• ACUM.TV
  • Februarie 2018
  • Marxismul este o veste proastă pentru poporul chinez de Victor Manta
    Într-un articol publicat pe Fox News, Newt Gingrich vorbeşte despre răspândirea marxismului şi efectele lui, în special în China de astăzi. …continuare (4-6-2018 – )
  • In Vino. Să gătim cu vin 1. Plachie cu macrouri în Riesling și cu măsline de Florin Predescu
    Un serial nou In Vino. Sa gatim cu vin. (26-2-2018 – Gastronomie si Stil)
  • Ora de limba romană. Mona Moldoveanu Pologea (IV) de Florin Predescu
    Manualul a insemnat si va semna mereu cartea- fereastra catre cunoastere. (25-2-2018 – Invatamant)
  • „Adevărul este că începuse Războiul Rece, iar noi eram victimele lui…” de Victor Eskenasy
    După ce au fost publicate în românește în 2002, într-una din acele ediții confidențiale promovate de Editura Fundației Culturale Române, memoriile psihologului Nicolae Mărgineanu, un profesor ardelean al Universității din Cluj, ce s-a distins în perioada antebelică, au apărut acum într-o prestigioasă colecție, condusă de istoricul Timothy Snyder, la editura University of Rochester Press… (22-2-2018 – Libris)
  • Mona Lisa pe iarba de Wanda Lucaciu
    SUPERB!!!! (20-2-2018 – TV.ACUM)
  • Poveste casnică de Dorel Schor
    Era o dimineaţă oarecare. Leopold Gurnişt se gândi că ar fi cazul să rezolve câteva mici probleme şi-şi făcu o scurtă listă. Înghiţi micul dejun suplimentat de nevastă-sa Matilda cu obişnuitele reproşuri şi observaţii cotidiene şi se grăbi spre staţia de autobuz. Aici o întâlni pe Amalia, vecina, elegantă şi bine dispusă… (19-2-2018 – Umor)
  • Cel mai oltean dintre chinezi de Wanda Lucaciu
    A fost doctor ginecolog in China si acuma locuieste in Oltenia si creste capre. (18-2-2018 – TV.ACUM)
  • Stupori alimentare de Andrei Pleşu
    Ştiinţa pare să evolueze spre un viitor tonic, generos, nediscriminatoriu. Anything goes ! În ce mă priveşte, sunt gata să devin, pe acest fundal, „dietetically correct” ! Privesc tandru spre omul viitorului : va fi erbivor, va evita orice formă de ebrietate şi … va gândi pozitiv … (17-2-2018 – Umor)
  • Olimpiada 2018 de Wanda Lucaciu
    Savchenko, Massot win gold medal free skate with record breaking performance (15-2-2018 – TV.ACUM)
  • Mihail Sebastian: „Nu e prea târziu pentru a ne astupa urechile?” de Victor Eskenasy
    Apărută în toamna anului trecut, semnalată cu parcimonie în presa și pe câteva bloguri culturale bucureștene, antologia scrierilor pe teme muzicale ale lui Mihail Sebastian, „repertorizate” – după termenul ales de editorul lor, eseistul și istoricul culturii Geo Șerban – readuce în discuție una din figurile cele mai populare în lumea intelectuală românească ale epocii interbelice… (12-2-2018 – Libris)
  • Scufiţa Roşie repovestită de Dorel Schor de Dorel Schor
    Cineva mi-a reproşat că scriu tot felul de poveşti aproape necunoscute, în timp ce chestii absolut celebre, cum ar fi basmul cu Scufiţa Roşie, le las mai la urmă. Ceea ce nu e adevărat. Eu am încercat să fac publică întâmplarea cu fetiţa asta simpatică şi cu lupul, dar am fost mereu întrerupt de diferite persoane. A fost odată o fetiţă care se numea Scufiţa Roşie…, am început eu… (10-2-2018 – Umor)
  • Amira Willighagen ~ Live in Concert ~ O Sole Mio de Wanda Lucaciu
    BornMarch 27, 2004 (age 13)Nijmegen, Netherlands GenresClassic Occupation(s)Singer Years active2013–present Websitehttp://amira-online.com/ (8-2-2018 – TV.ACUM)
  • Ziceri spuse de Dorel Schor
    Are un umor absolut deosebit, de acea nu-i deloc observat… // Dumnezeu ne ţine în palmă, dar foarte des aplaudă. // Unul e coadă de topor, altul e coadă de lopată…* Celui care are i se mai dă. (4-2-2018 – Umor)
  • Ce spun specialiştii de Dorel Schor
    Pe Boris Israelovici îl cunoaşte toată lumea… Evident, mă refer la oamenii din blocul nostru, unde este preşedintele comitetului de administraţie, de vecinii din blocurile vecine, ba chiar şi de cei din cartier. E cunoscut la banca din colţul străzii, la tutungerie, la băcănie ca şi la chioşcul unde se vând ziare… (3-2-2018 – Umor)
  • Să ne facem cultura cunoscută și în afara țării de Ileana Costea
    Cum pe 15 ianuarie, s-a decis prin lege, să se sărbătorească Ziua Culturii Naționale (românești), data aleasă fiind ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, această sărbătoare implică și celebrarea poetului național. Din numeroasele evenimente în țară și peste hotare cu această ocazie, mi-a atras în mod deosebit atenția cititul, în limba română, al poeziei “Lacul” de către Ambasadorul Marei Britanii în România, Paul Brummell… (1-2-2018 – Relativităţi Culturale)
  • Putinofilie, strămutaţi germani din Rusia şi Alternativa pentru Germania (AfD) de William Totok
    Un documentar ARD care dezvăluie rădăcinile unui fenomen îngrijorător: „Germania, patrie, ţară străină. Germanii originari din Rusia între politică şi populism”.„Germania, patrie, ţară străină. Germanii originari din Rusia între politică şi populism”. Aşa se intitulează documentarul realizat de Galina Dick şi Rainer Fromm, difuzat pe canalul 1 al televiziunii publice germane, ARD… (28-2-2018 – Extern)
  • O noutate stilistică pe scena publică de Andrei Pleşu
    N-o cunosc personal pe doamna Laura Codruța Kövesi. Nu am nici competența ultimă să mă pronunț pe fondul problemelor tehnice legate de DNA și dezbătute amplu și pătimaș în presa de toate culorile. Mi se pare, totuși, evident că tabăra anti-DNA e alimentată și reprezentată preponderent de inși cu un statut juridic neclar: fie suspecți de felurite ilegalități, fie dovediți și condamnați ca infractori… (24-2-2018 – Romania)
  • Muzeul Virtual al Holocaustului din Transilvania de Nord de Lucian Zeev Herşcovici
    Cunoașteți Muzeul Virtual al Holocaustului din Transilvania de Nord? Dacă nu-l cunoașteți și aveți ocazia să-l vizitați, vă recomand acest lucru. Acest muzeu virtual, funcționând în mod paralel cu ”Muzeul Documentar al Holocaustului din Nordul Transilvaniei” a fost organizat în clădirea Institutului de Iudaistică și Istorie Evreiască ”Dr. Moshe Carmilly” din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie, Universitatea ”Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca… (22-2-2018 – Comunicate de presa)
  • Ana Gomes: „Eu nu acopăr colegi care sunt corupți doar pentru că sunt socialiști” de Iolanda Bădiliţă
    Un interviu cu europarlamentara Ana Gomes după dezbaterea din Parlamentul European pe tema modificării legilor justiției în România. Parlamentul European ar putea trimite o misiune în România pentru a evalua situația schimbărilor din sistemul judiciar. Cel puțin aceasta este părerea unei parți a europarlamentarilor exprimată în cadrul dezbaterii „Amenințări la adresa statului de drept prin reforma sistemului judiciar din România”… (12-2-2018 – Romania)
  • American Enterprise Institute: Moldova sub influența rusă de Dan Alexe
    Rusia a considerat întotdeauna rusofonii din țările vecine ca pe un soi de „compatrioți”, „соотечественники”, de care are dreptul să se ocupe. Un studiu al American Enterprise Institute (AEI), institut de cercetare specializat în analize politice, analizează în detaliu influența și implicarea Rusiei în viața politică și socială a Republicii Moldova… (8-2-2018 – Republica Moldova)
  • Precizări privind rezidenţa fiscală a persoanelor fizice de Editori ACUM
    Persoanele fizice, cetăţeni români, care pleacă din ţară pentru o perioadă sau mai multe perioade de şedere în străinătate care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, au obligaţia să completeze şi să depună la organul fiscal central competent „Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România”…. (7-2-2018 – Comunicate de presa)
  • Viitorul Memoriei: Rezistenta / Bucureşti la Cinema Union pe 28 februarie şi 1 martie de Editori ACUM
    Viitorul Memoriei: Rezistenţa, platformă transnatională şi multi-oras pentru comemorarea Holocaustului prin artă şi media in Romania si Republica Moldova, vă invită să participaţi la primele două evenimente din 2018… (6-2-2018 – Comunicate de presa)
  • Noua strategie a Pentagonului în domeniul armelor nucleare de Victor Manta
    Într-un articol publicat pe 2 februarie 2018 în ediţia online a ziarului american Washington Post, reporterul pentru securitate naţională Paul Sonne prezintă şi explică noua strategie a administraţiei SUA în domeniul apărării, aducând şi argumentele celor care se opun acestei strategii… (3-2-2018 – Extern)
  • Dumitru Popescu-Dumnezeu, marele pontif al religiei politice ceaușiste de Vladimir Tismăneanu
    Născut in urmă cu 90 de ani, Dumitru Popescu este unul din ultimii baroni ceaușisti aflați incă in viață. Nu este vreo plăcere în sine să citești memoriile foștilor potentați comuniști. Tonul este auto-justificator, nu au mare lucru să-și reproșeze, au fost întotdeauna animați de bune intenții, împrejurările i-au forțat să facă lucruri pe care azi nu le-ar mai face, etc. Mă gândeam la aceste teme comune în memoriile nomenklaturiștilor din statele fostului bloc sovietic când am citit seria de volume… (2-2-2018 – Istorie si actualitate)
  •  
    54.235.6.60