• ACUM.TV
  • Editia Saptamanii 5 -11 decembrie 2011
  • A venit vremea ca România să dezincrimineze negarea Holocaustului de Petru Clej

    Memorialul Holocaustului de la București stârnește indignarea negaționiștilor

    Prin abrogarea legii de incriminare a negaționismului politicienii din România se pot elibera de acuzația de ipocrizie – acuzație pe deplin justificată, de altfel. Sigur că există riscul ca negaționismul și cultul unui criminal împotriva omenirii ca Ion Antonescu să prolifereze și mai mult, dar negaționiștilor li s-ar lua o armă importantă aceea a acuzației de victimizare, pe care o folosesc în mod repetat și cu un rezultat extrem de eficient.…continuare (4-12-2011 – Editorial)
  • O sugestie: Ion Sturza, candidat la președinție de Petru Clej
    Ion Sturza, care este fluent atât în română cât și în rusă și vorbește și engleza și franceza, ar fi nu doar o soluție de compromis, ci o personalitate de care Republica Moldova are nevoie în fruntea ei. Sunt convins că ar reuși să-i reprezinte pe toți cetățenii Republicii Moldova și să fie deasupra politicii partizane, așa cum sunt actualii lideri ai partidelor parlamentare, după cum ar fi un bun reprezentant al Republicii Moldova peste hotare.În concluzie, domnilor Filat, Lupu, Ghimpu, Voronin și Dodon – sprijiniți-l la funcția de președinte al Republicii Moldova pe Ion Sturza. (4-12-2011 – Republica Moldova)
  • ARHAIC? de Francisc Grunberg
    De la copii poţi învăţa o mulţime de lucruri. Acum câteva zile mergeam cu maşina, eram cu fiul meu Dan (KC2OOM) şi vorbeam cu cineva pe repetor. Domnul respectiv se plângea de starea actuală a radioamatorismului, şi ajunsese la concluzia: „trebuie să recunosc cu tot regretul că, cu tehnologia asta nouă, radioamatorismul a ajuns ceva arhaic.” Fără să vreau m-am lăsat atras în polemică şi am început să vorbesc despre felul în care alte lucruri considerate la un moment dat „arhaice” – cum ar fi pescuitul, navigaţia cu vele sau călăria – sunt înfloritoare. Dar atunci când m-am oprit ca să-mi trag răsuflarea Dan a intervenit: SDR (Software Defined Radio) este arhaic? Şi mi-am dat seama că avea perfectă dreptate şi că am căzut în capcana propriei noastre propagande negative, chiar dacă am apărat mereu continuitatea importanţei noastre, în faţa unor astfel de adversităţi. (4-12-2011 – Repere carteziene)
  • De la Moș Nicolae la Santa Claus de Florin Predescu
    Seara de 5 decembrie copiii isi lustruiesc ghetele si le aseaza in fata usii de la intrare.Imaginea Mosului intreband scolarii de teme, de scoala in general a generat o serie multipla de traditii in intreaga lume crestina, mai ales in Romania unde in ziua de 6 decembrie a fiecarui an se celebreaza cu jordite vopsite in argint, simbolul Sfantului Nicolae ca suprem domnitor al scolii. (4-12-2011 – SPUNE)
  • „Gand pe cand…” de Mircea Hortensiu Tomus
    Va fi o zi cand versulse va preface-n soaptasi ascultat va fi. (4-12-2011 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Desprindere de primăvară… – Irina Lucia Mihalca de Irina Lucia Mihalca
    Primăvara grădina trebuie curăţată,primenită, împrospătată,Noile flori vor colora perspectiva,Un aer proaspăt va reînvia natura,Depinde mult de seminţe, de substrat.Mi-ai spus să încerc desprinderea ramurilor noastre,motivul era boala ce a pătruns în tine, în noi.Ţi-am întins un cleşte perfect ascuţitsă încerci tu tăierea rădăcinilor sau măcar a ramurilor.Încearcă, te rog, să nu laşi franjuri în urmă!Poate doar aşa seva se va diluaîmprăştiindu-ne în neant petalele sufletului-geamăn!Poate doar aşa vei uita de dureri,de golul şi teama ce-a pus stăpânire pe tine!Deschid o fereastră, lumină şi soareÎn zare privesc un fluture albastru,Se-nalţă ameţit de suave astenii de primăvarăSmulgându-se din vârsta unui timp secat… (4-12-2011 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Ratacind… de Simona-Adriana Balaita
    Ratacim tristi si pierduti printre mormanele de falsitate. Ne simtim singuri, straini si goi. Privim adanc prin multitudini de masti crezute opace. Si zarim identitati ascunse si sufocate.Continuam sa existam. Vulnerabili, sinceri si expusi, printre oameni cu chipuri zambitoare si comportamente duale. (4-12-2011 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Da! de Dan DAVID
    Cismele de cauciuc nu sunt pentru tine; nu îți stau bine.Măcar să aibe toc; oricât de mic!Nici casca albastră din plastic, la fața ta măslinie. (4-12-2011 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Scrum (Poem de Ștefan Doru Dăncuș) (Excerpte 5) de Dan DAVID
    nu mai eşti tu cel care desluşea semnele Ceruluiai rămas doar sunet de strună ruptă lângă drumcruce plăpândă (4-12-2011 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Singurătatea de marți (Poem de Liliana Armașu) de Dan DAVID
    Iar când ţi-e prea trist,scrie-ţi ţie însăţi chemătoare mesaje de dor,semnându-le cu numele unor prieteni închipuiţicare te vor însoţi, ca în poveste,până dincolo de moarte. (4-12-2011 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Drumul spre perfectiune de Simona-Adriana Balaita
    Asemenea unei nuci ce ascunde miezul in invelisul durAsemenea unui tei ce ascunde dulceata si savoarea in floarea luiImportanta e rabdarea de a astepta maturitatea,Masurata-n timp…picurand daruire, suflet, straduinta Construind profunzimi, esente, trairi si consistenteCe implica framantari, zbucium, cautari, uneori suferinteSimtire, acceptare, pretuire. Prin creare, respiram! Traim, devenind parte din eternitate. Fara toate acestea, redevenim muritori. Deoarece…Mai concret decat concretul, este ceea ce ochii nostri nu zaresc… nu percep,Cum ar fi aerul…Ori spiritul fiintei noastre!Fara de care… Nimic din ceea ce facem nu poate avea suficienta consistenta, viata, valoare, culoare si savoare, cu adevarat! (4-12-2011 – Secundele mele)
  • Măi, animalule ! de Calin Cazan
    (4-12-2011 – O Fiertura pe Zi)
  • Viaţa lui Ţeastă et Co. de Calin Cazan
    (5-12-2011 – O Fiertura pe Zi)
  • Până şi găina vecinului este mai educată… de Calin Cazan
    (6-12-2011 – O Fiertura pe Zi)
  • După mine, potopul ! de Calin Cazan
    (7-12-2011 – O Fiertura pe Zi)
  • Trăiască sfânta traistă ! de Calin Cazan
    (8-12-2011 – O Fiertura pe Zi)
  • Dar şi când îl voi găsi…! de Calin Cazan
    (9-12-2011 – O Fiertura pe Zi)
  • Interviu … de Calin Cazan
    (10-12-2011 – O Fiertura pe Zi)
  • google_1
    google_2

  • NOTE DESPRE FILOZOFIA LUI MIHAI ŞORA: DIALOGUL CU SINE ŞI CU CELĂLALT de Victor Neumann
    Opera filozofică a lui Mihai Şora este o continuă şi provocatoare reflecţie asupra problemelor care ne frămîntă. Dedicată cunoaşterii omului din multiple perspective, ea se lasă citită în diversitatea întrebărilor şi răspunsurilor formulate, în unitatea lor ca produs al uneia şi aceleiaşi reflexivităţi. Experienţele filozofului au stimulat atît descoperirea existenţialului, cît şi a operaţionalului. (5-12-2011 – Marturii)
  • Mama mea, Sara Székely, s-a dus să moară puţin… de Andrea Ghita
    Mama a trecut pe tărâmul umbrelor, cu surâsul cald şi puţin poznaş, care o definea. Zâmbetul ei, dăruit cu un ultim efort, părea menit să aline violenţa durerii mele de a o pierde atât de brusc, de a nu o mai putea reţine printre noi. (4-12-2011 – Medalion)
  • PRIETEN DIN IAȘI LA IERUSALIM : ÎN AMINTIREA LUI LEON VOLOVICI de Lucian Zeev HERȘCOVICI
    Odihnește-te în pace, drag prieten, stimate coleg, domnule profesor. Noi toți, colaboratori și prieteni, care am învățat universalismul și dragostea de cultură de la tine vom continua aceste teze. Parcă nu îmi vine să-ți spun ”adio”, pentru că ai rămas între noi prin scrierile tale. Prefer să-ți spun ”șalom”, în limba ebraică. Termen care include un fel de adio, dar și ”bună ziua”, fără o încheiere, fără o concluzie finală, ci care lasă o portiță deschisă… (4-12-2011 – Medalion)
  • In Memoriam Leon Volovici (1938-2011) de Raphael Vago
    Personal ties when developed from professional ones, will usually remain linked by the weight of the professional ones. „My times” with Leon, that lasted exactly two decades, are such a combination of closeness based on the profession. Although we never had barbecue together, but we did have pleasant talks at numerous events spanning the years, when one is able to know both his work and the person behind it. (4-12-2011 – Medalion)
  • Reflexele pavloviene ale antisemiților și negaționiștilor de Petru Clej
    Ar trebui ca acești naționaliștii din varietatea antisemită și negaționistă să renunțe la aceste automatisme și să să stea să gândească un pic înainte să saliveze, pardon, să se lanseze în tirade anti-semite. În felul acesta poate ar reuși să se debaraseze de ura și resentimentele care de care clocotesc. Nu știu de ce, dar nu prea sunt optimist că-mi vor urma sfatul. (4-12-2011 – Polemica)
  • Volumul “Mareşalul Ion Antonescu, o biografie”, în dezbaterea Parteneriatului pentru Combaterea Antisemitismului de Eva Galambos
    O dezbatere a ultimului volum al lui Teşu Solomovici despre impactul negativ al felului în care l-a prezentat pe Ion Antonescu (4-12-2011 – Polemica)
  • Regatul Munților Vecini cu Cerul (I) de Camelia Lica
    Nepal. Tara in care domnesc regii muntilor. Locul in care uriasii de piatra ai Pamantului sunt la ei acasa. (4-12-2011 – Impresii de calatorie)
  • 1 Decembrie 2011 la Bucureşti- „ Drum bun, brav român!” de Paulina Eliza Duta
    (4-12-2011 – Reportaj)
  • MARINA PURCEA NE BUCURĂ SUFLETUL ȘI RETINA de Dorel Schor
    In materie de arta, surprizele sint numeroase. Unele sint placute, altele dimpotriva. S-a intimplat sa ajung la expozitia unui nume foarte circulat si sa plec dezamagit de cele vazute. Alteori, dimpotriva, am descoperit un artist mai putin cunoscut cu lucrari remarcabile. Este cazul pictoritei Marina Purcea aflata la prima ei expozitie vernisata in Israel, in orasul Rehovot. Expozitie intitulata „Amprente”. (4-12-2011 – Jurnal Cultural)
  • Lansare de carte la Madrid de Editori ACUM
    La Madrid, au loc in aceste zile festivitatile decernarii premiilor culturale Niram pentru arta si literatura. (8-12-2011 – Jurnal Cultural)
  • Insalata Caprese de Florin Predescu
    O salata simpla si binevenita pentru mesele de sarbatori originara din regiunea Campania ramane un succes culinar si un detaliu coloristic festiv. (4-12-2011 – Gastronomie si Stil)
  • PODURI de Dida Oprean
    (7-12-2011 – Fotografia Zilei)
  • PODURI de Cristina Dobrin
    (4-12-2011 – Fotografia Zilei)
  • PODURI de Paulina Eliza Duta
    (5-12-2011 – Fotografia Zilei)
  • PODURI de Liliana Bizim
    (6-12-2011 – Fotografia Zilei)
  • PODURI de Natalie Montanaro
    (8-12-2011 – Fotografia Zilei)
  • PODURI de Natalie Schor
    (10-12-2011 – Fotografia Zilei)
  • PODURI de Daiana Mandl
    (9-12-2011 – Fotografia Zilei)
  •  
    3.235.42.157