• ACUM.TV
 • Editia saptamanii 30 iulie – 5 august 2012
 • Traian Băsescu a pierdut. Ce va urma de Stefan N. Maier
  Traian Băsescu a pierdut, cel puţin momentan. De ce? …continuare (31-7-2012 – Editorial)
 • După distracţie, la treabă! de Stefan N. Maier
  Poooftim? Da, chiar aşa. Vecinilor de deasupra, plecaţi în vacanţă, li se deconectase furtunul de alimentare cu apa de la maşina de spălat automată şi apa curgea, curgea… ajunsese deja la etajul unu de la etajul cinci, iar noi stăteam la etajul patru. Pereţi spălaţi, covoare plutitoare, apa oprită (cineva avusese inspiraţia să oprească apa de pe întreaga coloană, într-un final, spre disperarea celor de la 8 care aveau un botez). (29-7-2012 – SPUNE)
 • Londra: Afluenţă moderată de votanţi la referendum de Petru Clej
  Se pare că românii din Londra nu s-au prea înghesuit să voteze duminică 29 iulie 2012 în referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu. (29-7-2012 – Diaspora)
 • Washington, D.C.: Românii nu s-au înghesuit la vot de Manuela Mot
  Românii din America nu s-au prea înghesuit să meargă la vot la referendumul organizat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. (30-7-2012 – Diaspora)
 • Predictii pentru Olimpiada 2012 – Surprize şi Stiati ca…? de Editori ACUM
  Olimpiada 2012 de la Londra s-a deschis! GoldLeveaux, Gilot, Lefert, Agnel, Bernard, StraviusFranceMen’s 4 x 100m Freestyle RelaySilverAdrian, Phelps, Jones, Lochte, Feigen, Grevers, Berens, LezakTeam USAMen’s 4 x 100m Freestyle RelayBronzeGrechin, Lobintsev, Morozov, Izotov, Lagunov, FesikovRussian FederationMen’s 4 x 100m Freestyle Relay (29-7-2012 – Sport)
 • Naţiune înainte de naţiune (I): origini reale şi origini mitice, implicaţii socio-culturale de Florian Dumitru Soporan
  Beneficiarii noii lecturi care implică şi rescrierea trecutului, sunt noile forţe sociale care se identificau cu naţiunea ca formă de solidaritate genuină, adevărată nouă religie a secolului al XIX-lea. Competiţia obiectivă la care vor participa noii actori ai relaţiilor de putere, dar şi structuri şi comunităţi angajate în construcţia unor entităţi statale proprii, asigură preocupărilor pentru trecutul naţiunii ca mijloc de legitimare a unor ce aparţin actualităţii,… (29-7-2012 – Istorie si actualitate)
 • Andre Masson: Capodopere ale abstractului de Adrian Grauenfels
  Andre Masson (1896 -1987) coboară în Iad şi revine. Grav rănit în primul război mondial, apoi internat pentru răzvrătire şi crize nervoase, putea povesti nenumărate scene marcate de frică, moarte, supravieţuire, toate cu o elocvenţă surprinzătoare. (29-7-2012 – Medalion)
 • Un castel irlandez autentic – leagăn de cultură în capitala Arizonei de Octavian Curpas
  „Mc Clelland Irish Library”, denumită astfel datorită celui care a pus bazele înfiinţării ei, domnul Norman Mc Clelland, fondator şi director executiv al firmei „Shamrock Foods Co.”, pune la dispoziţia consumatorilor de cultură peste 6.000 de cărţi scrise de autori şi poeţi irlandezi. (29-7-2012 – Relativităţi Culturale)
 • Inimi de vânt de Sorin Cerin
  Am lăsat trestia visului să se aplecepeste gheaţa roasă de patimile dorului, (29-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Trei poeme de Ion Burnar (5) de ion burnar
  Şi voi părinţii meidac-aţi ajuns lângă străbunirugaţi-vă pentru minesă mă iertepentru păcatulde-a mai plângecâteodată. (29-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Hochzeitzmarsch de Florin Predescu
  Vara se sprijină pe sticla dintre brazii rânduiţi- / cavaleri în aşteptarea dimineţii, / Şi domniţele în mătase… (29-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • google_2

 • E nevoie de un Big-Bang al scenei politice din România de Petru Clej
  Dacă într-adevăr preşedintele Traian Băsescu se întoarce la Palatul Cotroceni, atunci el şi-a recâştigat mandatul printr-o prevedere legată de participarea la vot, adoptată pe vremea guvernelor subordonate lui. (29-7-2012 – Polemica)
 • Putin şi Cameron între Olimpiadă şi situaţia din Siria de Petru Clej
  Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi premierul britanic, David Cameron, au purtat discuţii despre situaţia din Siria, dar nu au convenit niciun plan de acţiune.

  Cei doi lideri s-au întreţinut la Londra, unde preşedintele Putin, un judoka valoros, a asistat la meciuri de judo din turneul olimpic, în cadrul primei sale vizite în Marea Britanie din ultimii şapte ani. (2-8-2012 – Extern)

 • Olimpiada e un dezastru pentru comercianţii din centrul Londrei de Petru Clej
  Organizarea la Londra era aşteptată ca un un prilej pentru capitală de a atrage un număr record de vizitatori şi pentru comercianţi să beneficieze de un aflux fără precedent de turişti.Dar realitatea este exact pe dos: în centrul Londrei, numărul turiştilor este în scădere, iar magazinele şi restaurantele se confruntă cu scăderi masive ale încasărilor. (1-8-2012 – Extern)
 • Politica nu e niciodată departe de sport la Olimpiadă de Petru Clej
  O înotătoare chineză medaliată cu aur a fost acuzată de un antrenor american de nataţie că se dopează, acuzaţie respinsă categoric de chinezi. Rivalitatea dintre China şi Statele Unite, care se luptă pentru primul loc în clasamentul pe medalii la Olimpiadă, nu se limitează doar la sport, aşa că nu este greu de bănuit că disputa are şi o conotaţie politică. Dar nu este singura dispută de acest fel la aceste Jocuri Olimpice de la Londra. (31-7-2012 – Sport)
 • Bosonul Higgs şi Dumnezeu – 4 Iar „a căzut” teoria Gravitaţiei Universale? de Anton Constantinescu
  După ce în articolele anterioare am văzut că la nivel de particule elementare, materia din care suntem construiţi are legi foarte diferite de cele cu care suntem obisnuiţi in mediul in care trăim, legi foarte stranii, pe care nici nu le putem intui sau reprezenta, aici vom vedea cum o descoperire accidentală facută de Vera Rubin (o cercetatoare in domeniul astrofizicii) a pus, pentru scurt timp insă, la indoială aplicabilitatea legii Gravitaţiei Universale la nivelul galaxiilor si structurilor stelare gigantice. (29-7-2012 – Repere carteziene)
 • Autortiăţile ungare nu s-au grăbit să-l aresteze pe criminalul de război descoperit la Budapesta de Eva Galambos
  Deşi încă din septembrie procuratura de la Budapesta a primit informaţii şi documente cu privire la prezenţa la Budapesta a lui László Csatáry, considerat azi cel mai periculos criminal de război nazist în viaţă, el a fost arestat abia în urmă cu zece zile, după presiuni israeliene şi internaţionale. Explicaţia – atmosfera de restauraţie implicând tendinţe de reabilitare a unor persoane controversate din perioada celui de-al doilea război mondial – ce se manifestă în viaţa publică (şi cea politică) din Ungaria. (29-7-2012 – Societate civila)
 • Gânduri înainte de vot de Florin Predescu
  Încerc să descifrez ce e in mintea milioanelor de votanţi aşteptaţi la referendum… (29-7-2012 – Polemica)
 • Abuz şi toleranţă la Securitatea socială în Franţa de Stéphane Ionesco
  „ LIBERTATE, EGALITATE, FRATERNITATE”. Formula îi revine lui Robespierre, căruia republicanii i-au adăugat „…sau moarte”. Ciudate mai sunt şi mulţimile care, după ce l-au idolatrizat, au urlat de bucurie când lama ghilotinei i-a tranşat gâtul marelui iacobin. (29-7-2012 – Sanatate)
 • Vine cutremurul? de Pincu Sfartz
  Dacă în prezent am fi loviţi de un cutremur ca cel din anul 1802, este cert că aproape toate construcţiile ridicate în „epoca de aur” ar fi la pământ. Mai mult, dacă cutremurul s-ar produce noaptea, când oamenii sunt în case, numărul de victime ar fi incalculabil mai mare. (29-7-2012 – Repere carteziene)
 • Nu aveai aripi albe de Dan DAVID
  În centrul Universului, cu ochii din flăcări,Râdeai. (29-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Exodul (2) de Nichita Danilov
  …Dumnezeu ne dădea atîta putere,încît dacă la pornirene înhămam cîte douăzeci, treizecila un clopot aburcat pe o sanie,după primul deal şi prima vale,simţeam în sufletul nostruatîta credinţă şi atîta putere,încît povara ni se părea a fi foarte uşoară (29-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Din grădina mea de Florin Predescu
  Capriciu estival. Pe timp de vară plăcerea gătitului se împleteşte cu cea a grădinăritului. Chiar dacă avem câţiva metri pătraţi de teren disponibil pe lângă casă putem plantă câteva roşii, cimbru, busuioc, ceapă ş.a. (29-7-2012 – Gastronomie si Stil)
 • Eseu despre Stil de corina dalu
  Problema stilului nu este chiar simplă din cauza percepţiilor atât de diferite, atât de distincte în raport cu lucrurile care compun viaţa. Stilul concentrează foarte mult în el personalitatea, manifestarea sa „directă” sau prin intermediul educaţiei estetice achiziţionate de-a lungul vieţii. (29-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 •  
  44.210.151.5