caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Eu pe cine votez?

de (2-8-2018)
2 ecouri

Conferinţă de presă, Klaus Iohannis, 15 februarie 2018. Înregistrarea o puteţi viziona mai jos. Nu scăpaţi primele minute, deoarece zâmbetul cuceritor al preşedintelui face cât 1000 de cuvinte.

Transcript al începutului conferinţei (0:00 – 1:40)

– Oare a câta oară un scandal în spaţiul public, şi cred că de data aceasta destul de multă lume se așteaptă să-mi expun opinia în această chestiune.

– Din punctul meu de vedere lucrurile se pot rezuma la puține cuvinte. Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea acestei direcții.

– După părerea mea această încercare este una jalnică și neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoașteți. Dar îmi face plăcere să o repet: după părerea mea DNA și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac sau încercare de atac din partea unor penali este de natură să-mi confirme că DNA-ul face o treabă bună.

Comentariu

Repetarea este mama înţelepciunii pentru un fost profesor de liceu, devenit preşedinte.

Am fost curios să compar ceea ce a afirmat dl. Preşedinte K. Iohannis acum cam şase luni cu ceea ce aflăm astăzi şi am constatat că diferenţa este ca de la cer la pământ.

„Penalii” care făceau „o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea acestei direcții” şi-au văzut condamnările hotărâte înainte desfiinţate, iar Înalta Curte a decis rejudecarea procesului.

Principalii anchetatori, procurorii de la unitatea „de elită” Ploieşti, Lucian Onea si Mircea Negulescu, au fost plasaţi sub control judiciar de Parchetul General pentru infractiunile descrise mai jos.

Procurorul-Şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost revocată din funcţie chiar de Preşedintele Iohannis, după decizia CCR, în urma cererii formulată în numele Guvernului de Ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

În opinia mea dl. Iohannis a avut o prestaţie jalnică și neconvingătoare în conferinţa sa de presă, în care s-a străduit să-i apere pe infractorii din justiţie şi pe şefa lor. Atunci când a cuvântat dl. Iohannis, deciziile erau departe de a fi definitive, deci a vorbi despre „penali” în public, şi încă în calitatea sa de preşedinte, era total prematur şi dubios.

Deoarece dl. Iohannis şi-a prezentat deja candidatura la succesiunea sa în funcţia de preşedinte, eu pot spune de pe acum că dânsul nu va fi alesul meu.

Mai jos prezint nişte informaţii relevante cu privire la evoluţia situaţiei judiciare şi cea a instituţiilor de forţă, de la cuvântarea preşedintelui încoace.

————————–

Înalta Curte: Dosarul familiei Cosma, 26 martie 2018

Condamnarile au fost desfiintate. Andreea Cosma: Dumnezeu a facut dreptate.

Instanţa a decis rejudecarea dosarului în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat în primă instanţă la opt ani închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani închisoare. Ei sunt acuzaţi de procurorii DNA că ar fi primit de la administratorii unor firme aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrări în care beneficiar era Consiliul Judeţean.

Pe 11 aprilie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Vlad Cosma, acuzat de trafic de influenţă, şi pe Mircea Cosma, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

—————————

Strasbourg, 13 iulie 2018, Opinia No. 924 / 2018 CDL

COMISIA EUROPEANĂ PENTRU DEMOCRAŢIE PRIN LEGE (Comisia de la Veneţia)

11. Pe de altă parte, politicienii au afirmat că au existat cazuri de abuz de putere din partea unor procurori (și, în unele cazuri, de judecători). Unele achitări în cazurile de corupție de mare importanță au condus la întrebări cu privire la metodele folosite de serviciile de urmărire penală.

—————————

Extrase din presa curentă

Sectia pentru procurori a CSM a decis, luni, suspendarea din functie a procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu, dupa ce Parchetul General i-a plasat sub control judiciar pentru infractiunile de inducere in eroare a organelor judiciare si complicitate la infractiunea de represiune nedreapta.

Cei doi au fost puși sub control judiciar în urmă cu câteva zile, fiind cercetați într-un dosar deschis ca urmare a unei plângeri făcute de Vlad Cosma privind fabricarea de probe.

O țară întreagă a auzit la televiziune pe acești indivizi felul în care vorbeau, cum paradeau oamenii, probe ale imixtiunii lor în anumite dosare.

Potrivit unui comunicat de presa al instantei supreme, procurorii au retinut ca, in anul 2015, inculpatul Onea Lucian, la acea data procuror-sef in cadrul DNA Ploiesti, „a participat la constrangerea unui martor (amenintandu-l in mod direct ca o va inculpa pe sora acestuia intr-o cauza penala) sa intocmeasca in fals o sesizare pe un alt nume si tabele/liste cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept mita electorala. Documentele au fost expediate prin fax si posta din Chisinau la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti”. Sursa.

Guvernul a facut public proiectul rectificarii bugetare potrivit caruia rectificarea este pozitiva (aproape 6 miliarde de lei), dar cu taieri de fonduri de la SRI, SIE, STS, SPP si Administratia Prezidentiala. Sursa.

—————————

DNA are nevoie de o înnoire de fond. Deutsche Welle, 27.7.2018

Extrase

Practicile scandaloase ale procurorilor de la DNA Ploiești nu se puteau desfășura în voie fără ca aceștia să aibă sentimentul impunității, cu alte cuvinte fără să fi primit mână liberă din partea conducerii Direcției. E imposibil de imaginat ca un procuror care percepe existența reală a controlului ierarhic să falsifice probe, să regizeze mărturii mincinoase, să-și hărțuiască victimele, așa cum s-a întâmplat la Ploiești.

Povestea e bine cunoscută grație unor înregistrări clandestine, dar ea a primit o nouă confirmare oficială, așa cum reiese din comunicatul Minsterului Public din data de 25 iulie: ”Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Onea Lucian, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă” (www.mpublic.ro). A doua zi după acest comunicat, șefa interimară a DNA anunța la rândul ei începerea unei verificări la secția de la Ploiești, având ca obiect situația dosarelor și lucrărilor care îi privesc pe membrii familiei Cosma, , victimele procurorilor inculpați (www.pna.ro).

Într-o anumită privință (prin tăcere lașă, apatie, servilism, evazionism) toți șefii de secție sunt părtași la degradrea dramatică a standardelor morale. Căci ce s-a petrecut la DNA Ploiești nu mai este un accident, un act impulsiv, ci o activitate sistematică și îndelungată de falsificare a probelor judiciare. Iar șefii de la Ploiești au dat mereu impresia că nu au niciun motiv să se teamă și că metodele lor sunt ”validate”. Protejați de umbrela ideologică a ”luptei împotriva corupției”, elogiați în nenumărate tribune din marile ziare ale lumii și încurajați de propria șefă să fie necruțători, procurorii DNA au tins să se creadă invulnerabili. Sursa.

Ecouri

  • Pincu Sfartz: (3-8-2018 la 06:36)

    Acest „articolas” merită să fie plătit și răsplătit, prin colectă de la toți politicienii corupți deja condamnați și plasați în spatele gratiilor, de cei în curs de judecată, și de cei care au dosare proaspete de corupție puse pe rol. !

    Un copy-paste mai reușit, după vocile posturilor RTV și a Antenelor pușcăriașului Voiculescu, nici că se putea !!

    Este ca un nămol urât mirositor, al propagandei PSD-ALDE, menită să bruieze realitatea unei corupții endemice din România.

    A face alb din negru este o treaba […/Mod.] a ciracilor corului de jurnaliști vânduți „pentru 40 de arginti”, de la posturile menționate. Și Victor, legat la ochi, sau răuvoitor, sau naiv – a cedat acestei propagande !

    Are totuși o scuză pe care o accept, o acceptăm, cei care cunoastem „în direct” realitatea din România ! Și anume, trăind în străinătate, […/Mod.] nu poate, nu vrea chiar să cunoască fenomenul corupției generalizate din politica păturilor îmbogățite peste noapte a unor indivizi, care intr-adevăr merită să fie și ei exportați „dincolo”.

    Putem încadra acest gen de articole, pe direcția „contra” curentului de combatere a corupției, inițiat și promovat de redacția revistei ACUM.

  • Victor Manta: (3-8-2018 la 17:35)

    @Pincu Sfartz

    Mulţumesc pentru comentariu.

    > Acest „articolas” merită să fie plătit și răsplătit, prin colectă de la toți politicienii corupți (…).

    Ironie sterilă şi penibilă!

    > Un copy-paste mai reușit, după vocile posturilor RTV și a Antenelor pușcăriașului Voiculescu, nici că se putea !!

    Noroc că presa e liberă, ca şi libertatea autorilor să-şi aleagă subiectele şi sursele. Cine finanţează o parte din ea, şi de unde, este o problemă delicată şi, de aceea, neelucidată. În ceea ce priveşte Antenele, fiind posturi de mare succes de public, ele pot trăi din publicitate, spre deosebire de altele (Realitatea TV) care fac permanent pierderi.

    > A face alb din negru este o treaba […/Mod.] (…) Și anume, trăind în străinătate, […/Mod.]

    Constat că a trebuit să fiţi atenţionat de Moderator. NU-i a bună! Cum scria în parcuri, nu scuipaţi pe jos şi nu rupeţi florile.

    > Are totuși o scuză pe care o accept, o acceptăm, cei care cunoastem „în direct” realitatea din România ! Și anume, trăind în străinătate, (…).

    V-am arătat de multe ori că fie că nu o cunoaşteţi, fie că aţi uitat „realitatea din România”. Am constatat că nu foloseşte să vă dau exemple.

    > Putem încadra acest gen de articole, pe direcția „contra” curentului de combatere a corupției, inițiat și promovat de redacția revistei ACUM.

    ACUM este caracterizată prin exprimarea liberă şi responsabilă a opiniilor proprii de către redactorii ei.

    > Și Victor, legat la ochi, sau răuvoitor, sau naiv – a cedat acestei propagande !

    Nu era nici o nevoie. Dacă nu aş fi fost la curent cu situaţia, ar fi fost suficient să ascult cele 100 de secunde din discursul vechi de 6 luni al Preşedintelui K. Iohannis (accesibil la începutul articolului) şi să-l compar cu situaţia actuală, pentru a vedea că nu este vorba de propagandă.

    Desigur că dv. aţi evitat acest subiect central al articolului meu, ci vă ocupaţi de discreditări puerile de genul „articolaş” sau „face alb din negru” şi de atacuri prost camuflate la persoană, de tipul: „legat la ochi, sau răuvoitor, sau naiv”. Nu cred că înşelaţi pe cineva cu asemenea trucuri de doi bani.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
DNA: Condamnări definitive pe dosare de corupţie, ianuarie-iunie 2018

DNA: Condamnări definitive pe dosare de corupţie, ianuarie-iunie 2018, plus sinteza pe anul 2017

Închide
18.218.184.214