caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Arhiva rubricii Mr. Hyde Park FORUM

 

Iran 2012

de (12-8-2012)
6 ecouri

Opinia unui om simplu despre situatia dezvoltărilor nucleare din Iran.

De mult timp Iranul doreşte să fie recunoscut ca putere zonală, nu numai religioasă, ci să fie cooptat în Elita Nucleară. Nefiind dorit, o face prin forţă, tolerat fiind de Rusia şi China, cele două puteri nucleare avînd un istoric nucleare asemănător cu ce se întîmplă în Iranul de azi, dar în alt context.

Deci Iranul a dezvoltat şi dezvoltă cercetări paşnice nucleare, a construit şi continuă construcţia de reţea electro-nucleară. Pînă aici nimeni nu spune nimic, deşi simte tendinţa iraniană spre nuclearizare militară.

Şi acum se pune întrebarea ”poate fi oprit Iranul de la a produce armament nuclear?” Un atac împotriva Iranului la ora actuală se poate transforma într-un război ale cărui consecinţe nu pot fi estimate.

Iranul, chiar dacă va poseda armă nucleară, nu o va folosi, căci acest lucru va duce la autodistrugere. Un război nuclear ”zonal”, este numai pe hîrtie, căci declanşarea lui duce la o ripostă condusă de sisteme electronice terestre şi nu numai, cu alte cuvinte chiar dacă ai distrus ”adversarul”, sistemul electronic funcţionează fără control uman.

Vînturi şi ape radioactive se pot propaga pe tot mapamondul, deci nimic nu va fi zonal. Furtuni şi ploi radioactive cu toate consecinţele pot atinge toate continentele.

Fiecare să gîndească raţional, nu emoţional, nu în funcţie de declaraţii în presă, asta mi-e concluzia.

 
 
44.210.149.205