• ACUM.TV
  • Iulie 2015
  • Selfie cu moartea de Florin Predescu
    Pictorul Ion Vincent Danu s-a stins din viata pe 29 iulie 2015……continuare (30-7-2015 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Sunt de Mircea Hortensiu Tomuş
    Fost-am Adam la început… / Apoi, greşind, / Păcătuind, / Şi aruncat / Din raiul tău, / Am fost plebeu… (28-7-2015 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Litere mici (ziceri) de Dorel Schor
    Ce e scris cu litere mici nu e niciodată în interesul tău. // Acasă e un loc la care se gândesc de regulă cei plecaţi de acolo… // Ştiam că e deştept, dar nu că îi crede proşti pe toţi ceilalţi. // Nu fă al doilea pas înainte de a-l face pe primul ! (27-7-2015 – Umor)
  • Crez & Profesie de Mircea Hortensiu Tomuş
    CÂNT! / Dar poate spune totul / un cuvânt? / E-atât de scurt în vers / şi-i frânt… / Nu-ţi sugerează plin / nici chiar un singur gând… (24-7-2015 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Din farmecul ochilor tăi / Sunt eu! de Mircea Hortensiu Tomuş
    Din farmecul ochilor tăi / Ce mi-au fost viaţa / În zile însorite / Au rămas văpăi / Şi doruri ne-mplinite… (20-7-2015 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • O nouă carte de Ileana Costea – “Exerciţii de neuitare” de Editori ACUM
    Tema care o preocupă cel mai mult pe autoare este acea a misiunii ei auto-impuse: a face cunoscute descoperi despre prezenţe româneşti-surpriză în străinătate. Românii şi realizările lor nu sunt bine cunoscute în lume. Cu toate acestea, există peste tot pe glob “secrete bine ţinute”: o mână iscusită, un creier nemaipomenit, o idee creativă, toate româneşti. Cartea dezvăluie câteva dintre aceste secrete… (19-7-2015 – Libris)
  • Acrobaţii lingvistice (ziceri) de Dorel Schor
    Minciuna presupune studii superioare adevărului. // Nicăieri nu este mai bine decât în altă parte. // Un idiot bogat este considerat, în primul rând, bogat. Un idiot sărac este considerat, în primul rând, idiot. // Cine nu-i iubeşte pe proşti are tare mulţi duşmani… (16-7-2015 – Umor)
  • Cele 7 minuni ale comunismului de Editori ACUM
    Cele 7 minuni ale comunismului… (16-7-2015 – Umor)
  • Speranţa de Mircea Hortensiu Tomuş
    Iată că raza ce lumina feeric / Ai prins-o cu mâna dreaptă / Şi-ai ascuns-o după zăbrelele zilelor… (16-7-2015 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Bunul simţ (ziceri) de Dorel Schor
    Mulţi oameni şi-au pierdut speranţa… Şi nimeni n-a găsit-o. // Adevărul gol-goluţ nu are ce căuta în public, nu e decent. // Deştepţii au îndoieli, numai proştii sunt siguri…Ştiu asta cu certitudine! // Unii au umor, nu glumă… (14-7-2015 – Umor)
  • Toamna de Mircea Hortensiu Tomuş
    Pe geam se preling în susur uşor / Picăturile reci ale ploii încete, / Se strecoară încet, plutitor, / Unduind suspine şi zeci de regrete… (13-7-2015 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Poezie, literatură, istorie şi memorie – cu Ana Blandiana şi Romulus Rusan pe Coasta de Vest a SUA de Ileana Costea
    Între 27 mai şi 14 iunie, 2015, cunoscuţii scriitorii din România Ana Blandiana şi Romulus Rusan au fost invitaţi de Institutul Cultural Român din New York (ICRNY) să participe la cel mai mare târg de carte de pe continentul nord American, BookExpo 2015. La insistenţele şi cu sprijinul comunităţilor româneşti de pe Coasta de Vest, ICRNY a extins turneul celor doi scriitori şi în California, şi Dna Doina Uricariu, Directorul Institutului, şi dânsa scriitoare şi editoare, i-a însoţit… (11-7-2015 – )
  • Superstiţii şi prejudecăţi : o expoziţie la Ein Hod de Dorel Schor
    O idee originală stă la baza unei expoziţii colective deschisă în sala mare a galeriei centrale din satul artiştilor de la Ein Hod. Tematica: Superstiţiile şi prejudecăţile, aşa cum le văd şi le interpretează artiştii plastici. Mai toţi suntem de acord că superstiţiile sunt o credinţă primitivă… (1-7-2015 – Album)
  • Pe picior mare (ziceri) de Dorel Schor
    Vrei să fii respectat? Spune aproape întotdeauna adevărul. // Timpul le rezolvă pe toate, dar trebuie ajutat. // În lipsa curajului, orice calitate păleşte. // Norocul e ca o minge. Când îl ai, îi dai cu piciorul. Şi apoi fugi după el! … (1-7-2015 – Umor)
  • Vişinescu de Neculai Constantin Munteanu
    La 25 de ani de la căderea comunismului, Alexandru Vişinescu, primul torţionar şi primul comandant de penitenciar din perioada comunistă trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Premieră absolută în România şi, s-ar părea, şi în fostul lagăr comunist… (30-7-2015 – Intern)
  • Razna prin lume de Traian Ungureanu
    O dereglare de neînţeles pare să cuprindă mase mari de tineri care fug nemulţumiţi de lumea lor şi caută locuri cît mai îndepărtate. Mai mult decît atît, noii călători caută experienţa radicală, emoţia extremă sau – cum cred cei mai mulţi – trăirea autentică. În consecinţă, unii sfidează jungla… (25-7-2015 – Mentalitate)
  • Şapte violatori şi o judecătoare de Florin Predescu
    Un episod nefericit, nu singular in satele romanesti. (23-7-2015 – SPUNE)
  • Scamatorie – sferă plutitoare… de Editori ACUM
    Scamatorie – sferă plutitoare… (22-7-2015 – TV.ACUM)
  • George Enescu and Constantin Brâncuşi, 1947 de Editori ACUM
    George Enescu and Constantin Brâncuşi, 1947 (16-7-2015 – TV.ACUM)
  • Justiţiarul de Ştefan Moişanu
    … Cu cât un individ este mai ratat din punct de vedere social cu atât mai însetat e de “justiţie”. Poate că ajută la apărările ego-ului, la construcţia psihică ce îi spune că nu el e de vină pentru ce i se întâmplă. Îşi spune că nu a propăşit pentru că el nu a furat şi că toţi cei care sunt mai sus ca el şi-au construit norocul prin ilegalităţi… (15-7-2015 – Mentalitate)
  • Ce conţine acordul nuclear cu Iranul de Oana Serafim
    Iranul şi şase puteri mondiale – Statele Unite, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania – au ajuns după negocieri îndelungate la o înţelegere oficiala privind programul nuclear al Teheranului şi ridicarea sancţiunilor internaţionale impuse Iranului din cauza lui. Occidentul a bănuit regimul de la Teheran că intenţionează sa construiască arme nucleare, ceea ce liderii iranieni au negat întotdeauna, inclusiv astăzi… (15-7-2015 – Extern)
  • Purificare, sociopatie şi genocid (patru decenii de la Khmerii Roşii şi două de la Srebreniţa) de Vladimir Tismăneanu
    Ceea ce s-a petrecut în timpul dictaturii Khmerilor Roşii în Cambodgia între 1975 şi 1979 depăşeşte imaginaţia, ţine de acea non-reprezentabilitate care este asociată cu Holocaustul şi cu paginile cele mai înspăimântătoare legate de Gulag. Nu a fost vorba doar de un infern al sadismului, de delirul unui grup de maniaci, ci de resentimentul social, justificat ideologic, devenit politică exterminista… (13-7-2015 – Istorie si actualitate)
  • Din Elveţia, despre Donbasul separatist: „Aşa ceva nici în Germania, nici Elveţia nu ar fi acceptat” de Iolanda Bădiliţă
    Opiniile unui cetăţean elveţian implicat în activităţi de promovare a unei soluţii paşnice pentru Ucraina. „Mă impresionează acest război nedeclarat şi neclar între comunităţi care împreună alcătuiesc o ţară”, îmi spune Oskar Schuster. . Stăm de vorba în curtea unei instituţii care găzduieşte un eveniment al comunităţilor de ucraineni din Elveţia şi sudul Germaniei… (10-7-2015 – Ucraina)
  • Moise Guran: Dilema bunicului şi prostiile marxiste care ne otrăvesc azi tineretul de Moise Guran
    Deşi nu sunt genul de om care să reacţioneze violent, recunosc faptul că mă apucă toţi dracii ori de câte ori mă mai întreabă câte unul pe facebook sau pe blog cine mă plăteşte ca să am opiniile pe care le am. Înainte de a face o paralelă între Grecia şi România vreau să vă spun o chestie extrem de personală (şi eu chiar nu intru niciodată în chestii personale). Bunicul meu dinspre tată a murit (acum câţiva ani) cu o mare dilemă… (8-7-2015 – Mentalitate)
  • Autonomia ca o pradă de Pincu Sfartz
    Unul din punctele slabe ale noţiunii de «democraţie» din zilele noastre este incompatibilitatea, demonstrată cu vârf şi îndesat, între clamarea şi realizarea de autonomii teritoriale şi suveranitatea naţională. Precizez, este vorba de autonomia teritorială politică, şi nu de cea economică, culturală, educaţională. Autonomia politică, în sensul unei autoguvernări… (7-7-2015 – Polemica)
  • România: Copilot pe scaunul cu rotile de Sorin Şerb
    Victor Ponta nu mai conduce decât un scaun cu rotile. Uneori are drept la telefon şi-şi exprimă defazat şi daltonist opinia despre situaţia politică. Îşi scrie părerile pe paginile de socializare, dar are un optimism obosit, poate şi pentru că adună tot mai puţine aprecieri din partea cititorilor. Deşi internat pe traseul turistic obişnuit al jurnaliştilor, nimeni nu s-a abătut să facă poze… (6-7-2015 – Romania)
  • Referendum în Grecia de Nicolae Muşat
    Duminică 5 iulie are loc în Grecia un Referendum la care electoratul va răspunde la întrebarea: „Trebuie să fie aprobat planul de accord pe care Comisia Europeană şi Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetrar Internaţional l-au depus la şedinţa EuroGroup din dată de 25.06.2015 şi care se constituie din două secţiuni care împreună formează o propunere generală a celor citaţi?…” (4-7-2015 – Extern)
  • Acordeonul rusesc de Editori ACUM
    Acordeonul rusesc (2-7-2015 – TV.ACUM)
  • Articole despre Ucraina apărute pe ACUM înainte de 1 iulie 2014 de Alexandru Leibovici
    Articole despre Ucraina apărute pe ACUM înainte de 1 iulie 2014 (1-7-2014 – Ucraina)
  •  
    18.97.14.84