• ACUM.TV
  • Editia saptamanii 16-22 iulie 2012
  • Democraţia bunului plac de Daniel Uncu
    Altfel spus, prin mimetism, societatea a înţeles că…continuare se poate! Iar, de atunci încoace, cvasitotalitatea acţiunilor societăţii – fie că vorbim de climatul relaţional inter-uman, de cel economic, de cel politic, de cel cultural, de mediul de afaceri sau de cel ştiinţific (enumerarea poate fi mult mai consistentă, evident) – a fost alterată de această tulburătoare inconsistenţă etică a modului în care România a ieşit de sub comunism.…continuare (15-7-2012 – Romania)
  • Patria muma si ciuma de Andreea Sepi
    Sunt cetăţean român cu domiciliul în străinătate. Da, din ăla care mănâncă toată ziua numai lapte şi miere prin Occident (chit că unse frumos peste un substrat gros de umilinţă – pe motive de paşaport românesc). (15-7-2012 – Polemica)
  • Lillypad – Charity for Romania, un nufăr pentru cei nevoiaşi de Manuela Mot
    Zeci de familii din judeţul Timiş primesc lunar ajutoare pentru un trai mai bun. Toate acestea sunt rodul eforturilor neobosite ale unei extrem de active fundaţii din Alexandria, Virginia, cu un nume sugestiv Lillypad (petală de nufăr), al cărei suflet şi creier este Lilly Pierce (15-7-2012 – Social)
  • Fundaţia LEOLAM (ETERNITATE) şi un simbol al veşniciei: Cimitirul Evreiesc din Moineşti, Bacău de Beatrice Kohlenberg
    Când îi păşeşti poarta, cimitirul ţi se arată precum un parc căruia nu-i poţi vedea capătul. Un sentiment de pace şi calm îţi cuprinde sufletul si raţiunea. Câţiva salcâmi, stejari şi pini stau de strajă de-a lungul gardului de la drum. (15-7-2012 – Perspective spirituale)
  • Trei poeme de Ion Burnar (3) de ion burnar
    Câte corăbii pe Iza au trecutle ştiu numai eu că eu le-am făcutdin hârtia şcolii care e cea dintâişi fără seamăn corabie (15-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Nestatornica memorie de Dan DAVID
    Fac plinul de benzină la BarstowȘi alerg mai departe spre Las Vegas.Sper să prind măcar o clipă de glorie…!?!? (15-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Te vreau zi de lumină de Sorin Cerin
    Şi unde ar mai exista zăpada amintirii inimii tale, decât în privirea sufletului meu, (15-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Arhipelagul insomniei, acolo unde materia fără carne de Paul Mihalache
    Nu cred că scriitorii de limbă spaniolă sau portugheză a sfârșitului de secol douăzeci, începutului de secol douăzeci și unu se vor putea elibera, literalmente, de influența Veacului de singurătate, a lui Marquez (revendicat – de el însuși – din Comedianții lui Green), a universului faulknerian, de sub însemnele heraldice ale lui Borges, sau discursul paranoizant al lui Cortazar. (15-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • O VREME NU VOI MAI SCRIE de Ruxandra Anton
    o vreme nu voi mai scriedecît dacă-mi vor sîngera mîinile (15-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Undeva în timp… de Irina Lucia Mihalca
    Lacrima gândului tău ne-a readus iluzia prezentului,suspinul inimii a spart Poarta dintre lumi (15-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • Am iesit de sub pietre de Gabriel Gherbaluta
    Am ieşit de sub pietre, fire de iarbă firavăAşteptând tremurând, talpa bocanculuiCare ne va strivi… (15-7-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
  • “Infracționalitatea românească a sporit cu 70% într-un an” – Ambasadorul României la Londra de Petru Clej
    Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, a afirmat că în anul 2011 numărul de infracțiuni comise de cetățenii români pe teritoriul Regatului Unit a fost de circa 8000, cu 70% mai multe decât în anul anterior.Domnul Jinga estimează că în Regatul Unit se află actualmente circa 130000 – 150000 de cetățeni români. (15-7-2012 – Diaspora)
  • google_1
    google_2

  • Băsescu: a semănat vânt, culege furtună de Petru Clej
    Formarea după alegerile parlamentare din 2008 a guvernului PDL – PSD a spulberat definitiv ideea că principiile ideologice mai au vreo relevanță pe scena politică românească. De altfel “convertirea” PD/PDL de la social-democrație de centru-stânga la popularism de centru-dreapta este și el un sindrom al oportunismului încurajat de Uniunea Europeană, unde marile familii politice nu se jenează uneori să se coboare la nivelul afiliaților lor din România. (13-7-2012 – Editorial)
  • Şi eu am crezut că am o pregătire de top de Alexandru Leibovici
    Cât de bun era învăţământul superior românesc? O evaluare pur personală, subiectivă şi nereprezentativă (15-7-2012 – Invatamant)
  • UE cere României probe concrete că respectă statul de drept de Editori ACUM
    (Apărut după închiderea ediţiei)Comisia Europeană: „Sunt necesare acțiuni urgente pentru a demonstra angajamentul față de statul de drept și de independența sistemului judiciar” (18-7-2012 – Comunicate de presa)
  • Bosonul Higgs şi Dumnezeu – 2. Ce se întâmplă la CERN? de Anton Constantinescu
    Bosonul Higgs crează un câmp de particule virtuale care apar şi dispar din vid, având o viaţă foarte scurtă. În timpul extrem de scurt când aceste particule virtuale există, ele furnizează masă altor particule cu care se întâmplă să interacţioneze. (15-7-2012 – Repere carteziene)
  • Vindecare şi mângâiere de Stefan N. Maier
    Revista ACUM a încercat ani de zile, poate uneori în mod prea nediferenţiat, tratamente ale unor mentalităţi folosind duşul rece. Au intrat în acest colimator atât răuvoitori cât şi, din păcate, persoane care fără să fie răuvoitoare, aveau potenţialul de a produce rău dacă nu erau sancţionate. Rar, dar s-au întâmplat şi pure nedreptăţi. (15-7-2012 – Coltul Editorului)
  • Democraţia şi specificul naţional de Ovidiu Ivancu
    Probabil că una dintre cele mai importante probleme ale oricărei democraţii funcţionale ţine de relativizarea principiilor care ar trebui să o definească. Bunăoară, auzi astăzi prin România discutându-se despre pedeapsa cu moartea în următorii termeni: desigur, sunt de acord cu abrogarea pedepsei cu moartea, dar, pe de altă parte, ce facem cu criminalii feroce, cu violatorii în serie? Nu merită ei pedeapsa capitală? Sau: bine, sunt de acord cu integrarea în Uniunea Europeană, dar să nu vină ei aici şi să ne impună nouă reguli! Ori: e bună democraţia, n-am ce zice, dar parcă ne-ar trebui un Ţepeş sau măcar un pic de comunism; aia justiţie, azi erai prins şi mâine fie atârnai în ţeapă, fie înfundai puşcăria fără drept de apel! Cu alte cuvinte, toate principiile care ar trebui să fie, în litera şi spiritul lor, aplicate fără rezerve şi fără excepţii, sfârşesc într-un lamentabil dar… Tot ceea ce, enunţat la modul general, întruneşte acordul oricărui om de bun simţ, odată pus în practică stârneşte vociferări şi abdicări de tot felul. Tot ceea ce, la nivel macro, sună atât de rezonabil, odată transferat la nivel micro, eşuează. Pare că marea luptă pe care avem a o duce este împotriva principiilor a căror aplicare se opreşte la noi înşine. La noi înşine funcţionează dar-ul, excepţia. În spaţiul personal, democraţia se transformă, de multe ori, în chiar opusul ei. (15-7-2012 – SPUNE)
  • Capriciu estival de Florin Predescu
    Vara e o terasa incapatoare. Puneti vinul la rece ! (15-7-2012 – Gastronomie si Stil)
  • Drumurile noastre…..TOATE de Pincu Sfartz
    În anul 1983 ministrul-tehnocrat Gheorghe Caranfil a reuşit s-o convingă pe „tovarăşa” că trebuie să se construiasca în România o instalaţie care să fabrice polimerul necesar realizării asfalturilor de calitate. (15-7-2012 – Polemica)
  • Un sut pentru inceput de Alex Satmareanu
    Ideile dar și implementarea lor se răspîndesc cu o viteză amețitoare rasturnind ierarhiile. Youtube, Netflix, Hulu au schimbat lumea televiziunii și filmului, inventarea fișierelor mp3 pe cea a muzicii. (15-7-2012 – Dincolo de trancaneala)
  • Diplome, Doctorate, Masterate şi alte patalamale găunoase de Stéphane Ionesco
    Cineva spunea că viziunea noastră despre lume, este asemănătoare unui tablou niciodată isprăvit, unde diferitele fragmente sunt înşiruite într-o ordine aleatorie. Cu fiecare fază a construcţiei, trebuie găsit locul unei piese noi ce va transforma sensul fragmentelor alăturate. (16-7-2012 – Invatamant)
  • Insemnări pe un Iphone. Şomaj, rezultate proaste la bacalaureat, degringoladă de Florin Predescu
    Rezultatele examenelor de bac 2012 dărâma mult vehiculata reclamă a superiorităţii invăţământului românesc. Procentajul eşecurilor e in regresie. (15-7-2012 – Romania)
  • Pat Condell: Can I say this? de Editori ACUM
    Pat Condell: Can I say this? (15-7-2012 – TV.ACUM)
  • Amara terra mia … de Editori ACUM
    Domenico Modugno, Amara terra mia (18-7-2012 – TV.ACUM)
  • Higgs boson: what it is and why it matters de Editori ACUM
    Ian Sample, reporterul ştiinţific al lui The Guardian, explică ce este bosonul Higgs, cum este căutat şi ce importanţă are găsirea lui. Cu subtitluri (CC) (20-7-2012 – TV.ACUM)
  •  
    35.173.48.18