• ACUM.TV
 • Editia 30 decembrie 2012 – 5 ianuarie 2013
 • Cât de diferiţi suntem? de Stefan N. Maier
  Poate se vor găsi dintre dv. interesaţi să participe la o discuţie pe această tema, în care am putea încerca insclusiv să decelăm ce ne aparţine ca mambri ai sferei umane şi ce promovăm din ideile care s-au ataşat în timp acestei sfere. Oare ele ne aparţin, sau sunt construcţii ale unor exemplare slabe ale speţei umane care, prea adesea, pentru a-şi câştiga siguranţă de sine n-au făcut decât să adune piramide de prosti în jurul lor şi sub ei? …continuare (30-12-2012 – Editorial)
 • Ruşii interzic adopţiile pentru americani de Natalia Ghilascu
  Presedinte Putin interzice adoptarea copiilor rusi de catre americani (30-12-2012 – Republica Moldova)
 • Partidele de extremă dreapta din Israel cresc în sondaje de Eva Galambos
  Contextul politic care a permis creşterea în sondaje a partidelor care se situează la dreapta listei Likud+Israel Beytenu (30-12-2012 – Alegeri)
 • Capra cu trei iezi (Poeseuri 10) de Dan DAVID
  Au confundat iarba cu „ierburile”. / De lapte nu s-au atins; după iarbă nu era bun. / Într-o săptămână le crescuseră corniţe. / Erau şi ascuţite, acum. (30-12-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Se aude mormântul de Vasile Morar
  Totul este pregătit după rânduialăasta pe pământ pentru că acolo susfigura mea lustruită de vremevorbeşte aprins cu Iisus (30-12-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Înserare de Nichita Danilov
  Ca pe un sîmbure de mărîmi scuip surîsul din gură. (30-12-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Iţi cer de prin ceruri de Gabriel Gherbaluta
  Îti cer toate celeDar ştiu că nu-mi dai !Te plouă cu stele,În luna lui mai ! (30-12-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Insemnari pe un iPhone. Revelion ca acasa de Florin Predescu
  Un imigrant din Bosnia devine un ambasador al lumii culinare romanesti, dar si un iubitor al romanilor. (30-12-2012 – Gastronomie si Stil)
 • Un gând despre Sergiu Nicolaescu de Mircea Poeana
  În fond, Sergiu Nicolaescu a fost un comunist de catifea.Un fel de Gorki mai moderat, un fel de a. toma stilat, un fel de vădim mai abil…A turnat când şi cât a fost nevoie, şi-a eliminat „partinic” potenţialii concurenţi. (4-1-2013 – Ultima Ora)
 • Deficitul comercial al UE şi austeritatea de Nicolae Taran
  marea majoritate a statelor din UE şi ZE au inregistrat în ultimii şase ani un colaps al competitivităţii în comerţul cu China şi Rusia, ceea ce a determinat o criză financiară şi economică cu efecte devastatoare. În al doilea rând, este la fel de evident faptul că nici guvernele statelor membre, nici Comisia Europeană, nici Parlamentul European şi nici Banca Centrală Europeană nu s-au dovedit capabile în toţi aceşti ani să identifice şi să contracareze cauzele acestui colaps al competitivităţii companiilor din ZE şi din UE în China şi în Rusia. (30-12-2012 – )
 • Ministerul Sănătăţii din România, sancţionat pentru discriminarea persoanelor cu HIV de Editori ACUM
  Persoanele cu HIV în România sunt descrimate (30-12-2012 – Intern)
 • 13 iunie 1941 în Basarabia şi Bucovina de Nord de Alexandru Leibovici
  Ziua de 13 iunie 1941 a fost o zi foarte specială pentru Basarabia. În acea perioadă Basarabia (plus Bucovina de Nord şi regiunea Herţa) era deja de aproape un an sub stăpânire sovietică, ocupată fiind în urma ultimatumului din 26 iunie 1940. După retragerea administraţiei şi armatei române a început procesul de sovietizare, început cu implantarea structurilor NKVD şi de partid, în paralel cu noua administraţie. Deja în luna iulie 1940 au început primele valuri de deportări – pe criterii sociale şi etnice, după modelul practicat deja începând cu septembrie 1939 în partea de est a fostului stat polonez; de partea de vest s-au ocupat naziştii… (30-12-2012 – Istorie si actualitate)
 • Cetăţenia română pentru copii născuţi în străinătate – info MAE de Editori ACUM
  Informaţii privind obţinerea cetăţeniei române pentru un copil născut în străinătate: copiii care s-au născut în strănătate şi ambii părinţi sau numai unul dintre ei are cetăţenia română, sunt cetăţeni români. Dovada cetăţeniei copilului minor se face cu certificatul de naştere românesc însoţit de documentul de identiate românesc al unuia dintre părinţi. (30-12-2012 – Stiati ca…?)
 • Semnele vizibile ale îmbătrânirii pot prezice boli ale inimii de Editori ACUM
  Semnele vizibile ale îmbătrânirii pot prezice boli ale inimii (2-1-2013 – TV.ACUM)
 • Amintiri prin uşa întredeschisă a copilăriei… de Pincu Sfartz
  După ce am scăpat din îndepărtata Iakutie, unde iarna temperaturile ating minus 55 de grade, şi după ce am mai stat 2 ani în Uzbekistan, unde vara temperaturile sunt de plus 45 de grade la umbră, iată-mă în anul 1945, la vârstă de 12 ani, la Chişinău, împreună cu mama şi fratele meu (tata era pe front, in Armata Rosie, care i-a inregimentat si pe „duşmanii poporului”), într-un beci, cu o podea din pământ bătătorit, pe vestita stradă Aziatskaia, sediul preferat al hoţilor şi bandiţilor de toate culorile, figuri generate de foametea cumplită a acelor ani… (30-12-2012 – Cutia Pandorei)
 • Un nou început de Mira Field
  Anul asta, în ultima lui zi, am învăţat că nu trebuie să mă agit, să mă frământ şi să mă agăţ de nimeni şi de nimic. Am învăţat că nu trebuie nici să mai aştept şi nici să mai cer. (2-1-2013 – Perspective spirituale)
 • Jonas Eliasson: How to solve traffic jams de Editori ACUM
  Jonas Eliasson: How to solve traffic jams (30-12-2012 – TV.ACUM)
 •  
  44.210.151.5