• ACUM.TV
 • Editia 27 ianuarie – 2 februarie 2012
 • România şi minoritarii ei de Ovidiu Ivancu
  Statul naţional de astăzi, unde minorităţile sunt, numeric, nesemnificative, arată aşa nu pentru că asta ar fi fost evoluţia lui naturală, ci tocmai pentru că, obsedaţi de ideea unei naţiuni monoetnice, comuniştii l-au transformat în mod forţat,în aşa fel încât el să apară astăzi monoetnic. Minorităţile României nu au dispărut pe cale naturală, nu au fost asimilate, ci, pur şi simplu rejectate sistematic, anihilate cultural şi fizic, vândute la export (există şi un mercurial; ştim astăzi cam cu cât vindea Ceauşescu un evreu sau un german) prin politică oficială, de stat. Înainte de a se produce, însă, fenomenul, minoritarii au lăsat urme în cultura şi identitatea noastră, urme pe care nu le putem şterge prin decret sau prin discurs politic.…continuare (27-1-2013 – SPUNE)
 • Non-reforma administraţiei, garanţia pasului pe loc de Sorin Paliga
  România trăieşte încă în, şi de pe, urma reformei administrative din 1967–1968, totodată şi prima şi ultima reformă discutată şi dezbătută (timp de aproximativ un an) din perioada comunistă. Atunci, lucrurile erau mai simple: partidul analiza, partidul dispunea, poporul executa. A fost, înainte de toate, o reformă motivată: să se revină la sistemul vechi românesc, organizat pe judeţe (iniţial conduse de un jude, funcţie care nu a fost însă implementată). (27-1-2013 – Romania)
 • Aţi sărbătorit ziua de 26 ianuarie cumva? de Mircea Poeana
  Vă mai amintiţi zilele geroase când vă trezeaţi ţepeni de frig şi nu aveaţi apă caldă nici pentru un spălat pe dinţi? Vă mai amintiţi când stăteaţi la coadă zile si nopţi în speranţa că poate „se bagă ceva”? Vă mai amintiţi de zilele şi nopţile când aveaţi chef să faceţi sex sau dragoste (fiecare după înzestrare si simţire…), iar a doua zi vă străfulgera gândul că nu aţi numărat bine zilele din calendar? (27-1-2013 – SPUNE)
 • Păstrează-ţi umorul de Dorel Schor
  Democraţia cere un preţ mare. De asta, nouă ne e scumpă. // Când totul aparţine tuturor, totul e al nimănui. // Bonne chance, adică noroc chior (folclor). // Dacă nu poţi face două lucruri consecutiv, încearcă să la faci în acelaşi timp… (27-1-2013 – humor)
 • Căsătorie de probă de Dan DAVID
  „Dar actele nu se încheie pe gratis, iubite! // Nici nu mă gândesc să mă mărit așa, fără zapis.” (27-1-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Povestioare vesele sau triste, cu sau făra importanţă (II): De trei ori împietrit de Andrei Martin Aszodi
  Se făcea că participam pentru prima oară (novice fiind în Israel) la un exerciţiu militar. Era iarnă. Douzeci de grade (Celsius) la miezul zile şi sub zero noaptea. Nu cred că aceasta a fost cauza, dar un generator electric de campanie se defectase. Un soldat care din întâmplare era inginer electrotehnician, a primit sarcina să-l repare. (27-1-2013 – Divertisment)
 • Femeile mele (I) de Carmen Firan
  În adolescenţă nu găseam nici o bucurie în afara oraşului unde agitaţia amesteca singurătăţi cât să nu ţi-o recunoşti pe a ta. Chiar şi acum[…] (29-1-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • „De ce este România altfel?”- o oglindă prezentată românilor de Eva Galambos
  Cred că istoricul Lucian Boia când a scris această cărticică a fost motivat de ceea ce s-a întâmplat în România vara trecută, conflictul dintre preşedinte şi guvernul Ponta 1, conflict privit cu stupoare de Occident. Considerând în aceeaşi măsură vinovate ambele părţi, istoricul a vrut să afle şi să explice cum s-a ajuns în 2012 într-o ţară a Uniunii Europene care se presupune că ar trebui să respecte regulile democraţiei, statul de drept şi propriile legi, să se încalce toate acestea şi să se instaureze domnia bunului plac (27-1-2013 – Mentalitate)
 • Un gând pentru Corneliu Coposu de Mircea Poeana
  L-am întâlnit în friguroasa toamnă a lui 1991. După ce bobocii plantaţi cu un an înainte de minerii animaţi de sloganurile dragi FSN-ului iliescian – „Moarte intelectualilor!”, „Noi muncim, nu gândim” – începuseră a se transforma în trandafiri graşi. Mă aşteptam să-mi vorbească despre acel moment care ne-a aruncat din extazul unei noi epoci a luminilor în abisul unui ev mediu retardat. (27-1-2013 – Istorie si actualitate)
 • Body Art – Artă sau o formă de artă trecătoare? de Wanda Lucaciu
  De citiva ani buni suntem inundati cu efecte speciale in filme, citeodata aceste efecte fiind exagerate si infricosatoare nu numai pentru copii dar si pentru adulti. “Body art” se poate vedea destul de des in media. Iată mai jos cateva exemple despre aceasta arta. (27-1-2013 – Album)
 • Ileana Haber scrie o carte de bucate de Dorel Schor
  E adevărat că literatura „gastronomică” se caută, în ultima vreme, mai mult decât literatura de ficţiune, memorialistică sau eseuri. În cărţi sau pe internet, găsim sumedenie de reţete, tentante şi apetisante. O carte cu multe reţete interesante, tradiţionale, cu specific regional sau care ne învăţa cum să gătim rapid, gustos, economicos şi, mai ales, sănătos, nu trece neobservată. (27-1-2013 – Album)
 • Elegie de Florin Predescu
  Viaţa e pur şi simplu / un drum printre munţi / printre lanuri / şi tu în automobilul însingurat te întreci cu un cântec… (20-1-2013 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Complementaritate la medicina clasică de Stéphane Ionesco
  Exasperaţi de excesul prescripţiilor medicamentoase, şi mai cu seamă a antibioticelor, părinţi micuţei Sara, prieteni de familie, s-au decis să recurgă la o medicină mai puţin agresivă, dar şi mai puţin costisitoare: „Primul nostru pediatru prescria cu prea mare uşurinţă antibiotice şi corticoide unui copil de 6 luni, astfel încât ne-am decis să ne adresăm unui pediatru homeopat…”. (27-1-2013 – Sanatate)
 • Mâncare de cartofi de Florin Predescu
  Pur şi simplu o mâncare a cărei reţetă este la îndemâna oricui… (27-1-2013 – Gastronomie si Stil)
 • Natalia Ghilaşcu: Homofobia a ajuns pâna la ideea de a da foc homosexualilor de Editori ACUM
  Natalia Ghilaşcu: Homofobia a ajuns pâna la ideea de a da foc homosexualilor (29-1-2013 – TV.ACUM)
 • Jose Carreras, Misa Criolla (Ariel Ramírez), 1-Kyrie de Alexandru Leibovici
  Jose Carreras, Misa Criolla (Ariel Ramírez), 1-Kyrie (25-1-2013 – TV.ACUM)
 •  
  3.238.121.7