• ACUM.TV
 • Mai 2015
 • Aţi auzit de pictorul româno-cubanez Sandu Darie? de Ileana Costea si Smaranda Schaechtele
  Este un fenomen ciudat cum artişti, oameni de cultură sau ştiinţă proveniţi din România sunt răspândiţi în lume şi deseori nu sunt asociaţi cu faptul de a fi originari din România. Asta poate pentru că reuşesc să se integreze în mediul cultural al locului. Pe Brâncuşi şi Ionescu “străinii” îi consideră francezi. Cu atât mai mult “urma” unui artist din România este “pierdută” când se întîmplă ca acesta să se fi stabilit în Cuba. Este cazul lui Sandu Darie Lavel (scris in spaniolă: Sandú Darié Lavél), născut la Roman, România, în 1908……continuare (28-5-2015 – Album)
 • Pisica neagră de Dorel Schor
  Ai şanse mici pentru o funcţie mare, dar şanse mari pentru o funcţie mică. // Vedem viaţa în roz, uneori cu picăţele. // Răul e şi el relativ. Şi când e foarte relativ, e relativ bine… // Mulţi critică, dar puţini încearcă să schimbe ceva… (26-5-2015 – Umor)
 • Medalie de aur pentru dl. Sfartz Pincu de Alexandru Leibovici
  În competiţie cu alte 400 de invenţii şi lucrări de cercetare din Europa, Asia, dar şi SUA, Brazilia şi Canada, invenţia d-lui Sfartz a primit Medalia de Aur la Expoziţia Europeană de Creativitate şi Inovaţie EuroInvent 2015… (21-5-2015 – Ei vor face o diferenta)
 • EYROKALYPTO de Nicolae Muşat
  În situaţia în care Grecia părăseşte zona euro, statul elen se prăbuşeşte din imposibilitatea administrării ţării şi a exercitării funcţiilor strategice precum, apărare, alimentare cu apă şi alimente şi sănătate… (18-5-2015 – Polemica)
 • Fotbal (ziceri) de Dorel Schor
  „Ca să nu avem probleme, vom discuta numai cu cine ne aprobă…” // Minciuna credibilă se bazează pe un sîmbure de adevăr. // Prostia se plăteşte, dar uneori te mai poţi tocmi. // „Nu vreau să dau lecţii la nimeni, mai ales gratuite”… (13-5-2015 – Umor)
 • În întâmpinarea românilor. Un medic rămas în ţară de Florin Predescu
  Precizez că publicaţia noastră încearcă o suită de consemnări obiective dedicate valorii umane. Serialul început nu de mult urmăreşte punctarea unor nume neglijate, meritorii, umbrite de o promiscuitate pe care nu vreau să o asociez subiectului… (11-5-2015 – Sanatate)
 • La plecarea unei mari doamne a dansului clasic: Maia Pliseţkaia (1925-2015) de Victor Eskenasy
  Vladimir Medinski, ministrul culturii din Rusia declara că Maia Pliseţkai a fost „un dansator briliant, inovator şi artist, susţinînd cu credinţă marea tradiţie a baletului rus. Şi-a dedicat viaţa slujind-o din 1943 la Teatrul Bolşoi.” Este adevărat ceea ce spune ministrul rus despre balerina devenită legendară, dar adevărul este spus numai parţial… (7-5-2015 – Medalion)
 • În întâmpinarea românilor (1) de Florin Predescu
  Un elogiu adus unei generaţii de părinţi şi bunici sacrificaţi, dispăruţi în anonimat. Strălucirea lor persistă precum florile de câmp, măreţe în simplitatea lor. (7-5-2015 – Gastronomie si Stil)
 • Câteva gaguri… de Editori ACUM
  Câteva gaguri… (6-5-2015 – TV.ACUM)
 • Elegie de primavară de Florin Predescu
  Astăzi mama sărbătoreşte trecerea într-un alt an. Copacii, râurile, florile se despletesc precum degetele mâinilor şi se rostogolesc în lume. Mama mea e cea mai bună tocmai pentru înţelegerea supremă că orice copil îşi părăseşte părinţii- precum puii cuibul.Niciodată nu mi-a reproşat ori m-a certat pentru depărtarea la care mă găsesc de ani, şi nu s-a plâns. Adevăratul părinte e cel ce nu vrea cu orice preţ copilul aproape de el, în pofida durerii. Sărut Mâna, Mama ! (5-5-2015 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Blestemul brăţărilor „dacice” de aur? de Mircea Munteanu
  Toată lumea vorbeşte de blesteme care ar omorî pe îndrăzneţii ce tulbură liniştea vechilor morminte. (Vezi Tutankamon, Oetzi, etc.) Între timp, presupusa protecţie divină s-a deplasat şi spre obiectele de aur… (27-5-2015 – Istorie si actualitate)
 • Matematicianul John F. Nash (86, premiul Nobel pentru economie) a murit într-un accident de Editori ACUM
  Matematicianul John F. Nash (86, premiul Nobel pentru Economie) a murit într-un accident (26-5-2015 – TV.ACUM)
 • A apărut „Raportul Boris Nemţov” despre agresiunea Rusiei contra Ucrainei de Natalia Sergheev
  S-a publicat raportul de investigaţie la care Nemţov lucra înainte să fi fost împuşcat mortal în apropierea Kremlinului, la sfârşitul lui februarie. Nemţov intenţiona să scoată la iveală ceea ce a numit „războiul” preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina… (15-5-2015 – Ucraina)
 • „Vorbim despre o mare crimă a Uniunii Sovietice, care a culminat cu protocoalele secrete din august 1939” de Oana Serafim
  Pactul din 1939 între Germania fascistă şi Uniunea Sovietică a lui Stalin a revenit recent în atenţia preşedintelui Rusiei Vladimir Putin ca un moment care a „a avut sens” în acel moment pentru „asigurarea securităţii Uniunii Sovietice”. Şocant este că declaraţia a fost făcută săptămînă trecută într-o conferinţă de presă comună cu cancelara Germaniei Angela Merkel… (15-5-2015 – Extern)
 • „Nu Rusia decide”: Acordul UE cu Ucraina intră în vigoare în 2016 de Dan Alexe
  Ucraina va primi, la viitorul summit al Parteneriatului Estic de la Riga, toate asigurările Uniunii Europene că Acordul de liber schimb semnat de Bruxelles cu Kievul va intra în vigoare incepand de la 1 ianuarie anul viitor, în ciuda presiunilor Rusiei de-a amana aplicarea Acordului… (7-5-2015 – Ucraina)
 •  
  3.239.11.178