• ACUM.TV
  • Editia 21 – 27 octombrie 2012
  • Patriotismul este ultimul refugiu al unei canalii de Ovidiu Ivancu
    Patriotismul lucrează cu valorizarea unui grup de indivizi în dauna altora. El cauţionează şi legitimează gesturi şi atitudini criminale (mareşalului Antonescu i se pot ierta toate pentru că, nu-i aşa, a fost patriot!). Metafizic vorbind, distorsionează întreaga făptură umană, o reordonează în jurul unei alte axe. El presupune un soi de solidaritate bazată pe identităţi false. Patriotul se va simţi înclinat să simpatizeze, mai degrabă, cu un conaţional zăpăcit şi confuz (doar pentru că îi este conaţional!), decât cu un străin raţional. Or, acesta este drumul care duce cu siguranţă către xenofobie.…continuare (21-10-2012 – Editorial)
  • La Aniversare de Florin Predescu
    Sarbatorim ziua fiului meu si ziua mea, la Montreal (21-10-2012 – Diaspora)
  • 22 iunie 1941. Partea I-a: tovarăşul Stalin îl contactează pe Ehrenburg de Alexandru Leibovici
    Pe 24 aprilie 1941 tovarăşul Stalin îl contactează pentru prima şi ultima dată pe scriitorul sovietic Ehrenburg şi se interesează cum avansează lucrul la romanul acestuia, Căderea Parisului. În roman este vorba de evenimentele care au dus la invazia Franţei de către Germania nazistă în mai 1940 şi la căderea Parisului în iunie. Prima parte (din trei), acoperind perioada 1935-37 a fost acceptată spre publicare în ianuarie 1941, dar toate referirile negative la „fascişti” şi „nazişti” au fost eliminate… (21-10-2012 – Istorie si actualitate)
  • Scrisoare deschisă: La Milano voi fi singur de Adrian Munteanu
    Aşa se face că la Milano nu voi reprezenta nici o instituţie din România. Mă voi reprezenta pe mine însumi şi pe toţi truditorii din ţară ignoraţi ca şi mine. Extrem de trist mi se pare ca lipsa de reacţie a oficialităţilor să se facă cu atât de mare evidenţă, cu stridenţă şi impoliteţe. Aproape dureros, dar specific nouă. La întoarcere le spun tuturor că nu mă interesează felicitările nici unei instituţii, nu voi răspunde la invitaţiile nimănui, nu voi fi monedă de schimb în campania electorală. Înainte de toate, ca să se întâmple ceva bun în ţara asta, trebuie să se treacă la o reconstrucţie morală. (19-10-2012 – Relativităţi Culturale)
  • Pictori români tineri despre Holocaust de Eva Galambos
    O nouă expoziţie inspirată de Holocaustul evreilor din România, realizată de tineri pictori români, invitaţi la tabăra de creaţie de la Cristian (21-10-2012 – Ei vor face o diferenta)
  • Hanul Tinereţii de Florin Predescu
    cavalerii inca isi beau ultimul gulden pentru ochii toamnei, (21-10-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Şoaptele luminii ~ Transcendenţă de Irina Lucia Mihalca
    Ateh (Selma) adoarme, un somn greu o cuprinse, (21-10-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • „Maşina de copiat zile” – un nou volum de poeme în română de Dan DAVID
    Sunt poezii de dragoste, scrise in 2009. (21-10-2012 – Libris)
  • Şi priveam, şi priveam 2 de Dan DAVID
    Seara mă urcam în nuc.De-acolo vedeam drumul şi curtea nanei. (21-10-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Drumul spre gara Brăilei de Ruxandra Anton
    brăila dispare înainte de a pleca din eaaşa să fie oare toate despărţirile. (21-10-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Apus de Nichita Danilov
    Mă apropiu de geam,privesc trecătorii ce se perindăunul după altul prin ploaie (21-10-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Picturi subiective de Dorel Schor
    Se intimpla sa nu avem un subiect specific, dar sa fi vazut citeva lucrari plastice, fara legatura intre ele, in afara bineinteles de buna lor calitate, sau daca ne exprimam subiectiv, lucrari care le-au placut. O lucrare plastica iti atrage atentia, ii acorzi din timpul tau zabovind mai mult in fata ei, poate te regasesti in ea, sau iti trezeste niste amintiri… (22-10-2012 – Album)
  • Becali, Diaconescu si Vadim sfideaza CNA de Petru Clej
    Interviu cu Christian Mititelu, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA). (25-10-2012 – Jurnalism, Comunicare)
  • Conferinţa Studenţilor, Profesorilor şi Cercetătorilor Români din Marea Britanie – ediţia a V-a (Edinburgh, 20 octombrie 2012) de Editori ACUM
    Ambasada României – Londra/ La 20 octombrie 2012, a avut loc cea de-a cincea ediţie a Conferinţei Studenţilor, Profesorilor şi Cercetătorilor Români din Marea Britanie, eveniment găzduit anul acesta de Universitatea Edinburgh. Ediţia de anul viitor se va desfăşura la Universitatea din York. (23-10-2012 – Comunicate de presa)
  • Societatea macioistă multilateral dezvoltată de Stefan N. Maier
    Ce înţelegem noi din acest ecou? Păi exact ceea ce spune, şi anume că respectivul, care nu se străduie nici măcar să-şi asigure anonimatul, pagina lui web putând fi uşor găsită în Internet, adresează fără cea mai mică jenă o ameninţare de natură sexuală unei doamne care are opinii împotriva discriminării minorităţilor sexuale. Ba, chiar, preocupat de o posibilă interpretare că nu ar mai avea destulă energie (legată de acel “mai la tinereţe”), revine şi adăugă că ar putea şi acum, de parcă ar interesa pe cineva. Va las să comentaţi acest exemplu… (21-10-2012 – Coltul Editorului)
  • Slavă Domnului, nu sunt religios! de Dorian Galbinski
    Într-un interviu luat cu puţin timp înainte de a muri, dramaturgul american Arthur Miller, născut într-o familie de imigranţi evrei din Polonia care respectau tradiţia religioasă, a fost întrebat cum se face că el nu este deloc religios. „Să crezi într-o religie înseamnă că nu poţi crede într-o religie diferită. Nu poţi crede în două religii. Nu poţi fi catolic şi protestant în acelaşi timp. Crezi într-una, celelalte „sunt greşite şi trebuie combătute sau distruse”. Ideea este implicită în credinţa religioasă” spunea el. (21-10-2012 – Repere carteziene)
  • Ce pierde şi ce câştigǎ PNL din asocierea cu Becali de Mircea Kivu
    Dupǎ ce se pare cǎ a fost refuzat de Dan Diaconescu, George Becali ne-a anunţat cǎ a primit acceptul PNL şi cǎ va candida din partea acestora pentru un mandat de parlamentar.Socoteala PNL este cǎ procentele partidului cumpǎrat de latifundiar de la Viorel Lis în urmǎ cu câţiva ani se vor adǎuga celor ale USL şi cǎ „rǎzboinicul luminii” ar putea rupe ceva din voturile partidului lui Dan Diaconescu. (21-10-2012 – Alegeri)
  • Călin Tăriceanu şi ultimele vestigii de bun simţ din politica românească de Petru Clej
    într-un partid care pare a suferi de gravă amnezie în ceea ce priveşte aliaţii politici, atitudinea lui Călin Tăriceanu este de aplaudat. Din păcate, ea reprezintă excepţia, iar nu regula în PNL şi de fapt nu doar acolo. Viaţa politică din România suferă un proces accelerat de becalizare, devenind un spaţiu al mârlăniei, gregarităţii, trivialului şi irelevanţei , cu complicitatea unei mass-medii pe măsură şi a unui electorat pe care trecerea timpului nu-l deprinde decât superficial cu exerciţiul democraţiei. (21-10-2012 – Alegeri)
  • Câteva impresii şi constatări în preajmă alegerilor americane de Anton Constantinescu
    Republicanii au dreptate când critică mentalitatea după care crearea a cât mai multor comitete şi comiţii ar ajuta performantele şcolare ale elevilor şi studenţilor americani. Există multe exemple, în special în rândul populaţiei minoritare, care arăta cum o mare parte a elevilor din această categorie termină liceul fără să ştie să scrie şi să citească! (21-10-2012 – Alegeri)
  • Campania anti-rasism din fotbalul englez generează o controversă din start de Petru Clej
    Peste 30 de jucători de fotbal din Premier League, majoritatea de culoare, au refuzat să poarte tricoul cu inscripția “Kick it out” înainte de meciuri, parte a campaniei anuale destinate eliminării rasismului din fotbalul englez.Gestul fotbaliștilor se înscrie ca un protest împotriva a ceea ce ei percep ca lipsa unor măsuri mai energice împotriva rasismului pe stadioane. (22-10-2012 – Sport)
  • Europa 2012. Ultimul drum de George PETRINEANU
    Ultima cafea… voi ieşi la drumul mare cu maşina ca sa fac cele trei mii de kilometri pana în Scandinavia. Cea mai scurta cale pana acolo este cea… ocolita, dar agreabila: Ungaria, Austria, Germania şi Danemarca. De-a dreptul ar fi pe undeva prin Ucraina de nord-vest şi Polonia, sau prin Cehia. Dar evit, ca să fiu scutit de eventualele scăpări autoritariste pe ici şi colo, acel nărav vechi, acum bine cosmetizat, al Blocului de Est… (21-10-2012 – Impresii de calatorie)
  • „Părerişti” ai Chişinăului şi Întregii Moldove de Alexandru Cantir
    Aş fi râs, câţiva ani în urmă, dacă cineva mi-ar fi spus că oamenii ar trebui protejaţi uneori sau chiar deseori de mass-media. Sau, altfel spus, că ar trebui învăţaţi cel puţin cum să diminueze pentru propria sănătate răul pe care îl pot pricinui pentru ei mass-media. (21-10-2012 – Republica Moldova)
  • Un medic este implorat sa opereze o pacientă infectată cu HIV (cameră ascunsă) de Natalia Ghilascu
    Adriana, în vârstă de 40 de ani rămâne imobilizată la pat din cauză că medicii de la Spitalul Clinic de Traumatologie şi Ortopedie refuză să o opereze (21-10-2012 – Republica Moldova)
  • Philly cheese steak de Florin Predescu
    Un sandwich delicios (21-10-2012 – Gastronomie si Stil)
  • Insemnari pe un iPhone. Despre bla bla (I) de Florin Predescu
    Nu vorbesc de cele cateva zeci de mii de dolari pierduti, ci de manuscrise, de fotografii, casete video – valori irecurabile. (21-10-2012 – Dincolo de trancaneala)
  • Amado mio – Rita Hayworth de Editori ACUM
    Amado mio – Rita Hayworth (25-10-2012 – TV.ACUM)
  • Al Pacino, „Scent of a Woman” – Investigaţie disciplinară (cu script) de Editori ACUM
    Al Pacino, „Scent of a Woman” – Investigaţie disciplinară (cu script) (22-10-2012 – TV.ACUM)
  • Adevărul despre înşelătorie şi minciună (EN) de Editori ACUM
    Adevărul despre înşelătorie şi minciună (EN) (20-10-2012 – TV.ACUM)
  •  
    3.238.227.73