• ACUM.TV
 • Decembrie 2015
 • Tânăr, În Utopia Magna (18) – Convocare la Minister; un „prim” examen în şcoală … de Nicolae Gogoneaţă
  Pe la mijlocul lui iunie, secretara şcolii m-a chemat să-mi comunice „ceva important”. Mă aflam într-o pauză şi i-am răspuns că voi veni după încheierea disputei sportive în care eram angajat – un meci de volei cu grupa vecină. Ea a insistat, spunând că e un mesaj „foarte important”……continuare (30-12-2015 – Marturii)
 • 12 ziceri de Dorel Schor
  O mulţime de oameni celebri au nume de străzi… // Şi eu am fost intelectual, dar am ieşit la pensie. // Un singur câine latră la lună, ceilalţi latră la el. // Unul a fost ales pentru că i se cuvine, altora li se cuvine pentru că au fost aleşi.. (29-12-2015 – Umor)
 • Ave Maria de Schubert (Robertino Loretti) de Editori ACUM
  Ave Maria de Schubert (Robertino Loretti) (29-12-2015 – TV.ACUM)
 • Legat la ochi (ziceri) de Dorel Schor
  Azi mi-a mers straşnic, am găsit un loc de parcare… // Eu, când presupun ceva, sunt sigur. // Ignoranţa e mândră. // Are atât de mult noroc, că lumea a început să-l creadă prost… (28-12-2015 – Umor)
 • Să ne chinuim între noi! de George Petrineanu
  În aşteptarea sărbătorilor de iarnă, poate cele mai populare în Occident, Crăciunul şi Revelionul, de fiecare dată ne ţesem vise despre cît de minunat va fi.Ne vom aduna ca niciodată în jurul bradului şi vom deschide cadourile. Cei apropiaţi, surori, veri, nepoţi de departe, proprii copii vor fi cu toţii prezenţi, adunaţi la uin loc o zi întreagă sau poate chiar perioada sărbătorilor. (27-12-2015 – Dincolo de trancaneala)
 • Poveste de Crăciun de Florin Predescu
  Sărbători Fericite şi multă voie bună ! Un An Nou cu împliniri ! (24-12-2015 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Proletari din toate ţările… de Dorel Schor
  Intr-o zi am avut un pacient cu nume ciudat…Se numea Dorfman Marx. Nu Max, cum am crezut o clipă, ci Marx. Adică numele întemeietorului comunismului ştiinţific etcetera… Atunci, i-am pus câteva întrebări, respectiv de unde vine, unde s-a născut, ce erau părinţii lui… (21-12-2015 – Umor)
 • Marş, Arier! de George Petrineanu
  Apropierea sfintelor sărbători ne umple de spume dulci la gură. Iarna face clăbuci… (18-12-2015 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Oul şi găina (ziceri) de Dorel Schor
  Ai găsit o greşeală gramaticală? Poţi s-o păstrezi… // Încerc să nu deranjez pe nimeni, dar unii s-au născut deranjaţi… // Tânărul merge mai repede, dar bătrânul cunoaşte drumul. // Când surpriza e regulă, regula devine surpriză… (15-12-2015 – Umor)
 • 13 decembrie 1983 de Florin Predescu
  In Memoriam Nichita Stănescu (14-12-2015 – Medalion)
 • Zece (ziceri) de Dorel Schor
  Şi-a exprimat regretele… Şi gata, nu le mai are! // Vrem victoria cu orice preţ convenabil. // Ce s-ar face amintirile maturităţii fără păcatele tinereţii?… (12-12-2015 – Umor)
 • 4,90 sec. – Record mondial la Rubik’s Cube – Lucas Etter de Editori ACUM
  4,90 sec. – Record mondial la Rubik’s Cube – Lucas Etter (8-12-2015 – TV.ACUM)
 • După somn de Adriana Moscicki
  să-ţi povestesc despre rutina oraşului care nu doarme- / aşa i se spune oraşului de aici şi el nu deschide pleoape grele de ţiglă / doar se întinde leneş în linii albe peste cerul veşnic senin. / nici pescăruşii după somn… (8-12-2015 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Poveşti de Advent. Moş Nicolae de Florin Predescu
  Un sincer gând şi multă voie buna tuturor cititorilor publicaţiei noastre, un început minunat în prag de sărbători de iarnă ! (7-12-2015 – Gastronomie si Stil)
 • Umbrela înţeleptului (ziceri) de Dorel Schor
  Proştii au nevoie de câteva promisiuni. Deştepţii au nevoie de câţiva proşti. // Nu poţi convinge maimuţa că mierea e mai dulce decât banana. // Adevărul are o mască, minciuna are mai multe… (1-12-2015 – Umor)
 • Deficitul de educaţie financiară: o ameninţare ignorată la adresa securităţii naţionale de Florian Dumitru Soporan
  Mai eficiente în combaterea unor clauze abuzive prezente în contractele de servicii financiare ar fi schimbarea de paradigmă în educaţie, în sensul introducerii unor cunoştinţe de economie, legislaţie şi psihologie în instruirea elevilor şi studenţilor. Efectele lipsei acestor cunoştinţe au afectat în primă fază însăşi profitabilitatea băncilor, în condiţiile în care… (30-12-2015 – Economic)
 • Adus până la sinucidere în Rusia lui Putin de Oana Serafim
  Vlad Kolesnikov a fost un adolescent rus de 18 ani care a susţinut cauza Ucrainei purtând un tricou cu harta Ucrainei si cu textul „Înapoiaţi Crimeea”… A fost găsit mort in ziua de Crăciun in îndepărtata localitate Jiguliovsk. In ultima perioada de timp, înainte de moartea sa, a fost într-o prietenie virtuala cu jurnalista Europei Libere, Claire Bigg… (29-12-2015 – Ucraina)
 • România: anul luptei cu corupţia 2015 de Sabina Fati
  Aproape 100 de parlamentari dintr-un total de 588 au dosare penale sau au fost deja condamnaţi, unii chiar definitiv. Este vorba despre cazuri de corupţie demonstrate sau aflate pe rolul DNA. Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut parlamentului ridicarea imunităţii lui Victor Ponta… (28-12-2015 – Romania)
 • Zece lucruri nespus de plăcute de a avea copii de Robert Tracinski
  Cu ocazia Zilei Mamei am scris, împreună cu soţia mea, un articol în care încerc să contracarez întrucâtva teama culturală despre presupusa povară de a avea copii… Noi mai suntem îngrijoraţi că tinerii şi cei care nu au copii ar putea trage concluzia că a fi părinte este o catastrofă de evitat… (27-12-2015 – Mentalitate)
 • Ciobani şi câini de Florin Predescu
  Lăsaţi vânătorile ! Scria un prieten al meu într-un poem. (18-12-2015 – SPUNE)
 • „Marele Jaf” şi pedagogia infernală de Vladimir Tismăneanu
  Am dorit mereu să scriu despre una din cele mai stranii afaceri politice din România lui Gheorghiu-Dej, aşa-zisul atac din 1959 asupra Băncii Naţionale. Am avut ocazia să citesc la CNSAS documente fascinante legate de ancheta care a dus la proces şi la sentinţele de condamnare la moarte. Este limpede că avem de-a face cu o afacere politică, deci că scenariul „marelui jaf” este subordonat unui mega-scenariu menit să demonstreze lipsa de loialitate a unui grup de intelectuali proveniţi, fără excepţie, din mediul ilegaliştilor evrei… (11-12-2015 – Istorie si actualitate)
 • România: Cârnaţii rataţi (sinteza săptămânii politice românești) de Sorin Şerb
  Se zice că nu puţini sunt aleşii sau numiţii care dorm în hol, să nu-i trezească pe cei ai casei când sunt luaţi la Direcţia Anticorupţie. Dorm ca iepurii cu ochii deschişi, cum s-au învăţat la şedinţele în plenul parlamentar sau la discursurile şefilor. Parlamentarii care vor să-şi câştige antipatia colegilor îşi pun la telefon sonerii care imită sirena poliţiei sau sunetul cătuşelor… (7-12-2015 – Polemica)
 • Un terorist cam tâmpit şi un avertisment pentru SRI de Moise Guran
  Cât de înfierbântat la creier trebuie să fii ca să îi faci pe maghiarii din România să se simtă vinovaţi de faptul că un tâmpit plănuia un atentat cu petarde? Ca jurnalist n-ai nicio scuză, mai ales dacă ţi se spune că SRI-ul era cu ochii pe terorist de mai multe luni şi că i-a trimis DIICOT-ul să-l ia pe tâmpit de lângă nevastă-sa din pat… (2-12-2015 – Romania)
 •  
  44.192.20.240