caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Intern



 

Tăriceanu pleacă în concediu și-l lasă pe Dragnea în ofsaid cu suspendarea președintelui

de (8-7-2018)
7 ecouri

 
Călin Popescu Tăriceanu și-a delegate atribuțiile de președinte al Senatului PSD-istului Adrian Țuțuianu și a plecat în concediu după ce, joi [5 iulie], Liviu Dragnea anunțase [*] că luni coaliția va anunța decizia demarării procedurii de suspendare a președintelui Iohannis.

Tăriceanu a refuzat invitația lui Dragnea de a negocia în acest weekend condițiile pentru suspendarea președintelui Iohannis și mai mult de atât a plecat în concediu, blocând practic orice tentative a PSD de a-și pune în practică amenințarea de suspendare a președintelui Iohannis.

Tariceanu l-a lasat sa conduca Senatul pe social-democratul Adrian Tutuianu si a plecat in concediu cu familia inca de vineri seara, a anuntat Realitatea Tv, precum și alte site-uri de știri.

Informația nu a fost dezmințită până la ora redactării acestei șitiri, ceea ce înseamnă că nici nu se mai poate pune problema de suspendare a președintelui desi Dragnea declarase joi ritos că demararea acestei proceduri „trebuie să fie o opțiune serioasă” și decizia va fi anunțată luni în coaliție.

„Si dl Tariceanu a spus ca este de acord si ca trebuie sa analizam foarte serios si luni sa luam o decizie, da sau nu”, a spus joi Dragnea.

Pe surse, în spațiul public a apărut informația că anterior acestei declarații nu au fost discuții între co-președinții coaliției, ceea ce l-a enervat foarte tare pe Tăriceanu care preferă să se nu mai implice alături de Dragnea în acțiuni riscante.

In mod normal, Parlamentul ar fi intrat din iulie in vacanta, insa PSD si ALDE au convocat sedinta extraordinara pentru a putea trece modificarile la Codul Penal, Codul Administrativ, precum si alte legi controversate.

Votul la Codul Penal a fost la limita – a fost adoptat cu doar doua voturi peste necesar – acest fapt starnind numeroase comentarii despre influenta pe care Dragnea o mai are in PSD si in coalitie.

Codul Penal a trecut la limita: 9 deputati de la minoritati si unul de la PMP i-au salvat majoritatea lui Dragnea

Suspendarea lui Klaus Iohannis a fost luata in calcul de PSD dupa ce Curtea Constitutionala a emis o decizie prin care il obliga pe seful statului sa o demita din functia de sef al DNA pe Laura Codruta Kovesi. Au trecut de atunci mai multe saptamani si presedintele spune, de cate ori e intrebat, ca inca citeste motivarea de 133 de pagini a respectivei decizii a CCR.

Laurentiu Gheorghe, 7 iulie 2018

Acest articol a fost preluat cu permisiune de pe situl Revistei 22

[*] cf. comunicatului AGERPRES de joi, 5 iulie: Suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă, a declarat joi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care a anunţat că acest lucru va fi decis luni, într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

„Eu am discutat acum cu domnul Tăriceanu şi i-am spus că, din punctul meu de vedere, suspendarea preşedintelui trebuie să fie o opţiune serioasă […]

El susţine că preşedintele Senatului ar fi de acord: „Şi domnul Tăriceanu a spus că este de acord şi că trebuie să analizăm foarte serios zilele astea şi că luni trebuie să luăm o decizie – da sau nu”.

Ecouri

  • Victor Manta: (8-7-2018 la 18:05)

    > Tăriceanu a refuzat invitația lui Dragnea de a negocia în acest weekend condițiile pentru suspendarea președintelui Iohannis și mai mult de atât a plecat în concediu, blocând practic orice tentative a PSD de a-și pune în practică amenințarea de suspendare a președintelui Iohannis. (…) Informația nu a fost dezmințită până la ora redactării acestei șitiri (…)

    Un exemplu de precipitare din parte autorului Laurenţiu Gheorghe, care de altfel nu figurează pe lista autorilor Revistei 22, ca şi Dora Vulcan, devenită celebră în ultima vreme pe ACUM.

    Să vedem ce afirmă o altă sursă, după ce a urmărit azi canalul Romania TV.

    Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Senatului, a afirmat că este de acord cu suspendarea președintelui Klaus Iohannis (! – vm). El a avut deja în acest sens o discuție (! – vm) cu Liviu Dragnea.

    Iată declaraţia sa:

    ”Înainte de a pleca, adică vineri, am avut o discuție cu domnul Dragnea. Răspunsul meu este clar, așa cum i l-am spus și domnului Dragnea, prin urmare voi susține o decizie a coliției care urmează să demareze un proces de suspendare. Din păcate, în România nu există elemente de sancționare intermediare la nivelul președintelui României, există doar opțiunea devastatoare a suspendării și de aceea mi-am exprimat în trecut reținerea (…) Așteptarea noastră este ca președintele să pună în aplicare decizia CCR, pentru că altfel este în afara Constituției (…).

    Eu mi-am exprimat îngrijorările față de partenerii de coaliție, pentru că se pare că nu avem suficiente voturi, mulți parlamentari sunt plecați în vacanță. Sigur, odată ce avem o situație clară privind prezența, putem să discutăm despre continuarea procedurii de suspendare”.

    > Au trecut de atunci mai multe saptamani si presedintele spune, de cate ori e intrebat, ca inca citeste motivarea de 133 de pagini a respectivei decizii a CCR.

    De o vreme bună preşedintele nu mai spune nimic şi refuză să vorbească cu ziariştii pe tema demiterii d-nei Kovesi.

  • Alexandru Leibovici: (8-7-2018 la 19:22)

    @Victor

    > Un exemplu de precipitare din parte autorului Laurenţiu Gheorghe […] [iată] ce afirmă o altă sursă […] „Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Senatului, a afirmat că este de acord cu suspendarea președintelui Klaus Iohannis

    Articolul preluat de la Revista 22 a apărut ieri, l-am publicat pe ACUM azi la prânz, iar ştirea pe care o citezi este abia de astăzi, circa ora 20:00 Buc.

    Deci nu este „ce afirmă o altă sursă”, ci este o ştire mai recentă.

    Veritabilul exemplu de „precipitare” este chiar remarca ta.

    Dar în acest moment ambele ştiri (cea din articol şi cea dată de tine) sunt oarecum învechite, deoarece mai multe surse comunică că secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că „Se face o comisie mixtă PSD-ALDE care trebuie să întocmească […] niște puncte de vedere”. „Logica spune însă că te uiți pe punctele de vedere făcute de cei mai buni juriști și analiști pe care îi avem în ambele partide…”

    A mai afirmat că nu va fi o ședință a coaliției în cursul zilei de luni, așa cum anunțase inițial Liviu Dragnea.

    (V. de ex. aici).

  • Victor Manta: (8-7-2018 la 20:11)

    @Alexandru

    > Articolul preluat de la Revista 22 a apărut ieri, l-am publicat pe ACUM azi la prânz, iar ştirea pe care o citezi este abia de astăzi, circa ora 20:00 Buc.

    Pe scurt, precipitarea autorului Laurenţiu Gheorghe şi a ta este publicarea acestui articol în Revista 22 şi, respectiv, pe site-ul lui ACUM, fără să aşteptaţi reacţia d-lui Tăriceanu. Ori ea nu a întârziat să apară, în timp rezonabil…

    În SUA, de exemplu, se obişnuieşte ca ziarele, atunci când vor să publice ceva descoperit de ele despre un personaj important, să îl contacteze pe acesta sau pe reprezentanţii săi şi să-i ceară informaţii, după care decid dacă ştirea poate/merită fi publicată. Dacă procedează orbeşte, ziarele riscă să se trezească cu fundul descoperit, lucru de care poate profita atât presa concurentă, cât şi avocaţii personajului respectiv.

    Eu mă pot aştepta de la Revista 22 să-şi ia măsuri de precauţie, dar ea s-a grăbit să-şi publice rapid ştirea „bombă” despre pretinse disensiuni Dragnea – Tăriceanu („nu au fost discuții între co-președinții coaliției, ceea ce l-a enervat foarte tare pe Tăriceanu”), despre Tăriceanu care şi-ar fi lăsat partenerul de alianţă în „ofside” (titlul) şi alte bazaconii. Iar ACUM a urmat aproape instantaneu Revista 22, lucru regretabil.

    > Dar în acest moment ambele ştiri (…).

    Nu mai este relevant pentru discuţia noastră, ce este publicat în articol fiind publicat.

    > Veritabilul exemplu de „precipitare” este chiar remarca ta.

    Să avem pardon, dar eu am aşteptat liniştit, după care mi-am publicat comentariul în bună cunoştinţă de cauză, drept care sunt la fel de îmbrăcat ca şi înainte. 🙂

  • Alexandru Leibovici: (8-7-2018 la 20:29)

    @Victor

    >> Articolul preluat de la Revista 22 a apărut ieri, l-am publicat pe ACUM azi la prânz, iar ştirea pe care o citezi este abia de astăzi, circa ora 20:00 Buc.
    >
    > Pe scurt, precipitarea autorului Laurenţiu Gheorghe şi a ta este publicarea acestui articol în Revista 22 şi, respectiv, pe site-ul lui ACUM, fără să aşteptaţi reacţia d-lui Tăriceanu.

    Este complet ridicol.

  • Victor Manta: (8-7-2018 la 21:25)

    @Alexandru

    Victor: Pe scurt, precipitarea autorului Laurenţiu Gheorghe şi a ta este publicarea acestui articol în Revista 22 şi, respectiv, pe site-ul lui ACUM, fără să aşteptaţi reacţia d-lui Tăriceanu.

    Alexandru: Este complet ridicol.

    Perfect adevărat, drept care invenţiile jurnalistice complet ridicole ale ziaristului Laurenţiu Gheorghe vor hălădui veşnic şi pe ACUM.

  • Pincu Sfartz: (9-7-2018 la 03:51)

    Ma intreb, si-l intreb si pe Domnul Victor Manta: ”Exista vreun nou autor care SCRIE LA ACUM-bineinteles cu exceptie Domniei Sale (!)-de care sa nu se ia,fara nici un motiv ??
    Dupa sutele de bife NEGATIVE primite de comentariile Domnului Manta V.-Dumnealui ar cam trebui sa-si puna niste intrebari privitor la autocontrolul „limbii”.

    Se pune întrebarea”: „Este stabilit prin Constituție un termen pentru EXECUTAREA deciziilor C.CONST. ?

    Și evident se pune întrebarea: Este C.C.-puterea supremă în România ? Nu mai funcționează SEPARAREA PUTERILOR ?? CC. NU TREBUIE DECÂT SĂ CONSTATE CONSTITUȚIONALITATEA UNOR DECIZII ALE ACELOR 3 PUTERI, și nu să dea ORDINE!

    Desigur CONSTITUȚIA este legea supremă și trebuie respectată ! Dar dacă în EA nu se prevăd termene-limită, de unde aplombul cuplului căsătorit de conveniență, Dragnea-Tăriceaunu, de a-l suspenda pe Președinte? Dânșii, în calitatea de Șefi ai Parlamentului, au executat IMEDIAT deciziile CC pe care trebuiau să le aplice?

    Pe dânșii de fapt îi interesează să-și scape pielea lor si a acolitilor lor, pentu ca ei se știu cu mai multe păcate penale decât știe și promovează în justiție DNA-ul ! Și au nevoie la DNA de „OMUL” lor.

    Suspendarea Președintelui în situația de față va fi categoric un eșec mortal pentru Coaliție, și ei o știu mai bine decât sondajele pe această temă.

    În loc de referendum pentru suspendare, mai potrivit ar fi un referendum pentru alegeri anticipate !

  • Victor Manta: (9-7-2018 la 15:28)

    @Pincu Sfartz

    > Ma intreb, si-l intreb si pe Domnul Victor Manta: ”Exista vreun nou autor care SCRIE LA ACUM-bineinteles cu exceptie Domniei Sale (!)-de care sa nu se ia,fara nici un motiv ??

    Radio Erevan răspundẹ: Nu există nici un autor de persoana căruia să „se ia” dl. Manta. Atacul la persoană este obiceiul d-lui Sfartz, inclusiv în acest caz.

    > Dupa sutele de bife NEGATIVE primite de comentariile Domnului Manta V.-Dumnealui ar cam trebui sa-si puna niste intrebari privitor la autocontrolul „limbii”.

    Ce întrebări „ar cam trebui sa-si puna” dl. Manta, şi pentru ce motive, este bine să fie lăsat pe seama d-lui Manta. Acest lucru este valabil şi pentru dl. Sfartz.

    > Desigur CONSTITUȚIA este legea supremă și trebuie respectată ! Dar dacă în EA nu se prevăd termene-limită, de unde aplombul cuplului căsătorit de conveniență, Dragnea-Tăriceaunu, de a-l suspenda pe Președinte?

    Dl. Preşedinte şi-a rezolvat azi problema, suspendând-o din funcţie de d-na Kovesi. Găsiţi pe ACUM informaţiile respective, aici şi aici. Dacă aveţi ceva de adăugat, cred că ar fi preferabil să o faceţi în firele de comentarii respective, în ele fiind publicate declaraţiile oficiale, la care se poate face uşor referire.

    > Suspendarea Președintelui în situația de față va fi categoric un eșec mortal pentru Coaliție, și ei o știu mai bine decât sondajele pe această temă.

    Cred că putem în continuare să NU ne batem capul cu acest subiect, aşa cum am făcut-o eu.

    > În loc de referendum pentru suspendare, mai potrivit ar fi un referendum pentru alegeri anticipate !

    Nu-l mai vreţi pe Ţepeş al III-lea, oricare ar fi acesta?

    > Și evident se pune întrebarea: Este C.C.-puterea supremă în România ? Nu mai funcționează SEPARAREA PUTERILOR ?? CC. NU TREBUIE DECÂT SĂ CONSTATE CONSTITUȚIONALITATEA UNOR DECIZII ALE ACELOR 3 PUTERI, și nu să dea ORDINE!

    În Declarația de presă susținută de Purtătorul de cuvânt al Președintelui României, Mădălina Dobrovolschi, se spune:

    Prin urmare, în executarea deciziei Curții Constituționale (! – vm) nr. 358/2018, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruța Kövesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

    Declaraţia de mai sus răspunde în întregime la întrebările dv., d-le Sfartz.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Abuzuri comise de Direcţia Naţională Anticorupţie?

Un număr de 27 de oameni târâţi prin săli de judecată de DNA ani de zile sunt în cele din...

Închide
34.228.7.237