caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Istorie si actualitate



 

Marxismul este o veste proastă pentru poporul chinez

de (4-6-2018)
1 ecou

 

Newton Leroy Gingrich este un politician și autor american, care a reprezentat statul Georgia în cadrul Congresului şi care a fost al 50-lea Preşedinte al Camerei Reprezentanților din Statele Unite, din 1995 până în 1999.

Într-un articol publicat pe Fox News, Newt Gingrich vorbeşte despre răspândirea marxismului şi efectele lui. Mai jos prezint în rezumat câteva dintre ideile acestui autor.

Preşedintele chinez XI Jinping îl celebrează pe Karl Marx ca pe „un mare gânditor al timpurilor moderne”. Savanţii din Vest îl celebrază pe Marx ca pe un critic istoric al lumii de azi. Ceea ce ignoră însă toţi adepţii marxismului este costul în vieţi umane al acestei filosofii.

În numele marxismului V.I. Lenin a creat în fosta Uniune Sovietică un stat poliţienesc ce a omorat milioane de oameni, iar urmaşul său I.V. Stalin s-a arătat şi mai sângeros. Lenin s-a folosit de analiza şi retorica marxistă pentru a instaura un sistem totalitar controlat de poliţie şi securitate. Stalin a înfometat până la moarte milioane de ţărani, pentru a le frânge spiritul de libertate.

Socialismul a fost un element central care i-a adus victoria lui Adolf Hitler şi partidului săi NSDAP (Partidul Naţional Socialist al Muncitorilor Germani), un fapt pe care stânga de azi încearcă să-l escamoteze. Hitler a studiat statul poliţienesc al lui Lenin şi Stalin şi şi-a modelat regimul său totalitar după exemplul implementat de cei doi.

Conducătorul Chinei comuniste, Mao Zedong, a fost cel mai criminal dintre marxişti, impunându-şi domnia în China prin lichidarea unui număr de milioane de oameni.

Stânga din mediul academic, din mediile de ştiri şi acoliţii din Hollywood refuză să confrunte cu realitatea faptelor oribile ale unui marxism inuman fără limite. Ca exemplu al puterii pe care a avut-o marxismul asupra mediilor de ştiri americane, reporterul lui New York Times de la Moscova a conspirat cu alţi reporteri pentru a evita reportajele despre foametea din URSS şi moartea în masă.

Primul american căruia i-a fost decernat Premiul Nobel în economie, Paul Samuelson, le preda studenţilor săi folosindu-se de ediţia din 1961 a cărţii sale „Economia: o analiză introductorie”, în care era scris că economia URSS a crescut mai repede decât cea americană, lucru complet fals. Acest manual a fost folosit timp de mai mult de două decenii, iar acum stânga afirmă că nu marxismul a dus URSS la ruină, ci felul în care ar fi fost implementat.

Fostul lider chinez Deng Xiaoping i-a salvat pe comuniștii chinezi de respingere, fiind adeptul unui sistem de liberă antrepriză în cadrul structurii comuniste, aceasta după moartea dictatorului Mao.  Actualul lider Xi Jinping inversează orientarea decentralizarea orientată către piaţă a lui Deng.

Xi implementează un sistem prin care poporul chinez este strict supravegheat și atribuie ratinguri de cetățenie care se bazează pe activitatea în mediile de socializare, patriotismul, productivitatea, fitness-ul și alte comportamente. Celor cu scoruri mici li se pot interzic zboruri comerciale, unele trenuri și posibilitatea de a-şi vedea copiii înrolați în unele școli.

Controlul centralizat îi determină pe oameni să mintă și să trișeze. Minciuna și înșelăciunea conduc conducerea să folosească mai multă poliție secretă şi să introducă mai multe reguli, cu pedepse şi mai drastice. Sistemul se transformă ontr-o spirală descendentă, în care oamenii sunt sacrificați pentru puterea celor puțini.

Aceasta este moștenirea lui Marx. Președintele Xi ar trebui să o studieze cu atenție înainte de a retrage China de pe calea creșterii economice și a o împinge pe cea a ascensiunii tiranice.

Articolulul d-lui Newt Gingrich.

Ecouri

  • Victor Manta: (10-6-2018 la 20:52)

    O statuie de 4,4 metri a lui Karl Marx a fost făcută cadou în luna aprilie 2018 de către China comunistă oraşului german Trier, locul de naştere al lui Marx.

    Cadoul este controversat, deoarece Marx este văzut la originea dictatorilor comunişti, a Zidului Berlinului şi a divizării Germaniei.

    Statuia poate fi văzută aici.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
The Cars – Drive

The Cars - Drive

Închide
3.145.63.136