• ACUM.TV
 • Iulie 2016
 • O problemă de Dorel Schor
  Bine că ai venit, îmi spune Menaşe bucuros. Am o problemă şi nu mă descurc deloc. // – Ce fel de problemă? // – O problemă adevărată, o problemă de matematică de clasa a patra primară… // – Păi, ce?! Ai început să-ţi pregăteşti doctoratul?……continuare (22-7-2016 – Umor)
 • Datorii (ziceri) de Dorel Schor
  Oamenii sunt la fel de răi în toată lumea, dar nu la fel de proşti. // Când dreptatea e ridicată foarte sus, nu e de mirare că nu ajungi la ea. // Dacă tu nu înţelegi ceva nu înseamnă că totul este de neînţeles… (22-7-2016 – Umor)
 • Fetiţa mea de Camelia Lica
  Fetiţa mea (22-7-2016 – Fotografia Zilei)
 • Filmul documentar “Monica şi Gabriel”: Interviu cu foarte tânărul regizor Michael Magidson de Ileana Costea
  Michael este regizorul, producătorul şi autorul scenariului scurtului documentar “Monica şi Gabriel”, un film emoţionant care creează un spaţiu cinematografic despre povestea a doi fraţi care şi-au petrecut copilăria şi tinereţea în orfelinat. Monica, sora mai mare s-a ocupat cu devotament de fratele ei mai mic, Gabriel, în periplul lor de viaţă în orfelinat. Povestea Monicăi şi a lui Gabriel nu este unică… (22-7-2016 – Scena si Ecranul)
 • UEFA 2016: un băieţel suporter portughez consolează un suporter francez de Alexandru Leibovici
  UEFA 2016: un băieţel suporter portughez consolează un suporter francez (11-7-2016 – TV.ACUM)
 • Progresele medicinii estetice de Dorel Schor
  Acum că am ieşit la pensie, îmi aduc aminte cu mare placere de întâlnirile cu foştii mei colegi de facultate, mai ales că ne revedem cam o dată la zece ani în oraşul în care am obţinut diploma de medic. Surprizele nu lipsesc, ba chiar sunt destule ca să avem ce discuta timp de un deceniu. De pildă Mihalache, care era un student, cum să spun, nu cine ştie ce, a ajuns conferenţiar… (11-7-2016 – Umor)
 • Zâna Pădurilor de Camelia Lica
  Sunt zâna pădurilor tale, / Aromă de frunze batute de vânt, / Părul despletit imi curge la vale, / Ochii-mi sunt păsări ce se deșiră zburând… (11-7-2016 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Uimitoarele aparate de zbor ale viitorului de Editori ACUM
  Uimitoarele aparate de zbor ale viitorului (6-7-2016 – TV.ACUM)
 • Tânăr, În Utopia Magna (27) – Convorbire cu „tovarăşul consilier”. Criză de adaptare a prietenei mele ? de Nicolae Gogoneaţă
  În biroul său elegant din apartamentul rezervat la hotelul Astoria, consilierul ambasadei noastre de la Moscova, tovarăşul Pădureţu, mi-a făcut semn să iau loc, apoi mi-a pus repede o întrebare legată de obiectul întâlnirii noastre de azi: – Ia spune, tovarăşe, cum a fost cu discuţia dumitale cu tovarăşul Spătaru ? (6-7-2016 – Marturii)
 • Pisica modernă (ziceri) de Dorel Schor
  Dacă ai ajuns în poziţii înalte, normal că se văd dedesubturile. / Să sperăm că hotărârea asta definitivă nu va ţine prea mult. / Raţiunea omului îşi are rădăcinile în stomac (citat). / Salariu umflat de ploaie… (6-7-2016 – Umor)
 • Zodia leului de Dorel Schor
  Sunt unii care cred în horoscop şi în toate prostiile astea… Eu nu dau un ban pe previziuni, dar de citit le citesc, mai ales în autobuz, in drum spre casă, că doar nu am ce face altceva. Aşa că mă uit, ia să vedem ce scrie la zodia leului. Profesional – o săptămână de succes, şefii vă apreciază. Nu vă lansaţi în cheltuieli inutile. Sentimental-romantic – un telefon şi o vizită din străinătate vă vor face fericitul beneficiar al… (5-7-2016 – Umor)
 • Surprize (ziceri) de Dorel Schor
  Unii „scriitori” au scris mai mult decât au citit. // Prostia e sferică. Nu ai de unde s-o apuci. // Oamenii sunt de două categorii: unii care se cred de neînlocuit şi alţii care îi înlocuiesc. // Capătul pământului e în noi (Bianca Marcovici)… (5-7-2016 – Umor)
 • Vultur african – la pescuit de Wanda Lucaciu
  Vultur african – la pescuit (3-7-2016 – TV.ACUM)
 • Sarbatoarea Statelor Unite ale Americii de Florin Predescu
  La Multi Ani Canadei si Statele Unite ale Americii ! Doua sarbatori nationale f apropiate . (2-7-2016 – Perspective spirituale)
 • O dupa amiaza in America de Florin Predescu
  La Multi Ani, America ! (2-7-2016 – Gastronomie si Stil)
 • Nu mai înțelegem nimic dar putem pricepe mult de Traian Ungureanu
  Știrile și schimbările se succed cu o viteză aproape ridicolă. În fiecare zi, un torent de informații curge spre un public dezorientat care e, mai degrabă, victimă decît beneficiar. Aproape oricine încearcă să se lămurească asupra mersului lucrurilor va fi izbit și respins de un zid de teorii, interpretări și analize care acoperă orice pagină de ziar, de net sau ecran TV… (27-7-2016 – Polemica)
 • Wicked leaks (scurgeri răutăcioase) de Teodor Fleşeru
  Joc de cuvinte pe care nu mi l-am stăpânit. Un e-mail răutăcios, otrăvitor, la retur, după ce hacker-ul rus, român sau răuvoitor l-a făcut oficial. Trebuia să fie ziua de încoronare a reginei Hillary. Atunci de ce seamănă a înmormântare?… (26-7-2016 – SPUNE)
 • Pentru cine vom vota în noiembrie 2016? de Wanda Lucaciu
  Întrebările care ne punem noi, cei care vom vota în noiembrie… Pentru care dintre cei doi diavoli vom vota? Care dintre cei doi concurenţi la poziţia de Preşedinte al Statelor Unite va face cel mai puţin rău şi va avea cel mai puţin impact negativ asupra ţării? Mă aflu în ţara asta din septembrie 1965 şi este pentru prima dată de când am început să votez că nu ştiu pentru cine voi vota… (24-7-2016 – SPUNE)
 • Cum am petrecut lovitura de stat pe coasta turcă a Mării Negre de Sabina Fati
  Aseară pe la 11.30, când începuseră să apară ştirile despre puciul armatei, tocmai îmi luam la revedere de la un înalt ofiţer într-o cafenea din Samsun. Îmi vorbea despre drumul greşit pe care merge Turcia, despre un prieten foarte apropiat, colonel, care a fost trimis la închisoare fără motiv, despre judecătorii … (18-7-2016 – Extern)
 • Democraţia nu mai e la modă de Traian Ungureanu
  După despărţirea de Marea Britanie, a venit despărţirea de bun simţ. Nu o dată ci de nenumărate ori. Aproape n-a trecut zi după referendumul care a scos, pe 23 iunie, Marea Britanie din UE fără o trăznaie lansată, de bună voie, de politicieni sau ziarişti, fie ei partizani ai despărţirii, fie ai revenirii în Uniunea Europeană… (15-7-2016 – Polemica)
 • Legea supermarketurilor – o îngrădire a libertăţii economice şi o lovitură dată justiţiei de Victor Manta
  În prezentul articol mă voi referi la activitatea umană numită comerţ, în care Parlamentul României a adoptat în unanimitate, iar Preşedintele României a promulgat aşa numita „lege a supermarketurilor”, numită şi „51% produse româneşti”… (13-7-2016 – Intern)
 • Întrebări şi opinii la încheierea summitului Nato: „Cum va putea proiecta NATO stabilitatea dincolo de frontierele organizaţiei?” de Victor Eskenasy
  În ciuda Brexitului şi a unor opinii diferite dacă Rusia trebuie confruntată sau numai angajată, Alianţa transatlantică a făcut o serie de paşi importanţi la reuniunea la cel mai înalt nivel încheiată duminică la Varşovia. Analiştii privesc însă spre viitor şi semnele de întrebare pe care le ridică semnalele date Rusiei… (11-7-2016 – Extern)
 • Dileme NATO înainte de Varşovia de Traian Ungureanu
  Ca de obicei, summit-urile NATO sînt însoţite de o literatură savantă care caută să explice de ce situaţia e mai complexă ca niciodată şi de ce numai măsurile recomandate de cutare analist sau centru de cercetări pot salva lumea. Publicul larg înţelege că e ceva important la mijloc, dar nu e dator şi nici nu poate pricepe savantlîcul strategico-militar în care se scaldă specialiştii… (9-7-2016 – Polemica)
 •  
  3.239.95.36