• ACUM.TV
 • Martie 2016
 • Comemorarea a 7 ani de la moartea poetului Grigore Vieru de Ileana Costea
  În Februarie 2016, cu ocazia împlinirii a 7 ani de la moartea poetului Grigore Vieru a avut loc evenimentul „…Eu sunt poetu-acestui neam”, desfăşurat sub egida Ministerului Culturii şi a Uniunii Scriitorilor din Moldova. Doi scriitori din Bucureşti, de origine basarabeană, au participat la acest eveniment la invitaţia dlui Vasile Malaneţchi, directorul Muzeului Literaturii Române „M. Kogălniceanu” din Chişinău: prozatorii Ştefan Dimitriu şi Ion Lazu……continuare (30-3-2016 – Medalion)
 • Sincron… de Editori ACUM
  Sincron… (30-3-2016 – TV.ACUM)
 • Desene 3D de Editori ACUM
  Desene 3D de Stefan Pabst (27-3-2016 – TV.ACUM)
 • Un caz rarisim de Dorel Schor
  În urmă cu circa o săptămână, cam pe la ora nouă şi patruzecişicinci, adică înainte de pauza de ceai, a intrat la mine un cetăţean care mi-a făcut o propunere uluitoare: să-i scot o măsea de minte fără anestezie! Precizez că l-am consultat şi am văzut că era vorba de un molar cu trei rădăcini, bine înfipt în maxilar, cu coroana total compromisă şi tulpina la fel… (17-3-2016 – Umor)
 • Frate cu dracul (ziceri) de Dorel Schor
  Indignările voastre nici nu se compară cu indignările noastre… // Prostiile deştepţilor sunt mai rare, dar mai serioase. // O eroare care durează devine normă. // Mai bine te faci frate cu dracul decât cumnat cu el… (17-3-2016 – Umor)
 • Piano Juggler – Las Vegas Entertainer de Wanda Lucaciu
  Piano Juggler – Las Vegas Entertainer (14-3-2016 – TV.ACUM)
 • Citate (ziceri) de Dorel Schor
  Cine se scoală devreme departe ajunge… De pildă, lucrătorii de la salubritate. // Ţara arde şi pompierii se piaptănă. // Unii au trecut, alţii au antecedente… // O situaţie fără ieşire trebuie controlată de la intrare… (5-3-2016 – Umor)
 • „Svetik. Amintirile familiei lui Sviatoslav Richter” de Victor Eskenasy
  „Plutesc pe valurile artei şi ale vieţii şi nu ştiu niciodată să disting cu adevărat ce aparţine uneia sau alteia sau ceea ce le este comun amîndoura. Viaţa mi se dezvăluie asemenea unui teatru, înfăţişînd o secvenţă de sentimente ireale, în timp ce lucrurile de artă mi se par reale şi îmi merg direct la suflet” (4-3-2016 – Medalion)
 • Elefanţi venind la cină de Wanda Lucaciu
  Elefanţi venind la cină (1-3-2016 – TV.ACUM)
 • Tânăr, În Utopia Magna (22) – Serbările toamnei; începutul unei prietenii de Nicolae Gogoneaţă
  A doua zi m-am dus la întâlnire, fără însă să-mi fac iluzii. Nu ştiam dacă studenta cunoscută în seara precedentă îşi va ţine promisiunea şi, mai ales, nu ştiam …. cum va arăta la lumina zilei. Îmi era chiar dificil să-mi reprezint cu exactitate chipul ei; de n-ar fi fost locul dinainte stabilit, ar fi existat riscul de a nu o recunoaşte, dacă aş fi întâlnit-o întâmplător pe stradă… (21-3-2016 – Marturii)
 • Despre bătrîneţe – întrebări, nelinişti, bucurii de Andrei Pleşu
  Există un portret sinistru şi un portret euforic al bătrîneţii. În istoria culturii europene, există oameni care spun că bătrîneţea este minunată şi, cîtă vreme nu te doare nimic, ei sînt convingători. Mi-aduc aminte că am întîlnit astfel de oameni printre cei care au contat în formaţia mea. Unul a fost domnul Alexandru Paleologu, care îmi spunea că nu e nimic mai frumos pe lume decît să fii bătrîn, că bătrîneţea are avantaje uriaşe… (20-3-2016 – SPUNE)
 • Prof. Andrei Zubov despre cele cinci principii ale de-comunizării de Pincu Sfartz
  Andrei Zubov este un cunoscut istoric, politolog şi specialist al religiilor din Rusia. A fost profesor la Institutul de Stat pentru Relaţiile Internaţionale din Moskova MGIMO până în 2014, când a fost concediat pentru că a criticat intervenţia militară a Rusiei în Crimeea. Textul de mai jos este traducerea unei părţi din interviul pe care prof. Zubov l-a acordat postului „Eho Moskvî” pe 9 martie 2016… (15-3-2016 – Societate civila)
 • Despre procesul electoral prezidenţial din Statele Unite de Lucian Ştefănescu
  Americanii vor vota pentru un nou preşedinte în 8 noiembrie, iar campania electorală e deja în plină desfăşurare, cu candidaţii republican şi democrat luptându-se pentru nominalizările partidelor lor drept candidaţi la alegerile care-l vor duce pe succesorul lui Barack Obama la Casa Albă. Alegeri primare, caucusuri, colegii şi convenţii electorale: drumul spre Casa Albă are un traseu întortocheat şi uneori confuz… (14-3-2016 – Extern)
 • Un rasist dacă nu e dacoman parcă nu e rasist destul de Victor Manta
  Un video pe care l-am văzut cu câteva zile în urmă, mi-a readus în minte tematica dacomană şi cea rasistă, într-o combinaţie rar întâlnită prin intensitatea exprimării ei. Mă refer la o foarte recentă convorbire a unui reporter de la Adevărul cu Gheorghe Funar, din care aflăm că adevăratul descoperitor al Teoriei relativităţii este… (13-3-2016 – SPUNE)
 • Apus de soare: Reflecţii despre Regele Mihai de Vladimir Tismăneanu
  Există vesti pe care când le afli rămâi împietrit. Aşa am primit anunţul privind maladia Regelui Mihai şi decizia de retragere din viaţa publică. Se încheie acum un ciclu politic românesc. Să spun din capul locului că Regele Mihai este ultimul dintre conducătorii coaliţiei antifasciste care mai este în viaţă… (4-3-2016 – Intern)
 • E Marea Neagră un loc unde Rusia poate fi mai puternică decât NATO? de Sabina Fati
  Vorbind în 25 februarie la conferinţa „Provocări actuale de securitate în spaţiul euroatlantic”, organizată de Grupul de reflecţie şi analiză internaţională Citadel, ambasadorul Statelor Unite în România a pus cap la cap câteva informaţii culese din documentele Federaţiei Ruse şi din alte analize pentru a ajunge la concluzia din titlu… (4-3-2016 – Extern)
 • De ce UE nu oferă o perspectivă clară de aderare ţărilor din Parteneriatul Estic? de Diana Răileanu
  „Uniunea Europeană trebuie să fie rezonabilă şi să nu facă promisiuni pe care nu le poate onora”, a afirmat preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Astfel, oficialul european a răspuns la întrebarea: de ce UE nu oferă o perspectivă clară de aderare ţărilor din Parteneriatul Estic, între care şi Republica Moldova… (4-3-2016 – Extern)
 •  
  100.26.179.41