caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Extern



 

Scrisoarea premierului V. Dăncilă către Comisia Europeană şi reacţia preşedintelui PNL

de (17-8-2018)
7 ecouri

Scrisoarea premierului Viorica Dăncilă către Comisia Europeană. 17 august 2018.

Premierul României, Viorica Dăncilă, a transmis o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans, în care transmite că protestul din 10 august a fost o încercare de înlăturare a guvernului (…). Comisia Europeană a confirmat primirea scrisorii de la premierul Viorica Dăncilă, însă nu a reacţionat încă oficial.

„Astfel, evenimentul din data de 10 august nu a mai avut organizatori, fapt ce a dat posibilitatea participării unor manifestanţi care au instigat la acţiuni violente. Au fost încercări repetate de intrare în sediul guvernului, de forţare a cordoanelor de jandarmi şi de incendiere a unor obiective în spaţiul public. în aceste condiţii, forţele de ordine au întreprins demersuri de oprire a violenţelor în conformitate cu legislaţia în vigoare, iar faţă de plângerile unor demonstranţi care au reclamat faptul că au fost victimele unor abuzuri, au fost demarate anchete cu privire la faptele semnalate.

Manifestaţia din 10 august a devenit un subiect de dispută politică intensă, majoritatea liderilor partidelor au făcut apel la calm şi la izolarea forţelor perturbatoare a ordinii publice. Cu toate acestea, s-au făcut auzite voci ale liderilor politici care au chemai la continuarea protestelor, aducând acuze instituţiilor statului, forţelor de ordine, respectiv celor care în toate statele membre au rolul de a proteja cetăţenii faţă de agresiuni şi acţiuni violente. Consider că aceste încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate.

De asemenea, funcţia constituţională de mediator între societate, forţele politice şi instituţiile statului, care revine Preşedintelui României, conform atribuţiilor din legea fundamentală, a fost ignorată de către acesta, care dimpotrivă a găsit momentul să aducă acuze Guvernului şi să facă un apel la continuarea protestelor”. Sursa.

Ludovic Orban, reacţie la scrisoarea premierului către CE. 17 august 2018

Ludovic Orban, preşedintele PNL, consideră că scrisoarea premierului Viorica Dăncilă către Comisia Europeană, care nu a fost făcută publică de Guvern, confirmă încă o dată că puterea politică de la Bucureşti este ruptă de realitate şi acţionează cu rea-credinţă, întrucât încearcă să prezinte o versiune vădit falsă asupra evenimentelor recente. Ludovic Orban spune că Viorica Dăncilă trebuie să plece.

”Este halucinant modul în care premierul Viorica Dăncilă îşi permite să mintă într-o corespondenţă oficială, transmisă la Bruxelles, cu privire la situaţia din România, şi este cu atât mai grav faptul că păpuşarii Vioricăi Dăncilă cred că pot dezinforma în acest mod oficialii europeni. Scrisoarea premierului, care nu a fost făcută publică de Guvern, nu face decât să confirme o dată în plus faptul că puterea politică de la Bucureşti este ruptă de realitate şi acţionează cu rea-credinţă, întrucât încearcă să prezinte o versiune vădit falsă asupra evenimentelor recente”.

”Doar un lider politic cu mentalitate autoritară, precum Liviu Dragnea, poate considera contrariul. Regimul constituţional românesc oferă doar două posibilităţi de înlăturare a unui Guvern, prin demisia premierului sau prin retragerea încrederii de către o majoritate parlamentară. Or, protestele antiguvernamentale pot doar influenţa decidenţii politici să opteze pentru o cale sau alta, existând şi varianta actualului Guvern de a se face că nu aude vocea cetăţenilor.

În acelaşi timp, dreptul la protest paşnic este garantat de Constituţie şi orice încercare de a-l îngrădi de către o putere vizată de respectivul protest reprezintă un act abuziv cu tendinţe dictatoriale. Aşadar, în urma represiunii din 10 august, orice apel faţă de protestatarii paşnici de a nu se lăsa intimidaţi şi de a nu-şi cenzura convingerile este pe deplin legitim”. Sursa.

Ecouri

  • Pincu Sfartz: (18-8-2018 la 13:32)

    Logica tip „teleormănean” la Doamna Viorică !

    Citez: „Protestul a fost o încercare de înlăture a Guvernului” și „..astfel evenimentul nu a mai avut organizatori”,.. dar tot ea, după această contradicție flagrantă, conchide că:..”Președintele României a încălcat obligațiile Constituționale, (oops !!, iată și motivul, demult copt de Dragnea, pentru SUSPENDARE !), instigând la continuarea protestelor” – deci a existat și un ORGANIZATOR !

    A avut manifestația organizator sau nu a avut ??.. Ne-stemată Doamna Premier .

    „Trădare, trădare, dar s-o știm și noi !!”

  • Victor Manta: (18-8-2018 la 20:28)

    @Pincu Sfartz

    Mulţumesc pentru comentariu.

    > Logica tip „teleormănean” la Doamna Viorică !

    Să vedem ce aţi vrut oare să spuneţi, într-un mod ce vă este specific (adică încurcat).

    > Citez: „Protestul a fost o încercare de înlăture a Guvernului” și „..astfel evenimentul nu a mai avut organizatori”,.. dar tot ea, după această contradicție flagrantă, conchide că:..”Președintele României a încălcat obligațiile Constituționale, (oops !!, iată și motivul, demult copt de Dragnea, pentru SUSPENDARE !), instigând la continuarea protestelor” – deci a existat și un ORGANIZATOR !

    Se ştie că iniţial evenimentul a avut un organizator, aşa cum apare în cele ce urmează:

    „Primăria Capitalei a anunţat că organizaţia intitulată Federaţia Românilor de Pretutindeni a informat instituţia, în urmă cu câteva zile, că nu va mai organiza mitingul pe 10 august 2018, subliniind că organizatorul încearcă să inducă ideea că a primit un răspuns negativ de la autorităţi, deşi protestul a fost deja aprobat. Astfel nimeni nu şi-a asumat în final responsabilitatea acestui „Protest al diasporei” (…)”. Sursa – ACUM.

    > A avut manifestația organizator sau nu a avut ??.. Ne-stemată Doamna Premier .

    M-aş mira ca d-na Premier să citească ACUM, dar de la dv. m-aş fi aşteptat să-l citiţi, iar apoi să vă arătaţi mai puţin nedumerit.

    > „Trădare, trădare, dar s-o știm și noi !!”

    Trădare a cui, v-aţi trădat cumva că nu citiţi ACUM, ci doar scrieţi în el, după vechea tradiţie conform căreia toată lumea scrie şi nimeni nu citeşte?

    Legat de preferinţele dv. revoluţionare şi de întrebarea pe care v-am pus-o aici, şi anume:

    „Ce părere aveţi dv. despre ideile lui (Ovidiu Grosu)?”

    Constat că v-aţi ferit să-mi răspundeţi, drept care vă mai propun un clip edificator pe acelaşi subiect:

    Cum consider că acum sunteţi suficient de bine informat, îmi permit să vă întreb din nou dacă vă consideraţi solidar cu acest domn Ovidiu Grosu, un adept al revoluţiei (alături de dv.)?

  • Pincu Sfartz: (20-8-2018 la 04:46)

    Este confuză întrebarea Dvs.: „Ce părere aveți despre ideile lui Ovidiu Grosu?”
    Nu cunosc nici un Ovidiu Grosu, nici ideile lui. Dvs. îl cunoașteți și cunoașteți și ideile lui?

    Este o întrebare fără sens, pentru ca nimeni niciodată nu poate cunoaște ce este în capul altuia !

    Dacă întrebați ce „spune” Ovidiu Grosu, Vă pot spune că nu știu ce a spus și nici nu interesează cred, pe cineva, ce spune un ilustru anonim, sau o persoană oarecare, care nu este nici Karl Marx, nici măcar Ceaușescu !

    Are acest Ovidiu scrise niște opere fundamentale de filosofie politică, neștiute de societate, ca sa merite intrebarea „ce SPUNE” ?

    Este ca și cum ați reveni la comparația Dvs. cu care m-ați gratulat în alt comentariu, despre „..vestele de pichet, din Ilf și Petrov”, dar cu Dvs. în rolul unei „veste de pichet” !!

    Pot să Vă întorc întrebarea Dvs. cu întrebarea mea-ambele făcând parte din aceiași zonă de „pichet”:

    „Ce părere aveți despre ce spune Gheorghe din Pocreaca, sau Șloimolā din Hațapetovká??”

    Aștept cu nerăbdare-răspunsul Domniei Voastre.

    PS.Către Moderator. Observ că răspunsurile mele nu apar în lista de comentarii decât pentru câteva minute, fiind imediat înlocuite cu comentariul Domnului Manta.

    Dorește oare Domnul Manta ca cititorii să nu afle și părerile mele, și le bruiază imediat cu alt comentariu ?

    Ar fi recomandabil ca „ORICARE COMENTARIU” sa „staționeze” pe listă măcar o zi ca sa poata afla si cititorii ca exista si alte comentarii decat NUMAI ale Domnului Victor Manta.

  • Victor Manta: (21-8-2018 la 06:00)

    @Pincu Sfartz

    Am înţeles că nu doriţi să vă exprimaţi cu privire la spusele unui „revoluţionar” ce susţine idei asemănătoare cu ale dv., deşi aveaţi informaţii suficiente. Nu comentez, deoarece nu este important pentru mine, iar cine a vrut să înţeleagă poziţia dv. sper că a reuşit.

    > Are acest Ovidiu scrise niște opere fundamentale de filosofie politică, neștiute de societate, ca sa merite intrebarea „ce SPUNE” ?

    Aceeaşi întrebare se poate pune şi în legătură cu un anume domn Pincu Sfartz, autorul întrebării de mai sus.

    > Ar fi recomandabil ca „ORICARE COMENTARIU” sa „staționeze” pe listă măcar o zi (…).

    Al dv. a stat ceva timp, dar nu l-a comentat nimeni. Bănuiesc că cititorii se orientează după subiecte şi conţinut şi nu după numele comentatorilor.

    Eu prefer să răspund/comentez atunci când îmi este convenabil, fără limitări şi fără necesitatea unor calcule de timp. De altfel dv. sunteţi singurul care vă plângeţi că vi se răspunde prea repede, iar pe de altă parte scrieţi:

    > Aștept cu nerăbdare-răspunsul Domniei Voastre.

    Aceasta este în contradicţie cu dorinţa dv. de mai sus, legată de „staţionarea pe listă”, lucru care nu este potrivit pentru oamenii nerăbdători…

    În ceea ce mă priveşte, dv. puteţi răspunde, sau nu, la orice şi oricând vi se pare dv. potrivit.

    > Dorește oare Domnul Manta ca cititorii să nu afle și părerile mele, și le bruiază imediat cu alt comentariu ?

    Comentariile dv. nu dispar şi nici nu sunt modificate. De altfel în cam o săptamână toată lista de „Ecouri recente” oricum se schimbă.

    Iar în final, permiteţi-mi să vă amintesc că aţi postat în firul unui articol publicat de mine, comentarii la care prefer să răspuns cât mai repede.

  • Pincu Sfartz: (21-8-2018 la 12:34)

    Rog pe cei care apara politica posturilor tv RTV si Antenele, indirect politica lui PSDragnea (avizare fara perdea-COMENTATORULUI Domnul Manta Victor, care a sustinut candva ca anchetele germane sunt absolut credibile, a invocat Deutsche Welle !) sa priveasca reportajul german difuzat nu de oricine, ci chiar de ERSTE !

    Iata reportajul difuzat in Germania si preluat de cele mai importante televiziuni din UE: https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/video-reportaj-despre-liviu-dragnea-difuzat-postul-public-televiziune-germania-la-acasa-tara-preocupat-sa-si-umple-buzunarele-1_5b7af147df52022f75991704/index.html

    Acest reportaj face praf toata pozitia lui V.Manta de aparator sui-generis al lui Dragnea.

    Nu scapati nicio vorbulita – este adevar CURAT NEMTESC !!

  • Alexandru Leibovici: (21-8-2018 la 15:32)

    @Sfartz Pincu

    Da, foarte interesant, mulţumesc.

    În ultimele vreo 10 zile am văzut numeroase articole care relatau cam pe aceeaşi linie evenimentele din România. Inclusiv în Financial Times, Le Monde, publicaţii elveţiene etc.

    Partidul Socialist Elveţian a publicat pe situl său oficial un articol-declaraţie intitulat „L’État de droit violé en Roumanie”, despre care au relatat şi publicaţii româneşti.

    Toate acestea au condamnat violenţele poliţieneşti şi reformele legislaţiei şi ale justiţiei.

    Desigur, toate acestea se pot para foarte uşor, afirmând că autorii respectivi nu sunt bine informaţi, sau alte asemenea motive arbitrare…

  • Victor Manta: (21-8-2018 la 15:55)

    Dl. Sfartz a scris: „(…) Domnul Manta Victor, care a sustinut candva ca anchetele germane sunt absolut credibile, (…)”.

    Din ce burtă o fi scos domnul Sfartz această invenţie? Eu cred că din cea proprie, după ce am arătat în acest fir că refuză să se desolidarizeze de un „tovarăş revoluţionar de gândire”.

    Apropo de „credibilitatea absolută” a reportajului german care repetă fără abatere propaganda #Rezist & Co din România, iată un exemplu din min 7 al clipului de mai sus:

    Min. 7. S-a tras cu gaze lacrimogene. Ca şi acest om, mai mult de 450 de oameni au fost parţial grav răniţi.

    Se ştie că acest număr cuprinde numărul tuturor manifestanţilor şi al forţelor de ordine care au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD. Dintre cauzele cele mai frecvente ale intervenţiilor la manifestaţii de acest fel sunt de menţionat leşinul, loviturile de pe urma căzăturilor, crizele epileptice şi consumul ridicat de băuturi alcoolice.

    Cam atât despre acest „adevar CURAT NEMTESC !!”, unul relativ uşor de cuantificat…

    > Acest reportaj face praf toata pozitia lui V.Manta de aparator sui-generis al lui Dragnea.

    O altă invenţie de-a fantezistului domn Sfartz Pincu, erijat în comentator, care atacă şi acuză fără relaş, iar după aceea se plânge că i se răspunde şi că-i este astfel substituit numele de pe lista de „Ecouri recente”.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
18.191.186.72