• ACUM.TV
  • Ianuarie 2018
  • De ce nu l-am intervievat pe Arthur Koestler de Dorian Galbinski
    Numai cei de vârsta mea mai știu ce a însemnat Arthur Koestler pentru generația noastră. Am întâlnit pentru prima oară numele lui în 1968 la o bază militară israeliană ”de undeva din sud”, pe coperta unei cărți pe care o citea un soldat. Cartea se numea ”Le Zero et l’Infini” (Întuneric la amiază). ”E bună?” am întrebat. ”Foarte”, veni răspunsul. ..…continuare (31-1-2018 – Jurnalism, Comunicare)
  • Ileana Stana Ionescu, Stela Popescu, Tora Vasilescu şi Luminiţa Gheorghiu – Rotirea cadrelor (2006) de Wanda Lucaciu
    Umor romanesc (31-1-2018 – TV.ACUM)
  • Spaetzle Trei Drapele de Florin Predescu
    In serile de iarna nu ne ramane decat sa ne bucuram de cei dragi si sa depanam amintiri. (28-1-2018 – Gastronomie si Stil)
  • Mein Vater war ein Wandersmann. Valsul cu nea de Florin Predescu
    Amintiri în iarnă. Jurnal neterminat (28-1-2018 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Un elefant picteaza de Wanda Lucaciu
    Un elefant isi picteaza propriu portret (28-1-2018 – TV.ACUM)
  • Despre bătrîneţe – întrebări, nelinişti, bucurii de Andrei Pleşu
    Există un portret sinistru şi un portret euforic al bătrîneţii. În istoria culturii europene, există oameni care spun că bătrîneţea este minunată şi, cîtă vreme nu te doare nimic, ei sînt convingători. Mi-aduc aminte că am întîlnit astfel de oameni printre cei care au contat în formaţia mea… (27-1-2018 – Savoir Vivre)
  • Creanga Shiraz de Ion Iancu Vale
    La ceas reavăn de zori de ziuă Glasul, cu timbrul său grav și sonor, mi-a străpătruns iarăși somnul, rostind: ”Definiție definitivă a crengii shiraz”. M-am trezit și am așternut aceste cuvinte pe hârtie. Din ilogica propoziție m-a frapat inițial ultimul cuvânt, căruia i-am receptat perfect grafia… (26-1-2018 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Canadian Nationals 2018 de Wanda Lucaciu
    Patrick skates to the music of Hallelujah (24-1-2018 – TV.ACUM)
  • Magician Tanba de Wanda Lucaciu
    British Got Talent (21-1-2018 – TV.ACUM)
  • Anecdote adevărate de Dorel Schor
    Cartea „Şarpele şi cupa” a avut o presă bună, era inspirată din viaţa şi munca unui tânăr medic şi de acea titlul ei sugera cunoscutul simbol al medicinii. Imi amintesc că un tovarăş cu muncă de răspundere m-a luat de-o parte şi mi-a spus: „E foarte clar că titlul cărţi e cu cheie, adică cu schepsis. Se înţelege că şarpele e duşmanul de clasă… Dar cupa? Ce ai vrut să spui cu cupa?”… (17-1-2018 – Umor)
  • Srul (sau un alt Tevie) de Dorian Galbinski
    Nu se mai știe când și nici unde s-a născut. Dar cred că s-a născut în jurul anului 1895. Îl chema Israel, toți îi spuneau Srul, iar soția lui, Sara era născută la Odessa. Între ei vorbeau idiș, dar se certau în ucraineană, deci cred că și el era originar din Ucraina. Sau Polonia. Sau Basarabia. Sau cine mai știe, pentru că granițele din acea regiune erau atunci cum nu se poate mai elastice… (17-1-2018 – Marturii)
  • The Prayer de Wanda Lucaciu
    Charice — ‘The Prayer’, with The Canadian Tenors (16-1-2018 – TV.ACUM)
  • Am văzut ţigani fericiţi de Dorel Schor
    În vagonul restaurant pe ruta internaţională Chişinău-Kiev toate locurile sunt ocupate. Drumul e lung, timpul nu contează, meniul e standard, muştarul iute…Ospătarul priveşte plictisit la muştele de pe geamuri sau se strecoară clătindu-se printre mesele ocupate de două categorii de clienţi. O parte sunt localnici, îi recunoşti după hainele cenuşii, după feţele obosite, după sandviciurile aduse de acasă în hârtie de ziar… (15-1-2018 – Impresii de calatorie)
  • Hallelujah de Wanda Lucaciu
    Canadian Tenors – Hallelujah (13-1-2018 – TV.ACUM)
  • Scurte şi foarte scurte de Dorel Schor
    Ca să nu uit nimic, îmi fac dimineaţa o listă cu tot ce îmi planific pentru ziua respectivă, ce trebuie ă cumpăr, cui trebuie să telefonez, corespondenţa şi alte chestii… Problema este că… (9-1-2018 – Umor)
  • Strict confidenţial de Dorel Schor
    Menaşe m-a chemat în apartamentul lui, a închis uşa, a răsucit cheia în broască şi mi-a spus cu voce gravă: Rozica o să lipsească vreo două ore, s-a dus la coafor. Băiatul e şi el plecat, la un film. Şi te-am chemat special pe tine pentru că vreau să discutăm o problemă gravă, strict confidenţială… M-am încruntat ca orice om serios şi am întrebat despre ce e vorba. (7-1-2018 – Umor)
  • Harbin Ice and Snow, Harbin, Heilongjiang, China 2018 de Wanda Lucaciu
    Sculpturi de gheață in Harbin, China (5-1-2018 – TV.ACUM)
  • Apă de ploaie de Dorel Schor
    Plouă… Vremea asta mohorâtă, cu norii zdrenţuiţi atârnând pe firele de telegraf, mă indispune teribil. Nu degeaba spunea poetul că, în asemenea condiţii, îl apucă o tristeţe iremediabilă. Fenomenul e absolut general, indispoziţia e totală, să te mai miri că unii scriu versuri, că alţii vor să se sinucidă sau iau o poziţie somnolentă în parlament… (3-1-2018 – Umor)
  • Medicină militară de Dorel Schor
    Vreau să vă povestesc o întâmplare care este strict autentică, aşa că personal nu am nici un merit şi nici o vină dacă cumva aţi mai auzit-o sau dacă vi se pare cumva exagerată. Cu ceva timp în urmă, mi s-a adresat un domn mai în vârstă… (3-1-2018 – Umor)
  • „Les Feuilles Mortes’ Andrea Bocelli de Wanda Lucaciu
    „Frunze de toamna” (3-1-2018 – TV.ACUM)
  • LA MULTI ANI 2018 de Wanda Lucaciu
    LA MULTI ANI 2018 (1-1-2018 – TV.ACUM)
  • Un profesor de la Geneva despre legislația poloneză referitoare la Shoah și „limitele tâmpeniei umane” de Victor Eskenasy
    Proiectul de lege anunțat în Polonia, susținut de ultraconservatorii aflați la putere, care a stârnit o adevărată furtună mai ales printre oamenii politici și diplomații israelieni, ar urma să facă ilegală orice incriminare a polonezilor în crimele comise pe solul Poloniei… (31-1-2018 – Polemica)
  • România: Un guvern de genul neutru de Sorin Şerb
    România ridică la granițele ei administrative propria Cortină de fier cam ponosită de repetate furturi de fier și materiale refolosibile. Comisia Europeană i-a avertizat pe români să nu se mai joace cu justiția. Este o declarație comună a greilor comisiei, Jean Claude Juncker și Frans Timmermans. Aceștia afirmă că evoluția discuțiilor pe marginea schimbărilor din justiție îi pune pe gânduri… (26-1-2018 – Romania)
  • Adio fanatism și pe curînd! de Traian Ungureanu
    Nu e bine. Orice s-ar spune, se întîmplă prea multe lucruri deodată și toate împing în aceeași direcție: răsturnarea lumii așa cum o mai cunoaștem încă. Sau, poate, asistăm la efortul onest prin care cei mai luminați dintre noi încearcă să ajute victimele cruzimii și răutății umane. Din păcate, am trecut de această bănuială inocentă… (18-1-2018 – Mentalitate)
  • Confortul lui Iohannis și calitățile Vioricăi Dăncilă de Sabina Fati
    Președintele Klaus Iohannis s-a justificat în scurta declarație de acceptare a Vioricăi Dăncilă ca prim-ministră desemnată, că nu a avut altă soluție, fiindcă decizia lui trebuie să fie conformă cu Legea Fundamentală și cu hotărârile Curții Constituționale. „Argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară”, a spus Iohannis, adăugând că PSD dispune de majoritatea necesară formării noului guvern… (18-1-2018 – Romania)
  • Autonomia și spânzurătoarea: ce câștigă România? de Sabina Fati
    De multă vreme, în comunicarea politică din România nu s-au mai folosit figuri de stil care sugerează suprimarea unei comunități sau a unei persoane. Premierul Mihai Tudose, îmboldit fiind să-și spună punctul de vedere cu privire la recenta Rezoluție a celor trei formațiuni maghiare despre păstrarea obiectivului autonomiei, a reacționat neașteptat: „nu poate fi vorba despre o autonomie a Ținutului Secuiesc” a precizat premierul român, adăugând că „dacă steagul secuiesc va flutura pe instituțiile de acolo, toți vor flutura lângă steag” (14-1-2018 – Polemica)
  • Cristi Danileţ: „Degeaba schimbăm legile, dacă oamenii sunt la fel – răi, corupți, incompetenți” de Valentina Ursu
    Justiția moldoveană a beneficiat de o asistență financiară considerabilă din partea UE pentru a se reforma și pentru a deveni mai accesibilă și mai corectă în raport cu cetățenii. Modernizarea acestui domeniu întârzie însă. Pentru ca Republica Moldova să aibă o justiție independentă și corectă, este nevoie de curățirea propriului sistem, crede judecătorul român Cristi Danileț… (12-1-2018 – Republica Moldova)
  • Charlie Hebdo și dușmanii din interior ai societății deschise de Dan Alexe
    În urmă cu exact trei ani, pe 7 ianuarie 2015, avea loc masacrul de la Charlie Hebdo. În loc de empatie cu victimele de la Charlie Hebdo, mulți s-au discalificat atunci moral, inclusiv docți comentatori de la noi, criticând morții și făcându-se complicii unei abominable crime împotriva spiritului pe care ei pretind că îl reprezintă. În toată magma de mizerii morale și ignoranță agresivă recitate prin mass media în România după tragedia de la Charlie Hebdo, am citit stupefiat și mâhnit texte în care se cerea public instaurarea cenzurii și încredințarea ei unor „specialiști”… (7-1-2018 – Polemica)
  •  
    44.192.26.226