• ACUM.TV
 • Editia 24 – 30 martie 2013
 • Răsfoind presa străină sau altfel, dar tot despre crize de Sorin Paliga
  Cum analizează noua generaţia de ziarişti societatea cehă? Aş propune spre analiză un text relevant şi contextului actual. M-aş opri, de exemplu, la articolul lui Petr Schnur din 16 nov. 2009 cu titlul „Stînga şi Europa”……continuare (24-3-2013 – Extern)
 • Israelul şi Turcia pun capăt conflictului de trei ani de Eva Galambos
  Din considerente de securitate şi strategice, Israelul şi Turcia au decis să rezolve conflictul care durează de aproape trei ani şi să reia colaborarea. „Împăcarea” a avut loc în urma demersurilor SUA şi implicării preşedintelui Obama… (24-3-2013 – Extern)
 • Poem în stil românesc de Corina Dalu
  Păstor rămas fără oi fluier rătăcit în mizeria de pe Lipscani,Trubadur înveşmântat în Renaştere caut clepsidra care-mi culege timpulDin rămăşiţe rostuite după voia lor. (24-3-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Electronul de valenţă de Dan DAVID
  Semenii de la etajele inferioare dorm. // Somn inocent. // Somnul e legea şi măsura laşităţii lor… (24-3-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Momentul adevărului de Dorel Schor
  Entuziasmul e ca margarina: se topeşte… / Soţia mă tratează ca pe un Dumnezeu. Ea uită de existenţa mea, în afară de cazurile când are nevoie de mine (umor francez)… (24-3-2013 – Umor)
 • Buna Vestire de Florin Predescu
  Sosirea primaverii ne incearca de fiecare data senzatia de intinerire. (24-3-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • De la tristeţe la bucurie: expoziţia Lianei Saxone-Horodi de Dorel Schor
  Avem acum prilejul să participăm la un eveniment deosebit în lumea artelor plastice, mai ales că pictoriţa Liana Saxone-Horodi este bine cunoscută ca o reprezentantă de frunte a celor originari din România. Ne referim, bineînţeles la expoziţia deschisă la galeria centrală din satul artiştilor de la Ein Hod… (24-3-2013 – Album)
 • Studiile mele… (II) de Pincu Sfartz
  Cunoaşterea unei limbi străine nu este o simplă dublare a numărului de cuvinte cunoscute! Există o plusvaloare imensă pentru complexitatea gândirii şi pentru înţelegerea creativă a unor noţiuni, în fondul lor. De aceea este important pentru copii să-şi însuşească cel puţin o limbă străină, fapt ce îi va plasa, aproape automat, într-o pătură socială de intelectuali de clasă superioară. (24-3-2013 – Mentalitate)
 • Autocrat sau iacobin: ţarul Ivan cel Groaznic şi epoca sa (I): geneza mitului de Florian Dumitru Soporan
  Ivan Groznîi reprezintă un caz aproape unic sub raport istoriografic, spre deosebire de majoritatea subiectelor de istorie rusă, aici nu regăsim expresii ale cunoscutei antiteze Rusia-Europa. Seria de episoade violente, descrise cu scrupulul detaliului în cronistica rusă, poloneză sau germană, care marchează cele cinci decenii ale domniei sale… (25-3-2013 – Istorie si actualitate)
 • Jurnal indian (VII) de Ovidiu Ivancu
  În autobuz vizualizez harta lumii. Văd oraşul de provincie în care m-am născut şi am trăit nouăsprezece ani (undeva în sudul ţării), văd oraşul unde mi-am petrecut încă unsprezece ani (undeva în Transilvania) şi apoi mă întreb cum de pot considera acasă un spaţiu care aparţine unui alt continent, unei alte lumi. În mod normal, aşa ceva nu poate fi înţeles şi nici explicat credibil.. Cu toate astea, senzaţia e vie, clară, de netăgăduit… (24-3-2013 – Impresii de calatorie)
 • Temple părăsite, răni vindecate (II) de Carmen Firan
  Într-un fel, Cambogia va rămâne pentru mine legată de povestea lui Sok supravieţuitorul, prizonier şi martor al unei lumi care zeci de ani a fost sfâşiată în lupte de gherilă, tragedii şi cruzime, crime în masă, lagăre de reeducare, de muncă, sau de exterminare. (24-3-2013 – Impresii de calatorie)
 • Bibliofilie, bibliofobie de Mircea Poeana
  Se nasc cărţile cu noi, trăiesc cu noi, dar nu mor niciodată.Citim şi recitim aceleaşi pagini şi ele ne sunt altfel pentru că nici noi nu mai suntem ceea ce am fost. (24-3-2013 – Cai Spre Noi Insine)
 • Curiozităţi culinare. Spaghetti din dovlecel de Florin Predescu
  Apropierile culinare interculturale ne sprijina sa ne cunoastem bine si masa in acceptiunea ei straveche ar insemna pace, bucurie si multa dragoste. In jurul mesei cu bucate alese si un pahar de vin viata nu mai e nevoie de niciun alt comentariu. (24-3-2013 – Gastronomie si Stil)
 • Dancing Airplane de Editori ACUM
  Dancing Airplane (27-3-2013 – TV.ACUM)
 •  
  3.229.117.191