• ACUM.TV
  • Aprilie 2017
  • Titanic (ziceri) de Dorel Schor
    Eu am dreptate întotdeauna. Uneori mi se dă, alteori îmi iau singur. // Dacă nu poţi face ceva, foarte probabil că poţi face altceva. // Bunul simţ nu costă mai nimic……continuare (30-4-2017 – Umor)
  • La români nu este criză ! de Wanda Lucaciu
    La români nu este criză ! (30-4-2017 – TV.ACUM)
  • Moda feminină de Dorel Schor
    Boris Israelovici şi Fernando sunt astăzi oaspeţii mei. Stăm de vorbă la o ceaşcă de cafea şi un păhărel de coniac şi punem lumea la cale. La început discuţia se învârteşte în jurul lumii noastre de oameni obişnuiţi, dar din vorbă în vorbă ajungem la un subiect profund nebărbătesc: moda feminină… (24-4-2017 – Umor)
  • „Plâng copacii…” şi alte trei poezii de Irina Lucia Mihalca
    Plâng copacii. / Poţi auzi durerea lor? / Nici ploaia, / nici lacrima ta n-o aude… (24-4-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Poveste neterminată de Dorel Schor
    Irmiahu era un om modest, avea o slujbă modestă şi ducea o viaţă modestă, cu o nevastă modestă, în modestul nostru cartier. Adică aşa ca mine sau ca dumneata şi atâţia alţii. Până într-o zi când a primit o moştenire din Belgia sau din America de sud, treaba nu are nici o importanţă pentru că nu monedă sau hârtii de valoare a primit… (23-4-2017 – Umor)
  • Vladimir de Boris Marian
    Țopăie morții în cimitir, / Sus e statuia lui Vladimir, / Oasele urșilor saltă-n cavou, / Umblă Columb, în mână c-un ou… (15-4-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Mein Vater war ein Wandersmann. Gânduri pascale de Florin Predescu
    Urări de bine tuturor ce cred în primăvară şi în pace. Sărbători Pascale fericite ! Happy Pesach ! (15-4-2017 – Perspective spirituale)
  • GITANA, meneito que yo no se de Florin Predescu
    Explozie de bucurie, amintiri şi vin. Sărbători fericite, de primăvară ! (13-4-2017 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Taxi vs. Uber: trecut vs. prezent? de Sabina Fati
    După protestul taximetriștilor și șoferilor de autocare și maxi-taxi împotriva Uber și Blabla car, compania Uber a anunțat că oferă reduceri semnificative până pe 31 august. Cea mai mare supărare este împotriva Uber, compania americană, prezentă în România din 2015, care folosește o aplicație pentru telefoane ce le permite clienților… (30-4-2017 – Economic)
  • Autoritarismul cleptocratic al lui Vladimir Putin: Povestea unui regim și a unei cărți de Vladimir Tismăneanu
    Volumul profesoarei Karen Dawisha despre originile și întemeierea regimului Putin este unul devastator, colosal de informat și menit să ofere un probatoriu irefutabil privind natura mafiotică a simulacrului de stat care este Rusia astăzi… (22-4-2017 – Istorie si actualitate)
  • România sau Jocul cu mărgele de sticlă ieftină de Sorin Şerb
    Guvernul începe să ajungă la fundul găurilor negre din buget. Fiscul a anunțat că a colectat pe primele două luni cu aproape un procent mai puțin decât în aceeași perioadă de anul trecut, ministrul finanțelor somându-și subalternii să scoată de la populație banii albi pentru zilele negre care se anunță. Încă în stare de ebrietate postelectorală, guvernul a început să cheltuiască din banii viitori… (17-4-2017 – Romania)
  • Autodistrugerea comunismului de Vladimir Tismăneanu
    Întemeiat pe idei, comunismul a pierit prin idei. Cărțile de analiză a comunismului datorate lui Milovan Djilas au jucat un rol crucial în demistificarea acestui sistem în ultimele decenii ale veacului XX. Postulând supremația ideologiei, autocrația leninistă nu putea rezista demascării ipocriziei sale lăuntrice. De la „Noua clasă”, publicată la mijlocul anilor ’50, trecând prin „Convorbiri cu Stalin”… (17-4-2017 – Istorie si actualitate)
  • Despărțirea de logică, bun simț și alte foste bunuri comune de Traian Ungureanu
    Și totuși, unde e logica? Și unde bunul simț? Oricîtă politețe poate înghiți cineva, apare un moment în care răbdarea nu-și mai are locul. Așadar: unde sînt demonstrațiile spontane, indignate și pure împotriva crimelor săvîrșite de regimul Assad? Unde au avut loc marile marșuri ale militanților civili după gazarea populației civile în Siria?… (16-4-2017 – Extern)
  • De pe Facebook adunate de Florin Predescu
    O aruncătură cu privirea pe zariştea netului şi găsim destule subiecte… (11-4-2017 – SPUNE)
  • Adevărata tragedie rusă de Traian Ungureanu
    Nu putea trece prea mult timp fără să se audă obișnuita arie a moralității în interpretarea stîngii. De data asta, pe tema lipsei de suflet a celor ce plîng victimele terorismului în Occident, dar n-au timp de victimele terorismului în Rusia sau în părți încă mai îndepărtate ale lumii. Observația degajă un parfum clasic de hărnicie propagandistică… (11-4-2017 – Extern)
  • Londra își va menține angajamentele NATO de Dan Alexe
    Luni, 3 aprilie, șefa guvernului britanic Theresa May s-a simțit obligată să nege oficial că Londra ar fi gata să se lanseze într-un conflict militar cu Spania pentru a păstra Gibraltarul, pe care guvernele succesive de la Madrid nu încetează să-l revendice. Cu o zi înainte, Michael Howard (fost șef al partidului conservator Tory, aflat la putere la Londra, și responsabil de declanșarea Brexitului, a referendumului britanic din 2016 care a dus la decizia populară de a ieși din Uniunea Europeană) a cerut guvernului să pună la punct planurile unei acțiuni militare împotriva Spaniei… (5-4-2017 – Extern)
  • România. Un audit pentru DNA: precedente și efecte de Sabina Fati
    Atunci când ia în calcul posibilitatea unui audit la Direcția Națională Anticorupție (DNA) și la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), ministrul român al Justiției Tudorel Toader, se bazează pe un precedent. Toader a început deja analiza asupra DNA și asupra Parchetului General, iar raportul, altminteri total negativ, a fost prezentat pe larg și la o oră de vârf, săptămâna trecută… (4-4-2017 – Romania)
  • Cum a scăpat șefa DNA de revocare de Sabina Fati
    Ministrul Justiției Tudorel Toader a avut în discursul său de miercuri o lungă pledoarie împotriva Direcției Naționale Anticorupție, ca urmare a evaluării procurorilor șefi pe care a făcut-o „personal” în ultimele două săptămâni. Pretextul evaluării este decizia Curții Constituționale care a decis acum o lună că a existat un conflict constituțional între puterile statului, fiindcă DNA a făcut descinderi la guvern pentru a cerceta cum a fost adoptată Ordonanța de Urgență numărul 13. (3-4-2017 – Romania)
  •  
    18.97.9.174