spațiul public – unde nu e voie – auzi toată ziua: Iohannis !!)

    2. Suspendarea Președintelui

    3. Apoi, dacă Doamna Dăncilă nu va avea curajul să emită Decret de AMNISTIE și GRAȚIERE, acest decret, sub formă de LEGE, îl va emite Parlamentul, și-l va aproba Tăriceanu, cel care va fi ȘEF la Cotroceni pe perioada suspendării.

    4. Scăpat și albit de păcate, Dragnea va candida la o funcție MARE ! Dacă nu la Președinție, unde va concura cu Firea – Primarul General al capitalei (deja o tradiție!), atunci măcar la postul de Prim-Ministru.

    Doar că acest scenariu va avea o opoziție puternică: „STRADA !!!”.

    Fie pe cale dinamică (de preferat)-o revoluție, fie pe cale statică-prin vot (de așteptat).

  • Victor Manta: (17-8-2018 la 09:41)

    @Pincu Sfartz

    > Ma intreb, si-l intreb pe COMENTATORUL,care apara PSD_UL si citeaza din Dragnea, (…)

    Aţi uitat cum mă numesc, sau nu mie vă adresaţi? Dacă nu mie, atunci cui?

    > (…) ce ar fi avut de spus daca el ar fi fost in taxiul cu turisti israelieni,care fara niciun motiv,au fost batuti cu bestialitate, ca pe timpul pogromurilor cu picioarele,iar soferului i-au fracturat mana cu bulaneleë??

    Sursele informaţiei legate de turiştii israelieni bătuţi etc. sunt mediafax.ro şi agerpres.ro, la care se referă apoi celelalte surse antiguvernamentale de presă.

    Iată textul original, preluat nemodificat de la sursele menţionate:

    „Cu privire la incidentele în care au fost implicaţi patru turişti israelieni vineri seară, ambasada Statului Israel comunică următoarele: Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare (! – vm) că turiştii israelieni, nevinovaţi, s-au afla foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, în timp ce mergeau cu un taxi, de la hotel, către un restaurant din Bucureşti. Au fost opriţi, traşi afară din maşină, şi în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au nimic de a face cu evenimentele în curs, au fost bătuţi de către forţele de ordine. Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil şi extrem de serios. Turiştii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor”.

    Ce mă miră pe mine este cum se face că Ambasada Israelului s-a adresat direct presei? Eu am crezut că ambasadele comunică direct cu Ministerul Afacerilor Externe, ceea ce NU pare să fi fost cazul de această dată.

    Alte metode de comunicare ale Ambasadei Israelului din România sunt site-ul ei şi pagina de Facebook, unde nu se regăseşte ştirea de mai sus.

    Că Ambasada Israelului foloseşte pagina ei de Facebook pentru comunicare o arată de exemplu recenta ei postare intitulată: „Comunicat privind vandalizarea casei lui Elie Wiesel din Sighetu Marmației”.

    Am mai aflat că: „Prim-procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu a declarat marţi că „Unul dintre obiectivele cercetărilor privind violenţele din Piaţa Victoriei se referă şi la cazul turiştilor israelieni agresaţi de jandarmi, menţionând că Ambasada Israelului nu a depus încă o plângere”. Adică ambasada Israelului s-a grăbit să alerteze presa, dar tărăgănează în mod inexplicabil depunerea unei plângeri. Ce aşteaptă oare, să plece din România turiştii respectivi, sau totul este încă un fake news, care se adaugă la gazele de luptă chipurile folosite de jandarmi etc.?

    > Este cel puțin indecent, ca în fața realității văzute de o națiune întreagă, să vii TU – un cetățean care trăiești intro democrație adevărată, și să-i aperi pe călăi-cu argumentele acelor călăi-pentru care democrația este un covoraș de șters picioarele.

    Nu este clar pe cine tutuieşte dl. Sfartz în cele de mai sus, asupra cui dezlănţuie un atac la persoană şi cui îi dă lecţii de democraţie. Mie cele scrise de dânsul îmi apar ca dovezi de neasumare laşă a responsabilităţii celor afirmate şi o metodă deloc subtilă de a ocoli intervenţia moderatorului.

    > Doar că acest scenariu va avea o opoziție puternică: „STRADA !!!”. Fie pe cale dinamică (de preferat)-o revoluție (! – vm), fie pe cale statică-prin vot (de așteptat).

    Din nou dl. Sfartz se arată adeptul metodelor zise revoluţionare, iar în fapt violente de răsturnare a Guvernului şi de preluare cu forţa a puterii. Îmi aminteşte de nişte #Resist iraţionali, ce visau recent, cu ochii deschişi, la foc şi sânge pe străzile României. Această propagandă iresponsabilă nu-l împiedecă pe dl. Sfartz să pozeze în postura unui vajnic apărător al… democraţiei.

  • Pincu Sfartz: (17-8-2018 la 12:35)

    În limba română, pe care sper că nu ați uitat-o defel, folosirea expresiei: „..să vii Tu și să declari…” -este o adresare la persoana a 3-a, și nu la a 2-a cum pretindeți, ofuscat că am îndrăznit să mă adresez cu TU înaltei Domniei Voastre Personalități !!

    Neadresarea Ambasadei Israelului către MAE este conformă cu REALITATEA din România, unde nicio oficialitate nu va răspunde decât pe linia trasată de Conducător !!

    Ambasadoarea știe că nu va primi un răspuns la o eventuală interpelare decât ca ceva cel mult protocolar sau eventual chiar cu o acuzație a turiștilor că erau „posibili agenți străini, vorbind în limbi străine”, și prin urmare s-a aplicat o soluție revoluționară, cea inacceptabilă pentru sensibilitatea unor comentatori: „bătaia este ruptă din Rai !!”.

    Cum e cu legea talionului-ochi pentru ochi,dinte pentru dinte ??-.

    Adică jandarmii lui Dragnea au voie și strada NU ? Unde este echitatea socială? Cine pe cine plateste ?

    O să răspundeți ca jandarmii „au voie”? Ei bine NU au voie !

    Conform „Ghidului MAI pentru jandarm” – http://www.editura.mai.gov.ro/documente/biblioteca/2008/ghid%20de%20intervenție%20profesională/ghid%20de%20interventie%20profesională.pdf – este permisă aplicarea de lovituri doar pe mâini și picioare, nu și pe cap sau corp (pag.53) și strict interzisă stropirea cu gaze pe figura (pag. 62).

  • Victor Manta: (17-8-2018 la 20:33)

    @Pincu Sfartz

    > „..să vii Tu și să declari…” -este o adresare la persoana a 3-a, și nu la a 2-a cum pretindeți, (…)

    Este cazul să vă revedeţi cu o ocazie oarecare cunoştinţele dv. de gramatică. Porniţi de la versurile dv. preferate: „Cum nu vii tu, Ţepeş doamne”, cele cu care susţineţi „revoluţionarismul”, adică setea revanşardă de putere a celor care au pierdut alegerile libere şi democratice.

    Mai jos găsiţi un interviu cu un „revoluţionar” care merge cu ideile sale până la capăt şi care a fost găsit pe deplin responsabil de către autorităţi:

    Ce părere aveţi dv. despre ideile lui?

    > Neadresarea Ambasadei Israelului către MAE este conformă cu REALITATEA din România, unde nicio oficialitate nu va răspunde decât pe linia trasată de Conducător !! Etc.

    S-a întors I. Antonescu, sau N. Ceauşescu? Sau aţi rămas dv. în urmă cu istoria României, după ce i-aţi schilodit gramatica?

    > O să răspundeți ca jandarmii „au voie”? Ei bine NU au voie !

    Mă folosiţi ca pretext pentru ca să dialogaţi cu propria dv. persoană şi să daţi noi lecţii. O fi bine, o fi sănătos, o fi util? Eu mă îndoiesc.

  • Pincu Sfartz: (19-8-2018 la 06:44)

    Nu există altă explicație pentru atașamentul Dvs. nețărmurit față de ce spun Antenele, decât că dormeați, și în somn visați dreptatea Dvs. (împreună cu cea a Antenei 3), bazată pe cum spuneți mai sus:

    „..setea revanşardă de putere a celor care au pierdut alegerile libere şi democratice..”

    Aici e miezul problemei ! :

    – Dvs. considerați că cei de la putere au câștigat democratic alegerile.
    – Eu și „strada” considerăm că am pierdut alegerile – prin NEPREZENTARE !

    PSD-ul NU a obținut majoritatea de voturi: 3.200.000 din 7.050.000 prezenți, deci a obținut faptic: 3.200.000/ 18.902.684 = 16.92% din voturile romanilor, și cu acest scor REAL ÎSI PERMITE SĂ FACĂ CE VREA CU ROMÂNIA !!

    Aceasta este „puterea democratică” a PSD-ului ?

    Și dacă „liberalii” lui Tăriceanu-ALDE nu ar fi trădat, cu cine mai ajungea PSD-ul la putere ?!

    Întrun singur punct aveți dreptate – cu susținerea deja fanatică a PSD-ului -și anume că țara cu lehamitea provocată de corupția politicienilor A DORMIT.

    Și acum începe abia trezirea la realitate, și mai mult ca sigur că trăim ultimele „succese” ale lui Dragnea-vicleanul care și-a cumpărat voturile cu BANII țării, risipiți fără noimă pe „creșteri”, uitând de legile economiei pieții libere, astfel că inflația de bani de pe piață a provocat acum o creștere medie de 25%-a prețurilor !

    Credeam că știți să faceți o analiză politică ,dar m-am înșelat.

    Aveți totuși o scuză pentru „fixismul” ideilor politice, și atasamentul fata de PSD si coruptii tarii, cel puțin din partea mea: dacă la lecțiile de economie politică trăgeați câte un pui (este impropriu un „pui” mai curând un „struț“) de somn!!

    Să fiți sanatos, somnul face bine, dar nu si somnul ratiunii !!

  • Victor Manta: (19-8-2018 la 15:56)

    @Pincu Sfartz

    > Nu există altă explicație pentru atașamentul Dvs. nețărmurit față de ce spun (…).

    Evitaţi pentru a doua oară să răspundeţi la întrebarea mea dacă purtaţi cumva în suflet simpatii pentru acel individ cu idei zise revoluţionare, dar în fapt vădit criminale.

    Prin urmare rămâne aşa ca înainte, când v-aţi manifestat deja predilecţia dv. pentru acele idei ce subînţeleg sânge, teroare şi flăcări şi pentru care acum aveţi un nou tovarăş de arme!

    > Credeam că știți să faceți o analiză politică ,dar m-am înșelat.

    Nu e nici o nevoie, aţi făcut-o dv. din plin şi îndesat, în timpul „somnului raţiunii”. Restul e umplutură pentru distragerea atenţiei de la întrebarea mea.

  • Pincu Sfartz: (19-8-2018 la 16:35)

    Să despărțim apele!

    Una sunt”criminalii” care vor să dea jos Guvernul, chiar cu o revoluție gen 89, și alții sunt golanii din galeria de fotbal care vor violența oriunde, oricum și oricând.

    Când mijloacele pașnice nu pot rezolva o criză evidentă,soluția nu este decât „revoluția”.

    Și situația României in momentul de fațā, în interior și afară, indică o situație de criză absolută.

    V-am răspuns la întrebare, și acum Vă întreb și eu pe Dvs.: „Chiar nu vedeți că adevărul este prezentat mai degrabă la Realitatea Tv și Digi 24, și credeți doar ce spun Antenele și RTV ?”

    Chiar nu vedeți ce politică mizerabilă face PSD-ul cu Dragnea în momentul de față ?

    Scuze-sunt două întrebări.

  • Victor Manta: (19-8-2018 la 22:16)

    @Pincu Sfartz

    > Când mijloacele pașnice nu pot rezolva o criză evidentă,soluția nu este decât „revoluția”.
    > Și situația României in momentul de fațā, în interior și afară, indică o situație de criză absolută. V-am răspuns la întrebare, (…).

    Nu este clar ce înţelegeţi prin „revoluţia”. Vă amintesc că întrebarea mea era: „Ce părere aveţi dv. despre ideile lui?”, adică ale lui Ovidiu Grosu. Am repus-o şi aici , cu informaţii suplimentare, dar tot nu mi-aţi răspuns, drept care aştept în continuare răspunsul dv. O reformulez şi completez, pentru ca să vă fie eventual mai simplu să răspundeţi la obiect:

    Cu care metode de schimbare promovate în interviul de mai sus de Ovidiu Grosu sunteţi de acord?

    După ce îmi răspundeţi la întrebarea mea clară de o manieră la fel de clară, ne lămurim şi cum este cu informaţia de pe canalele TV menţionate de dv.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
10 august – o dată memorabilă

Ce s-a întâmplat în după-amiaza și seara lui 10 august știm, mai mult sau mai puțin. O mare manifestație pașnică...

Închide
44.206.248.122