• ACUM.TV
 • Editia 13-19 ianuarie 2013
 • Lăsaţi poporul în pace! de Ovidiu Ivancu
  Poporul acesta măcar e onest. E coerent. El se comportă conform lipsei lui de înţelegere, e egal cu sine însuşi şi când înjură la coada de la Patriarhie, în aşteptarea apei sfinţite, şi când aşteaptă la cozi infernale pomana unor sau a altora. Nu acelaşi lucru se poate spune despre cei care acuză. Ei n-au nici scuza sărăciei, nici pe aceea a lipsei de inteligenţă. La ei e vorba de lichelism în stare pură, de rating, de vot, lucruri pe care le obţin cultivând în mod conştient mitocănia de cea mai joasă speţă, patriotismul deşănţat, sloganul care incită… Apoi, ca într-o comedie grotescă, cei care au semănat seminţele prostului-gust, strâmbă din nas la manifestarea lui. Cu o inocenţă demnă de cauze mai bune, se lamentează, se arată uimiţi că el, poporul, se exprimă atât de primitiv. Primitivismul le aparţine, iar primitivismul elitei are un defect: el contaminează, el se întinde ca o plagă şi acoperă zonele gri ale societăţii.…continuare (13-1-2013 – SPUNE)
 • România: medici şi preoţi de Lucian Mandruta
  Preoţii n-au salvat niciodată pe nimeni, însă toată lumea se roagă la ei şi le acordă încredere. Medicii, în schimb, salvează în fiecare zi mii de oameni, însă toată lumea îi înjură. // În fiecare an, medicii buni pleacă în străinătate, de tot. Popii nu pleacă decât maxim într-o nouă biserică, construită peste drum. (13-1-2013 – humor)
 • Realism magic în Columbia (II) de Carmen Firan
  Drumul din Cartagena la Santa Marta, un orăşel unde nu ai avea nici un motiv să te duci dacă nu s-ar afla în apropiere de Parcul Naţional Tayrona, trece prin suburbii delapidate, mahalale lipsite de speranţă şi sate sărace de pescari. De o parte a şoselei oceanul, de cealaltă parte mlaştini, arbuşti de mangrove cu rădăcini suspendate din care zboară egrete şi cormorani, ca în Everglades, Florida. Se circulă periculos, şoseaua îngustă cu dublu sens e plină de camioane şi cisterne. (13-1-2013 – Impresii de calatorie)
 • Firmele care plasează anunţuri discriminatorii nu sunt, deocamdată, sancţionate de Natalia Ghilascu
  Practicile discriminatorii sunt utilizate chiar și de cele mai populare firme, însă niciuna dintre acestea încă nu a fost avertizată că ar putea plăti amenzi pentru plasarea anunțurilor de acest gen. (13-1-2013 – Republica Moldova)
 • The 45 lessons life taught me; written by Regina Brett (90) (II) de Editori ACUM
  The most important sex organ is the brain. // No one is in charge of your happiness but you. // Frame every so-called disaster with these words ‘In five years, will this matter?’ // Always choose life. // Forgive but don’t forget. (13-1-2013 – Divertisment)
 • Societatea ideală? de Editori ACUM
  V-aţi dori să trăiţi într-un mediu în care să fiţi liniştiţi, în siguranţă, sănătoşi, atoateştiutori, într-o companie ideală, mereu sătui şi satisfăcuţi? (13-1-2013 – Stiati ca…?)
 • Complimente mincinoase de Dorel Schor
  Vorbim pentru toate categoriile de urechi… // Înainte, toţi eram cei mai buni. // Unii sunt convinşi că se face dimineaţă atunci când ei se trezesc. (13-1-2013 – humor)
 • Tenerifele de George PETRINEANU
  Vreau, fără intenţia de a scrie un ghid turistic, să împărtăşesc câteva impresii de calatorie din Tenerife care poate vă vor inspira şi tenta pe unii dintre dumneavoastră. (13-1-2013 – Impresii de calatorie)
 • O răzvrătire cu gândul la Eminescu de Mircea Poeana
  E aproape ridicol să-i pomeneşti numele în faţa unui popor, în care 95% dintre vieţuitori abia bâiguie două versuri din „Somnoroase păsărele” şi agonizează prematur după prima strofă a „Luceafărului”. (15-1-2013 – Medalion)
 • Între deferenţă şi ostilitate: reginele medievale în Europa Centru-Orientală de Florian Dumitru Soporan
  …Apariţia eticii şi culturii cavalereşti şi atitudinea ambivalentă a bisericii au modificat în oarecare măsură această percepţie la nivelul elitelor, femeia şi sentimentele pe care le inspiră devenind sursa unor fapte eroice sau devoţionale, dar şi inspiratoarea liricii trubadurilor. În aceeaşi direcţie, recuperarea unor texte patristice a permis valorizarea contribuţiei femeilor la succesul misiunii creştine. Impactul acestor stări de spirit nu a determinat atenuarea reticenţelor cu care oamenii Evului Mediu priveau implicarea femeilor în treburile publice… (13-1-2013 – Istorie si actualitate)
 • Un erou sovietic de Alexandru Leibovici
  Tovarăşul Vasilii Blohin a păşit în viaţă cu modestie: s-a născut într-un sat pierdut, la peste 200 de kilometri de Moscova, în familia unui ţăran sărac. Nimic nu-i prevestea un viitor strălucit: activitatea „în câmpul muncii” şi-a început-o la vârsta de 10 ani ca cioban, apoi a lucrat ca pietrar şi a ajutat şi în gospodăria părintească… (13-1-2013 – Istorie si actualitate)
 • Pornind de la o invitaţie de Dorel Schor
  Caricatura ironizează cu simpatie (sau dimpotrivă) în forme directe, simbolice, metaforice. Ea amuză pe unii, probabil îi irită pe alţii, ea poate fi o sarjă amicală, umoristică, satirică, critică sau de atenţionare; e un desen în care sunt exagerate la modul grotesc chipul, trupul… (13-1-2013 – Album)
 • “Lansarea de rachete din Gaza împotriva civililor israelieni intră în categoria crimelor de război” de Eva Galambos
  Human Right Watch a publicat un raport cu privire la conflictul din Gaza din noiembrie 2012 şi în care apreciază că lansarea de rachete de către grupuri armate palestiniene împotriva civililor israelieni echivalează cu „crime de război” (13-1-2013 – Extern)
 • Patronising the Palestinians, by Pat Condell de Editori ACUM
  The Palestinians are victims, yes, but of their own insane and bloodthirsty leadership, and of a religion that has such an iron grip on its population that a mother will actually celebrate the death of her child in its cause, and dissent from it can literally cost you your life. Yet we pretend that this religion’s influence is absolutely zero, and that this is actually a political situation – we maintain the ludicrous fiction that the Arabs are fighting for justice and civil rights, when we can see the kind of justice and civil rights that have been delivered to the people of Gaza under the religious jackboot of Hamas. (13-1-2013 – Polemica)
 • Podul Circular pentru pietoni in China de Wanda Lucaciu
  Arhitectura moderna din China (13-1-2013 – Stiati ca…?)
 • Primii pe listă? de Stefan N. Maier
  N-am întâlnit nicăieri vreo propunere ca această imagine să fie trimisă Ambasadei României din Canada (o facem noi, pe această cale) pentru a-i întreba dacă ştiu ceva despre ea şi dacă au făcut ceva pentru a elimina România din listă (13-1-2013 – Editorial)
 • Pui Parmigiano in varianta festiva de Florin Predescu
  O reteta clasica italiana devenita populara in intreaga lume pentru cei mici si cei mari. (13-1-2013 – Gastronomie si Stil)
 • Ikebana cu cuvinte vii… de Wanda Lucaciu
  Ikebana cu cuvinte vii… (12-1-2013 – TV.ACUM)
 •  
  44.197.231.211