• ACUM.TV
 • Editia Saptamanii 14 – 20 mai 2012
 • Roadele “Educației Gratuite” : numărătoarea inversă de Teodor Burghelea
  Indiferent de pozitia fiecaruia fata de „Educatia Gratuita” (unii s-au regasit in ea, altii s-au simtit victimizati de ea si multi nici macar nu au habar ce li s-a intamplat de fapt), rezultatele ei sunt lipsite de orice echivoc: o pseudo lume academica ce nu-si gaseste nici un loc in nici o statistica internationala, un sistem de invatamant in care Bac-ul nu poate fi promovat daca este interzisa frauda la examen. Ca de obicei, explicatii s-au gasit. Fie nu sunt fonduri, fie este vina guvernantilor. Cauza reala, propria noastra mentalitate si moralitate, a fost ignorata. Cel putin pana acum. Fiindca astazi am adus-o in fata judecatii cititorului, in paginile ACUM.…continuare (13-5-2012 – Editorial)
 • Mitocani candidați la primăria Bucureștiului de Petru Clej
  „Am avut și eu emoțiile mele. Deh, s-o mai găsi un cârcotaș să spună că era o dungă mică pe stadion… Să ne pupe!”, declara recent la PRO-TV, primarul Bucureștiului, Sorin Oprescu, referindu-se la succesul noului Stadion Național, refăcut cu ocazia finalei Cupei Europa League dintre Atletico Madrid și Athletic Bilbao. (13-5-2012 – Intern)
 • Criminalitatea poate împiedica liberalizarea vizelor cu UE, la fel de mult ca şi respingerea legii anti-discriminare? de Denis Cenusa
  Reticenţa anumitor forţe politice, inclusiv a celor care asigură guvernarea, cu privire la legea anti-discriminare, nu este unica piedică în calea obţinerii unui regim liberalizat de vize. Imposibilitatea extinderii efectelor condiţionalităţilor europene asupra regiunii transnistrene şi impactul situaţiei criminogene din ţară, pot deveni următoarele obstaco pentru ca Bruxelles să dea lumină verde pentru liberalizarea vizelor. Această opinie mi-au expus-o ieri, în cadrul unei mese rotunde, organizată de JEF Europe, cu participarea reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi cel al Delegaţiei UE la Chişinău. (13-5-2012 – Republica Moldova)
 • Israel: Guvernul de uniune naţională, binecuvântare sau blestem ? de Eva Galambos
  Liderii Likud şi Kadima, Benjamin Netanyahu şi Shaul Mofaz au convenit formarea unui guvern de uniune naţională. Care sunt avantajele şi dezavantajele acestei decizii. (13-5-2012 – Extern)
 • Nuanţe negaţioniste la o manifestare clujeană dedicată Anului Memorial Wallenberg de Andrea Ghita
  Evenimentul comemorativ desfăşurat sub egida Anului Memorial Wallenberg, pe care l-am apreciat pentru calitatea organizării şi conţinutul majorităţii covârşitoare a discursurilor, mi-a lăsat, totuşi, un gust amar… (13-5-2012 – Istorie si actualitate)
 • Sri Ramana Maharshi şi mesajul său către omul modern * de Lucian Zeev HERȘCOVICI

  Viaţa şi învăţăturile lui Sri Ramana nu sunt importante numai pentru indian, ci şi pentru occidental. Nu numai că ele formează o înregistrare de mare interes uman, ci şi un mesaj de avertizare către o umanitate care ameninţă să se piardă în haosul inconştienţei şi al lipsei de control. (13-5-2012 – Perspective spirituale)

 • M-a certat Sabina de Dan DAVID
  În aer e vară; în inima mea e furtună. (13-5-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Pânza de paianjen de Sorin Cerin
  Ne-am simţit prinşi în vâltoareaunui dor care nu ne-a recunoscut numele niciodată, (13-5-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Wish You Were Here de Florin Predescu
  Un poem- mantra de readucere a zilelor de vara ! (13-5-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Viaţa de apoi a gutuilor de Adrian Suciu
  Ca o călugăriţă care s-a rugattoată noaptea şi, înainte să adoarmă,se miră: Oare cine-o fi Dumnezeu? (13-5-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Nu mă pot măsura de vasile igna
  Nu mă pot măsura cu tine.Tu ai sânii cât Dealurile,picioarele cât pilonii Podului. (13-5-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • google_1
  google_2

 • Omul de stiință despre „coțofenism” de Teodor Burghelea
  Doua sunt notele statistic dominante ale „Educatiei Gratuite”: moralitatea indoielnica si mediocritatea.Plagiatul lui Ioan Mang rezoneaza perfect cu ambele. Actualul (noi speram temporarul) Ministru al Educatiei este imoral fiindca si-a construit un portofoliu academic furand cu seninatate munca altora. Acelasdi Ministru Ioan Mang este in egala masura mediocru, fiindca nici macar nu poate daca ceea ce fura este corect sau nu. El fura doar ceea ce i se pare stralucitor pentru a-si impodobi CV-ul. Exact ca o cotzofana ce colecteaza obiecte stralucitoare si inutile pentru a-si impodobi cuibul. (13-5-2012 – Ultima Ora)
 • Românii verzi de Ovidiu Ivancu
  S-a spus adesea, se spune şi, sper eu, se va mai spune multă vreme de aici înainte, că revista “Acum” e una antiromânească. În loc să vorbească despre marile realizări, despre indiscutabilele calităţi morale ale poporului roman, ea ar fi duşmănoasă, refractară, aservită unor interese obscure, finanţată ba de la Budapesta, ba de la Ierusalim, mai rar poate de la Moscova. În acest context, i-am propus directorului revistei ca, în cadrul rubricii Spune, să găzduim texte ale unor autori cunoscuţi care vehiculează în spaţiul public aceleaşi idei şi aceleaşi valori pe care Acum le promovează. Vom constata astfel că, cu secole înainte, unele nume, pe care inclusiv naţionaliştii români le rostesc cu reverenţă şi pioşenie, sesizaseră pericolul şi absurdul naţionalismului românesc. În debutul acestei serii de texte,îl aşezăm pe cel al lui Caragiale. Relativ cunoscut, Românii verzi este o savuroasă satiră. A, să nu uit… pentru românii verzi cărora textul li se pare anti-românesc, o explicaţie: Caragiale are sânge de grec, de-asta înfierează cu atâta putere bravul popor roman! În 1901, Caragiale publica textul pe care îl vom reda integral în cele ce urmează. Între timp, România a păşit într-un alt secol, însă mofturile românului verde au rămas, în mare aceleaşi. (13-5-2012 – SPUNE)
 • Legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex în Statele Unite de Wanda Lucaciu
  Preşedintele american Barack Obama a declarat saptamana trecuta că susţine casatoriile intre persoanele de acelaşi sex, ridicând miza politica printr-o problemă in fata careia americanii sunt împărţiti în mod egal.Anuntul a fost rostit pentru prima data de catre un preşedinte in functie. Presedintele Obama se afla in prezent pe pozitie opusa candidatului prezumtiv republican la presedentie, Mitt Romney, care a declarat în timpul unui discurs în Oklahoma, „Eu cred că o căsătorie este o relaţie între un bărbat şi o femeie.” (13-5-2012 – Societate civila)
 • Graba strică treaba – Cultura ritmului încetinit de Lilia Grubîi
  Conform revistei Business Week, muncitorii francezi, chiar dacă lucrează mai puţin (35 de ore pe săptămînă), sînt mai productivi decît colegii lor americani sau britanici. Şi germanii, care în multe întreprinderi au introdus săptămîna de 28,8 ore de muncă, au văzut productivitatea crescînd de un lăudabil 20%. Această atitiudine, numită “slow attitude” atrage atenţia pînă şi a americanilor, discipolii lucrului rapid şi imediat. (13-5-2012 – Social)
 • Noaptea Muzeelor -19 mai 2012- de Editori ACUM
  În România aproximativ o sută de muzee își așteaptă vizitatorii în nocturnă. (13-5-2012 – TELEGRAMA)
 • Însemnări pe un IPhone. Ziua Mamei. de Florin Predescu
  Bunica reprezinta pentru noi tot o mama, asa cum la sat, ii mai spuneam mama tana, adica „mama mai batrana”. De drept li se cuvine o comemorare aleasa de Ziua Mamei. (13-5-2012 – Cai Spre Noi Insine)
 • Mâinile care vorbesc de Dorel Schor
  Doi ani i-au trebuit lui Albrecht Durer ca sa picteze un triptic religios, plasat in centrul unui altar. Lucrarea este considerata una dintre cele mai bune, dar si-a cistigat cu adevarat celebritatea datorita mainilor unui apostol aflat in rugaciune. (13-5-2012 – Cultura)
 • Capriciu toscan. Spanac in Pinot Grigio si Prosciutto de Florin Predescu
  Aventuri culinare in garaj. Propun folosirea cu succes a gratarului si a tigaii electrice (13-5-2012 – Gastronomie si Stil)
 • Melinda Gates – Contracepția nu trebuie să fie un subiect controversat de Editori ACUM
  Melinda Gates – Contracepția nu trebuie să fie un subiect controversat (13-5-2012 – TV.ACUM)
 • Sheena The Leopard de Editori ACUM
  Sheena The Leopard (16-5-2012 – TV.ACUM)
 • Donna Summer – Last Dance de Editori ACUM
  Donna Summer – Last Dance (17-5-2012 – TV.ACUM)
 • ISRAEL de Editori ACUM
  ISRAEL – small but outstanding (18-5-2012 – TV.ACUM)
 • Mama de Marta Kiss
  (17-5-2012 – Fotografia Zilei)
 • Mama de Cristina Dobrin
  (13-5-2012 – Fotografia Zilei)
 • Mama de Eduard Mattes
  (14-5-2012 – Fotografia Zilei)
 • Mama de Paulina Eliza Duta
  (15-5-2012 – Fotografia Zilei)
 • Mama de Natalie Schor
  (16-5-2012 – Fotografia Zilei)
 • Mama de Natalie Montanaro
  (18-5-2012 – Fotografia Zilei)
 • Mama de Cristina Dobrin
  (19-5-2012 – Fotografia Zilei)
 •  
  44.200.27.215