• ACUM.TV
  • Octombrie 2014
  • New Times & Old Men S.R.L. de George Petrineanu
    Domnul Oliv P., asociat unic şi CEO al firmei de logistică NTOM SRL din Călineşti a avut o revelaţie. Cu o lună înainte de încheierea anului calendaristic, sucursala locală a Agenţiei Naţionale Pentru Distribuirea Granturilor UE – AENPDGUE, în disperare de cauză, a scos la mezat o serie de cursuri de specializare pentru personalul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM). Nesolicitate de nimeni……continuare (22-10-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Personaje importante… de Dorel Schor
    Diana a studiat la o facultate de la Politehnica din Bucureşti. În anul când ea a absolvit facultatea şi a primit diploma de inginer, un alt personaj, mult mai important, a devenit prima academiciană din ţară, ca poziţie ştiinţifică şi largă reputaţie internaţională… (22-10-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Vinovaţi (ziceri) de Dorel Schor
    Unii au numai argumente. Alţii au numai contra-argumente. // Bigamul este un om care face aceeaşi greşeală de două ori. // Am avea mai multă încredere în medici dacă măcar ei ar fi sănătoşi. // Sunt unii care atunci când nu au ce să spună, lasă impresia că au de ce să tacă… (22-10-2014 – Umor)
  • Nu luaţi nicio clipă ochii de la drum! de Editori ACUM
    Nu luaţi nicio clipă ochii de la drum! (22-10-2014 – TV.ACUM)
  • „De la fiecare după posibilităţi, fiecăruia după nevoi” (Partea a II-a) de Ayn Rand
    Ei bine, ceva s-a întâmplat în fabrica aceea la care lucrasem vreme de douăzeci de ani. Era când bătrânul a murit şi moştenitorii lui au preluat fabrica. Erau trei, doi fii şi o fiică, şi au venit cu un plan nou pentru conducerea fabricii. Credeam că e drept. Nu, de fapt nu e adevărat. Credeam că se aştepta de la noi să credem că e drept. Planul era ca fiecare din fabrică să muncească după posibilităţi, dar să fie plătit după nevoi… (20-10-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Cardinal (ziceri) de Dorel Schor
    Lumea crede că e inteligent, dar eu văd că are mult noroc… // Nici natura nu-i perfectă, mai face şi greşeli… Dă-i o şansă! // Mama m-a învăţat să vorbesc, soţia m-a învăţat să tac (idiş). // Nu fi prost fără să gândeşti… Gândeşte întâi!… (20-10-2014 – Umor)
  • Tânăr, În Utopia Magna (5) – Critici şi concluzii simpliste sau voit simplificatoare? Revedere peste timp de Nicolae Gogoneata
    În ianuarie 1950 se sărbătorea centenarul naşterii lui M. Eminescu; între numeroasele manifestări culturale iniţiate cu acest prilej, am reţinut programarea unei conferinţe, la sala Dalles, a criticului literar George Călinescu, autorul cunoscutei „Istorii a literaturii române de la origini până în prezentţ şi al unor lucrări consacrate operei poetului. Pe măsură ce se apropia ora anunţată, sala devenea neîncăpătoare… (20-10-2014 – Marturii)
  • Tânăr, În Utopia Magna (4) – Examen de admitere la facultate; primele cursuri şi seminarii de marxism de Nicolae Gogoneata
    În anul 1949 am învăţat acasă, la ţară, în perioada lunilor de vară din vacanţa mare, pentru examenul de admitere la facultate. Mi-am cumpărat cărţile necesare, găsite în librării, am îndrăznit chiar să-i cer cu împrumut profesorului de psihologie o lucrare de bază din acest domeniu (neexistând manuale), iar el mi-a dat-o plin de bunăvoinţă până la toamnă, urându-mi succes la examen… (16-10-2014 – Marturii)
  • Foc la delicatese de Dorel Schor
    Ce-i nou? am întrebat. Păi, nu ştii? Astă noapte a ars magazinul de delicatese a lui Joel măcelarul. Că ştii, pe lângă toate care le avea dinainte, în ultima vreme se lărgise, găseai la el o bucăţică bună de mezel, pastramă, costiţă afumată, caşcaval şi chiar urdă proaspătă… (16-10-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Dans scoţian cu… căţel ! de Editori ACUM
    Dans scoţian cu… căţel ! (15-10-2014 – TV.ACUM)
  • Veşnic îndatorat (ziceri) de Dorel Schor
    „La noi predomină limba maternă întrucât tata e foarte tăcut”. // Unii fug de realitate… Alţii, în schimb, o şi întrec. // Mulţi sunt proşti, dar noroc tot nu au… // „Dragă doamnă, meritaţi un sărut… Vă rămân veşnic îndatorat. (15-10-2014 – Umor)
  • Sejur în Liban (I) de Florin Predescu
    Un grupaj-prezentare a unui restaurant ce îşi merită reputaţia. (14-10-2014 – Gastronomie si Stil)
  • „De la fiecare după posibilităţi, fiecăruia după nevoi” (I) de Ayn Rand
    Ei bine, ceva s-a întâmplat în fabrica aceea la care lucrasem vreme de douăzeci de ani. Era când bătrânul a murit şi moştenitorii lui au preluat fabrica. Erau trei, doi fii şi o fiică, şi au venit cu un plan nou pentru conducerea fabricii. Credeam că e drept. Nu, de fapt nu e adevărat. Credeam că se aştepta de la noi să credem că e drept. Planul era ca fiecare din fabrică să muncească după posibilităţi, dar să fie plătit după nevoi… (13-10-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Intolerant (ziceri) de Dorel Schor
    Nu-i destul să fii sărac pentru ca să fii cinstit, dar ajunge să fii cinstit ca să fii sărac. // Primul ţar din istoria Rusiei a fost Ivan al IV-lea (manual). // Justiţia e legată la ochi, dar nu e oarbă… // Nici o înţelegere nu-i mai rea decât lipsa oricărei înţelegeri… (13-10-2014 – Umor)
  • Pantaloni prea strâmţi? Să vedem… de Editori ACUM
    Pantaloni prea strâmţi? Să vedem… (6-10-2014 – TV.ACUM)
  • Aprovizionarea de toamnă de Pincu Sfartz
    În buna tradiţie românească de aprovizionare pentru perioada rece a anului, determinată pe de o parte de frica de a «nu mai găsi» ce-ţi trebuie, când trebuie, dar şi dintr-un complex format în perioada când rafturile magazinelor alimentare îşi arătau de-a lungul şi de-a latul scândurilor, capetele şuruburilor şi cuielor cu care acestea erau fixate… (6-10-2014 – Savoir Vivre)
  • Suspendat în prezent de Dorel Schor
    Trebuie să-l asculţi vorbind pe unul ca el, pentru ca să-i apreciezi cum se cuvine pe cei care tac. // Fiecare rămâne cu amintirile pe care le merită. // Nici un sfert din minciunile care se spun despre mine nu-s adevărate. // Viaţa este o excursie organizată… (6-10-2014 – Umor)
  • Am un vis de George Petrineanu
    Sînt un idealist. Umanist. Iubesc oamenii. Îmi plac cînd sînt în grupuri mari, ca indivizi ma deranjează. Grupul e important, individul… mai mult se văicăreşte. Oameni slabi! Dar societatea, rasa umana, naţiunea… asta da! Merita! Dar nu-i uşor.. (5-10-2014 – Divertisment)
  • Ecuador – La Mitad del Mundo de Camelia Lica
    Familia noastra aterizase in Quito cu cateva zile in urma, in miezul noptii. Aflat la 2,850 de metri altitudine, Quito este cea mai inalta capitala din lume (excluzand La Paz, care e, insa, capitala “de facto” a Boliviei). Quito e inconjurat de stratovulcani activi, cu conurile acoperite de zapada, o imagine foarte frumoasa in zilele senine, cand pot fi vazuti chiar din oras. Cel mai apropiat vulcan este vulcanul Pichincha. Iar cel mai vestit este Cotopaxi, ce se afla la 50 de kilometri de Quito. Intr-una din zile, Paulo, un ghid montan angajat de noi… (5-10-2014 – Impresii de calatorie)
  • „Poftiţi, întraţi, întraţi şi cumpăraţi, avem di tăti” de Editori ACUM
    „Poftiţi, întraţi, întraţi şi cumpăraţi, avem di tăti” (2-10-2014 – TV.ACUM)
  • O viaţă electorală sănătoasă de Stefan Moisanu
    A spera că mersul la vot o zi la câţiva ani compensează ani de pasivitate este în cel mai bun caz naiv. Poate tinereţea democraţiei noastre ne împiedică să înţelegem că votul doar oficializează starea morală şi ideologică a naţiunii. Aceasta se construieşte în perioadele dintre campanii… (30-10-2014 – SPUNE)
  • Tânăr, În Utopia Magna (6) – Sesiune de examene cu peripeţii – atât pentru noi, studenţii, cât şi pentru unii profesori de Nicolae Gogoneata
    Sesiunea de vară a început pentru noi, cei din anul I, cu examenul de marxism-leninism. Pe biletul primit de mine de la examinator era trecut subiectul „Marxismul şi problema naţională”, care coincidea cu titlul unei lucrări semnate de I.V. Stalin. Studiasem cu atenţie bibliografia recomandată, astfel că am expus sistematic poziţia marxismului în problema naţională. La sfârşitul expunerii… (26-10-2014 – Marturii)
  • Andrei, fiul lui Gheorghe Ursu, aflat în greva foamei, în dialog cu Europa Liberă de Lucian Stefanescu
    Marţi 21 octombrie 2014, Andrei Ursu, fiul lui Gheorghe Ursu, a intrat în greva foamei în semn de protest pentru netrimiterea în judecată a lui Pârvulescu. Andrei Ursu a acordat un interviu Europei Libere, interviu realizat de Lucian Ștefănescu… (26-10-2014 – Intern)
  • Cazul Gheorghe Ursu: evoluţia recentă a cazului de Editori ACUM
    Evolutia recenta a cazului Ursu : Marti 21 octombrie m-am intilnit la Ministerul Justitiei cu dl. Ministru Robert Cazanciuc. Ieri 22 octombrie m-am intilnit la Parchetul General cu domnul Bogdan Licu, prim adjunct al Procurorului General. Am discutat cu generalul Vasilache, seful Sectiei Parchetelor Militare, si am lucrat pe dosarele aflate la SPM impreuna cu domnul general Cosneanu, care le cercetase in prealabil… (23-10-2014 – Comunicate de presa)
  • Ucraina: Eroii de război şi activiştii vor da nota în noul parlament de Mircea Ticudean
    Într-o corespondenţă de la Kiev consacrată alegerilor parlamentare de la 26 octombrie din Ucraina, agenţia Reuters anticipează că din noul legislativ vor pleca „bodyguarzii şi amantele”, iar în locul lor vor veni activiştii Maidanului şi veteranii conflictului din est… (23-10-2014 – Extern)
  • Cine-i mai deştept? de Pincu Sfartz
    Una din marile rătăciri colective ale omenirii este luarea în consideraţie a coeficientului de inteligenţă IQ în domenii de activitate care nu au nicio legătură practica cu un astfel de indicator de inteligenţă. Gari Kasparov are un IQ de 198 (!), Bobby Fischer are un IQ de 190… Înseamnă oare că toţi aceşti oameni sunt mai deştepţi decât a fost Einstein care avea un IQ de doar 160?… (23-10-2014 – SPUNE)
  • Cazul Gheorghe Ursu: Apel catre Primul Ministru Victor Ponta ş.a. de Editori ACUM
    Domnilor, ca urmare a blocarii dosarului in care a fost cercetat PIRVULESCU Marin, principalului vinovat de uciderea disidentului, fiul acestuia Andrei Ursu a decis sa inceapa greva foamei incepind cu ziua de marti 21 octombrie… (20-10-2014 – Comunicate de presa)
  • Fundaţia Gheorghe Ursu: Comunicat de presă, Declaraţie de greva foamei de Editori ACUM
    Declaratie de greva foamei : Pentru identificarea si refacerea in vederea trimiterii cat mai grabnic in instanta a dosarului disjuns in 2003 de procurorul Dan Voinea privind participarea ofiterilor de securitate, si in special a principalului vinovat, tortionarul PIRVULESCU Marin, la uciderea in tortura a lui Gheorghe Ursu in 1985 (20-10-2014 – Comunicate de presa)
  • 50 de ani de la puciul de partid din octombrie 1964. Nikita Hruşciov şi agonia bolşevismului de Vladimir TISMANEANU
    Acum 50 de ani, pe 14 octombrie 1964, Plenara CC al PCUS a decis pensionarea primului secretar al CC al PCUS, preşedintele Consiliului de Miniştri al URSS, Nikita Sergheevici Hruşciov, din „motive de sănătate”. În fruntea PCUS era promovat Leonid Brejnev… (16-10-2014 – Istorie si actualitate)
  • Ucenicul vrăjitor şi serviciile secrete de Sabina Fati
    Traian Băsescu se simte ca ucenicul vrăjitor care nu mai poate controla structurile secrete, cărora le-a dat puteri şi care acum par să se fi întors împotriva lui. Preşedintele Traian Băsescu şi-a dat seama cu două luni înainte de finalul mandatului său că serviciile secrete „au devenit extrem de puternice”… (16-10-2014 – Romania)
  • Sergiu Celibidache îşi ia rămas bun de la România. Festivalul Sergiu Celibidache nu se va mai organiza. de Editori ACUM
    Miniştrii de Cultură care s-au perindat pe la conducerea instituţiei, ministrul Educaţiei cu care am fost în discuţii, miniştrii de la turism, cabinetul Primului Ministru, nu au înţeles sau nu vor să înţeleagă ce au reprezentat Celibidache sau Brâncuşi, Eliade şi multe alte figure internaţionale, pentru România şi români… (15-10-2014 – Comunicate de presa)
  • Comunicat: Eliminarea taxelor consulare pentru o serie de servicii de Editori ACUM
    Comunicat cu privire la măsurile adoptate pentru reducerea taxelor consulare. Ordonanţa de Urgenţă respectivă va intra în vigoare după publicarea ei în Monitorul Oficial. (15-10-2014 – Comunicate de presa)
  • Ştefan Moişanu : It’s not you, it’s me de Editori ACUM
    Nu mai merge. Tot am încercat, am crezut că pot, dar am obosit. Vreau să ne despărţim. Eşti o ţară minunată şi sunt convins că într-o zi vei face un alt cetăţean foarte fericit. Dar eu trebuie să plec până nu îmi pierd minţile. Acum, la sfârşit, îmi e greu să spun dacă te-am iubit vreodată. Nu ştiu de ce am fost atât de convins că da… (12-10-2014 – SPUNE)
  • Război mediatic între vicepremierul rus Rogozin şi Sofia de Editor Politica Externa
    Guvernul interimar bulgar a reacţionat prompt la declaraţiile vicepremierului rus care a vorbit despre ingratitudinea Bulgariei, comentând dorinţa Sofiei de a renunţa la avioanele militare sovietice MIG-29, MIG-21 şi SU-25. Demnitarul rus a criticat şi decizia guvernului bulgar privind oprirea proiectului „South Stream” până când el nu va fi aliniat la criteriile pachetului energetic nr. 3 al Uniunii europene… (10-10-2014 – Extern)
  • Mesajul lui Băsescu către Lukoil: „Ia plecaţi băieţi dacă nu vreţi să respectaţi legile statului” de Sabina Fati
    În România continuă „saga” legată de ce se întâmplă cu compania ruseasca Lukoil şi ancheta împotriva ei, declanşata de procurorii anticorupţie, care o suspectează de evaziune fiscala şi spălare de bani murdari in valoare estimata la 230 de milioane de euro. Cu puţin timp in urma şi-a spus părerea despre afacere şi preşedintele Traian Băsescu… (10-10-2014 – Romania)
  • Un moment de rememorare a lui Florian Pittiş de Editori ACUM
    Un moment de rememorare a lui Florian Pittiş (9-10-2014 – TV.ACUM)
  • Scandalul Lukoil şi avertismentul Rusiei către România de Sabina Fati
    Reprezentanţii Lukoil România au notificat luni Garda de Mediu că opresc activitatea rafinăriei Petrotel-Lukoil din Ploieşti fără a preciza un motiv şi fără a da un termen la care rafinăria va fi repornită. Anunţul a fost făcut după ce tot luni Parchetul… (7-10-2014 – Romania)
  • Mă tem pentru turul al II-lea! de Daniel Uncu
    Nu suntem în stare să alegem valorile şi principiile sănătoase, morale, etice. Nu mai suntem în stare să le identificăm şi cu atât mai puţin să le exersăm. Dacă, însă, le identificăm din când în când, le ignorăm cu aplomb. Suntem blestemaţi la ubicuitate morală. Suntem meschini şi egoişti. Ne-am baricadat în spatele redutelor personale… (6-11-2014 – Alegeri)
  • Bun Venit ALIANŢEI! de Stefan N. Maier
    La Muzeul Naţional al Femeilor în Arte, aflat în centrul Washingtonului a avut loc în seara zilei de 2 octombrie evenimentul lansării unei noi organizaţii Româno-Americane: ALIANŢA.Dacă aveţi curiozitatea de a retrăi alături de mine filmul subiectiv al acestei seri şi să reflectăm împreună la ce ar putea aduce o nouă organizaţie de acest gen la oferta deja existentă de comunicare şi parteneriat între SUA şi România, vă invit să parcurgeţi rândurile de mai jos. (6-10-2014 – )
  •  
    54.226.222.183