• ACUM.TV
 • Martie 2018
 • Însemnări pe un iPhone. Revedere în Montreal de Florin Predescu
  Un succint reportaj din Montreal, În căutarea timpului pierdut…continuare (31-3-2018 – Gastronomie si Stil)
 • The Beatles – Girl de Editori ACUM
  The Beatles – Girl (29-3-2018 – TV.ACUM)
 • Gene Clark – Polly Come Home de Editori ACUM
  Gene Clark – Polly Come Home (23-3-2018 – TV.ACUM)
 • Deceniul şapte. Bulevardul Magheru, Bucureşti de George Roca
  Prin anii ’70, bulevardul Magheru era locul unde puteai să îţi petreci frumos o zi, o dimineaţă, o după-masă sau o seară plăcută. Dacă începeai de la Piaţa Romană, colţ cu strada Mendeleev, dădeai de Barul Turist… unde veneau să îşi bea cafeaua, în general înainte de masă, scriitorii şi artiştii, iar după-amiaza studenţii de la ASE (Academia de Ştiinţe Economice) care se afla în apropiere… (18-3-2018 – Dincolo de trancaneala)
 • Furt la butic de Dorel Schor
  Domnul F., persoană cunoscută la bursă, om cu posibilităţi materiale respectabile şi investiţii grase în terenuri şi construcţii, s-a recăsătorit în urmă circa doi ani cu o femeie având exact 24 de ani mai puţin. Dar cum şi el este încă verde, are de la această a doua soţie un bebeluş de câteva luni… (12-3-2018 – Umor)
 • The Illusionist -Tomer Dudai on Israel’s Got Talent 2018 stuns Judges de Wanda Lucaciu
  Israeli magician performs illusion (12-3-2018 – TV.ACUM)
 • In Vino. Să gătim cu vin (2) de Florin Predescu
  Intr-o serie mai veche scriam despre bucataria simpla si directa afara ori pe foc de lemne. O numea Bucataria din garaj (11-3-2018 – Gastronomie si Stil)
 • Supă de dovleac cu șapte legume de Florin Predescu
  O supă pentru ultimele zile de iarnă în martie. (11-3-2018 – Gastronomie si Stil)
 • Căpitanul, vaporul şi… românii! de Viorel Baetu
  Suntem pe un vapor mare, care e teritoriul statului Bahamas și care se învârte în jurul pământului. Acum locuim aici de două luni și mai avem încă două luni până ajungem la punctul de unde am pornit, adică portul Amsterdam, unde vom reveni definitiv pe scoarța tare și terestră. Între timp am văzut Lisabona, ne-am clătinat zdravăn de tot în golful Biscaia… (9-3-2018 – Impresii de calatorie)
 • Ennio Morricone: The Good, the Bad and the Ugly (Bunul, raul si urâtul) de Editori ACUM
  Ennio Morricone: The Good, the Bad and the Ugly (Bunul, raul si urâtul) (9-3-2018 – TV.ACUM)
 • Mai ţii minte? de Dorel Schor
  Vine unul la mine acasă, neanunţat. – Eram în drum, zice, de la nord la sud şi mi-am adus aminte că stai aproape şi ce mi-am spus? Hai să te văd, că doar am fost colegi de şcoală. Îţi aminteşti? – Nu! îi tai eu entuziasmul. Nu-mi amintesc… (5-3-2018 – Umor)
 • Schindler’s list – John Williams – RTL Netherlands orchestra de Alexandru Leibovici
  Schindler’s list – John Williams – RTL Netherlands orchestra (5-3-2018 – TV.ACUM)
 • Pavarotti & James Brown It’s a man’s world – surprinzător… de Editori ACUM
  Pavarotti & James Brown It’s a man’s world – surprinzător… (1-3-2018 – TV.ACUM)
 • Istoria, mărcile poştale şi noi de Victor Manta
  În luna martie a anului 2017 am publicat pe site-ul meu „România văzută prin mărcile ei poştale” articolul filatelic „România – masacrul din Odesa”. Tot în martie 2017 am propus spre publicare articolul respectiv editorului unei reviste filatelice din România. În aceeaşi zi am primit răspunsul că articolul va fi publicat în luna septembrie 2017. Excelent, mi-am zis eu… (29-3-2018 – Istorie si actualitate)
 • SUA-UE: o avalanșă de expulzări de diplomați ruși de Dan Alexe
  Cea mai mare expulzare de diplomați din istoria relațiilor Rusiei cu Occidentul în semn de solidaritate cu Marea Britanie.Anunțată de mai multe zile, pusă deseori sub semnul îndoielii, avalanșa expulzărilor de diplomați ruși s-a declanșat astăzi și nu dă semne că se va opri. Liderii UE deciseseră încă de la scurtul summit de săptămâna trecută să treacă la asemenea măsuri, în solidaritate cu Marea Britanie… (26-3-2018 – Extern)
 • Steaua României între onoare și defăimare de Sorin Şerb
  Europarlamentarul Cristian Preda este acuzat că și-a defăimat țara și ar putea fi nevoit să restituie Ordinul Steaua României. Denunțat de o persoană privată a cărei identitate o va face publică după ședința Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua României din 28 martie, Cristian Preda va trebui să dea socoteală pentru părerile sale politice în spatele ușilor închise… (23-3-2018 – Polemica)
 • Control și cenzură în numele binelui: afacerea Facebook/Cambridge Analytica de Traian Ungureanu
  Încă o dată, presa scrisă, televiziunea, site-urile și radiourile vest-europene și americane au un singur glas și o singură temă. E vorba tot despre alegerile prezidențiale pierdute de stînga în Statele Unite dar, de data asta, cauza e escrocheria pe net. Asta nu înseamnă că alegerile n-au fost decise de intervenția misterioasă a Rusiei. Dar înseamnă că tabloul se lărgește cu încă o „fraudă sinistră”. (23-3-2018 – Polemica)
 • Laszlo Alexandru: Conferință despre Dante de Editori ACUM
  „Cu Dante în Paradis”, Miercuri 28 martie 2018, ora 13, la sediul Filialei clujene a Uniunii Scriitorilor din România. (22-3-2018 – Comunicate de presa)
 • Reportaj din Washington DC Aniversarea unei organizaʈţii multietnice de Florin Predescu
  Un eveniment ce defineste un volum de aspiratii si de infratire multietnica. (18-3-2018 – Jurnalism, Comunicare)
 • Tratatul Unilateral de Slăbiciune cu Federația Rusă de Traian Ungureanu
  După ultimele presupuneri întemeiate, Edward Snowden e departe de casă, undeva în Rusia și se simte destul de bine! Date încă mai certe spun că răposatul Kim Philby s-a simțit cît de cît bine, la Moscova, vreme de 25 de ani, între 1963 și 1988, anul morții. Se mai poate spune că amîndoi au fost spioni… (18-3-2018 – Extern)
 • Nepoții victimelor și călăilor de Vladimir Iakovlev
  Am fost numit după bunicul meu. Bunicul meu, Vladimir Iakovlev, a fost un ucigaș, un călău sângeros și un cekist (securist). Printre victimele sale au fost și părinții săi. Bunicul meu l-a împuşcat pe tatăl său pentru speculă. Mama sa, străbunica mea, când a aflat despre aceasta, s-a spânzurat… (13-3-2018 – Marturii)
 • Trolii lui Putin se amestecă masiv în alegerile din… Rusia de Ileana Giurchescu
  De mai bine de trei ani se vorbește despre Centrul pentru Cercetarea Internetului de la Sankt-Petersburg, mai bine cunoscut sub numele de „Fabrica de troli a lui Putin”. De cele mai mult ori în contextul discuțiilor despre modul cum Rusia a încercat și încearcă să influențeze procesele electorale din Occident. Cazul cel mai discutat și mediatizat este desigur activitatea trolilor ruși în timpul alegerilor prezidențiale americane din 2016… (12-3-2018 – Extern)
 • Mihai Tașcă: „Ne vine tot mai greu să vorbim sau să publicăm lucrări despre stalinism întrucât arhivele sunt închise în continuare” de Lina Grâu
  O discuție cu istoricul de la Chișinău la împlinirea a 65 de ani de la moartea lui Stalin. La împlinirea a 65 de ani de la moartea lui Stalin, corespondenta noastră a stat de vorbă cu istoricul Mihai Tașcă despre felul în care mai este văzut astăzi dictatorul sovietic… (5-3-2018 – Republica Moldova)
 • Nostalgie sovietică și proiecte militare SF: discursul lui Putin despre starea națiunii de Dan Alexe
  Discursul anual al lui Putin despre starea națiunii, ținut pe 1 martie, cu 17 zile înainte de alegerile prezidențiale, a surprins prin virulența limbajului și accesele marțiale și belicoase, destinate în egală măsură publicului de acasă și celui din Occident. Pentru prima oară, Putin a fost amenințător pe față, recitând o odă a puterii militare rusești și provocând în mod deschis Statele Unite… (4-3-2018 – Extern)
 •  
  44.197.231.211