• ACUM.TV
 • Editia 17 – 23 martie 2013
 • Criza financiară din 2008 – eşec al pieţei libere? de Alexandru Leibovici
  Este adevărat: criza din 2008 s-a datorat şi băncilor care au acordat împrumuturi nejustificate, şi unor produse financiare opace, şi speculaţiei nesăbuite la diferite nivele. Toate acestea s-au mai întâmplat, dar n-au dus la o criză, deoarece sunt doar o parte relativ minoră din cauze. Cauzele majore se află în realitate altundeva……continuare (17-3-2013 – Economic)
 • „Protagoniştii” noului guvern israelian de Rodica Grindea
  De ce a durat totuşi atât de mult, dat fiind că termenul tradiţional acordat primului ministru al ţării în vederea alcătuirii unui guvern a fost – şi ar fi trebuit să fie – şi acum 30 de zile, dar a fost nevoie ca preşedintele Statului, Shimon Peres, să acorde o prelungire de încă 15?… (17-3-2013 – Diaspora)
 • O nedreptate cinematografică de Eva Galambos
  Filmul românesc „poziţia copilului” a obţinut două premii la Festivalul de la Berlin Deşi ar fi meritat pentru excepţionala sa performanţă, Luminiţei Gheorghiu nu i s-a decernat premiul pentru interpretare. (17-3-2013 – Scena si Ecranul)
 • Tinereţe în stil românesc de Corina Dalu
  După ce ai dăruit tot, viaţa renaşte… precum un mister, // Primeşti lumina chiar aici, foarte jos. // Chiar şi din noroi ies la iveală Ideile-Copii, mai emoţionante… (17-3-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Doamne, câtă lumină! de Dan DAVID
  Trecem politicos, neutri,Parcă ne-am teme unul de celălalt.Câinii, nu. (17-3-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Ziceri „Origine sănătoasă” şi lansare de carte de Dorel Schor
  Există atâtea proverbe înţelepte. Cum dracu nu le aplică nimeni? // Bârfa trebuie întărită cu dovezi palpabile (Andrei Bacalu) // „Nu numai că nu-mi lipseşte o doagă, dar eu am una în plus”. (15-3-2013 – Umor)
 • Email nescris. În loc de Recviem o reţetă proprie unui prieten plecat în alt voiaj de Florin Predescu
  Ceea ce numim într-un fel simplist pomană nu ţine de religie. De milenii cinstirea celui plecat dintre noi cu bucate şi un pahar de vin constituie o tradiţie, un timp de readucere între noi amintirea celor dragi. (10-3-2013 – Gastronomie si Stil)
 • Comunism made în UE de Nicolae Taran
  UE şi ai FMI au decis acum două zile că cea mai bună metodă de redresare economică în cazuil Ciprului este finanţarea deficitului extern prin confiscarea unor cote părţi din depozitele bancare gestionate de bancile cu capital autohton sau străin din Cipru. (19-3-2013 – Ultima Ora)
 • Comunism made în UE de Nicolae Taran
  UE şi ai FMI au decis acum două zile că cea mai bună metodă de redresare economică în cazuil Ciprului este finanţarea deficitului extern prin confiscarea unor cote părţi din depozitele bancare gestionate de bancile cu capital autohton sau străin din Cipru. (19-3-2013 – Ultima Ora)
 • Temple părăsite, răni vindecate (I) de Carmen Firan
  Plouă torenţial. E însă prea târziu să contramandăm maşina care ne va duce în junglă pentru a prinde apusul soarelui pe colinele care înconjoară templele din Angkor. Soarele dispăruse de mult după perdele tropicale de apă care acopereau câmpurile de orez… (17-3-2013 – Impresii de calatorie)
 • Studiile mele… (I) de Pincu Sfartz
  Două materii s-au lipit de mine ca scaiul: literatura clasică şi matematica. Literatura, pentru că bibliotecile ofereau căldură şi linişte, puţinul confort de care mă puteam bucura în contrast cu frigul şi întunericul din beciul în care locuiam. Matematica, pentru că era un instrument util “activităţilor” mele de procurare a hranei. (17-3-2013 – Mentalitate)
 • Habemus papam de Sorin Paliga
  Decizia fostului papă Benedict XVI de a renunţa de bună voie la funcţia sacerdotală ar putea avea, pe termen mediu şi lung, o importanţă mult mai mare decît ar fi putut părea la prima vedere. Se spune că acest lucru s-ar mai fi întâmplat în urmă cu 600 de ani, dar atunci ar fi fost o renunţare forţată de conjunctură. (17-3-2013 – SPUNE)
 • Homosexualii sunt acuzaţi că ar promova în şcoli enciclopedia „Viaţa sexuală” de Natalia Ghilascu
  Amintim că Ministerul Educaţiei a anunţat recent că enciclopedia „Viaţa sexuală” a fost donată de o asociaţie din România, iar aceasta se dă cu împrumut elevilor din clasele liceale şi nu copiilor sub 16 ani. (17-3-2013 – Republica Moldova)
 • Varză roşie cu portocale (reţetă proprie) de Florin Predescu
  O reteta vegetariana, dar si posibil acompaniament la friptura. (17-3-2013 – Gastronomie si Stil)
 • De vorbă cu frunzele de Mircea Poeana
  Când îmbătrânim sau, mă rog, nu mai suntem „foarte” tineri, ne metamorfozăm în *gesturi*. Copiii noştri le numesc „tabieturi”, „curiozităţi”, „fixuri”… (10-2-2013 – Cai Spre Noi Insine)
 • Insemnări pe un iPhone. Delirul Schengen de Florin Predescu
  Romania si Bulgaria raman in continuare Cenusareasa Europei, desi acestea ar trebui sa stea la aceeasi masa. (17-3-2013 – SPUNE)
 • Stiluri şi modalităţi artistice de Dorel Schor
  Multe sunt căile Domnului, dar nu puţine sunt şi modalităţile de exprimare ale creatorilor pământeni; mă refer la artiştii plastici care abordează stiluri şi modalităţi fără număr. De la pictura figurativă clasică, la expresionismul abstract,… (18-3-2013 – Album)
 • Hârtia va dăinui veşnic! de Editori ACUM
  Hârtia are un mare viitor! (15-3-2013 – TV.ACUM)
 •  
  44.220.44.148