• ACUM.TV
  • Editia 28 octombrie – 3 noiembrie 2012
  • Sandra Pralong vs Crin Antonescu – România ideală vs România reală de Petru Clej
    Este o confruntare simbolică: de o parte Crin Antonescu, o imagine perfectă a României reale – grandomanie, vulgaritate, spirit gregar, naționalism pernicios, incompetență, demagogie, de cealaltă parte, Sandra Pralong, modestie, integritate, decență, patriotism firesc, naturalețe, competență.…continuare (28-10-2012 – Alegeri)
  • 22 iunie 1941. Partea II-a: Pe picior greşit… de Alexandru Leibovici
    Pe 22 iunie, de *ambele* părţi ale graniţei de vest a URSS (circa 1.000 de kilometri, de la Marea Baltică la gurile Dunării) era concentrat un număr enorm de trupe şi material militar. Astfel, Germania avea peste 5 milioane de militari, 3.700 de tancuri şi 2.500 de avioane. Chiar în faţa lor se găseau: vreo 5,5 milioane de militari sovietici, 23.000 de tancuri şi 20.000 de avioane; in afară de aceasta, din est se deplasau către graniţa de vest a URSS alte mijloace tehnice, precum şi alte milioane de militari deja mobilizaţi, din cei peste 25 de milioane pentru care existau deja planuri de mobilizare. (28-10-2012 – Istorie si actualitate)
  • Elegie de octombrie. Se dedică tatălui meu, Dumitru de Florin Predescu
    Temele majore ale scrisului pot fi si viata noastra de zi cu zi insorita de cei dragi, de semenii nostri ce trec anonimi, in suferinta. alteori umiliti de soarta. Tatal meu poate fi simbolul atator tati imbtraniti in munca, speranta si dragoste fata de copii. Ne inchinam prea mult in fata orhideelor si mai putin florilor de camp.Un poem de La Multi Ani tuturor tatilor ! (28-10-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Scandalul molestărilor sexuale afectează reputaţia BBC de Petru Clej
    Directorul general al BBC, George Entwistle, a dat răspunsuri în faţa unei comisii parlamentare cu privire la acuzaţii de muşamalizare a unor molestări sexuale, unele chiar acte de pedofilie, petrecute timp de zeci de ani chiar în interiorul corporaţiei publice de radio şi TV. (28-10-2012 – Extern)
  • Peretele de sticlă de Vasile Morar
    Ies sicriele printr-un perete de sticlămilitarii le aşează pe afetul de tun (28-10-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Speranţă de Dan DAVID
    Vreau să te țin în viață,Fantomă îndepărtată plutind în derivă;Speranță. (28-10-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Revolte şi lecţii pe asfalt de Ruxandra Anton
    dimineaţa aceasta se scurge în canalizarefiindcă nimeni nu are timp s-o trăiască (28-10-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Bătrânul Lup Alb îşi înalţă botul spre stele… de Gabriel Gherbaluta
    Bătrânul Lup Alb îşi înalţă botul spre stele…Urlă prelung,doar, doar luminiţa aia ciudată va dispărea ! (28-10-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Costiţe de viţel înrobate în bacon de Florin Predescu
    o reteta exceptionala pentru zilele de iarna (28-10-2012 – Gastronomie si Stil)
  • Manechine de Nichita Danilov
    … În urma mea,luna adună fetușiilepădați pe străzi (28-10-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • De Bolivia Con Amor de Camelia Lica
    La Paz. Cea mai inalta capitala din lume. De cum sosesti in aeroport, masivul Huyana Potosí iti prinde ochiul cu statura lui uriasa dominand departarile. Din alte colturi ale orasului vei zari si cel mai inalt varf al lantului Cordillera Real,Illimani, acoperit de zapada. (28-10-2012 – Impresii de calatorie)
  • Pentru libertate economică, Pierre Poilievre, deputat de Ontario (cu transcript) de Editori ACUM
    Pentru libertate economică, Pierre Poilievre, deputat de Ontario (cu transcript) (31-10-2012 – TV.ACUM)
  • What is a youth (Romeo şi Julieta, Franco Zeffirelli, 1968) de Editori ACUM
    What is a youth (Romeo şi Julieta, Franco Zeffirelli, 1968) (28-10-2012 – TV.ACUM)
  • Centrul de Informatii GENDERDOC-M, Comunicat de presă de Editori ACUM
    Comunicatul de presă al Centrului de Informaţii GENDERDOC-M despre un caz câştigat în primâ instanţă la data de 1 noiembrie 2012, pe discurs de ură ăi incitare la discriminare pe motiv de orientare sexuală. (2-11-2012 – Comunicate de presa)
  • Centrul de Informatii GENDERDOC-M, Comunicat de presă de Editori ACUM
    Comunicatul de presă al Centrului de Informaţii GENDERDOC-M despre un caz câştigat în primâ instanţă la data de 1 noiembrie 2012, pe discurs de ură ăi incitare la discriminare pe motiv de orientare sexuală. (2-11-2012 – Comunicate de presa)
  • Toamnă madrilenă cu demonstraţii şi… mariachi de Rodica Grindea
    Pentru prima oară, am ales să ajung la Madrid în mijlocul toamnei, adică pe la jumătatea lunii trecute, fiindcă experienţa fostelor mele – nu puţine – escapade madrilene, m-a învăţat că este preferabil să evit puhoiul de turişti din lunile verii şi ale toamnei timpurii. (28-10-2012 – Medalion)
  • Deschiderea Lectoratului de Limba Română la Universitatea Oxford de Editori ACUM
    La 29 octombrie 2012 a avut loc, în prezenţa ES Dr. Ion Jinga, Ambasadorul României la Londra, deschiderea Lectoratului de Limba Română la Facultatea de Lingvistică, Filologie şi Fonetică din cadrul Universităţii Oxford. (31-10-2012 – Comunicate de presa)
  • De la cupon încoace… de Alexandru Cantir
    Ce mai era în ştiri în aceeaşi zi de octombrie acum un deceniu? Un lider al PCRM preciza că partidul său nu a renunţat la scopul oficializării limbii ruse deoarece „majoritatea etnicilor minoritari susţin ideea oficializării limbii ruse şi nu văd rostul studierii limbii de stat”. (28-10-2012 – Republica Moldova)
  • O mie şapte sute de ani de creştinism dominant de Petru Clej
    Situat în nordul Romei, Ponte Milvio este un loc crucial în istoria creștinismului. Aici a avut loc pe 28 octombrie 312 după Hristos bătălia decisivă în care Constantin l-a învins pe cumnatul și rivalul său Maxentius și i-a deschis calea către supremația absolută în Imperiul Roman.Potrivit istoricului creștin Eusebiu de Cesareea, Constantin, care era credincios al zeului păgân Sol Invictus, ar fi avut în preziua bătăliei o viziune a unei cruci luminoase pe cer. În noaptea aceea, Constantin ar fi avut un vis în care Isus Hristos îi spunea să folosească imbolul crucii împotriva dușmanilor săi. (28-10-2012 – Perspective spirituale)
  • Televiziunea publică din Grecia cenzurează o scenă din film despre gay de Natalia Ghilascu
    Unele scene din drama TV Downton Abbey a fost cenzurate la televisiunea din Grecia (28-10-2012 – Mentalitate)
  • Libertatea de gândire şi exprimare in Islam de Ramon Neumann
    Săptămână trecută s-au deschis la Cairo şi Istambul două procese identice: insultarea Islamului şi incitare la ură religioasă. În procesul de la Cairo, şapte creştini (copţi) şi un pastor american sunt judecaţi în contumacie (locuiesc în UŞA) pentru insultarea Islamului şi incitare la ura religioasă prin turnarea filmului „Inocenţa musulmanilor”. (28-10-2012 – Polemica)
  • Familia românească Demuscă a salvat evrei din ghiarele naziștilor de Pincu Sfartz
    Frizeriţa Demuscă Angela din Oneşti era tare mândră, şi avea şi de ce, când mi-a povestit despre acele 167 de zile de omenie adevărată ale familiei Demuscă. Ea a subliniat şi avantajele obţinute prin acordarea diplomelor şi medaliilor de „Drept al Popoarelor Lumii”, cum ar fi acordarea cetăţeniei de onoare a statului Israel, pensie prin lege specială, vizite la Ierusalim la Yad Vashem, etc. Dar cine poate compensa în vreun fel fapta de omenie adevărată şi spirit de sacrificiu dovedite în salvarea unui om? Şi nu este o mare onoare, pentru membrii familiei Demuscă, că şi-au înscris numele lor, alături de numele lui Viorica Agarici şi al Elenei, Regina-Mamă a României? (28-10-2012 – Istorie si actualitate)
  • Merită sau nu să reciteşti o carte din tinereţe? de Eva Galambos
    Ce semnificaţie mai au cărţile citite în tinereţe (28-10-2012 – Perspective spirituale)
  • Pinnacle Peak Patio, Arizona – restaurantul în care este interzis să porţi cravată de Octavian Curpas
    Oamenii caută locuri cu o atmosferă deosebită, departe de agitaţia din oraşele aglomerate, pentru a se relaxa şi a uita pentru câtva timp de activităţile lor cotidiene (28-10-2012 – Social)
  • Vancouver – orasul verde (I) de Tania Iancu
    Vancouverul este un oras in care se traieste bine, daca ai un serviciu asigurat si o locuinta. Pentru cei batrani si bolnavi e mai greu, pentru ca viata intr-un mediu curat e scumpa. (28-10-2012 – Impresii de calatorie)
  •  
    44.200.94.150