• ACUM.TV
 • Editia saptamanii 12-18 august 2012
 • Apel umanitar pentru un erou român de Manuela Mot
  După eforturi din partea autorităţilor române şi americane, la sfârşitul lunii iulie, într-un final, familia lui Florinel a venit tocmai din comuna Gura Căliţei, judeţul Vrancea, să îl viziteze pentru câteva zile. Revederea dintre soţie şi fiu cu cel care reprezintă totul pentru ei fost una extrem de emoţionantă. Laurenţiu, proaspăt ieşit din focurile bacalaureautului, era nedezlipit de la căpătâiul tatălui erou, ştergându-i sudoarea de pe frunte sau mângâiându-i cu duioşie braţul amputat.…continuare (12-8-2012 – Editorial)
 • Naţiune înainte de naţiune (III): Roman şi Vlahata: o posibilă introspecţie identitară românească de Florian Dumitru Soporan
  În ceea ce priveşte reflecţiile despre originea moldovenilor, istoricii români pozitivişti au considerat Cronica moldo-rusă ca o altă expresie a legendei despre vânătoarea rituală, ca premisă a fondării statului, încadrând-o, în cel mai bun caz, în seria gestelor medievale despre eroii eponimi. Dimitrie Onciul a considerat episodul legat de Roman şi Vlahata ca o adaptare a legendelor maghiare ale apariţiei miraculoase a regelui Ladislau cel Sfânt, în ajutorul trupelor regelui-cavaler Ludovic I (1342-1382), în timpul unei mari bătălii purtate împotriva tătarilor(6). (12-8-2012 – Istorie si actualitate)
 • Echipa României participantă la Jocurile Paralimpice de la Londra 2012 de Editori ACUM
  Jocurile Paralimpice vor incepe la Londra pe data de 29 august şi se vor incheia pe data de 9 septembrie. Anul acesta se vor implinii 14 ani de când s-au infiinţat aceste jocuri. Mult succes tuturor atleţilor şi mai ales atleţilor din România. (12-8-2012 – Sport)
 • O viziune alternativă asupra atacului anti-unionist de la Bălți de Denis Cenusa
  Violenţele de la Bălţi au arătat în mod repetat cât de fragmentată, aproape abruptă, este legătura dintre centru şi regiuni. Mesajele politice răsună fără a avea ecou în public, în lipsa unei conexiuni dintre emiţătorii centrali şi receptorii locali… (12-8-2012 – Republica Moldova)
 • „Pussy Riot” riscă trei ani puşcărie pentru un protest anti-Putin de George PETRINEANU
  În februarie, trei membre ale grupului, Nadejda Tolokonnikova, Maria Aliohina şi Ekaterina Samuţevici, au fost arestate sub acuzaţia de huliganism, după ce acestea au interpretat fără permisiune în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova un cântec de satiră politică.Aduse în faţa instanţei pentru ,,huliganism”, ele riscă trei ani de detenţie. (12-8-2012 – Societate civila)
 • google_2

 • Azil politic pentru Assange, va urma un conflict diplomatic Marea Britanie – Ecuador? de Petru Clej
  Guvernul britanic a exclus orice posibilitate de a permite ieşirea liberă a lui Julian Assange – “Mr Wikileaks” – din ambasada Ecuadorului, unde s-a refugiat acum aproape două luni. Assange, care a primit azil politic joi din partea preşedintelui Ecuadorului, Rafael Correa, trebuie extrădat în Suedia unde este căutat pentru delicte de natură sexuală, pe care el le respinge ca fiind acuzaţii politice. Această situaţie riscă să se transforme într-un conflict diplomatic şi politic între Londra şi Quito (16-8-2012 – Extern)
 • Care este viitorul Parcului Olimpic de la Londra? de Petru Clej
  Abia încheiate Jocurile Olimpice, Londra se pregăteşte să găzduiască, începând cu 29 august Jocurile Paralimpice, care vor dura până pe 9 septembrie. După acea dată, Parcul Olimpic de la Stratford, din estul capitalei britanice, va fi închis pentru transformări care-l vor pregăti pentru folosinţa post-olimpică în interes privat sau public. (14-8-2012 – Extern)
 • Pericolul disoluţiei instituţionale de Daniel Uncu
  Clasa politică autohtonă suferă de un extrem de periculos deficit de legitimitate. Un deficit acumulat, atât din cauza calităţii cel puţin îndoielnice a personalităţilor politice care au făcut şi mai fac deliciul mass media, cât mai ales din cauza inexistenţei unor principii de guvernare – transpartinice, imparţiale si de bună calitate – pe baza cărora statul român să îşi construiască instituţii de guvernământ imparţiale, funcţionale şi mult mai puţin vulnerabile la corupţie. (13-8-2012 – Intern)
 • Lumea şanţurilor de Sorin Cerin
  În lumea şanţurilorfeţele trebuie să fie ridate,fiindcă aşa dă bine furtunilor din noi, (12-8-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Observații pertinente de Dan DAVID
  „Iar ai făcut-o lată aseară, băiete!Să nu mai bei atâta whisky, atâtea cafele.O să faci complicaţii!” (12-8-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Şarpele din sufletul tău de Irina Lucia Mihalca
  Stăpâneşte Omule fiara din tine,doar astfel îţi vei regasi armonia sufletului spre care tânjeşti! (12-8-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Nunta de cîini (1) de Nichita Danilov
  Era primăvară, cireşii şi vişinii dăduseră în floare,pe străzi nici ţipenie de om –cînd deodată cotind la stînga,pe strada Fulger, colţ în colţ cu Trompetelor,am dat peste o nuntă cîinească…. (12-8-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Ai pătruns în visul meu de Gabriel Gherbaluta
  Iubito, Poţi să îmi explici ce cauţi în visele mele ? (12-8-2012 – Poeme, Eseuri, Proza)
 • Cine l-a ucis pe Niky Ceauşu? Comunismul sau capitalismul? de Dorian Galbinski
  M-am despărţit de Niky Ceauşu la 1 februarie 1965, când m-a condus, împreună cu aţi prieteni, la aeroportul din Bucureşti. Emigram, împreună cu părinţii şi cu fratele meu, în Israel. ”Cine ştie dacă ne vom revedea vreodată”, a spus el, şi toţi gândeam la fel… (12-8-2012 – SPUNE)
 • Domnilor Antonescu şi Ponta, revocaţi-l pe Dan Şova din guvern! de Petru Clej
  Dacă premierul Victor Ponta şi preşedintele interimar, Crin Antonescu, nu ştiau cum să mai înrăutăţească imaginea externă a României, ajunsă la un nivel istoric comparabil cu cea din 1990 de după mineriada din 13 – 15 iunie 1990, atunci numirea lui Dan Şova în funcţia de ministru al relaţiei cu parlamentul a fost soluţia ideală.Reacţiile, mai ales din rândurile evreilor, din România şi din străinătate, au fost prompte şi lipsite de echivoc: numirea unui negaţionist al Holocaustului a fost o greşeală. (10-8-2012 – Intern)
 • Periplul romilor prin urbea franceză de Stéphane Ionesco
  Domnul Valls a sărit peste obstacolul utopiilor, care îi împiedică pe colegii lui socialişti să vadă realitatea în faţă, reuşind să convingă 200 de romi să se repatrieze în schimbul sumei de 300 de euro de persoană pentru adulţi şi 150 pentru copii, plus preţul avionului. Mai mult decât atât, ministrul, pentru a se demarca de iniţiativele guvernului precedent, a cerut prefecţilor să discute cu aleşii locali şi cu asociaţiile în vederea găsirii de soluţii de cazare, cu prioritate pentru persoanele fragile, pentru copii şi femei. (12-8-2012 – Social)
 • Bosonul Higgs şi Dumnezeu – 6 Epilog de Anton Constantinescu
  După prezentarea câtorva date (în ultimele articole) despre situaţia cosmologiei şi a fizicii contemporane, trec la discutarea unor exagerări frecvente făcute pornind de la aceste date. De fapt chiar acesta a fost scopul acestor prezentări, deşi subiectul în sine este extrem de interesant… (12-8-2012 – Repere carteziene)
 • Cum îi convingem pe cei mici să facă mişcare? de Ovidiu GAVRILOVICI
  Care sunt modalităţile prin care putem să ne încurajam copiii să adopte mişcarea ca stil de viaţă? Iată ce ne sfătuieşte Prof. dr. Ovidiu Gavrilovici de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Iaşi… (12-8-2012 – Universul Copilariei)
 • Lucrări de colecţie de Dorel Schor
  Valoare unei lucrări plastice depinde de mai mulţi factori, unii subiectivi, dar de cele mai multe ori specialiştii sunt de acord că trebuie luaţi în consideraţie numele artistului, tehnica utilizată, mărimea operei… (12-8-2012 – Album)
 • Olimpiada a ridicat moralul în Marea Britanie, cel puţin momentan de Petru Clej
  Jocurile Olimpice de la Londra s-au încheiat cu rezultate excelente pentru ţara gazdă şi cu un succes organizatoric care aparent a ridicat moralul populaţiei în Marea Britanie, greu încercată după două recesiuni în ultimii trei ani.Guvernul a anunţat alocarea unor fonduri sporite pentru disciplinele olimpice în vederea viitoarelor jocuri de la Rio de Janeiro din 2016.Bilanţul sportivilor britanici la aceste jocuri olimpice a depăşit chiar cele mai optimiste aşteptări: 65 de medalii în total, dintre care 29 de aur, locul trei în clasamentul medaliilor după Statele Unite şi China, cel mai bun rezultat din anul 1908, când jocurile olimpice au avut loc la Londra. (12-8-2012 – Extern)
 • Iran 2012 de George Gross
  Opinia unui om simplu despre situatia dezvoltărilor nucleare din Iran. (12-8-2012 – Mr. Hyde Park FORUM)
 •  
  44.200.140.218