• ACUM.TV
 • Editia Saptamanii 23 – 29 ianuarie 2012
 • Criza, suficiența și pericolul populismului de Daniel Uncu
  Cum se poate ca un lider – care nu demult era sustinut si simpatizat la nivel de masa si in sprijinul caruia ieseau in strada mii si zeci de mii de romani (inclusiv cei din diaspora) – sa ajunga sa fie huiduit de aceiasi (?) romani care, iata, astazi se aduna in strada cu miile si zecile de mii, cerandu-i demisia? …continuare (22-1-2012 – Editorial)
 • România este în continuare fesenistă de Petru Clej
  Un intelectual de frunte român, traitor de mulți ani în Diaspora, a publicat recent într-o revistă din România un articol intitulat “Neoliberalismul este continuarea bolşevismului cu alte mijloace”. Are mai puțină importanță dacă sunt sau nu de acord cu această aserțiune categorică (întâmplător nu sunt), cât faptul că distinsul intelectual se referă la guvernarea Băsescu-Boc, atunci când menționează neoliberalismul. (22-1-2012 – Intern)
 • O Românie curată? de Matei Mircioane
  La sfârşitul săptămânii trecute, duminică 22 ianuarie, în România s-au consumat zece zile de proteste, desfăşurate în Bucureşti şi în peste 50 de oraşe, din aproape toate judeţele ţării. La nivel naţional este evidentă delimitarea nucleului dur al protestatarilor faţă de politicieni, indiferent dacă ei sunt de la Putere sau de la Opoziţie. Liderii ad-hoc ai străzii declară că doresc schimbarea întregii clase politice din România, care s-a compromis prin demagogie, minciună şi corupţie. Unele dintre lozincile de succes, scandate în pieţele publice au fost: „Vrem ţara înapoi!” şi „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi!” Totuşi cea mai folosită lozincă a protestatarilor a fost, zi de zi: „Jos Băsescu!”, cu unele variante mai violente sau mai vulgare. (23-1-2012 – Romania)
 • „M-am născut în lagărul de la Moghilev, Transnistria, la 5 decembrie 1941…” de Andrea Ghita
  Articolul conţine crâmpeie de amintiri a doi copii născuţi în lagăre din Transnistria, la Moghilev Podolski si la Piciora (22-1-2012 – Marturii)
 • Evreii din țările musulmane: protejați sau persecutați? de Petru Clej
  În argumentele care se aduc în disputa israelo-palestiniană problema refugiaților palestinieni figurează întotdeauna la loc de frunte: peste 700000 de palestinieni au fost nevoiți să se refugieze după 1947, atunci când s-a decis partiționarea Palestinei sub mandat britanic și înființarea statului Israel.Aproape niciodată nu este adus argumentul (invocat doar de Israel) că în aceeași perioadă 850000 de evrei au fost nevoiți să părăsească țările musulmane în care ei și strămoșii lor trăieseră de secole sau chiar milenii.Istoricul britanic Sir Martin Gilbert face o remarcabilă istorie a acestor evrei în cartea sa “In Ishmael’s House – A History of Jews in Muslim Lands”, Yale University Press, 2010. (22-1-2012 – Libris)
 • David Cameron propune reformarea Curții Europene a Drepturilor Omului de Petru Clej
  Premierul britanic David Cameron a avertizat că noțiunea de drepturi ale omului este distorsionată sau chiar discreditată de unele decizii ale Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).Într-un discurs ținut în fața Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la Strasbourg, șeful executivului britanic a propus o reformă a Curții care să reducă intervenția CEDO în deciziile instanțelor naționale. (25-1-2012 – Extern)
 • GROTESCUL IN PICTURA de Dorel Schor

  Moreno Pincas

  Un bun prieten mi-a facut cunostinta cu arta lui Moreno Pincas, pictor israelian traitor la Paris, care va vernisa in curind o expozitie a sa la Muzeul de Arta din Ramat Gan. Stilul sau ar putea fi considerat inclasificabil. El ignora toate modele si modelele, creaza compozitii dense, populate cu grupuri teatrale, figuri si caractere ciudate, surprinzatoare, adesea grotesti… (22-1-2012 – Cultura)
 • Scrum – excerpte 8 (Poem de Ștefan Doru Dăncuș) de Dan DAVID
  numai tu eşti atât de timidă în zorişi asişti cu atâta tristeţe la moartea de seară (22-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Donator anonim (Anonymous donnor) de Dan DAVID
  Într-o zi vom fi chemaţi pe nume.Pe numele sufletelor.Nu există suflete anonime. (22-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Tatuajul vesnic RA (Poem de Oana Ioana Catanoiu) de Dan DAVID
  in lumea noua stramosii Dochieima asteapta dezbracati de ei in parcuridoar tu pastrezi haina cu buzunare de hotpentru razele pe care mi le smulgi din pleoapepentru gradele pe care mi le furi din piept (22-1-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • CIOLAN DE PORC PRINS LA ÎNGHESUIALĂ, MEŞTERIT CU GHEBE de Florin Predescu
  Salut din nou stradaniile publicistului Valentin Leahu si multumesc pentru amabilitate si ofertele catorva retete traditionale romanesti. (22-1-2012 – Gastronomie si Stil)
 • GEOMETRIE de Cristina Dobrin
  (15-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • GEOMETRIE de Natalie Montanaro
  (16-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • GEOMETRIE de Eduard Mattes
  (17-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • GEOMETRIE de Cosmin Danila
  (18-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • GEOMETRIE de Paulina Eliza Duta
  (20-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • GEOMETRIE de Corina Ostoia
  (19-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • SERENITATE de Daniel Macovei
  (24-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • SERENITATE de Eduard Mattes
  (25-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • SERENITATE de Gabriela Marinescu
  (26-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • SERENITATE de Marcela Morar
  (28-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • GEOMETRIE de Marius Lihet
  (21-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • SERENITATE de Paulina Eliza Duta
  (23-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • SERENITATE de Natalie Schor
  (27-1-2012 – Fotografia Zilei)
 • google_1
  google_2

 • Băsescu îi compară pe Iliescu, Ponta și Crin Antonescu cu Voronin de Editori ACUM
  Ştiţi ce mă şochează cel mai tare? Că mesajul lui Ion Iliescu, al lui Victor Ponta, mesajul lui Crin Antonescu, al aşa-numitului lider al „societăţii civile”, fostul colonel Dogaru, sunt similare cu ale fostului preşedinte al Republicii Moldova, actual şef al fracţiunii Partidului Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin. (24-1-2012 – Comunicate de presa)
 • Piaţa Universităţii – de la „Jos Iliescu!” la „Jos Băsescu!” de Serban Tabacu
  Manifestaţia în curs de derulare în Piaţa Universităţii este o imitaţie nereuşită a celei ce s-a desfăşurat în acelaşi loc cu douăzeci şi doi de ani în urmă, consemnată de istoria postdecembristă a ţării drept “Fenomenul Piaţa Universităţii“. Între cele două evenimente nu poate fi pus însă semnul egalităţii, întrucât acum două decenii şi mai bine s-a încercat schimbarea unui sistem politic, pe când astăzi se urmăreşte schimbarea unor lideri politici, în cadrul aceluiaşi sistem. (23-1-2012 – Intern)
 • Sunteți de acord cu propunerea lui Crin Antonescu de demisie în bloc a parlamentarilor PNL? de Editori ACUM
  Luni 23 ianuarie 2012 in Parlamentul Romaniei, dl. Crin Antonescu, presedintele Partidului Național Liberal, a anuntat ca parlamentarii PNL sunt gata sa-si depuna demisiile, astfel incit sa fie facilitate alegerile anticipate dorite de protestarii din mai multe orase din tara si din afara tarii. (24-1-2012 – Intern)
 • Manifestul Partidului Ţeapa si Turbinca (PȚT) a fost plagiat în mod grosolan! de Teodor Burghelea
  Stiti cu totii ca, de mai bine de un an, o miscare cu totul noua, izvorata din dragoste de neam si traditie, din Romanism in stare pura a aparut pe scena politica cu unica menire de a salva Tara si Poporul (e drept ca nu stim inca in ce ordine, dar vom incerca un multitasking, ca prea ne sangereaza inima cand vedem ce se intampla pe glia lui Stefan!) atat de dusmanii din exterior dar mai ales cei din interior (care au fost prima data deconspirati de genialul nostru poet, Eminescu cel Sfant in a sa geniala Doina). (22-1-2012 – Polemica)
 • Elucubrațiile lui Ion Coja de RODICA GRINDEA
  Cadru universitar (din nefericire… încă, din câte știu), Ion Coja a devenit promotorul neo-legionarismului românesc. Și la fel de… promotor al negaționismului Holocaustului, stilul său doct dovedindu-se o spoială a huliganismului funciar al personajului, după cum reiese din ultimul interviu acordat într-un blog de pe internet, numit „Fața nevăzută a lumii”, pepinieră a neofascismului în versiune neaoș-românească, condus de un oarecare Andrei Ciubotariu. (22-1-2012 – Polemica)
 • Tinerii infractori români și imaginea idilică a lui Ceaușescu de Petru Clej
  Am stat recent de vorbă cu un tânăr delincvent recidivist român pe culuarele unei judecătorii din Londra. De această dată nu era inculpat, venise doar să le dea “sfaturi” unor prieteni români care erau trimiși în judecată pentru prima oară.Tot așteptând să le vină rândul să intre în sală, tânărul recidivist a făcut o afirmație pe care am mai auzit-o: “Păi de ce furăm? Pentru că n-avem dreptul să muncim în țara asta!” (22-1-2012 – Diaspora)
 • De unde bani pentru referendum?! de Denis Cenusa
  Coaliția de guvernare (Alianța pentru Integrare Europeană – AIE) elaborează în grabă textul proiectului pentru modificarea Constituţiei. Repeziciunea cu care o face provoacă o criză de miopie în cadrul AIE. Concentrată pe justificarea legalităţii procedurii de referendum, şi asta în limitele posturilor TV, guvernarea uită de aspectul financiar al problemei. Dacă precedentele exerciţii democratice au fost susţinute financiar de partenerii externi, atunci referendumul constituţional nu are nicio acoperire. (22-1-2012 – Republica Moldova)
 • Cameron contra Merkozy la Davos de Petru Clej
  Premierul Marii Britanii, David Cameron, a făcut un apel la ceilalți lideri ai Uniunii Europene să ia măsuri curajoase dacă doresc să confrunte cu succes actuala criză economică prin care trece Europa.Într-un discurs ținut în fața Formului Economic Mondial de la Davos, în Elveția, premierul britanic a declarat că măsurile paleative actuale nu vor avea niciun succes și că a venit vremea unor măsuri radicale. (26-1-2012 – Extern)
 • Guvernul Scoției lansează dezbaterea privind independența de Regatul Unit de Petru Clej
  Guvernul Scoției urmează să prezinte miercuri un amplu document privind referendumul de independență de Regatul Unit, preconizat a avea loc în a doua jumătate a anului 2014.Lansarea procesului de consultare a fost precedată de un discurs la Londra al șefului executivului scoțian, Alec Salmond, care a declarat că o Scoție independentă ar putea fi un model pentru toate forțele progresiste din Regatul Unit. (24-1-2012 – Extern)
 • Primele condamnări pentru incitare la ură homofobă în Marea Britanie de Petru Clej
  Trei bărbați musulmani au fost găsiți vinovați de incitare la ură homofobă, primele cazuri de acest fel de la introducerea acestei infracțiuni în legea penală din Anglia și Țara Galilor în 2010.Ihjaz Ali, Kabir Ahmed și Razwan Javed au fost găsiți vinovați de un juriu și urmează să fie condamnați pe 10 februarie de către Curtea Coroanei din localitatea Derby, din centrul Angliei. (22-1-2012 – Extern)
 • Marea Britanie și Argentina reaprind disputa cu privire la Insulele Falkland/Malvine de Petru Clej
  Ministrul britanic de externe Wiliam Hague a avertizat Argentina să înceteze tentativele de intimidare a locuitorilor din Insulele Falkland, colonie britanică din Atlanticul de Sud.Declarația șefului diplomației britanice urmează unui schimb de replici în contradictoriu dintre oficialitățile de la Londra și cele de la Buenos Aires, pe fondul apropierii celei de-a 30-a aniversări a conflictului armat ce a opus cele două țări în insulele numite de argentinieni Malvine. (22-1-2012 – Extern)
 • Leon Volovici, un omagiu de Eva Galambos
  Simpozion organizat de Centrul pentru Studierea Istoriei Evreilor din România şi FCER în memoria celui care a fost intelectualul de excepţie, Leon Volovici (22-1-2012 – Medalion)
 • O mătușă fără unchi – în atenția negaționiștilor Holocaustului de RODICA GRINDEA
  Amintirea sumbră a Holocaustului a cotropit şi poveştile cu Albă ca Zăpada, a celei de a doua generaţii. (22-1-2012 – Marturii)
 • Amiezele siliconate de Florin Predescu
  Pe 15 ianuarie ac in plina amiaza de duminica am dat peste un canal tv romanesc avand in prim plan o moderatoare o diva revenita in tara pe post al amfitrionului in materie de frumusete, de farmec indisolubil.Nu ca as fi adeptul tunicii lui Mao inchisa la toti nasturii, insa ma gandesc la ora difuzarii unui program de divertisment ieftin cu diva imbracata intr-o rochie scurta si transparenta, la pitipoancele dansand in miscari lascive, erotizante, la impactul avut asupra minorilor. (22-1-2012 – SPUNE)
 • Despre gândirea pozitivă de Editori ACUM
  Esther Hicks „Nu există limite pentru cel care dorește să realizeze CEVA!” (17-1-2012 – TV.ACUM)
 • PESCUIND SUB GHEAȚĂ de Editori ACUM
  Ingeniozitate, frumusețe, curaj…. (18-1-2012 – TV.ACUM)
 • „Sara pe deal” – Mihail Eminescu de Editori ACUM
  Versurile lui Mihail Eminescu cântate de Codrul Madrigal. (15-1-2012 – TV.ACUM)
 • Animatie din nisip de Kseniya Simonova de Wanda Lucaciu
  Animatie din nisip de Kseniya Simonova (20-1-2012 – TV.ACUM)
 • Iluzionistul Simon Pierro de Wanda Lucaciu
  magic cu iPad (22-1-2012 – TV.ACUM)
 • PIPA/SOPA de Editori ACUM
  Să ne familiarizăm cu PIPA și SOPA (24-1-2012 – TV.ACUM)
 • ACTA de Editori ACUM
  Ce înseamnă ACTA? (26-1-2012 – TV.ACUM)
 • Ce învățăm înainte de a ne naște? de Editori ACUM
  Când începem să învățăm despre viața care ne așteaptă? (28-1-2012 – TV.ACUM)
 • SERENITATE de Cristina Dobrin
  (22-1-2012 – Fotografia Zilei)
 •  
  3.238.121.7