• ACUM.TV
 • Editia 20 – 26 ianuarie 2013
 • Lungul drum al naţionalismului către democraţie de Ovidiu Ivancu
  Aşadar, nu s-ar cuveni să ne autoiluzionăm că societatea românească a secolului XXI este mai tolerantă şi mai înţeleaptă decât cea din prima jumătate a secolului trecut sau decât cea din perioada comunistă. Încă se mai tratează, la noi, principii precum political corectness sau democraţia drept un moft la care trebuie să aderăm căci, nu-i aşa, astea sunt timpurile în care trăim! Încă, în intimitatea propriilor lor locuinţe, profesori români şi diverşi alţi reprezentanţi ai elitei, îi înfierează pe străini, învinovăţindu-i, în exclusivitatea, pentru toate relele ce ni se întâmplă. Încă, Eminescu din articolele sale xenofobe, e citat cu religiozitate, transformat în instanţă supremă în problema românismului.…continuare (20-1-2013 – SPUNE)
 • Dreapta extremistă-ultrareligioasă – apariţie de vedetă la balul electoral de Rodica Grindea
  Cei fără de care se spune că nu poate exista coaliţie guvernamentală în Israel (şi din nefericire, pe bună dreptate), au lăsat să se adune la marele bal mare al campaniei electorale, anunţate şi prezentate de maeştrii de ceremonii-consilieri de campanie, partidele şi blocurile electorale precum Likud-Beiteinu cu liderii lor, primul-ministru Beniamin Netaniahu şi Avigdor Liberman, precum şi cam fragilul bloc de stânga-centru, alcătuit din triada Yehimovici-Lapid-Livni, cu propriile suite (pardon, partide). (20-1-2013 – Alegeri)
 • “Evrei de vânzare”, un nou film de Radu Gabrea de Eva Galambos
  Noul documnetar al lui Radu Gabrea devăluie dedesubturile uneia dintre afacerile cele mai oneroase ale regimului comunist român-emigrarea evreilor în Israel contra cost (20-1-2013 – Marturii)
 • Balanţa de aer de Rodica Grindea
  Stau suspendată / pe-un talger de balanţă / cât un destin de mare / ondulându-şi mişcarea / de neoprit cât o viaţă (20-1-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Capriciu tropical de Florin Predescu
  O dupa amiaza la tropice si cateva beri in suntele muzicii Calipso (20-1-2013 – Gastronomie si Stil)
 • Puricele din ceafă de Dorel Schor
  Câteva aforisme… (20-1-2013 – humor)
 • Alb de Mircea Poeana
  Cu mişcări măsurate, bătrânul deschise cele două ferestre, de-a dreapta şi de-a stânga odăii văruite.Se aşeză apoi la masă. (20-1-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Impresii de la ceremonia inaugurală a preşedintelui Obama de Mike Klein
  Fiind rezident în zona Washingtonului, am observat deja de luni de zile pregătirile pentru ceremonia de instalare a preşedintelui american. Construcţia marelui podium pe treptele Capitolului a început încă dinainte de a se cunoaşte câştigătorul alegerilor. De fapt, nici nu contează cine câştigă, inaugurarea este garantată. Este unica zi când vitriolul politic dintre cele două partide majore se opreşte total. Este o zi de armistiţiu şi toţi sunt prieteni în numele unităţii americane. Foarte frumos, dar din păcate durează numai o zi, pe care o savurez o dată la patru ani. (21-1-2013 – Reportaj)
 • Drumul în urcuş către infern de Rodica Grindea
  Într-o după amiază, acum vreo lună-două, la aceeaşi cafenea unde tronează mama poeţilor şi-a ziariştilor, coana Sara, nepotul mi-a spus că la şcoală, li s-a cerut să se intereseze de rădăcinile părinţior şi, dacă aceştia vin din vreo ţară fostă-comunistă, să caute să afle câte ceva şi despre evreii de-acolo, din al doilea război mondial. (20-1-2013 – Marturii)
 • Bălţi: scuipat şi înjurat de Natalia Ghilascu
  Reprezentanţii Centrului ”GENDERDOC-M” au fost insultaţi ieri la şedinţa de judecată de la Curtea de Apel din Bălţi, unde se examinează cauza interzicerii de către Consiliul mun. Bălţi a manifestaţiilor publice organizate de comunitatea LGBT şi declararea ”zonei interzise propagandei homosexuale” în mun. Bălţi. (23-1-2013 – Republica Moldova)
 • Imprimantele 3D şi natura umană de Alex Satmareanu
  Imprimantele 3D sunt gata să schimbe lumea. Nu peste mult timp ne vom „tipări” televizorul, mașina de spălat rufe sau pușca automată. (20-1-2013 – Dincolo de trancaneala)
 • Fuga (II) de Florin Predescu
  Lilly nu a uitat niiciodata binefacatorii ei : Zsozso si Richard. Romanul este dedicat in mare parte sufletului lor generos. La numai o zi de la publicarea primului fragment din roman o epistola anunta trecerea in nefiinta a celei ce a fost protectoare si sprijin la nevoie, Zsozso.Romanul devine totodata si un recviem sincer, un semn dedicat celor ce daruiesc, ajuta.Dormi in pace, Zsozso ! (20-1-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Dubai nu are canalizare? de Wanda Lucaciu
  Miracolele din Dubai! Cladiri enorme, arhitectura moderna, bunastare si… fecale? (20-1-2013 – Stiati ca…?)
 • Moda şi pictura de Dorel Schor
  Era inevitabil ca moda timpului să fie bine reprezentată în pictură. Mai mult decât atât, pictura a reflectat moda după cum şi-au închipuit pictorii că sunt îmbrăcate personajele. De pildă, eroii biblici, în reprezentările maeştrilor europeni, sunt îmbrăcaţi ca flamanzii, italienii sau nordicii. Până şi peisajul este european, eventual cu un palmier adăugat, aşa cum era scris în texte. (20-1-2013 – Album)
 • Povestioare vesele sau triste, cu sau făra importanţă (I) de Andrei Martin Aszodi
  Am un prieten, să-i spunem Thomas, nu de alta dar chiar așa îl cheamă. Visul lui din tinereţe era să devină pilot. Fiind nepot de rabin in Ungaria mai mult sau mai puţin comunistă, neplăcându-i cartea, și de fapt din cauza niciunuia din aceste motive, a devenit steward… (20-1-2013 – Divertisment)
 • Minciuni conventionale de Ion Untaru
  schiţă acidă, umoristică. (20-1-2013 – Divertisment)
 • Vuvuzela Symphony de Editori ACUM
  Vuvuzela Symphony (18-1-2013 – TV.ACUM)
 • Regina Spektor – „How” de Editori ACUM
  Regina Spektor – „How” (21-1-2013 – TV.ACUM)
 • „No More” de Moonlight Breakfast (o nouă formaţie românescă) de Editori ACUM
  „No More” de Moonlight Breakfast (o nouă formaţie românescă) (15-1-2013 – TV.ACUM)
 •  
  44.212.99.208