caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

Se pare că Dragnea a convins-o pe Dăncilă să-i dea o OUG pe amnistie și grațiere

de (16-7-2018)
25 ecouri

 
Discuții și negocieri intense înaintea ședinței de guvern de marți în care este din ce în ce mai sigur că Viorica Dăncilă va adopta o ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere pentru ca Liviu Dragnea să scape de orice acuzație.

PE ACEEASI TEMA
Dragnea vrea de la Dăncilă OUG de amnistie și grațiere. Premierul amenință cu demisia
Iohannis: Liviu Dragnea și-a luat o pălărie prea mare și nu mai poate să facă față
Dragnea către Hellvig: Edi, eşti de acord ca ofiţerii SRI să poată face cercetări penale?
■ https://revista22.ro/70272174/dragnea-scap-de-condamnare-abuzul-i-neglijena-n-serviciu-dezincriminate.html

Ceea ce vineri părea a fi un simplu zvon, puțin credibil, iată că luni devine aproape certitudine: Dăncilă va adopta ordonanța salvatoare pentru Liviu Dragnea care se va trezi miercuri dimineață fără pată penală, grațiat și amnistiat.

Tudorel Toader, nu-și pune piciorul în ghips, dar plecând cu treburi care nu necesită amânare și-a delegat atribuțiile pentru marți secretarului de stat din Ministerul Justiției, Mariana Moț, o apropiată a vicepremierului Paul Stănescu. Acesta din urmă face parte din nucleul dur de susținători ai liderului PSD, Liviu Dragnea, și nu va fi nicio problemă să semneze OUG pe amnistie și grațiere.

Cu o zi înainte de ședința de guvern de marți, Tudorel Toader s-a dus la Guvern unde s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă. Ministrul Justiției a evitat să răspundă la întrebările referitoare la OUG pe amnistie și grațiere: „Eu am mai răspuns la această întrebare. Să nu vorbim despre situații ipotetice. Nu avem așa ceva în Ministerul Justiției nici în dezbatere, nici în avizare. În momentul acesta nu se pune o astfel de problemă”. Răspunsul este foarte corect. Pentru că problema se va pune direct marți în ședința de guvern, la care Toader nu va participa.

Liderii coaliției, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au avut la ora 12:00 o discuție în biroul șefului Camerei Deputaților, informează Antena 3. Printre temele de discuție sunt două subiecte importante: posibila suspendare a lui Klaus Iohannis și o posibila OUG privind amnistia și grațierea.

G4Media.ro a dezvăluit vineri că liderul PSD, Liviu Dragnea, forțează din nou adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere. Nu este clar în acest moment dacă OUG-ul va obține avizele necesare de la ministerele de resort și dacă premierul Dăncilă va semna acest OUG. Informațiile obținute de G4Media.ro indicau vineri că premierul nu ar susține acest OUG, de teama unei eventuale răspunderi penale având în vedere că nu are imunitate. Nu e clar dacă premierul și-a schimbat între timp punctul de vedere.

La discuțiile de luni de la Guvern s-au mai aflat și ministrul de Interne, Carmen Dan, și ministrul Culturii, George Ivașcu.

Laurentiu Gheorghe, 16 iulie 2018

Acest articol a fost preluat cu permisiune de pe situl Revistei 22

Ecouri

  • Victor Manta: (17-7-2018 la 13:16)

    A devenit o rutină ca Laurenţiu Gheorghe să publice nişte zvonuri în Revista 22, ACUM să le preia rapid, pentru ca să se constate a doua zi că nu au fost decât… zvonuri. Ultimul zvon este legat de o OUG de amnistiere şi graţiere, desigur „pentru ca Liviu Dragnea să scape de orice acuzație”.

    Revista 22 menţionează ca sursă G4Media, adică pe Dan Tapalagă. Menţionez una dintre marile linii editoriale ale lui G4Media, anunţată de ea pe site:

    „1. Încercăm să vă arătăm primii informația relevantă, știrea din spatele știrii. Dintr-o mare de detalii nesemnificative, de vorbe și declarații fără sens, din puzderia de știri vom păstra esența. Pariul nostru pe termen lung este să vă propunem la finalul zilei temele cu adevărat importante, lăsând în urmă tot balastul de informații fără sens”.

    Iată o succesiune de ştiri/dezminţiri, spicuite de mine din presă:

    – Ieri, luni 16 iulie. Ministrul Tudorel Toader a declarat luni că la Ministerul Justiţiei nu există în dezbatere sau avizare o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

    – Tot ieri. ”I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine. Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public.”, a spus Liviu Dragnea pentru Digi 24.

    – Azi, 11:15. Guvernul a transmis presei ordinea de zi a şedinţei. Pe aceasta apare o singură ordonanţă de urgenţă, care nu este legată nici de mediu, nici de amnistie, nici de înzestrarea marinei, ci de Institutul Cantacuzino.

    Constat că, în ciuda liniei editoriale anunţate de G4Media, tot ce rămâne la „finalul zilei” după praful în ochi ridicat de ea şi propagatori este tocmai „balastul de informații fără sens”.

  • Pincu Sfartz: (17-7-2018 la 15:56)

    Faptul că nu s-a dat azi OUG pentru grațiere și amnistie, nu înseamnă că ea nu este deja pe „țeava pustii” !

    Miza este enormă. Ca să scape Dragnea, se pot scoate din închisori cca 6.000 de delicvenți penali. Este singura cale pentru Dragnea de a-și realiza obiectivul lui personal, principal și final, de a ajunge PREȘEDINTELE României !

    Și dacă protestatarii nu vor împiedica această nebunie politică, fie prin prevenție, fie prin blocarea MOnițrului Oficial – prin violență, nu o va mai putea face nimeni, nici Președintele, nici UE.

    Așa că Domnul Victor critică degeaba articolul de mai sus, neluând în seamă posibilitățile de „strecurare” a acestui OUG-in același mod cum a fost cu OUG 13, sau cu mijloace asemănătoare.

  • Victor Manta: (17-7-2018 la 16:57)

    @Pincu Sfartz

    > Faptul că nu s-a dat azi OUG pentru grațiere și amnistie, nu înseamnă că ea nu este deja pe „țeava pustii” !

    Amintesc informaţia publicată mai sus: „Discuții și negocieri intense înaintea ședinței de guvern de marți în care este din ce în ce mai sigur că Viorica Dăncilă va adopta o ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere pentru ca Liviu Dragnea să scape de orice acuzație”.

    Se poate spune că este sigur că OUG-ul fantomă nu este pe „ţeava puştii”, dar scopul de a se mai trage odată în Dragnea a fost atins cu 10/10 de Dan Tapalagă & Co.

    > Așa că Domnul Victor critică degeaba articolul de mai sus, neluând în seamă posibilitățile de „strecurare” a acestui OUG-in același mod cum a fost cu OUG 13, sau cu mijloace asemănătoare.

    Sper că nu critic în zadar goana după senzaţional a unor surse şi manipulările lor subterfuge ale informaţiei. De altfel mâine Guvernul pleacă în vacanţa de vară, fugind de căldurile bucureştene ale Lunii lui Cuptor care se apropie. Iar fără Guvern nu prea există OUG-uri noi.

  • Pincu Sfartz: (18-7-2018 la 11:20)

    Sa speram ca nu vor fugi in concediu DUPA ce vor da OUG-ul care desigur ca este de mult tiparit si asteapta semnaturile membrilor Guvernului !

    „Fuga-i rusinoasa dar e si sanatoasa” – a gandit si Tudorel, evitand participarea la sedinta de joi (carevasazica maine 19 Iulie) a Guvernului, lasand in locul sau pe prim-adjunctul din Ministerul Justitiei, un partizan al PSD-ului !

  • Victor Manta: (18-7-2018 la 14:24)

    @Pincu Sfartz

    > Sa speram ca nu vor fugi in concediu DUPA ce vor da OUG-ul care desigur ca este de mult tiparit si asteapta semnaturile membrilor Guvernului !

    Puteţi să nu vă neliniştiţi pentru ceva ce nu a fost discutat, cu atât mai puţin aprobat şi în nici un caz publicat.

    A fost publicată însă o: „INFORMAŢIE DE PRESĂ privind proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința din 17 iulie 2018”, în care obiectul procupării dv. majore nu figurează.

    > „Fuga-i rusinoasa dar e si sanatoasa” – a gandit si Tudorel, evitand participarea la sedinta de joi (carevasazica maine 19 Iulie) a Guvernului, lasand in locul sau pe prim-adjunctul din Ministerul Justitiei, un partizan al PSD-ului !

    Dar însuşi dl. Toader al cui „partizan” credeţi că este? Doar nu sugeraţi că ar fi trecut la opoziţie şi că ar fi lăsat pe cine nu îi convenea în locul său? Fantezii ale unei nopţi de vară, d-le Sfartz?

  • Pincu Sfartz: (18-7-2018 la 18:27)

    Subapreciati criza care se va declansa maine, Joi 19 Iulie!

    Maine dupa masa este cconvocat in sedinta de urgenta Parlamentul – cu ambele Camere ! Si asta dupa terminarea sedintei de dimineata a Guvernului.

    Ordinea de zi nu este cunoscuta nici pentru Guvern, nici pentru Parlament.

    Atitudinea Dvs. seamana a „chamberlain-ism”. E bine, e liniste.

    Se banuieste ca in ciuda asigurarilor date de Dancila lui Iohannis ca nu va fi gratiere si amnistie, asta se va intampla in mare viteza, dupa care toti pleaca in concediu si protestele nu vor avea tinta !

  • Alexandru Leibovici: (18-7-2018 la 21:22)

    @Sfartz Pincu

    Eu nu prea cred că guvernul va da o OUG de graţiere/amnistie, deşi faptul că CCR a amânat pentru toamnă pronunţarea privind constituţionalitatea CP şi CPP îl face pe Dragnea să nu poată dormi liniştit încă câteva luni.

    Şi nu cred că o să dea OUG deoarece riscul politic – intern şi extern – este prea mare şi, în plus (sau de aceea!) Tăriceanu nu susţine ideea.

    PS: Pentru mâine după masă NU este convocată o şedinţă urgentă a plenului Parlamentului. Este convocată pentru mâine, joi, la ora 18:00, o ședință a Biroului permanent al Senatului. Biroul nu poate aproba OUG-uri, dar poate aproba prelungirea sesiunii extraordinare a Parlamentului (sau a Senatului, ceea ce ar fi, zic unii, suficient).

  • Victor Manta: (18-7-2018 la 23:47)

    @Alexandru

    > Şi nu cred că o să dea OUG deoarece riscul politic – intern şi extern – este prea mare (…)

    Eşti cumva la curent cu ce va conţine „OUG de graţiere/amnistie” şi în ce constă „riscul politic”? Întreb, deoarece numai pe 17 iulie 2017 Guvernul a dat nu mai puţin de 9 Ordonanţe de Urgenţă şi 18 Hotărâri, fără ca cineva să protesteze.

    Poate ne lămureşte următorul articol din 17 iulie, din care dau un extras:

    Vine amnistia, dar nu este penală, e fiscală: Ministerul Finanțelor pregătește o amnistie fiscală care se va aplica atât persoanelor fizice, cât și celor juridice care aveau datorii la ANAF la data de 31 decembrie 2017, iar datorii de aproximativ 100 de miliarde de lei vor fi șterse, scrie Hotnews.ro. (…) Mare parte din sumă nu mai poate fi recuperată, așa că mai bine să o ștergem.

    Nu văd unde ar fi „riscul politic” şi avantajarea „ciumei roşii”.

  • Alexandru Leibovici: (19-7-2018 la 00:43)

    @Victor

    Nu mi-e clar ce afirmi…

    Afirmi că nu ai auzit de zvonuri despre pregătirea unui OUG de graţiere/amnistie penală? Eu la zvonul ăsta mă refeream în comentariul meu!

  • Victor Manta: (19-7-2018 la 01:02)

    @Alexandru

    > Afirmi că nu ai auzit de zvonuri despre pregătirea unui OUG de graţiere/amnistie penală? Eu la zvonul ăsta mă refeream în comentariul meu!

    Am văzut ce a scris mai sus autorul tău preferat Laurenţiu Gheorghe de la Revista 22 despre un zvon, dezminţit a doua zi de cei în cauză.

    Ai ignorat însă întrebarea mea: „Eşti cumva la curent cu ce va conţine „OUG de graţiere/amnistie” şi în ce constă „riscul politic”?”. Îmi permit să o repun, în speranţa că voi afla de la tine ceva cu mai mult conţinut.

  • Alexandru Leibovici: (19-7-2018 la 01:32)

    Te-am întrebat ce vrei să spui exact cu comentariul tău. Că n-ai auzit de zvonuri despre pregătirea unui OUG de graţiere/amnistie penală? Răspunsul?

    Ce va conţine exact nu se poate şti, fiind la nivel de zvon, dar zvonul este că este vorba de amnistie/graţiere PENALĂ (iar nu fiscală, cum ai binevoit să glumeşti), şi că urma să-l scape pe Dragnea, dar mai ales numeroşii săi tovarăşi de partid care trag diverse tinichele după ei.

    Zvonul raportat de R22 la care te referi nu era cel despre care vorbim acuma.

  • Victor Manta: (19-7-2018 la 01:45)

    @Alexandru

    > Zvonul raportat de R22 la care te referi nu era cel despre care vorbim acuma.

    Nebeneinander reden… Eu nu cunosc vreun alt zvon, drept care mă refer la cel din articol, în firul de comentarii al căruia discutăm.

    Eşti te rog amabil sa redai în clar zvonul despre care vorbeşti şi să-i precizezi sursa? TIA.

  • Alexandru Leibovici: (19-7-2018 la 09:15)

    > Eşti te rog amabil sa redai în clar zvonul despre care vorbeşti… ?

    Eu vorbeam în comentariul meu de zvonuri despre pregătirea unui OUG de graţiere/amnistie penală. Zvonul din articol era mult mai specific: „că Dragnea a convins-o deja pe Dăncilă să-i dea o OUG pe amnistie și grațiere, şi că asta se va întâmpla marţi 17 iulie.

    Deci „zvonul dezminţit a doua zi de cei în cauză” (şi de fapte) este zvonul specific – citez dezminţirile pe care le-ai spicuit din presă:

    Tot ieri. ”I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine. Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public.”, a spus Liviu Dragnea pentru Digi 24.

    – Azi, 11:15. Guvernul a transmis presei ordinea de zi a şedinţei. Pe aceasta apare o singură ordonanţă de urgenţă, care nu este legată nici de mediu, nici de amnistie, nici de înzestrarea marinei, ci de Institutul Cantacuzino.

    > Eşti te rog amabil … să-i precizezi sursa?

    Sursa mea am precizat-o. Cât despre sursa ultimă – mass-media se referă la nişte surse – neprecizate – din anturajul factorilor de decizie.

    Pe de altă parte: eu te-am întrebat ce vrei să spui exact cu comentariul tău. Că n-ai auzit de zvonuri despre pregătirea unui OUG de graţiere/amnistie penală? Care este răspunsul tău?

  • Pincu Sfartz: (19-7-2018 la 14:02)

    Să Vă răspund eu cu „țara arde-și baba se chiaptănă !”. Toată România stă „pe ace” și așteaptă să se dea sau să nu OUG de grațiere și amnistie, dar Victor se face ca „plouă!”.

    Nu contează cine, ce, și unde a spus! Realitatea periculoasă prin consecințele ei, legată de acest OUG, va detona ca o bombă nucleară dacă se va întâmpla această manevră mizerabilă.

    Fie ca unii, sau alții, să aibă dreptate în afirmații pro sau contra, nu acest lucru primează acum, ci faptul că pot scăpa din închisori peste 6.000 de delicvenți periculoși, și încă vreo 2.000 de dosare ale elitei politice, dosare de mită, abuz în serviciu, etc.

    Cioara este neagră, și Dragnea vrea o cioară albă, de fapt albită, speculând Centenarul Marii Uniri a României !

    Ce mizerie politică ! Cuplarea unui eveniment luminos și însuflețitor pentru cine simte ceva pentru România (fie ea acum și altfel decum au visat-o și au vrut-o înaintașii), cu tenebrele corupției păturii conducătoare din țară.

  • Victor Manta: (19-7-2018 la 17:49)

    @Alexandru

    > (…) eu te-am întrebat ce vrei să spui exact cu comentariul tău. Că n-ai auzit de zvonuri despre pregătirea unui OUG de graţiere/amnistie penală? Care este răspunsul tău?

    Am luat în consideraţie acest zvon după ce l-ai publicat pe ACUM.

    > Deci „zvonul dezminţit a doua zi de cei în cauză” (şi de fapte) este zvonul specific – citez dezminţirile pe care le-ai spicuit din presă (…).

    Întrebări:

    1. Ce părere ai acum despre publicarea acestui zvon pe ACUM, a fost ea oportună?

    2. Este ACUM o colportoare de zvonuri?

    3. Cui crezi că îi foloseşte răspândirea acestui zvon?

  • Alexandru Leibovici: (20-7-2018 la 23:25)

    @Victor (19-7-2018 la 17:49)

    > Am luat în consideraţie acest zvon după ce l-ai publicat pe ACUM.

    Deci abia citind pe ACUM acest articol, datat 16 iulie, ai aflat că se speculează intens cu privire pregătirea unui OGU de graţiere/amnistie penală?

    Dumineca trecută, pe 15 iulie seara, mi-au căzut ochi pe un anunţ la o televiziune românească – anunţ menţinut timp aproape 2 ore – că dintr-o clipă în alta se aşteaptă să sosească Tăriceanu ca invitat pe post şi să facă un anunţ important despre OUG-ul de amnistiere şi graţiere penal. Tot aşteptând, am mers şi pe alte situri/posturi de ştiri continue, şi speculau şi ele, fie la ştiri, fie la mese rotunde, despre tema asta. Şi dumineca aceea nu era prima zi în care se subiectul era spumat în abundenţă în toate publicaţiile/TV-urile la care m-am uitat – în fugă, de cele mai multe ori. Subiectul era spumat de cel puţin trei zile deja.

    Se specula că din surse apropiate de conducerea PSD s-ar fi auzit că în Partid au loc discuţii despre posibilitatea şi oportunitatea unui asemenea OGU. Mulţi funcţionari din teritoriu aleşi pe listele PSD cereau insistent conducerii să nu-i lase de izbelişte şi să-i scape şi pe ei de tinichelele lor penale, dintr-un foc, dat fiind că noile CP şi CPP nu vor intra în vigoare atât de rapid. Acest ultim fapt a fost confirmat şi de Codrin Ştefănescu, secretar general PSD – cu alţi termeni, desigur („mulţi din membrii noştri ne cer asta”).

    Deci este foarte curios că tu nu auziseşi de aceste speculaţii.

    Dar să revin la Tăriceanu-Godot şi așteptarea sosirii sale 😉 Eu n-am mai avut răbdare să-l aştept şi deci i-am pierdut prestaţia, dar a doua zi am aflat că venise şi că a vorbit doar despre Raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia.

    Povestesc asta nu ca să scot în evidenţă trucurile ieftine folosite de acel post pentru a-şi păstra audienţa (pe care le înţeleg), ci pentru a arăta că numeroase posturi, inclusiv cele mai serioase, au relatat timp de aproape o săptămână acele speculaţii de care n-ai auzit.

    Postul acela unde a venit Tăriceanu era romaniatv.net. Şi alt post serios, antena3.ro a relatat speculaţiile, nu mai vorbesc de publicaţiile de bulevard ca digi24, Realitatea, Revista 22, Europa (nu România) Liberă. Pe romaniatv.net poţi găsi chiar un articol, datat 13 iulie, consacrat eventualului OUG. Presupun că timp de cam o săptămână n-ai consultat de loc mass-media românească 🙁 🙁

    Şi acuma întrebările tale :

    1. Ce părere ai acum despre publicarea acestui zvon pe ACUM, a fost ea oportună?
    2. Este ACUM o colportoare de zvonuri?
    3. Cui crezi că îi foloseşte răspândirea acestui zvon?

    1. Da, a fost foarte oportună: a informat cititorul despre speculaţiile – plauzibile – ce derivă din incertitudinile pentru Dragnea şi notabili PSD din teritoriu cu privire la data adoptării salvatoare a noului CP şi CPP;
    2. Nu, a relata ceva de genul celor descrise la #1 nu este ceea ce se cheamă „colportare de zvonuri”, tocmai pentru că ştirea era plauzibilă, adică ușor de pus în concordanţă cu faptele ştiute.
    3. Informarea despre existenţa foarte plauzibilă a unor asemenea gânduri la PSD serveşte tuturor celor care urmăresc actualitatea politică din România, indiferent de ce parte a „baricadei” sunt, ceea ce se vede din diversitatea publicaţiilor/posturilor care şi-au informat cititorii despre aceste speculaţii.

  • Victor Manta: (21-7-2018 la 15:41)

    @Alexandru

    > Povestesc asta nu ca să scot în evidenţă trucurile ieftine folosite de acel post pentru a-şi păstra audienţa (…)

    De ce i-ar păsa cuiva de ce face Romaniatv? În ceea ce mă priveşte, mă lasă rece.

    > Presupun că timp de cam o săptămână n-ai consultat de loc mass-media românească.

    Greşeşti. Acolo unde m-am uitat eu nu au băgat în/de seamă creşterea acestui viitor fake news.

    > Da, a fost foarte oportună: a informat cititorul despre speculaţiile – plauzibile (…).

    Aşa sunt ele fake news, plauzibile, dar tot fake news rămân. Noroc cu aceasta că a crăpat foarte repede, adica la a doua zi după publicarea în Revista 22 şi pe ACUM. Cu siguranţă însă că şi-a atins cu brio scopul său vădit de dezinformare.

    Pe mine articolul publicat mai sus nu m-a făcut decât să-mi pierd timpul degeaba. Dacă lipsea, era cu mult mai bine, drept care nu-mi mai pierd nici o secundă în plus cu el şi cu argumentele, fake şi ele, ale susţinătorilor acestor „speculaţii”.

  • Pincu Sfartz: (21-7-2018 la 15:48)

    @ Alex. Leibovici

    Zeci de mii de români au stat „cu sufletul la gură” când s-a aflat ca, în loc de o ședință festivă cu înmânare de premii și felicitări pentru activitatea prodigioasa din sesiunea trecută, s-au convocat Camerele – FĂRĂ NICIO ORDINE DE ZI 1!

    Era clar că se pregătește ceva, în special ca această convocare a fost precedată de ședința Guvernului.

    Coincidență sau nu, invitarea la Președinte a primului-ministru cu o zi înainte dovedește realitatea acelui periculos OUG, realitate mai bine cunoscută de Președinte, care dispune de mai multe informații. Și deși oficial s-a comunicat că era în discuție problema președinției României la Consiliul UE, „a crezut mutu” !

    Peste timp se va afla probabil cum a determinat-o Președintele pe Viorica să nu semneze OUG-ul 13′.

    Norocul a fost și ca unii deputați și senatori au „întins-o” mai devreme în concediu, probabil aveau biletele la avion ! Și d-aia nu s-a realizat qvorumul !!

    Cu toate încercările de „adormire a vigilenței protestatarilor” făcute de detractorii realităților în slujba PSD-ului, sau în slujba prostiei și ambiției, PERICOLUL nu a trecut.

    Vine sesiunea de toamnă, și „sabia lui Damocle” încă atârna peste capul democrației române (atâta câte este).

    Nu degeaba se teme Firea de mitingul românilor din străinătate, care s-ar putea termina cu debarcarea în forță a PSD -ului, a Guvernului și Parlamentului.

    ‼Este necesară o nouă REVOLUȚIE !!

  • Victor Manta: (21-7-2018 la 23:52)

    @Pincu Sfartz

    > Zeci de mii de români au stat „cu sufletul la gură” când s-a aflat ca, (…)

    Sper că şi-au recăpătat repede suflul.

    > Coincidență sau nu, invitarea la Președinte a primului-ministru cu o zi înainte dovedește realitatea acelui periculos OUG, (…).

    În ce fel oare? Prin aceea că toţi o dezmint? Dacă tot vă plac zvonurile, se spune că Dăncilă şi Iohannis au fost muştruluiţi de la Consiliul Europei să cadă la pace pentru pregătirea Președinției României la Consiliul UE.

    > Vine sesiunea de toamnă, și „sabia lui Damocle” încă atârna peste capul democrației române (atâta câte este).

    A cui sesiune, a parlamentului? Nu el dă OUG-uri, iar cine le dă, o face în şedinţe.

    > Nu degeaba se teme Firea de mitingul românilor din străinătate, care s-ar putea termina cu debarcarea în forță a PSD -ului, a Guvernului și Parlamentului.

    Pe bază de ce, de bannere şi hashtag-uri? Să-i vedem pe acei 1 milion de români din străinătate adunaţi oriunde ar fi… Chiar şi 1000 ar fi un frumos succes, după ce L. Orban a adunat 35 de persoane în Piaţă.

    > ‼Este necesară o nouă REVOLUȚIE !!

    Nu-l mai vreţi pe Ţepeş şi doriţi şi mai mult sânge, şi mai multe morminte? Ce s-ar întâmpla dacă cineva chiar v-ar lua în serios?

  • Alexandru Leibovici: (23-7-2018 la 00:58)

    @Victor

    PMJI

    >> Vine sesiunea de toamnă…
    >
    > A cui sesiune, a parlamentului? Nu el dă OUG-uri, iar cine le dă, o face în şedinţe.

    Informează-te de procedura pentru un OUG. După ce este adoptată într-o şedinţă de Guvern, mai urmează ceva, ceva esenţial.

    Dacă nu obișnuiești să citești presa, iată un indiciu: Constituția României, art. 115/5

  • Victor Manta: (23-7-2018 la 02:02)

    @Alexandru

    > Dacă nu obișnuiești să citești presa, iată un indiciu: Constituția României, art. 115/5

    Nu am auzit de sesiuni ale guvernului, ci de sedinţe. Încă un sfat nesolicitat.

  • Alexandru Leibovici: (23-7-2018 la 09:31)

    > Nu el [parlamentul] dă OUG-uri, iar cine le dă [guvernul], o face în şedinţe.

    Uite, ca să ştii şi tu fără să trebuiască să faci vreun efort, doar aşteptând informaţia să vină ea la tine:

    după ce se adoptă o ordonanţă de urgenţă la o şedinţă de guvern, ordonanţa mai trebuie să fie aprobată de parlament (în cel mult 5 zile!), parlament care trebuie să fie (sau să fie convocat) deci în sesiune.

  • Victor Manta: (23-7-2018 la 13:55)

    @Alexandru

    > Uite, ca să ştii şi tu fără să trebuiască să faci vreun efort, doar aşteptând informaţia să vină ea la tine (…)

    Mulţumesc că încerci să mă scuteşti de efort, chiar dacă nu te solicit în acest sens. Din păcate produci contrariul, pentru ceva foarte puţin important legat de problema iniţială.

    > După ce este adoptată într-o şedinţă de Guvern, mai urmează ceva, ceva esenţial. (…) Dacă nu obișnuiești să citești presa, iată un indiciu: Constituția României, art. 115/5

    Iarăşi mulţumiri pentru indicaţie, şi ea nesolicitată, care merge pe linia ta obişnuită de joacă de-a şoarecele şi pisica, jocuri la care ţi-am arătat mai demult că nu am nici cea mai mică intenţie să particip. Dacă ai ceva de spus, spune, altfel nu-ţi bate capul!

    De altfel nici aceasta nu este o informaţie relevantă în contextul discuţiei mele cu dl. Sfartz. Să ne amintim ce a spus dânsul, prin (a) şi b).

    Dl. Sfartz a afirmat:

    a) „Coincidență sau nu, invitarea la Președinte a primului-ministru cu o zi înainte dovedește realitatea acelui periculos OUG, (…).”

    Aşadar şi prin urmare este vorba de un „periculos OUG” (mai precis de o periculoasă OUG), zvon care s-a dovedit, de altfel, un fake news, subiect dezbătut şi elucidat pe deplin în acest fir.

    Tot dl. Sfartz a scris că:

    b) ” Vine sesiunea de toamnă, și „sabia lui Damocle” (…) „.

    Din a) şi b) rezultă că acel „periculos OUG”, adică Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, va fi discutată în „sesiunea de toamnă”, dar oare a cui, întâi şi întâi? Păi a Guvernului, care promulgă OUG-uri în şedinţe, şi nu a parlamentului, care se reuneşte în sesiuni. Se vorbeşte despre toamnă, deoarece Guvernul, primul eventual implicat, este acum în vacanţă de vară.

    > (…) după ce se adoptă o ordonanţă de urgenţă la o şedinţă de guvern, ordonanţa mai trebuie să fie aprobată de parlament (în cel mult 5 zile!), parlament care trebuie să fie (sau să fie convocat) deci în sesiune.

    Nu ai rezistat la tentaţia să mă luminezi, în ciuda faptului că nu am dat semne de participare la joc. După ce se adoptă de Guvern, o OUG trebuie aprobată şi de parlament, dar nu suntem nici pe departe acolo.

    Ce va fi cu această OUG fantomă este scris în stele, în special deoarece ar putea să scoată multă lume în stradă şi să fie retrasă, ceea ce nu ar fi pentru prima dată şi întâia oară. După aceasta nu există viaţă după moarte, adică adio unei discuţii în parlament despre fantoma stelei fake ce-a murit înainte să se nască, dar ne tot urmăreşte datorită articolului din Revista 22, preluat imediat de ACUM.

  • Alexandru Leibovici: (23-7-2018 la 16:38)

    > Din a) şi b) rezultă că acel „periculos OUG”, adică Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, va fi discutată în „sesiunea de toamnă”, dar oare a cui, întâi şi întâi? Păi a Guvernului,

    Guvernul nu are sesiuni, are şedinţe (sunt cel puţin săptămânale, joi). Sesiuni are parlamentul (două pe an, plus extraordinare)

    > După ce se adoptă de Guvern, o OUG trebuie aprobată şi de parlament

    Dar de aici şi din termenul de 5 zile rezultă că guvernul are rost să dea OUG numai dacă parlamentul este în sesiune, sau dacă poate fi convocat în sesiune (extraordinară) în mai puţin de 5 zile.

    Deci într-adevăr, când parlamentul va fi din nou în sesiune, adică din toamnă (septembrie), guvernul poate da OUG-uri.

    De altfel, Florin Iordache a anunţat o sesiune extraordinară a parlamentului pentru sfârşitul lui august, în principiu pentru o lege privind spălarea banilor.

  • Victor Manta: (23-7-2018 la 20:41)

    @Alexandru

    > Guvernul nu are sesiuni, (…)

    Este ceea ce am susţinut eu de la bun început, că are şedinţe.

    > Deci într-adevăr, când parlamentul va fi din nou în sesiune, adică din toamnă (septembrie), guvernul poate da OUG-uri.

    Guvernul nu are de ce să aştepte neapărat sesiunea din toamnă a parlamentului pentru a da o OUG. Chiar tu spui că „Florin Iordache a anunţat o sesiune extraordinară a parlamentului pentru sfârşitul lui august„, aşa că…

    Iată o ocazie pentru a se realiza un „fake news”, pe care toţi responsabilii l-au negat. Fără îndoială că cei din Alianţă, cu bad side of the force de partea lor, nu fac altceva în vacanţă decât să forţeze îndeplinirea profeţiei celor de la Revista 22.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Nepoata lui Gustav Mahler și orchestra de femei de la Auschwitz

Alma Rose, una dintre cele mai mari și mai puțin cunoscute muziciene din Europa, a condus o orchestră de femei...

Închide
3.229.122.112