• ACUM.TV
 • Ianuarie 2014
 • În oglindă de Adriana Moscicki
  Azi am murit în oglindă! / carnea mea cîmpie sângerândă / vrej învîrtit în inima mă împunge, tu spui:……continuare (30-1-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Memi Shemtov, dinamic şi creativ de Dorel Schor
  Pe Menase (Memi) Shemtov l-am întîlnit de două ori. Prima dată în Tîrgul puricilor (piaţa de vechituri) din Yaffo, într-o galerie plină doldora de tablouri. Eu mă aflam împreună cu un prieten care îl cunoştea şi, pentru că toţi trei căutam printre picturi, am discutat mult despre falsuri şi contrafaceri … (27-1-2014 – Album)
 • Ion Lazu şi scriitorii români sub comunism de Ileana Costea
  Acum câteva zile am deschis Skype-ul spre a mă întâlni pentru un moment “online” cu scriitorul Ion Lazu. Eu din Los Angeles, el de la Bucureşti. Şi îi citesc în privire şi în tonul vocii entuziasmul recentei vizite la Luxemburg. Ionu mai fusese de trei ori acolo, dar înainte de 89, în timpul anilor de comunism acerb şi niciodată nu îşi putuse lua şi soţia, pe Lidia Lazu, artistă şi poetă ea însăşi… (26-1-2014 – Libris)
 • Bolovanul de Dan DAVID
  Îi vor străluci ochii. / Va râde, puţin strâmb, bătrân oropsit, / De sub barba lui verde. (23-1-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Pictori din România în lume de Dorel Schor
  Mulţi artişti valoroşi au căpătat deplină recunoaştere internaţională după ce au părăsit ţară natală. Probabil că cel mai semnificativ exemplu este cel al lui Constantin Brâncuşi, considerat unul dintre cei mai mari sculptori moderni… (21-1-2014 – Album)
 • Lecţia demnităţii recâştigate de Florin Predescu
  Sărbătorirea lui Martin Luther King ne aminteşte că lupta pentru libertate continuă… (21-1-2014 – Ei vor face o diferenta)
 • Prin hăţiş de spini spre Mediterana de Adriana Moscicki
  Prin hăţiş de spini spre Mediterana am coborît / mergeam cu toiag de lemn precum spre Compostella / tu spui-eu sînt drum! / în ocru nisip soarele a scăpătat… (14-1-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Sufletul alb al Universului de Dan DAVID
  De la Univers / Nu ne putem aştepta la ceva bun. / Infinitul nu ne cunoaşte! (13-1-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Adevărul (ziceri) de Dorel Schor
  Am două veşti: una bună şi una adevărată ! // Prostia creşte ca iarba pe marginea drumului… // O diplomă nu te face intelectual…, trebuie să ai şi ochelari. (13-1-2014 – Umor)
 • Naştere în Doi de Adriana Moscicki
  era întuneric şi cald / tocmai mă născusem / umed de sevă trupul… / mă împleteam pe lîngă inima ta (13-1-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Analize (ziceri) de Dorel Schor
  Unii au văzut în Don Quichotte un romantic, alţii un tîmpit. // Noi ne alegem cu praful de pe tobă… Rareori şi cu toba. // Numai acum, cînd e linişte, auzim că nimic nu se aude. (6-1-2014 – Umor)
 • Medi Wechsler Dinu: un veac de pictură de Dorel Schor
  Pe Medi Wechsler Dinu am cunoscut-o în anul 2012 cu ocazia acordării premiilor Niram Art de către cunoscuta instituţie culturală din Madrid. Pictoriţa avea atunci peste o sută de ani şi toate ziarele menţionau, bineînţeles, că era cea mai vîrstnică laureată… (6-1-2014 – Album)
 • Amintirea poetului Wolf von Aichelburg de Florin Predescu
  Amintirea unui mare poet şi om de cultură sibian, fost deţinut politic şi apoi emigrat in Germania. Strada N.D. Cocea din Sibiu i-ar merita numele. (3-1-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Suedia, dincolo de Cercul Polar de Camelia Lica
  Era ora pranzului, cand, la inceput de decembrie, am coborat din avion pe micul aeroport din Kiruna, la mai putin de doua ore distanta de zbor de Stockholm. Lumina deja disparea din aer, si acest lucru se intampla cu o repeziciune stranie. (3-1-2014 – Impresii de calatorie)
 • An nou cu pace de Dan DAVID
  În seara când vom împodobi bradul, / Aş vrea să vorbesc despre pace, tăcând. / Să privesc doar cerul. / Nici un avion nu mi se va strecura pe sub pleoape. (1-1-2014 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Trecerea în nefiinţă a poetului Traian T. Coşovei de Florin Predescu
  Un prieten si un talentat poet ne-a aparsit astazi. (1-1-2014 – Ei vor face o diferenta)
 • Un nou înţeles al „Unirii” de Andrei Plesu
  Guvernanţii par să trăiască o adevărată euforie a aglutinării. Din cîte probleme au pe cap, au ales să se ocupe asiduu de „risipa” din cultură. Soluţia e să înlocuim instituţiile existente cu un fel de gospodării colective pe domenii. Unim, de pildă, Opera cu Opereta şi eventual cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet din Constanţa şi cu… (31-1-2014 – Polemica)
 • Shulamit Aloni: arta de-a fi tu însuţi de Rodica Grindea
  Shulamit Aloni a părăsit această lume la vârsta de 85 de ani. De mulţi ani, de când s-a retras din politică, nu s-a mai auzit aproape nimic despre fostul leader al mişcării Meretz… (31-1-2014 – Extern)
 • An Nou fericit chinezesc ! de Florin Predescu
  China incepe celebrarea Anului Nou ! (30-1-2014 – Gastronomie si Stil)
 • Let It Go – Frozen – Alex Boyé/Lexi Walker (11 ani) de Editori ACUM
  Let It Go – Frozen – Alex Boyé/Lexi Walker (11 ani) (25-2-2014 – TV.ACUM)
 • Viaţa evreilor din România în anii 1940: din „Jurnalul” lui Mihail Sebastian de Editori ACUM
  Altădată… antisemitismul era bestial, dar în afară de lege… şi oricând, măcar de formă puteai să apelezi la autoritatea de stat… Acum şi sentimentul ăsta e pierdut. Toate ziarele de azi publică pe prima pagină, cu titluri enorme, vestea exproprierii evreilor. Restul ştirilor, războiul, sunt undeva la coadă… (25-1-2014 – Istorie si actualitate)
 • Dilema de Pincu Sfartz
  Un calculator nu are probleme. Un calculator este o maşinărie plină doar cu dileme. Mult mai complicat este pentru un om să rezolve dilemele sale cotidiene, reale sau imaginate, chiar şi în situţia când îi este dinainte cunoscut rezultatul pentru care el trebuie doar să aleagă «calea»… (23-1-2014 – SPUNE)
 • Cine conduce România? de Sorin Paliga
  Perioada 1996–2000 a fost folosită de neo-comunişti pentru a se reorganiza şi a-şi consolida structurile. Spre finalul mandatului său, Emil Constantinescu făcea o declaraţie bizară într-un interviu: „m-a învins Securitatea”. Cum aşa, întreabă reporterul, SRI-ul e totuna cu Securitatea? A, nu, nu, răspunde E.C., am avut un control bun asupra SRI-ului… (21-2-2014 – Romania)
 • Plecarea unui mare om întru eternitate: Ariel Sharon de Rodica Grindea
  Acum două săptămâni întreg Israelul era tulburat la vestea trecerii în eternitate a celui care a fost Ariel Sharon, considerat una din cele mai marcante şi mai influente personalităţi israeliene. În coloanele presei scrise, ca şi pe ecranele sau pe undele presei electronice, s-a vorbit despre marele om… (20-1-2014 – Extern)
 • Nepăsarea… de Pincu Sfartz
  Nepăsarea, împreună cu sora ei bună – neglijenţa, reprezintă una din atitudinile interumane de bază din cele trei posibile: iubire-nepăsare-ură. Sfera de cuprindere în care operează nepăsarea este atât de vastă încât ea depăşeşte cu mult zonele de influenţă ale iubirii aproapelui tău şi ale urii – tot faţă de aproapele tău. (15-1-2014 – Polemica)
 • Iubitorii de oameni de Pincu Sfartz
  Trăim sub imperativul consumului, fie că este vorba de sfera materială, fie că este vorba de domeniile spirituale. Unui singur lucru din care oricât ai oferi oricât ai primi, nu i se poate aplica calificativul de ”prea mult” – şi anume iubirii pentru aproapele tău! (6-1-2014 – Social)
 •  
  100.28.2.72