• ACUM.TV
 • Editia 23-29 iulie 2012
 • Morală politică cu geometrie variabilă de Petru Clej
  Este apelul la boicotarea referendumului din 29 iulie privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu moral sau nu? Răspunsul depinde evident de tabăra celui care face apelul. …continuare (25-7-2012 – Editorial)
 • Londra – singurul oraș care a găzduit trei olimpiade de Petru Clej
  Londra este primul oraș care găzduiește trei ediții ale Jocurilor Olimpice. Prima oară, Olimpiada de vară a poposit în capitala britanică în 1908, apoi a revenit în 1948, iar anul acesta poposește din nou aici.Cum se compară însă cele trei olimpiade? (24-7-2012 – Sport)
 • Sistemul de transport din Londra pus la încercare înainte de Olimpiadă de Petru Clej
  Londra se confruntă cu perturbări ale transportului în chiar săptămâna când începe cea de-a XXVII-a Olimpiade de vară.Circulația pe mai multe linii de metrou și de tren care opresc la stația Stratford, unde se afla complexul olimpic, a fost întreruptă, iar pe mai multe artere de intare în Londra, traficul a fost practic staționar timp de câteva ore, ăn chiar ziua deschiderii benzilor speciale pentru traficul olimpic. (23-7-2012 – Extern)
 • Nu ai venit de Dan DAVID
  Banca îmi priveöte în urmă öi tace.Ştie ea ce ştie; ne cunoaşte.Ca de obicei, mincinoasă,Nu ai venit. (22-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Trei poeme de Ion Burnar (4) de ion burnar
  Ştiam demult că sunt nemuritoraltfel nu m-ar ocroti pădureaîn faţa femeii iubite (22-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Pianul meu albastru de Else Lasker Schuler
  pe vremuri..mâinile stelelor cântau azurulşi Luna-nouă cânta în barcă melodii de doracuma şobolanii fluieră în cor (22-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • POVESTEA CELOR 1000 DE VIEŢI…. Şi-O NOUĂ VIAŢĂ de Irina Lucia Mihalca
  POVESTEA CELOR 1000 DE VIEŢI….Şi-O NOUĂ VIAŢĂ- Bunicule ce sunt acolo în zare? – Nişte dealuri.- Şi după dealuri? – Alte dealuri.- Şi după alte dealuri?- Dincolo sunt munţii, puiule! (15-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • FATA DIN VIS de Irina Lucia Mihalca
  [ Omul înfruntă moartea după o durată foarte mică a vieţii sale, iar viaţa lui pare să nu fi valorat prea mult. Chiar nimic! (22-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Exodul (1) de Nichita Danilov
  Atunci cînd umbra primilor călăreţiapărea ondulîndu-se pe deal şi veneauvremuri de bejeniene sculam în toiul nopţii,stingeam focurile,ne strîngeam lucrurileşi, într-o linişte deplină,o luam din loc tîrîndu-ne paşiiprin iarba umedăsau prin zăpada ce tocmaiîncepea să se aştearnă din cer. (22-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Valea Plangerii.Un fel de poem de Florin Predescu
  Aud mandoline, umbletul femeilor desculte, daruindu-se zorilor in sunet de izvornu pot sari zidul inapoi, (22-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Meseria, brăţară de aur! de Pincu Sfartz
  Se uită că o carieră reuşită reprezintă o luptă permanentă pentru realizarea scopurilor şi obiectivelor propuse, luptă în care familia trebuie să ocupe primul loc (22-7-2012 – Seminte pentru viitor)
 • Insemnări pe un Iphone. Acvariul România de Florin Predescu
  Turismul, agricultura din nefericire nu indeplinesc statutul de marca al Romaniei, dupa cum ar fi de asteptat. Rezultatul arata ca plaja din Mamaia e mai scumpa decat una din Portugalia, sa nu mai vorbim ca produsele noastre locale nu mai pot concura cele turcesti. (22-7-2012 – SPUNE)
 • Bradley Wiggins devine primul britanic câştigător al Turului ciclist al Franţei de Petru Clej
  Ciclistul Bradley Wiggins a devenit primul britanic care câștigă Turul Franței în istoria de 109 ani a “Marii Bucle”.El a fost urmat în clasamentul general la peste trei minute de compatriotul și coechipierul său Chris Froome și la peste șase minute de italianul Vicenzo Nibali.Ultima etapă, încheiată cu un circuit pe bulevardul Champs Elysees din Paris, a fost câștigată la sprint de Mark Cavendish, și el membru al echipei Sky alături de Wiggins și Froome. (22-7-2012 – Sport)
 • google_2

 • De ce NU voi vota în referendumul din 29 iulie de Petru Clej
  Sunt absolut de acord că Traian Băsescu şi partidul său – PDL – şi-au epuizat stocul de credibilitate, dar acelaşi lucru se poate spune şi despre Victor Ponta şi preşedintele interimar, Crin Antonescu şi partidele lor, PSD şi PNL, ca şi UDMR.A sosit timpul ca aceste personaje politice în cel mai bun caz mediocre în cel mai rău caz funeste şi partidele lor să dispară de pe scena politică românească. Cum aşa ceva nu se va întâmpla după referendumul din 29 iulie, indiferent de rezultat, şi nici după alegerile generale (posibil şi prezidenţiale) din toamnă, nu am niciun motiv să particip la un vot care nu poate schimba cu nimic putreziciunea sistemului politic din România şi nici lipsa de orizont politic a electoratului din această ţară. (22-7-2012 – Alegeri)
 • “Șapte ani de așteptare au luat sfârșit” – începe Olimpiada de la Londra de Petru Clej
  Vineri seara are loc pe stadionul olimpic de la Stratford, în estul Londrei festivitatea de deschidere a celei de-a XXVII-a ediții a Jocurilor Olimpice de vară.Începutul olimpiadei pune capăt unei perioade de așteptare și pregătiri intense începute cu 15 ani în urmă.Secretul cu privire la conținutul ceremoniei de deschidere a fost păstrat cu strășnicie, în pofida participării a 60000 de spectatori voluntari la repetiții. (26-7-2012 – Sport)
 • Bosonul Higgs şi Dumnezeu – 3. Analogii şi constatări fizice ieşite din comun de Anton Constantinescu
  Continui discuţia despre bosonul Higgs ilustrând câteva analogii care se fac pentru a explica marelui public modul de acţiune al acestei particule care atribuie tuturor celorlalte particule proprietatea fizică numită masă. Apoi vom vedea că lumea particulelor elementare este foarte stranie. (22-7-2012 – Repere carteziene)
 • Banii au transformat sporturile olimpice în Marea Britanie de Petru Clej
  Întrecerile olimpice au început la Cardiff cu două zile înaintea deschiderii oficiale a jocurilor, printr-un meci de fotbal dintre echipele feminine ale Marii Britanii și Norvegiei.Sportivii britanici se așteaptă, ca reprezentanți ai țării gazdă să câștige un număr de medalii de aur fara precedent de la olimpiada din 1908 încoace.Acest succes, anunțat deja de jocurile de acum patru ani de la Beijing se explică printr-o investiție masivă și susținută a statului în sporturile olimpice. (25-7-2012 – Sport)
 • Scrisoare din viitor. Povestea Cârmaciului de Ovidiu Ivancu
  Milioane de cetăţeni au renunţat la preocupările lor zilnice, nefăcând altceva decât să se poziţioneze de-a dreapta sau de-a stânga Cârmaciului. Din mărturiile vremii înţelegem că, un timp destul de îndelungat, cetăţenii pe care unele documente îi numesc români au avut drept preocupare fundamentală vorbele şi gesturile Cârmaciului. Atât de hipnotic era personajul, încât numai deschizând gura îi determina pe supuşi să se alinieze unii în faţa, alţii în spatele lui. O simplă ridicare din sprânceană făcea obiectul unor zeci de ore de transmisie live. Unii susţineau că ridicarea sprâncenei drepte e semn că anul are să fie unul bun, ceilalţi aproape îi sfâşiau literalmente pe primii, susţinând că orice ridicare de sprânceană e semn clar de catastrofă. Sunt mărturii multiple despre ubicuitatea Cârmaciului. Bunăoară, odată a fost văzut în acelaşi timp în frigiderul unui inginer, într-o cutie de conservă de peşte, şi pe mare, purtând tridentul lui Poseidon. Am aici mărturia unei gospodine care afirmă că supa de găină pe care obişnuia să o pregătească familiei o dată pe săptămână avea un gust mult mai bun când, înaintea sacrificării găinii, animalul era aşezat cu faţa spre o fotografie în mărime naturală a Cârmaciului. Într-un alt jurnal al vremii, un filosof prestigios susţine că a desluşit în Biblie, una dintre cărţile sfinte ale locuitorilor acelei planete, semne că Apocalipsa e legată direct de figura Cârmaciului. (22-7-2012 – SPUNE)
 • Securitatea dă bătăi de cap câteva zile înainte de începerea Olimpiadei de Petru Clej
  Primarul Londrei, Boris Johnson, a declarat că orașul este pregătit să găzduiască Jocurile Olimpice, ale cărei ceremonie de deschidere este programată să aibă loc în seara zilei de vineri 27 iulie pe stadionul olimpic de la Stratford.Dar, cu doar cinci zile înainte de începutul Olimpiadei subzistă serioase semne de întrebare, mai ales în chestiunea asigurării securității participanților, spectatorilor și vizitatorilor. (22-7-2012 – Extern)
 • Yard sale cu haine si bucate românesti in sprijinul Bisericii Sfântul Andrei de Manuela Mot
  O surpriză culinară au constituit-o binecunoscutele spaghetti alla carbonara presărate deasupra din belşug cu parmezan, preparate pe loc de către Mihai, un român cu ştate serioase într-ale bucătăriei italiene şi proprietar al unui restaurant în Toscana. (22-7-2012 – Ei vor face o diferenta)
 • Fundaţia Barnes – aventura unei colecţii de artă de Adrian Grauenfels
  În mai 2012, Fundaţia Barnes a inaugurat un nou lăcaş pentru vasta sa colecţie de artă, probabil cea mai valoroasă din Statele Unite. Colecţia Barnes are o lungă şi turbulentă istorie. (22-7-2012 – Relativităţi Culturale)
 • Mein Vater war ein Wandersmann. Festin de iulie de Florin Predescu
  Cele mai frumoase imagini din viata nu le putem surprinde cu aparatul de de fotografiat. (22-7-2012 – Gastronomie si Stil)
 • Idila guvernamentală a celor 70 de zile de Rodica Grindea
  Au urmat zile grele pentru prim-ministrul Netaniahu: desigur, obișnuitele amenințări ale partidelor politice ultrareligioase-extremiste de dreapta, cum că vor părăsi coaliția și, mai mult, că vor face uz de întreaga lor putere de influență (și nu este de disprețuit!), pentru a determina căderea guvernului. (22-7-2012 – Extern)
 • O bătrâneţe inactivă precipită sfârşitul sau existenţa vegetativă de Stéphane Ionesco
  Afirmaţie nedemonstrată ştiinţific , dar se poate observa că persoanele de o anumită vârstă care continuă să practice o activitate, indiferent de natura ei , par mai fericiţi decât inactivii. Or, fericirea este un factor de sănătate şi, independent de profilul activităţii, fizice sau mentale, important este să îţi fie pe plac. Chiar dacă nu are nimic de-a face cu ce am făcut în prealabil. (22-7-2012 – Sanatate)
 • Pat Condell: Your Faith is a Joke de Editori ACUM
  Pat Condell: Respect pentru religie? Credinţa superioară raţiunii? Preţul pe care-l plătim. (22-7-2012 – TV.ACUM)
 • Pat Condell: American Dhimmi (iulie 2012) de Editori ACUM
  Pat Condell: American Dhimmi. Persecuţia creştinilor în ţările musulmane. Tăcerea administraţiei americane. Cu subtitluri (CC) (24-7-2012 – TV.ACUM)
 •  
  44.210.151.5